Inscrie firma »
S********************* Prezentare firma Produsele firmei Contact
Bioflu Sirop - 100 ml

Bioflu Sirop - 100 ml

Producator: Biofarm, Romania
3% reducere pentru contactele prin clubafaceri.ro
 

Prezentare Bioflu Sirop - 100 ml


1. Ce este Bioflu sirop si pentru ce se utilizeaza

Bioflu sirop este o combinatie de medicamente utilizate pentru tratamentul simptomatic al congestiei nazale, tusei neproductive si febrei asociate tulburarilor tractului respirator (de exemplu sinuzite, rinite, faringite, bronsite).

2.inainte sa utilizati Bioflu sirop

Nu utilizati Bioflu sirop

- daca copilul dumneavoastra este alergic (hipersensibil) la paracetamol, clorhidrat de pseudoefedrina, bromhidrat de

dextrornetorfan anhidru sau la oricare dintre celelalte componente ale Bioflu sirop;

- daca copilul dumneavoastra are hipertensiune arteriala severa sau necontrolata prin tratament sau tulburari de ritm cardiac;

- daca copilul dumneavoastra a avut in trecut un accident vascular cerebral;

- daca copilul dumneavoastra are astm bronsic si tuseste;

- daca copilul dumneavoastra are insuficienta respiratorie;

- daca copilul dumneavoastra are insuficienta hepatocelulara;

- daca copilul dumneavoastra are insuficienta renala severa;

- daca copilul dumneavoastra are diabet zaharat;

- daca copilul dumneavoastra are hipertiroidie;

- daca copilul dumneavoastra are glaucom cu unghi inchis;

- daca copilul dumneavoastra are sau a avut epilepsie sau convulsii;

- daca copilul dumneavoastra are deficit de glucozo-6-fosfat dehidrogenaza.

Aveti grija deosebita cand utilizati Bioflu sirop

Tusea productiva (cu expectoratie) este o componenta fundamentala a mecanismului de aparare bronhopulmonara si de aceea nu trebuie suprimata. Nu se recomanda asocierea unui expectorant sau mucolitic (medicamente care sunt destinate usurarii expectora ti ei) cu un antitusiv (medicament care opreste tusea). Bioflu sirop calmeaza tusea uscata (fara expectoratie). Daca copilul dumneavoastra are tuse productiva (cu expectoratie) sau daca tusea acestuia nu este ameliorata dupa 5 zile de utilizare a acestui medicament, va rugam sa va adresati medicului pentru reevaluare.

Datorita pseudoefedrinei din compozitia sa, Bioflu sirop trebuie utilizat cu precautie la pacientii care sufera de hipertensiune arteriala usoara sau moderata. Similar altor medicamente din aceeasi categorie, pseudoefedrina trebuie utilizata cu precautie la pacientii cu afectiuni ale inimii, tensiune intraoculara crescuta (glaucorn) sau cu ngustare la nivelul pasajului dintre stomac si intestin (obstructie piloroduodenala).

Administrarea trebuie facuta cu precautie in cazul afectarii renale usoare sau moderate (in special in cazul asocierii cu ni cardiovasculare).

Este necesara prudenta in cazul pacientilor tratati simultan cu antidepresive triciclice^ unii ISRS (inhibitori selectivi ai recaptarii serotoninei) si medicamente cu efecte supresive asupra activitatii SNC.

Se impun precautii in caz de afectiuni hepatice, incluzand hepatita virala (creste riscul hepatotoxicitatii).

in cazul in care simptomele nu se remit dupa administrarea de doze uzuale, nu se creste doza, ci se recomanda reevaluarea situatiei clinice. Nu se administreaza mai mult de 5 zile fara recomandarea medicului.

Utilizarea altor medicamente

Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.

Administrarea de bromhidrat de dextrornetorfan cu depresoare ale activitatii sistemului nervos central, cum sunt antidepresive sedative, antihistaminice HI sedative, clonidina si compusi inruditi, neuroleptice, anxiolitice si hipnotice (altele decat benzodiazepinele) conduc la potentarea efectului deprimant nervos central.

De asemenea, alcoolul etilic potenteaza efectul sedativ al antitusivelor centrale; in timpul tratamentului cu dextro met orfan se recomanda evitarea medicamentelor care contin alcool etilic.

Pentru a evita supradozajul, nu seva asocia cu alte medicamente care contin paracetamol.

Medicamentele inductoare enzimatice si cele hepatotoxice cresc riscul afectarii hepatice al dozelor mari sau tratamentului prelungit cu paracetamol.

Absorbtia paracetamolului este accelerata de metoclopramida si domperidona.

Colestirarnina reduce absorbtia paracetamolului, daca se administreaza in prima ora de la ingestia de paracetamol.

Tratamentul cronic cu barbiturice sau primidona reduce efectul paracetamolului.

Dozele mari de paracetamol cresc efectul anticoagulantelor cumarinice probabil prin reducerea sintezei hepatice de profactori ai coagularii. In cazul administrarii unor doze zilnice mai mari de 2000 mg paracetamol, pe perioade mai lungi de o saptamana, este necesara monitorizarea timpului de protrombina. Acest lucru nu este necesar in cazul tratamentului ocazional.

Asocierea paracetamolului cu salicilati sau antiinflarnatoare nesteroidiene pe termen lung si la doze mari creste riscul de aparitie a afectarii renale. Asocierea paracetamol-salicilati trebuie administrata pe termen scurt; diflunisalul creste cu 50% concentratia plasmatica a paracetamolului si mareste astfel riscul hepatotoxicitatii acestuia.

Datorita continutului in paracetamol, pot sa apara valori fals scazute ale glicemiei determinate prin metode oxidative sau o crestere falsa a valorilor serice ale acidului uric determinat prin metoda acidului fosfotungstic. Cresterile timpului de protrombina si ale valorilor serice aie bilirubinei, lactatdehidrogenazei si transaminazelor serice evidentiaza afectarea toxica hepatica si apar in special la doze mai mari de 8 g pe zi sau administrarea pe termen lung a unor doze de paracetamol mai mari de 3-5 g pe zi.

Datorita pseudoefedrinei, Bioflu sirop poate creste efectele simpatomimeticelor, de exemplu decongestionante.

Clorhidratul de pseudoefedrina poate suprima partial actiunea hipotensiva a medicamentelor care interfera cu actiunea simpatomimetica: guanetidina, metildopa, blocante alfa si beta adrenergice.

Pseudoefedrina poate creste riscul de aparitie a aritmiilor la pacientii care primesc glicozide digitalice, chinidina sau antidepresive triciclice.

Administrarea concomitenta a Bioflu sirop cu antidepresive triciclice poate induce hipertensiune arteriala, aritmie si tahicardie sau poate potenta manifestarile activitatii

anticolinergice (pericol de aparitie a ocluziilor intestinale, retentie urinara, glaucom). Daca este necesara utilizarea acestei asocieri de medicamente, se recomanda reducerea dozei de antidepresive si monitorizarea atenta a starii clinice a

pacientului.

Administrarea concomitenta a Bioflu sirop cu fluoxetina poate duce la potentarea reactiilor adverse ale dextrornetorfanului (ameteli, hiperreactivitate) si/sau a manifestarilor potentiale ale toxicitatii (greata, voma, incetosarea vederii, halucinatii vizuale si auditive).



Utilizarea Bioflu sirop cu alimente si bauturi

Se va evita consumul de ceai negru si bauturi energizante.

Sarcina si alaptarea

Nu este cazul avand in vedere faptul ca Bioflu sirop este indicat pentru copiii cu varsta intre 6 si 12 ani.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

Bioflu sirop este recomandat pentru copii pana la varsta de 12 ani. Acestia trebuie supravegheati pe durata tratamentului cu Bioflu sirop daca merg cu bicicleta, rolele sau desfasoara alte activitati care necesita atentie deosebita.

Informatii importante privind unele componente ale Bioflu sirop

Acest medicament contine galben amurg FCF (E110) care poate Acest medicament contine potasiu 0,0497 rnrnol/5 ml. Acest lucru trebuie avut in vedere la pacientii cu functie renala diminuata sau la pacientii ce urmeaza o dieta cu restrictie de potasiu.

Acest medicament contine sodiu 0,12 mmol/5 ml. Acest lucru trebuie avut in vedere la pacientii ce urmeaza o dieta cu restrictie de sodiu.Acest medicament contine zahar 1,75 g/5 ml. Daca medicul dumneavoastra v-a atentionat ca aveti intoleranta la unele

categorii de glucide, va rugam sa-l intrebati inainte de a utiliza.



3. Cum sa utilizati Bioflu sirop

Copii cu varsta intre 6 si 12 ani: 10 ml la fiecare 6 ore (nu se va depasi doza totala de 40 mlin 24 ore).

Nu se recomanda utilizarea Bioflu sirop la copiii cu varsta mai mica de 6 ani.

Durata tratamentului trebuie sa fie scurta (maxim 5 zile).



Daca copilul dumneavoastra utilizeaza mai mult decat trebuie din Bioflu sirop

Pot aparea urmatoarele manifestari clinice: tremor, neliniste, insomnie, ritm rapid al batailor inimii, cresterea sau scaderea marcata a tensiunii arteriale, paloare, dilatarea pupilelor, imposibilitatea de a urina, dureri abdominale. Dupa doze foarte mari pot sa apara afectari severe ale ficatului, rinichilor sau altor organe.

Daca un copil a luat din greseala mai mult decat trebuie Bioflu sirop, adresati-va de urgenta medicului sau celui mai apropiat spital.



Daca uitati sa luati Bioflu sirop

Nu dati copilului dumneavoastra o doza dubla pentru a compensa doza uitata. Copilul dumneavoastra trebuie sa ia urmatoarea doza de Bioflu sirop la ora la care era programata. Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

4. Reactii adverse posibile

Za toate medicamentele, Bioflu sirop poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

Reactii adverse frecvente (care afecteaza mai putin de 1 din 10 pacienti, dar mai mult de 1 din 100): ameteli, stare de confuzie; anxietate, neliniste; palpitatii, accelerarea ritmului batailor inimii 'tahicardie); tremor; somnolenta; greata, varsaturi; cresterea sau scaderea tensiunii arteriale.

Reactii adverse mai putin frecvente (care afecteaza mai putin de 1 din 100 pacienti, dar mai mult de 1 din 1000): diaree, dureri abdominale; imposibilitatea de eliminare a urinii din vezica urinara, totala sau partiala (retentie urinara); respiratie dificila;dureri de cap.

Reactii adverse rare (care afecteaza mai putin de 1 din 1000 pacienti, dar mai mult de 1 din 10000): eruptii trecatoare pe piele; sensibilitate crescuta fata de actiunea radiatiilor luminoase si ultraviolete (fotosensibilizare); necroza tubulara acuta cu

insuficienta renala acuta (afectarea rinichilor).

Reactii adverse foarte rare (care afecteaza mai putin de 1 din 10000 pacienti): modificari ale numarului de celule din sange, cum sunt scaderea plachetelor din sange (trom bocit op enie), scaderea celulelor albe din sange (leucopenie, neutropenie) care poate deveni severa (agranulocitoza) sau scaderea celulelor rosii, albe si plachetelor din sange prin diminuarea formarii la nivelul maduvei hematogene sau prin distrugere periferica excesiva (pancitopenie).

Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa-i spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.



A se pastra la temperaturi sub 25 °C,in ambalajul original. Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere.



6. Informatii suplimentare Ce contine Bioflu sirop

- Substantele active sunt paracetamol, clorhidrat de pseudoefedrina si bromhidrat de dextro met orfan sub forma de bromhidrat de dextrornetorfan anhidru. 5 ml sirop contin paracetamol 160 mg, bromhidrat de dextro met orfan anhidru 7,5 mg si clorhidrat de pseudoefedrina 15 mg.

- Celelalte componente sunt: polietilenglicol 400, glicerol, povidona K30, zahar, benzoat de sodiu, acid citric monohidrat, citrat de sodiu dihidrat, acesulfam de potasiu, aroma de portocale, aroma de cirese, galben amurg FCF (E 110), apa purificata.

Cum arata Bioflu sirop si continutul ambalajului

Bioflu sirop se prezinta sub forma de lichid siropos, limpede, de culoare portocalie si cu gust dulce amarui.



Ambalare:

Cutie cu un flacon din sticla a 100 ml sirop prevazuta cu masura dozatoare gradata de la 2,5 la 20 ml.


PREZENTARE S*********************
MEMBRU
GRATUIT
S*********************
1 064 181 accesari
Pentru a vizualiza datele companiei
S*********************
va rugam sa va autentificati accesand urmatorul buton:
Login
Activitate firma: farmacie online - Produse BIO - produse farmaceutice

PRODUSE ASEMANATOARE CU BIOFLU SIROP - 100 ML

Bioflu Plus - 16 capsuleBioflu Plus - 16 capsule
Bioflu Plus - 16 capsule
1. Ce este Bioflu Plus®, capsule moi si pentru ce se utilizeaza Tratamentul simptomatic al congestiei nazale, tusei ...
RON 11.8
Bioflu Sirop Tuse cu Extract de Iedera - 100 mlBioflu Sirop Tuse cu Extract de Iedera - 100 ml
Bioflu Sirop Tuse cu Extract de Iedera -...
1. Ce este Bioflu sirop si pentru ce se utilizeaza Bioflu sirop este o combinatie de medicamente utilizate pentru ...
RON 10.5
Bioflu Sirop Tuse Extract Iedera 100mlBioflu Sirop Tuse Extract Iedera 100ml
Bioflu Sirop Tuse Extract Iedera 100ml
Extract uscat din frunze de Hedera helix 0,3% Supliment alimentar Fara alcool, fara zahar, fara coloranti Compozitie ...
RON 12.4
Bioflu Sirop Tuse Extract Iedera 100mlBioflu Sirop Tuse Extract Iedera 100ml
Bioflu Sirop Tuse Extract Iedera 100ml
Extract uscat din frunze de Hedera helix 0,3% Supliment alimentar Fara alcool, fara zahar, fara coloranti Compozitie ...
RON 13.6
Arnigel *45 grArnigel *45 gr
Arnigel *45 gr
Contraindicatii: Nu utilizati ARNIGEL in caz de hipersensibilitate cunoscuta la Arnica sau la oricare din excipientii ...
RON 9.8
Arnigel - 45grArnigel - 45gr
Arnigel - 45gr
Contraindicatii: Nu utilizati ARNIGEL in caz de hipersensibilitate cunoscuta la Arnica sau la oricare din excipientii ...
RON 9
Arnigel *45 grArnigel *45 gr
Arnigel *45 gr
Contraindicatii: Nu utilizati ARNIGEL in caz de hipersensibilitate cunoscuta la Arnica sau la oricare din excipientii ...
RON 9.8
Pikovit Sirop 150mlPikovit Sirop 150ml
Pikovit Sirop 150ml
Descriere Caracteristici: Cand se administreaza Pikovit? Pikovit sirop asigura necesarul de vitamine al organismului si ...
RON 20
Pikovit Sirop *130 mlPikovit Sirop *130 ml
Pikovit Sirop *130 ml
Caracteristici Cand se administreaza Pikovit? Pikovit sirop asigura necesarul de vitamine al organismului si este, de ...
RON 15.7

BIOFLU SIROP - 100 ML ESTE LISTAT IN: