Inscrie firma »
S************************** Prezentare firma Produsele firmei Contact
American Journal of Psychotherapy. Nr. 1/2009

American Journal of Psychotherapy. Nr. 1/2009

Producator: Trei
 

Prezentare American Journal of Psychotherapy. Nr. 1/2009

Paradigma relationala in casatorie
Christian Gosteènik, Ph.D. si Tanja Repic, Ph.D

Paradigma relationala in casatorie presupune ca acei parteneri care trezesc unul in celalalt cele mai puternice impulsuri de atractie si sentimente pasionale de iubire sunt cei care au cea mai mare probabilitate sa se casatoreasca. Cu toate acestea, cu timpul, aceste sentimente trezesc si cele mai ingrozitoare conflicte si cosmaruri traite in familia de origine. Intentia inconstienta este ca drama primara sa fie rezolvata de aceasta data cu rezultate mai bune. Prin urmare, terapia maritala relationala marcheaza un aspect important pentru intelegere. Este o abordare diferita a practicii terapeutice care se bazeaza pe relatia/alianta terapeutica ce pune in discutie si rezolva cele mai profunde stari psihobiologice si influenteaza si aduce la lumina noi potentiale pentru o calitate mai buna a relatiei.
Transferul si contratransferul influentate cultural si lingvistic: perspective asiatice
Chicako Nagai, Ph.D., LICSW

Miscarea de consiliere multiculturala a aparut ca raspuns la o societate diversificata si o nevoie crescuta de a aduce constientizarea aspectelor culturale in practica clinica. Utilizand teoriile postmoderne, care trec de la «descoperirea insighturilor» care sugereaza o cunoastere obiectiva la «identificarea semnificatiilor», care sustine constientizarea realitatilor subiective multiple, acest articol prezinta exemple clinice ale modului in care transferul si contratransferul influentate etnocultural si lingvistic se manifesta si sunt utilizate sau neglijate in practica clinica din perspectiva culturilor asiatice traditionale.
Valoarea predictiva a stilurilor defensive autoraportate sau evaluate de observatori in tratamentul depresiei
Henricus L. Van, M.D., Ph.D., Jack Dekker, Ph.D., Jaap Peen, M.A, Robert E. Abraham, Ph.D., Robert Schoevers, M.D., Ph.D.

in acest studiu s-a explorat valoarea predictiva a functionarii defensive evaluata de observatori si autoraportata cu privire la rezultatele psihoterapiei in tratamentul depresiei. Stilurile defensive au fost masurate prin Developmental Profile [Profilul de dezvoltare] (DP) si Defense Style Questionnaire [Chestionarul de stiluri defensive] (DSQ) pentru 81 de pacienti cu depresie moderat severa. Toti pacientii au fost tratati prin psihoterapie psihodinamica suportiva de scurta durata (PPSS). Initial, femeile au avut un nivel mai matur al functionarii defensive globale. Un nivel mai scazut al functionarii defensive s-a intalnit la pacienti cu depresii recurente. Am descoperit de asemenea o relatie mult mai modesta intre apa- rarile autoraportate si cele evaluate de observatori. Pacientii remi si au prezentat o functionare defensiva globala mai matura la DP si DSO. in special pacientii cu un stil defensiv simbiotic (renuntare, retragere apatica) au prezentat un risc pentru un rezultat slab al terapiei. Acest studiu de explorare ofera dovezi ale relevantei stilurilor defensive in depresie. Studiul sugereaza o valoare predictiva diferentiala a nivelurilor defensive separate care pot ajuta la planificarea strategiilor terapeutice.
Modul in care sedinte repetate de antrenament al asertivitatii cu durata de 15 minute reduc comportamentele de automutilare in cazul pacientilor cu tulburare de personalitate de tip borderline
Masaya Hayakawa, M.D.

Obiectiv: scopul acestei lucrari a fost acela de a examina un tratament posibil pentru pacientii cu tulburare de personalitate de tip borderline care prezinta sindromul de ranire a incheieturii mainii, o conditie caracterizata prin taieturi repetate, superficiale ale pielii intr-o maniera nesuicidara. in cadrul sistemului actual de asistenta a sanatatii din Japonia, durata medie pe care un medic o poate petrece cu un pacient de psihiatrie in tratament ambulatoriu este intre 8 si 15 minute. Ca urmare, am investigat daca sedinte de psihoterapie repetate cu durata de 15 minute pentru a imbunatati asertivitatea pacientului ar putea fi eficiente pentru reducerea ranirii incheieturii si poate pentru alte forme de automutilare.
Metode: am tratat 13 pacienti diagnosticati cu tulburare de personalitate de tip borderline si cu sindrom de ranire a incheieturii mainii prin antrenamentul asertivitatii timp de 15 minute, in doua sedinte de terapie pe saptamana, durata tratamentului fiind intre unu si patru ani.
Rezultate si concluzii: la incheierea tratamentului psihoterapeutic, 69% dintre pacientii in tratament ambulatoriu au prezentat o reducere semnificativa din punct de vedere statistic a comportamentului de ranire a incheieturilor.
Rolul complexitatii sinelui in reducerea insighturilor daunatoare in cazul persoanelor cu schizofrenie. Implicatii teoretice si terapeutice
Willem H.J. Martens, M.D., Ph.D

Persoanele cu schizofrenie care isi inteleg tulburarea pot trai depresie, lipsa de speranta si tendinte suicidare legate de aceasta. Desi conceptul de complexitate a sinelui pare a fi foarte relevant ca un mecanism de autoreglare in procesul de coping cu depresia si lipsa de speranta in populatiile fara schizofrenie, cu greu joaca un rol in discutiile actuale ale determinantilor insightului daunator in schizofrenie. in acest articol sunt prezentate corelatele impactului daunator al insightului la persoanele cu schizofrenie si posibilul rol de atenuare a influentelor daunatoare jucat de complexitatea sinelui.
Ce nu functioneaza in terapia cognitiv-comportamentala a tulburarii obsesiv-compulsive si cum sa remediem acest fapt
Avigdor Bonchek, Ph.D.

Terapia cognitiv-comportamentala (TCC) este un tratament bazat pe dovezi stiintifice recomandat in tulburarea obsesiv-compulsiva (TOC). Tehnica centrala a acestei abordari este expunerea si impiedicarea raspunsului (EX/IR). Examinarea tratamentului EX/IR al TOC dezvaluie deficiente grave. Tehnica, desi in general destul de eficienta, nu se poate aplica pacientilor care sunt incapabili sa se supuna regimului dificil EX/IR, ceea ce duce la un procentaj semnificativ de pacienti care refuza tratamentul si renunta prematur la terapie. De asemenea, pentru rezultate optime, terapeutul trebuie sa fie prezent in timp ce pacientul desfasoara o terapie EX/IR. Acest fapt reduce sever resursele terapeutului deoarece terapeutul nu poate sa paraseasca cu usurinta clinica si sa fie prezent personal in timpul EX/IR in circumstantele reale de viata ale pacientului. Aceste limitari compromit acut aplicabilitatea acestei tehnici in practica clinica. Cercetarile in terapia cognitiva fara EX/IR nu indica o superioritate fata de cele cu EX/IR. in acest articol voi ilustra un tratament comportamental/strategic (TCS) pentru TOC care depaseste cu usurinta si eleganta limitele tratamentului prin terapie cognitiv-comportamentala (TCC) (crescandu- i eficienta), voi prezenta trei studii de caz si voi face propuneri pentru cercetari viitoare.
Diferente determinate de gen in mecanismele de aparare autoraportate: un studiu care utilizeaza noul Defense Style Questionnaire-60
Jonathan Petraglia, M.A., Kylie Louise Thygesen, M.A, Serge Lecours, Ph.D., Martin Drapeau, M.Ps., Ph.D.

Studiile au aratat ca barbatii si femeile difera in modul in care fac apel la mecanisme de aparare (ex. Cramer, 1991; Watson si Sinha, 1998). in orice caz, modul si motivul existentei acestor diferente sunt subiecte de dezbateri. Studiul de fata exploreaza relatia dintre gen si aparari folosind Defense Style Questionnaire [Chestionarul Stilului Defensiv] (DSQ-60; Trijsburg, Bond, & Drapeau, 2003). Dupa cum s-a presupus, nu au aparut diferente semnificative in functionarea defensiva globala; cu toate acestea, barbatii si femeile s-au diferentiat in privinta alegerilor de stil defensiv, a nivelului apararilor, precum si a mecanismelor de aparare individuale. Dovezile vin in sprijinul ideii ca adaptativitatea globala a apararilor este comparabila, barbatii si femeile se sprijina pe tipuri de organizare defensive diferite in situatiile incarcate conflictual.
PREZENTARE S**************************
MEMBRU
GRATUIT
S**************************
1 032 880 accesari
Pentru a vizualiza datele companiei
S**************************
va rugam sa va autentificati accesand urmatorul buton:
Login
Activitate firma: Librarie - Carti - carte

PRODUSE ASEMANATOARE CU AMERICAN JOURNAL OF PSYCHOTHERAPY. NR. 1/2009

Introducere in terapia cognitiv-comportamentalaIntroducere in terapia cognitiv-comportamentala
Introducere in terapia cognitiv-comporta...
Traducere de Miruna Andriescu Cele mai recente studii de psihologie clinica si psihoterapie confirma rezultatele ...
RON 39.95
American Journal of Psychotherapy. Nr. 1/2008American Journal of Psychotherapy. Nr. 1/2008
American Journal of Psychotherapy. Nr. 1...
Incorporarea mintii: Miscarea — continator al agresivitatii distructiveStuart W. Twemlow, M.D.; Frank C. Sacco, ...
RON 30
Tratat de psihoterapii cognitive si comportamentaleTratat de psihoterapii cognitive si comportamentale
Tratat de psihoterapii cognitive si comp...
Psihoterapiile cognitive si comportamentale sint prototipul demersului stiintific in psihoterapie, beneficiind de teorii ...
RON 46.95
Tulburarile severe de personalitate. Probleme curente in practica clinicaTulburarile severe de personalitate. Probleme curente in practica clinica
Tulburarile severe de personalitate. Pro...
Traducere de Miruna AndriescuSinteza a celor mai recente cunostinte din domeniu, volumul analizeaza aspectele biologice, ...
RON 38.95
Psihoterapii scurte. Strategii, metode, tehniciPsihoterapii scurte. Strategii, metode, tehnici
Psihoterapii scurte. Strategii, metode, ...
Terapia centrata pe persoana reprezinta o metoda eficienta de vindecare, pornind de la modul in care pacientul isi ...
RON 36.95
101 aparari. Cum se autoprotejeaza mintea101 aparari. Cum se autoprotejeaza mintea
101 aparari. Cum se autoprotejeaza minte...
Mintea omului are o capacitate uimitoare de a inventa mecanisme care sa il protejeze de constientizarea emotiilor ...
RON 45
Puterea integratoare a psihoterapiei cognitivePuterea integratoare a psihoterapiei cognitive
Puterea integratoare a psihoterapiei cog...
Parintele psihoterapiei cognitive Aaron T. Beck traseaza in aceasta carte harta evolutiei terapiilor ...
RON 35
American Journal of Psychotherapy. Nr. 3/2008American Journal of Psychotherapy. Nr. 3/2008
American Journal of Psychotherapy. Nr. 3...
Rezultatele psihoterapiei in 40 de ani de practica privataPaul W. Clement, Ph.D., ABPPDintre 1969 de pacienti consultati ...
RON 30
Tulburarea obsesiv-compulsiva. Circumscriere, modele si interventiiTulburarea obsesiv-compulsiva. Circumscriere, modele si interventii
Tulburarea obsesiv-compulsiva. Circumscr...
Ca urmare a incidentei sale crescute, tulburarea obsesiv-compulsiva se afla in centrul preocuparilor specialistilor in ...
RON 26.95

AMERICAN JOURNAL OF PSYCHOTHERAPY. NR. 1/2009 ESTE LISTAT IN: