Inscrie firma »
 

Prezentare A**********

ARGCOMS, Societate Cooperativa Mestesugareasca (S.C.M.) este un agent economic cu capital privat, inregistrata la Registrul Comertului sub numarul C03/48/11.11.2005, codul de inregistrare RO 157057. Sediul social se afla in Curtea de Arges, judetul Arges, str. Victoriei nr.7, iar activitatea principala conform clasificarilor din economia nationala este \"Fabricarea altor produse manufacturiere (Ornamente pentru pomul de Craciun)\" - CAEN 3663. Din obiectul de activitate mai fac parte ceramica traditionala decorativa si utilitara, obiecte artizanale din lemn, artizanat textil si altele complementare.
Organizatiile cooperatiste de credit (Banci populare) sau cu activitati lucrative au functionat si in Curtea de Arges intre cele doua razboaie mondiale. Ca urmare a aparitiei Codului Cooperatiei in 12 iulie 1928, cooperativele se organizeaza si lucreaza mai eficient. In Curtea de Arges se infiinteaza pentru prima data pe baze reglementate si lucrative Cooperativa Forestiera \"Muntii Argesului\" cu sediul in str. Negru Voda nr. 47, imobil ce se afla si astazi la aceeasi adresa, dar avand o alta destinatie si un alt detinator.
Cooperatia mestesugareasca de sine statatoare in zona, a luat fiinta in anul 1950 ca o \"asociatie\" de meseriasi cu ateliere individuale, constituirea acestora si forma organizatorica avand multe aspecte comune cu cooperativizarea fortata a agriculturii din anii `60.
Ca organizatie mestesugareasca exista in Curtea de Arges inca din anul 1948, sub numele de \"19 Noiembrie\", succesoare fiind cooperativa Tehnica Lemnului. Pana in anul 1955 pe raza orasului, mai ia fiinta inca o cooperativa cu profil de incaltaminte, confectii si tricotaje. In acelasi an cele doua cooperative s-au unificat sub denumirea de \"Unirea Mestesugarilor\".
Activitatea de ceramica este asimilata in anul 1966 \"atragand\" mesterii olari din cartierul cu acelasi nume, din cartierul Flamanzesti, dar si din comunele limitrofe. Aceasta este diversificata de-a lungul anilor prin largirea gamei de produse, perfectionandu-se in acelasi timp si forta de munca. O preocupare permanenta a fost si este utilarea sectiei cu echipamente moderne, performante, dar care sa pastreze si specificul traditional.
Fabrica de globuri din sticla (ornamente pentru pomul de Craciun) a luat fiinta ca urmare a solicitarii acestui produs pe piata S.U.A.
In anul 1988 se fac studii de fezabilitate pentru o noua activitate de mare serie, avand in vedere solicitarile de pe piata americana, dar si din Europa de vest. In anul 1989, in luna august se face prima livrare de globuri in SUA. De atunci si pana in prezent s-au expediat pe piata fie la export, fie pe piata interna peste 70 de milioane de unitati de globuri din sticla.
Globurile din sticla pentru pomul de Craciun sunt realizate prin modelarea sticlei, suflare la cald, pictarea-decorarea acestora facandu-se manual, inobilate cu materiale de un efect deosebit.
Incepand cu luna august 1991 cooperativa \"Avantul\" care a luat fiinta prin divizare in iulie 1989 din Cooperativa \"Unirea Mestesugarilor\", se transforma in societate cooperativa mestesugareasca cu denumirea de ARGCOMS SOCOM, denumire sub care functioneaza si in prezent.
Intreaga traditie artizanala a zonei s-a concentrat si s-a pastrat la ARGCOMS SOCOM in domeniul ceramicii populare decorative si utilitare, in sectorul prelucrarii sticlei pentru ornamente de pom de Craciun, al confectionarii obiectelor din lemn din categoria mobilierului precum si in sectorul artizanatului textil.
Din anul 2001, societatea cooperativa ARGCOMS fuzioneaza prin absorbtie cu societatea cooperativa ARCOTIN sub aceeasi denumire ARGCOMS, preluand si obiectul de activitate al SOCOM ARCOTIN.
Pentru realizarea de contacte cu clienti (actuali si potentiali), dar si pentru promovarea produselor, ARGCOMS SOCOM desfasoara o intensa activitate de marketing, fiind o prezenta obisnuita la targurile si expozitiile de profil din tara si strainatate.
PREZENTARE A**********
MEMBRU
GRATUIT
A**********
391 accesari
Pentru a vizualiza datele companiei
A**********
va rugam sa va autentificati accesand urmatorul buton:
Login
Categorie principala:
Arta/Bijuterii/Cadouri » Arta decorativa

ULTIMELE PRODUSE ALE ARGCOMS SCM

Oferta firmei Argcoms SCM nu contine nici un produs sau serviciu