Inscrie firma »
S************************** Prezentare firma Produsele firmei Contact
American Journal of Psychotherapy. Nr. 1/2008

American Journal of Psychotherapy. Nr. 1/2008

Producator: Trei
 

Prezentare American Journal of Psychotherapy. Nr. 1/2008

Incorporarea mintii: Miscarea — continator al agresivitatii distructive
Stuart W. Twemlow, M.D.; Frank C. Sacco, Ph.D.; Peter Fonagy, Ph.D, F.B.A.
Traducere din engleza: Stefania D. Nita

Persoanele violente, care nu mentalizeaza si comit agresiuni, de regula nu raspund doar abordarilor terapeutice verbale. Ipoteza noastra este ca pentru acest tip de persoane sunt esentiale terapiile cu orientare fizica, precum yoga sau artele martiale, combinate cu terapia psihodinamica. Totodata, aratam legatura directa dintre incorporare si nucleul chinestezic al experientelor de atasament usor perturbate. Acest procedeu de incorporare a mintii necesita un cadru sigur, continator, existent in terapeut. Vinietele clinice ilustreaza modul in care se poate realiza acest lucru, atat intr-un cadru individual de lucru, cat si in context social. De asemenea, ele indica modalitatea prin care pot fi combinate tehnici si teorii. Lipsit de consistenta, insa violent, membrul unei bande imita formele societatii care ii neaga existenta. In absenta unei comunitati, este initiat si initiaza. In absenta unei cauze, porneste un razboi. In absenta justitiei, condamna si este condamnat… Banda este manifestarea rusinii si a inadecvarii… imitatiile noastre de ordine au intarziat intelegerea: ordinea traditionala insasi a pregatit spaimele care ne-au impins in banda. Banda desavarseste distrugerea identitatii incepute de nesansa si, astfel, devine o violenta practicata catre sine insusi. Intrat intr-o banda, un nimeni devine nimic cu un nume nou si obraznic. Donald Revell (1993, p. 82)

Ofera teoria atasamentului resurse noi in tratamentul pacientilor schizoafectivi?
Florence Schmitt, M.A.; Ilpo Lahti, M.D., Ph.D.; Jorma Piha, M.D., Ph.D.;
Traducere din engleza: Simona Reghintovschi

Teoria atasamentului reuneste bazele biologice si psihologice ale comportamentului uman si, ca urmare, poate fi un cadru util pentru intelegerea si tratamentul pacientilor schizoafectivi. Mai mult, factorii care conduc la un atasament securizant intre mama si copil pot fi aplicati relatiei dintre psihoterapeut si pacient. Psihoterapia poate ajuta pacientul sa formeze noi tipare de atasament si noi modele de relatie, care amplifica adaptarea si complianta la tratament. Acest articol pune in discutie utilitatea teoriei atasamentului pentru tratamentul complet al pacientului schizoafectiv.

Prezentarile de sine si dinamica statutului in psihoterapie si supervizare
Wynn Schwartz, Ph.D.; Traducere din engleza: Stefania D. Nita

Acest articol exploreaza aspectele de baza ale dinamicii statutului in psihoterapie si supervizare. Prezentarea de sine si indicatorii de statut creeaza o dinamica ce afecteaza participantii la psihoterapie si supervizare. Uneori, „corectitudinea politica" le creeaza dificultati terapeutilor in formare in discutarea sentimentelor si observatiilor referitoare la diferentele de statut in raport cu supervizorii lor. Unul dintre rolurile supervizarii este cel de rit de trecere, implicand tranzitia persoanei in formare de la lumea ne-psihologilor la a fi membru al comunitatii psihologilor. In timpul supervizarii, autodezvaluirea de catre supervizor a detaliilor autobiografice relevante si a gandurilor si sentimentelor problematice este recomandata ca fiind utila, desi aceste dezvaluiri in practica psihoterapeutica pot fi neadecvate sau riscante.

Raspunsurile terapeutilor la formarea in psihoterapia de sustinere de scurta durata (PSS)
John C. Markowitz, M.D.; Rachel Manber, Ph.D.; Phyllis Rosen, L.C.S.W.; Traducere din engleza: Stefania D. Nita

Putine cercetari se adreseaza formarii in psihoterapia de sustinere. Acest articol descrie clinicieni formatori intr-o forma de psihoterapie de sustinere de scurta durata (PSS) pentru un studiu multi-site al depresiei si prezinta o ancheta a atitudinilor terapeutilor fata de PSS. Am presupus ca in timp ce majoritatea terapeutilor vor declara ca s-au adaptat la PSS, terapeutii formati in terapie cognitiv-comportamentala (TCC) vor declara o frustrare fata de PSS. Saisprezece (89%) din 18 terapeuti au completat un scurt chestionar. Terapeutii au afirmat ca au castigat confort cu conceptele si interventiile de sustinere. Terapeutii de orientare cognitiv-comportamentala nu au prezentat o frustrare mai mare determinata de restrictiile interventiei. Toti practicienii au indicat ca folosesc deja sau intentioneaza sa foloseasca PSS in afara studiului si ca formarea in PSS le-a schimbat modul de evaluare a psihoterapiei. Majoritatea terapeutilor din studiu nu fusesera formati anterior in terapia de sustinere, dar au afirmat ca s-au adaptat la PSS si ca au apreciat punctele tari si limitarile sale.

Clientii din psihoterapie ca fenomene umane
Janet L. Etzi, Psy.D; Traducere din engleza: Simona Reghintovschi

In acest articol, clientii din psihoterapie sunt vazuti ca fenomene umane. Aceasta perspectiva restabileste adevaratul obiect de studiu al psihoterapiei. Unele dintre componentele esentiale ale proiectului psihoterapiei este intelegerea, opusa explicatiei. Pe masura ce terapeutii se angajeaza in intelegerea clientilor, descopera ca se focalizeaza asupra subiectivitatii si lumii interioare, atat a clientilor, cat si a lor. A-i vedea pe clienti ca fenomene umane ce trebuie intelese, in contrast cu a-i vedea drept cazuri ce trebuie explicate, orienteaza concentrarea terapeutului catre un proces interpersonal mai complex, care include atat viata interioara a terapeutului, cat si pe cea a clientului. Fenomenologia ofera un mijloc de articulare a subiectului de studiu autentic al psihoterapiei si schimba focalizarea de la o abordare dupa un model medical, la o abordare specifica stiintelor umaniste.
PREZENTARE S**************************
MEMBRU
GRATUIT
S**************************
1 056 398 accesari
Pentru a vizualiza datele companiei
S**************************
va rugam sa va autentificati accesand urmatorul buton:
Login
Activitate firma: Librarie - Carti - carte

PRODUSE ASEMANATOARE CU AMERICAN JOURNAL OF PSYCHOTHERAPY. NR. 1/2008

American Journal of Psychotherapy. Nr. 3/2008American Journal of Psychotherapy. Nr. 3/2008
American Journal of Psychotherapy. Nr. 3...
Rezultatele psihoterapiei in 40 de ani de practica privataPaul W. Clement, Ph.D., ABPPDintre 1969 de pacienti consultati ...
RON 30
American Journal of Psychotherapy. Nr. 1/2009American Journal of Psychotherapy. Nr. 1/2009
American Journal of Psychotherapy. Nr. 1...
Paradigma relationala in casatorieChristian Gosteènik, Ph.D. si Tanja Repic, Ph.DParadigma relationala in ...
RON 30
Depresia: psihoterapie si consiliere (cartonat)Depresia: psihoterapie si consiliere (cartonat)
Depresia: psihoterapie si consiliere (ca...
Traducere de Iulian Moga si Iustina Cojocaru Considerata de unii specialisti o consecinta a procesului de evolutie, ...
RON 59.95
Psihoterapie.Metode si tehniciPsihoterapie.Metode si tehnici
Psihoterapie.Metode si tehnici
Titlul original: Psychotherapie. Methode et techniquesLimba originala: francezaTraducere de: Smarandita-Virginia ...
RON 29
O BAZA DE SIGURANTAO BAZA DE SIGURANTA
O BAZA DE SIGURANTA
Formulata initial pentru a fi utilizata in stabilirea diagnosticului si in tratamentul pacientilor si familiilor cu ...
RON 39
Personalitatea psihoterapeutului si procesul terapeuticPersonalitatea psihoterapeutului si procesul terapeutic
Personalitatea psihoterapeutului si proc...
Prefata de Irina Holdevici Sinteza a peste 200 de studii si lucrari semnate de psihoterapeuti romani si straini, ...
RON 39.95
Despre psihanalizaDespre psihanaliza
Despre psihanaliza
Despre psihanaliza reprezinta prima expunere a teoriilor lui Freud, acesta straduindu-se sa vorbeasca in prelegerile ...
RON 15
American Journal of Psychotherapy. Nr. 4/2008American Journal of Psychotherapy. Nr. 4/2008
American Journal of Psychotherapy. Nr. 4...
Utilizarea contratrasferului: contactul analitic, identificare proiectiva si stari determinate de fantasma de ...
RON 30
Formarea pentru psihoterapieFormarea pentru psihoterapie
Formarea pentru psihoterapie
Titlul original: The Psychotherapist’s Own PsychotherapyPublicata de: Oxford University Press, Inc., 2005Limba ...
RON 99

AMERICAN JOURNAL OF PSYCHOTHERAPY. NR. 1/2008 ESTE LISTAT IN: