Inscrie firma »
CIRCUIT IRAN

CIRCUIT IRAN

Tip produs: CIRCUIT IRAN
Producator: DAL TRAVEL
 

Prezentare CIRCUIT IRAN

IRAN


Ocazie unica de intoarcere in timp printr-un singur cuvant: PERSIA, cu istoria sa de peste 4000 de ani, una dintre cele mai vechi si bogate culturi din lume, cu legendele si povestile Seherezadei care ne-au incantat copilaria, cu oameni ospitalieri, orase pline de istorie, monumente si vestigii ale trecutului.

Perioada: 12.10 - 30.10. 2009


ZIUA 1 / 12.10.2009: BUCURESTI - TEHERAN
Intalnire cu conducatorul de grup la aeroportul Henri Coanda, la ora 17:30. Plecare spre Istanbul cu Turkish Airlines, TK 1446 (19:20 / 20:45) si mai departe spre Teheran cu TK 1276 (23:40 / 04:10).
ZIUA 2 / 13.10.2009: TEHERAN
Intalnire cu reprezentantul local, care va insoti grupul pentru transfer la hotel. Cazare la hotel in Teheran. Mic dejun. Tur de oras Teheran cuprinzand: Muzeul National al Bijuteriilor - cu cea mai bogata colectie de bijuterii din lume, Muzeul de Arheologie, Palatul Golestan. Cina si cazare la Teheran.
ZIUA 3 / 14.10.2009: TEHERAN - TABRIZ
Mic dejun. Tur panoramic al capitalei Teheran. Se viziteaza deasemenea Mausoleul Khomeini a carei cupole principale este acoperita cu aur. Transfer la aeroport pentru zbor la Tabriz. Dupa sosire vizitarea Gradinilor El Goli (sau Parcul National) situate pe o suprafata de cca 5,5 ha in jurul unui lac artificial. Cina si cazare la Tabriz.
ZIUA 4 / 15.10.2009 : TABRIZ - ZANJAN
Mic dejun. Turul orasului incluzand: Moscheea Kabood sau Jahanshah Mosque (anul 870), Muzeul Mashrotiat. Dupa amiaza transfer la Zanjan. Pe drum, oprire in satul Kanduvan faimos pentru modificarile peisagistice datorate vulcanilor. Cina si cazare la Zanjan.
ZIUA 5 / 16.10.2009: ZANJAN - QAZVIN
Mic dejun. Se viziteaza Domul Soltanieh. Dejun. Plecare spre Qazvin. Se viziteaza Chehel Sotun (in persana inseamna "50 de coloane"; a fost construita de Shah Abass II pentru petreceri iar astazi este muzeu), Moscheea Jameh si Mausoleul Imamzadeh Hosein. Cazare la Qazvin.
ZIUA 6 / 17.10.2009: QAZVIN - HAMEDAN
Mic dejun. Plecare spre Hamedan, una din cele mai vechi asezari urbane locuite continuu, un centru de civilizatie si capitala mai multor dinastii care au condus Iranul de-a lungul mileniilor; se viziteaza mormantul reginei Ester (sotia lui Xerxes) si a lui Mordechai; Ganjnameh - inscriptie datand din perioada lui Darius si a lui Xerxes, Domul Alaviyan. Cina si cazare in Hamedan.
ZIUA 7 / 18.10.2009: HAMEDAN - KANGAVAR - KERMANSHAH
Mic dejun. Se viziteaza Mausoleul marelui filozof Avicena, cel care a scris peste 450 de lucrari, majoritatea in domeniul filozofiei si a medicinei; Mausoleul lui Baba Taher, unul din cei mai respectati poeti ai literaturii persane; vizita continua la Kangavar, cu Templul Anahita si Bisotun unde se afla un basorelief realizat la comanda lui Darius I odata cu urcarea sa pe tronul persan in anul 521 I.H; in josul acestui basorelief se afla o inscriptie cuneiforma, scrisa in 3 limbi ce relateaza lupta dusa de Darius I cu guvernatorii care au vrut sa ia o parte din imperiul creat de Cyrus (din anul 2006 este trecut in patrimoniul UNESCO). Cina si cazare la Kermanshah.
ZIUA 8 / 19.10.2009: KERMANSHAH - ANDIMESHK
Mic dejun. Astazi se viziteaza Tagh e Bostan - basoreliefuri si inscriptii din perioada regilor sassanizi - regele Khosran II este infatisat calare pe calul sau in armura de lupta; vizita continua la Tekieh Moaven
Ol Molk - monument istoric datand din anul 1894; vizita la bazar unde se pot admira si cumpara produsele locale. Plecare spre Andimeshk / Dezful. Cina si cazare la Dezful.
ZIUA 9 / 20.10.2009: DEZFUL - SUSA - AHWAZ
Mic dejun. Drumul continua spre Susa - vizita la Chogha Zanbil - unde se afla cel mare zigurat, cel mai vechi monument de mari dimensiuni cunoscut in Iran, la fel de impozant ca si piramidele din Egipt. A fost ridicat de Untash - gal, rege al Elamului, in jurul anului 1250 I.H - monument trecut in patrimoniul UNESCO. Se mai viziteaza Mormantul proorocului Daniil si ruinele orasului elamit Haft Tapeh ("Sapte Dealuri"). Se pleaca apoi spre Ahwaz. Cina si cazare la Ahwaz.
ZIUA 10 / 21.10.2009: AHWAZ - BISHAPUR - SHIRAZ
Mic dejun. Plecare la Shiraz - capitala a provinciei Fars (de unde provine si numele limbii persane farsi persana), fosta capitala a Persiei. Shiraz este orasul monumentelor istorice, al poetilor si filozofilor, al razboinicilor si regilor, al livezilor, portocalilor, trandafirilor, narciselor si al pomilor in floare. Pe drum se viziteaza orasul Bishapur, fondat de regele sassariz Shapur I in anul 266. Cina si cazare la Shiraz.
ZIUA 11 / 22.10.2009: SHIRAZ
Mic dejun. Zi dedicata Shirazului; se vor vizita Moscheea Nasir Ol Molk - construita intre anii 1876 si 1888 de dinastia Qajarilor; Mormantul poetului Hafez, cel mai mare maestru al poeziei lirice persane si colosul literar al sec XIV, Moscheea Vakil (moscheea Regentului), terminata in anul 1773, unul din cele mai valoroase monumente din perioada Zandieh, Gradina Naranjestan, Altarul Sfant Ali Ibn-e- Hamzeh. Cina si cazare la Shiraz.
ZIUA 12 / 23.10.2009: SHIRAZ - PERSEPOLIS - PASARGAD - YAZD
Mic dejun. Excursie la Persepolis (Capitala Persiei, in greaca) - centrul marelui imperiu persan, capitala oficiala a Ahemenizilor si piesa de rezistenta a artei ahemenizilor. Se remarca prin palatele construite pe rand sau adaugirile facute de Xerxes I, Artaxerxes, Xerxes II, Darius II, Cyrys II, Artaxerxes II si III, Darius III, intregul proces durand cam 150 de ani. Persepolis este "piesa de rezistenta" a excursiei fiind cel mai renumit obiectiv turistic din IRAN, trecut in patrimoniul UNESCO. Dejun. Excursia continua la Pasargad - prima capitala a triburilor iraniene si a Imperiului Ahemenid. Cazare la Yazd.
ZIUA 13 / 24.10.2009: YAZD
Mic dejun. Turul orasului Yazd, (oras intrat si el in patrimoniul UNESCO) care este situat in desert, aici existand o minoritate care pastreaza cultul lui ZOROASTRU; arhitectura orasului este unica, prin multimea de gratioase badgir (turnuri captatoare de vant ce se intalnesc in Iranul central si sudic, asigurand ventilatia caselor) cu Templul Zoroastru Ateshkade (Religia lui Zoroastru pune mare accent pe maretia focului; intr-un templu zoroastrian arde permanent o flacara sacra) si Turnul Tacerii. Cina si cazare la Yazd.
ZIUA 14 / 25.10.2009: YAZD - ESFAHAN
Mic dejun. Plecare spre Esfahan - oras desemnat capitala sub domnia lui Shah Abbas I, inzestrat cu atatea noi moschei, palate, poduri, strazi largi si parcuri, incat si calatorii europeni scriau in termeni elogiosi despre frumusetile lui. Se viziteaza Moscheea Jame ("vineri" in limba araba) si Biserica Vank, construita de imigrantii armeni in sec 17. Cina si cazare la Esfahan.
ZIUA 15 / 26.10.2009: ESFAHAN
Mic dejun. Tur de oras de 1 zi in Esfahan, incluzand Piata Naghsh-e-Jahan (sau Imam Square), una din cele mai mari din lume, un exemplu de arhitectura iraniana si islamica. Face parte din patrimoniul UNESCO. Aceasta piata este inconjurata de constructii din era Safavid. Se viziteaza Moscheea Sheikh Lotf Allaf, Palatul Ali Qapu (Palatul Regal), Moscheea Imam, bazarul. Cina si cazare la Esfahan.
ZIUA 16 / 27.10.2009: ESFAHAN
Mic dejun. Explorarea in continuare a orasului Esfahan. Astazi se viziteaza Palatul Chehel Sotun sau "Palatul celor 50 de coloane". Cina si cazare la Esfahan.
ZIUA 17 / 28.10.2009: ESFAHAN - KASHAN - TEHERAN
Mic dejun. Plecare spre Kashan - oras renumit pentru covoarele sale si bine cunoscut datorita matasii si placajului ceramic glazurat, numit kashi dupa locul de origine. Kashanul, orasul-oaza, este interesant si datorita conexiunii lui cu sahul Abbas I - era orasul sau preferat, drept pentru care l-a infrumusetat si a cerut sa fie inmormantat acolo. Se viziteaza Gradinile Fin si Casa Borujerdis, construita in anul 1857 de un bogat negustor pentru sotia sa care provenea dintr-o familie de vaza. Plecare spre Teheran pentru cina si cazare.
ZIUA 18 / 29.10.2009: TEHERAN
Mic dejun. Dimineata vizita la Palatul Saad Abad, construit de dinastia Pahlavilor si la Complexul Niavaran, ce consta in cateva cladiri si un muzeu - Palatul Niavaran a fost resedinta ultimului sah Mohammad Reza Pahlavi si al familiei regale pana la Revolutia Iraniana. Timp liber pentru odihna sau cumparaturi. Cina si cazare.
ZIUA 19 / 30.10.2009: TEHERAN - BUCURESTI
Transfer la aeroport pentru zbor spre Istanbul cu TK 1277 (04:35 / 06:30) si mai departe spre Bucuresti cu TK 1443 (08:20 / 09:45).

TARIF: 2195 EUR / loc in camera dubla / Supliment single: 520 EUR
(tariful este valabil pentru un grup minim de 20 de turisti)

TARIFUL INCLUDE:
- zbor cu TK Bucuresti-Teheran-Bucuresti
- cazare in hoteluri de 3* / 4*
- demipensiune
- toate transferurile, tururile, excursiile mentionate in program
- taxele de intrare la obiective conform program
- asigurare in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism
- conducator de grup roman
- ghizi locali

TARIFUL NU INCLUDE:
- taxe aeroport aprox. 150 EURO (se achita la agentie si pot suferi modificari)
- taxa de viza 70 EURO (c/val in lei)
- asigurarea medicala
- bacsisuri: 45 EURO pentru ghizi si soferi (care se achita conducatorului de grup cel tarziu la sosirea in Iran)

ACTE NECESARE:
- pasaport valabil minim 6 luni de la data incheierii calatoriei
- 2 foto tip pasaport
- asigurare medicala

CONDITII DE INSCRIERE
- termen limita de inscriere: 01.09.2009 cu plata unui avans min. de 50% din pretul excursiei
- diferenta de 50 %, se achita cu min.45 de zile inainte de data plecarii
- clientul va incheia cu agentia « Contractul de prestari servicii turistice »
OBSERVATII
- conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice
- in cazul neobtinerii vizei se retin penalizari pentru biletul de avion, asigurare medicala, cheltuielile agentiei
- agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu
- clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile respective si ca atare respecta standardele locale
- agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport si a taxei de viza, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana, respectiv de ambasada
- in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, conditii meteo nefavorabile,etc. ; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depasirea situatiilor ivite. Totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente.
- agentia nu-si asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- asezarea turistilor in autocar se face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor
- in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri
- c/v excursiei poate fi achitata in lei la cursul BNR din ziua platii + 2 %
- prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii
PREZENTARE S*******************
MEMBRU
GRATUIT
S*******************
22 880 accesari
Pentru a vizualiza datele companiei
S*******************
va rugam sa va autentificati accesand urmatorul buton:
Login
Activitate firma: agentie de turism - circuite turistice

PRODUSE ASEMANATOARE CU CIRCUIT IRAN

IRAN  2009IRAN  2009
IRAN 2009
I R A N Ocazie unica de intoarcere in timp printr-un singur cuvant: PERSIA, cu istoria sa de peste 4000 de ani, ...
Ciruit China 2009Ciruit China 2009
Ciruit China 2009
C H I N A BEIJING - LUOYANG - XIAN - SHANGHAI -HANGZOU - GUILIN - HONG KONG - MACAO "O tara doua sisteme !" Un ...
Circuit China 2009Circuit China 2009
Circuit China 2009
C H I N A BEIJING - LUOYANG - XIAN - SHANGHAI - HANGZOU - GUILIN - HONG KONG - MACAO "O tara doua sisteme !" ...
CIRCUIT IORDANIA - SIRIA - LIBANCIRCUIT IORDANIA - SIRIA - LIBAN
CIRCUIT IORDANIA - SIRIA - LIBAN
IORDANIA - SIRIA - LIBAN O incursiune in istoria si traditiile unora dintre cele mai vechi si bogate culturi ale ...
IORDANIA - SIRIA - LIBAN 2010IORDANIA - SIRIA - LIBAN 2010
IORDANIA - SIRIA - LIBAN 2010
IORDANIA - SIRIA - LIBAN O incursiune in istoria si traditiile unora dintre cele mai vechi si bogate culturi ale ...
CIRCUIT CROATIA - MUNTENEGRU - SLOVENIACIRCUIT CROATIA - MUNTENEGRU - SLOVENIA
CIRCUIT CROATIA - MUNTENEGRU - SLOVENIA
CROATIA - MUNTENEGRU - SLOVENIA Va invitam sa descoperiti gloria Coastei Adriatice, cu metropolele specifice ...
Circuit CROATIA- MUNTENEGRU - SLOVENIA 2009Circuit CROATIA- MUNTENEGRU - SLOVENIA 2009
Circuit CROATIA- MUNTENEGRU - SLOVENIA 2...
CROATIA - MUNTENEGRU - SLOVENIA Va invitam sa descoperiti gloria Coastei Adriatice, cu metropolele specifice ...
CIRCUIT SINGAPORE - MALAEZIA - INDONEZIACIRCUIT SINGAPORE - MALAEZIA - INDONEZIA
CIRCUIT SINGAPORE - MALAEZIA - INDONEZIA
SINGAPORE - MALAEZIA - INDONEZIA O calatorie intr-o parte de lume care imbina misterul oriental cu tehnica vestica ...
SINGAPORE - MALAEZIA - INDONEZIA 2009SINGAPORE - MALAEZIA - INDONEZIA 2009
SINGAPORE - MALAEZIA - INDONEZIA 2009
SINGAPORE - MALAEZIA - INDONEZIA O calatorie intr-o parte de lume care imbina misterul oriental cu tehnica vestica ...

CIRCUIT IRAN ESTE LISTAT IN: