Inscrie firma »
CIRCUIT IORDANIA - SIRIA - LIBAN

CIRCUIT IORDANIA - SIRIA - LIBAN

Tip produs: CIRCUIT IORDANIA | CIRCUIT LIBAN
Producator: DAL TRAVEL
 

Prezentare CIRCUIT IORDANIA - SIRIA - LIBAN

IORDANIA - SIRIA - LIBAN

O incursiune in istoria si traditiile unora dintre cele mai vechi si bogate culturi ale umanitatii. Locuri care laolalta formeaza o adevarat Mecca a culturii si patrimoniului universal si care au pastrat peste secole amprenta inconfudabila a unor civilizatii stravechi. Multitudinea si frumusetea monumentelor si vestigiilor arheologice, ospitalitatea si cultura cu totul deosebita a oamenilor de aici va vor fascina intiindu-va in magica lume a Orientului Apropiat.

Perioada: 24.09 - 11.10. 2009

ZIUA 1 / 24.09.2009: BUCURESTI - AMMAN
Intalnire cu conducatorul de grup la Aeroportul Henri Coanda la ora 21:20. Plecare spre Amman cu zborul companiei TAROM RO 167 (23:30/02:15).
ZIUA 2 / 25.09.2009: AMMAN
Sosire la Amman la ora 02:15, intalnire cu reprezentantul local si transfer la hotel pentur cazare. Pauza de refacere pana in jurul pranzului, dupa care ne incepem incursiunea in magica lume a Orientului Mijlociu cu un tur al 'Orasului Alb' cum mai este numit Amman-ul, capitala Regatului Iordanian. Vizita include: Teatrul Roman, Templul lui Hercule, Citadela, Muzeul, orasul vechi, precum si un centru mestesugaresc in Kan Zaman. Seara cina si cazare in Amman.
ZIUA 3 / 26.09.2009: AMMAN - MADABA - KERAK - MUKAVIR - PETRA
Mic dejun. Plecare spre Petra cu scurte popasuri, via Madaba, unde vom vizita biserica Sf. Gheorghe ce adaposteste celebrul mozaic din sec. al VI-lea infatisand harta Tarii Sfinte, urcare pe Muntele Nebo (800 m), locul de unde Moise a vazut 'Pamantul Fagadunitei' inainte de a muri, Biserica Terra Sancta, Palatul lui Irod de la Mukavir, precum si castelul cruciatilor de la Kerak. Sosire in cursul serii la Petra pentru cina si cazare.
ZIUA 4 / 27.09.2009: PETRA
Mic dejun. Zi dedicata exclusiv vizitarii 'Orasului Roz', cum mai este numita aceasta minune a lumii antice construita de legendarul popor Nabateean. Veti fi cu adevarat impresionati de diversitatea peisajului arhitectonic al orasului: bai romane, temple cu fatade impozante, morminte si un amfiteatru. Dupa vizitarea orasului, optional urcare cu magarusii pana la 'manastire', de unde puteti admira panorama asupra imprejurimilor. Cina si cazare in Petra.
ZIUA 5 / 28.09.2009: PETRA - WADI RUM - PETRA
Mic dejun. Continuam explorarea orasului dupa care vom face o incursiune in desert pana la Wadi Rum pentru a vizita Fantana lui Lawrence, Templul Nabateenilor si pentru a admira apusul de soare. Intoarcere la Petra unde, dupa ce vom servi cina la hotel, vom porni la lumina lumanarilor spre siq-ul de aprox. 1 km, sapat in stanca abrupta, care ne va purta initiatic de la intrarea in oras pana la portile celebrei 'Al Khazneh' - Comoara. Cazare in Petra.
ZIUA 6 / 29.09.2009: PETRA - MAREA MOARTA - AL MAGHTAS - AMMAN
Mic dejun. Plecare spre Amman via Marea Moarta cu peisajul specific selenar. In drumul nostru catre Amman, pe Valea Iordanului, vom face de asemenea o oprire la Al Maghtas, locul unde Iisus a fost botezat. Sosire in jurul serii la Amman, cina si cazare.
ZIUA 7 / 30.09.2009: AMMAN - JERASH - BOSRA - DAMASC
Mic dejun. Pornim spre Damasc cu oprire in Jerash 'Pompeiul Orientului', obiectiv pastrat intr-o buna stare de conservare si deopotriva cel mai important centru ecleziastic din Decapolis (cele zece cetati unde conform traditiei crestine Iisus a facut minuni). Aici vom descoperi bogatia si frumusetea unora dintre cele mai frumoase edificii ale antichitatii: poarta Hadrian, Templele lui Zeus si Artemis, Aleea Cardo cu cele peste 200 de coloane ionice si dorice, Forumul Oval, Amfiteatrul. Continuam traseul catre Damasc unde sosim in cursul serii pentru cina si cazare.
ZIUA 8 / 01.10.2009: DAMASC
Mic dejun. Bun venit in capitala Siriei, Damasc, oras care se mandreste cu cei 4000 de ani de istorie de-a lungul carora a fost disputat ca o veritabila nestemata a Orientului de marile puteri antice si medievale. Aceste popoare si-au lasat asupra Damascului amprenta cultural-artistica, dand nastere unui bogat mix arhitectonic si urban ce poate fi admirat azi. Turul celui mai vechi oras locuit continuu include: Muzeul National, Bazarul acoperit, Marea Moschee a Umayyazilor (al patrulea sanctuar islamic dupa Mecca, Medina si Ierusalim), Mausoleul lui Saladin, Strada Dreapta, Capela Sf. Paul si Sf. Anania, precum si Palatul Azem. Cina si cazare la Damasc.
ZIUA 9 / 02.10.2009: DAMASC - SIDNAYA - MALOULA - PALMYRA - ALEPP
Mic dejun. Plecare spre Alepp via Sidnaya unde vom vizita vechea si frumoasa manastire ortodoxa construita de imparatul bizantin Iustinian. Drumul continua cu un popas in Maloula, un pitoresc si vechi sat unde se mai vorbeste inca dialectul aramaic, cel vorbit in vremea lui Iisus si vizita manastirior Mar Sarkis si Mar Taqla. Continuam cu Palmyra, un important punct de legatura comerciala cu 'Drumul Matasii' si totodata orasul legendarei regine Zenobia, descendenta a Cleopatrei. Sosire la Alepp in cursul serii pentru cina si cazare.
ZIUA 10 / 03.10.2009: ALEPP - SF. SIMEON - EBLA - APPAMEA - LATAKIA
Mic dejun. Turul orasului Alepp ce include: Citadela, Marea Moschee, Cartierul Crestin cu Biserica Armeneasca a celor 40 de martiri si marele Souk - bazar, care se intinde pe o suprafata de 13 km². Plecare spre Latakia cu o scurta oprire la Qala'Al Samaan, citadela purtand numele Sf. Simeon Stalpnicul, care conform traditiei crestine a pustnicit pentru 39 de ani in varful unui stalp pe aceste locuri. Continuam cu Ebla unde vom putea vedea sit-uri arheologice cu vestigii apatinand civilizatiilor akadiana si sumeriana, Apamea, orasul fondat de Seleucus I, unul din generalii lui Alexandru cel Mare. Sosire in Latakia pentru cina si cazare.
ZIUA 11 / 04.10.2009: LATAKAIA - UGARIT - HAMA - CRACK DE CHEVALIERS - HOMS
Mic dejun. Plecare spre Homs via Ugarit capitala antica a poporului Cananit si totoodata una dintre cele mai vechi cetati ale lumii. Continuam itinerariul cu vizitarea orasului Hama, care la fel ca Damascul reprezinta locul unde trecutul si prezentul coexista intr-o perfecta simbioza. In continuarea traseului vizitam Qal'at Al-Hosn sau Crak de Chevaliers, celebrul castel cruciat unul dintre cele mai bine conservate din intreaga lume, care astazi reprezinta una dintre marile atractii ale Siriei. La Homs se viziteaza manastirea ortodoxa unde se gasesc bucati din vesmantul Fecioarei Maria. Cina si cazare in Homs.
ZIUA 12 / 05.10.2009: HOMS - MUNTELE HERMON - ZAHLE
Mic dejun. Tranzitarea frontierei cu Libanul si continuarea traseului catre biblicul munte Hermon sau muntele Sion cum mai apare el numit in istoria israelita. Se vor vizita piramida Kamouaa precum si manastirea Sf. Maro intemeietorul ordinului maronit. Drumul continua cu Baalbeck important oras al antichitatii. Vizita la Baalbeck include: vechea Citadela, triada templelor: Jupiter - Bachus - Venus si Marea Moschee. Plecare spre Zahle, pentru cazare. Cina se va servi la restaurantul Monte Alberto situat pe un promotoriu ce ofera o privelliste panoramica asupra orasului. Cazare la Zahle.
ZIUA 13 / 06.10.2009: ZAHLE - ANJAR - BEITEDDINE - REZERVATIA DE CEDRII - ZAHLE
Mic dejun. Vizitarea sit-ului arheologic de la Anjar, dupa care continuam cu vizita magnificului palat de la Beiteddine construit de emirul Bechir la inceputul sec. XIX. Continuam cu vizita unei rezervatii de cedrii, acestia fiind simbolul Libanului inca din timpurile biblice. Cina si cazare la Zahle.
ZIUA 14 / 07.10.2009: ZAHLE - FAQRA - FARAYA - BEIRUT
Mic dejun.. Plecare spre Faqra si Faraya sau "Elvetia Libanului", cele 2 importante statiuni montane ale Libanului. Drumul ne poaarta de-a lungul a numeroase sate pitoresti din munti. Sosire la Faqra si vizita complexului de temple de aici construit inca din antichitate in cinstea zeilor locali. Plecare spre Beirut cu vizita pesterii de la Jeita si urcarea cu telecabina la Harissa pentru a vedea statuia Fecioarei Maria. Sosire la Beirut in cursul serii pentru cina si cazare.
ZIUA 15 / 08.10.2009: BEIRUT -TRIPOLI - BEIRUT
Mic dejun. Plecare spre Tripoli via Bcharre, un pitoresc orasel de munte situat in Valea Kadissha. Sosire la Tripoli al doilea ca marime, din Liban si vizita ce include: cateva dintre cele mai importante moschei si biserici, precum si Castelul Sanjil (exterior). Intoarecere la Beirut pentru cina zi cazare.
ZIUA 16 / 09.10.2009: BEIRUT - SIDON - TYRR - BEIRUT
Mic dejun. Plecare catre biblicele orase Tyrr si Sidon cu o scurta oprire en-route la Echmoun unde se va vizita Complexul Fenician. In Sidon vizita include: Souk-ul, Castelul Marii, construit de cruciati in 1228, muzeul sapunului, Palatul Debane, Marea Moscheie, situl arheologic Al - Mina, strada cu mozaic, catedrala cruciata. Dejunul se va servi in timpul vizitelor. Sosire in Tyrr, supranumit si "Regina Marii", oras ce face parte din patrimoniul UNESCO, pentru vizita. Seara intoarcere in Beirut pentru cazare.
ZIUA 17 / 10.10.2009: BEIRUT
Mic dejun. Vizitarea capitalei Libanului, ce odinioara era numita 'Perla Orientului': Muzeul National, Moscheea Al Omari, Catedrala Sf. Gheorghe, Baile Romane, Piata Martirilor, Parlamentul. Dejunul se va servi la un restaurant situat in cel mai frumos punct panoramic al orasului, "Stanca Porumbelului". De aici, de pe faleza orasului, va veti putea bucura de apusul de soare, inainte de va lua rams bun de la magica lume a orientului. In cursul serii, pana la transferul catre aeroport pentru zborul de retur, timp liber la dispozitie. La ora 02:00 transfer la aeroport pentru zborul de intoarcere catre Romania.
ZIUA 18 / 11.10.2009: BEIRUT - BUCURESTI
Decolare spre Bucuresti cu zborul companiei TAROM, RO 167 (04:50/07:20).

TARIF: 975 EURO + 1240 USD / loc in camera dubla / Supliment single: 495 USD
(tariful este valabil pentru un grup de minim 20 turisti, in cazul neintrunirii numarului minim, tariful recalculandu-se)

TARIFUL INCLUDE:
- transport avion: Bucuresti - Amman si retur Beirut - Bucuresti cu TAROM ( RO )
- 17 nopti de cazare in hoteluri de 3, 4 si 5 stele
- mic dejun si cina ( conform program )
- transferurile, tururile si excursiile mentionate in program
- taxe de intrare la obiectivele mentionate in program
- ghizi locali
- conducator roman de grup
- asigurare in caz de insolvabilitate /faliment al agentiei de turism

TARIFUL NU INCLUDE:
- taxele de aeroport: RO aprox. 140 EUR/pers. care se platesc o data cu excursia
- taxe vize: vizele pentru Iordania, Siria si Liban care se vor obtine local cu plata acestora pana in momentul plecarii (aprox.50 USD)
- alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi, etc.
- bacsisuri 6 USD/zi , pentru ghizi si soferi (se vor achita conducatorului de grup cel tarziu la sosire)
- bacsisuri pentru bagajistii de la hoteluri si aeroport
- taxe de plecare de pe aeroporturi ( numai daca este cazul )
- asigurarea medicala obligatorie
- asigurarea storno (agentia recomanda incheierea unei asigurari storno)

ACTE NECESARE:
-pasaport valabil minim 6 luni de la data incheierii calatoriei
!Atentie! Persoanele care au viza de Israel pe pasaoport sau doar stampila de tranzit vor trebui sa si-l schimbe pentru a putea efectua aceasta excursie. In caz contrar vor fi refuzate la sosirea la granita siriana si cea libaneza.

OBSERVATII :
- conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice
- in cazul neobtinerii vizei se retin penalizari pentru biletul de avion, asigurare medicala, cheltuielile agentiei
- agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu
- clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate si ca atare respecta standardele locale
- agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport si securitate in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana
- in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, conditii meteo nefavorabile,etc. ; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depasirea situatiilor ivite. Totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente.
- agentia nu-si asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- asezarea turistilor in autocar se face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor
- in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri
- c/v excursiei poate fi achitata in lei la cursul BNR din ziua platii + 2 %
- prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii
PREZENTARE S*******************
MEMBRU
GRATUIT
S*******************
22 880 accesari
Pentru a vizualiza datele companiei
S*******************
va rugam sa va autentificati accesand urmatorul buton:
Login
Activitate firma: agentie de turism - circuite turistice

PRODUSE ASEMANATOARE CU CIRCUIT IORDANIA - SIRIA - LIBAN

IORDANIA - SIRIA - LIBAN 2010IORDANIA - SIRIA - LIBAN 2010
IORDANIA - SIRIA - LIBAN 2010
IORDANIA - SIRIA - LIBAN O incursiune in istoria si traditiile unora dintre cele mai vechi si bogate culturi ale ...
Ciruit China 2009Ciruit China 2009
Ciruit China 2009
C H I N A BEIJING - LUOYANG - XIAN - SHANGHAI -HANGZOU - GUILIN - HONG KONG - MACAO "O tara doua sisteme !" Un ...
Circuit China 2009Circuit China 2009
Circuit China 2009
C H I N A BEIJING - LUOYANG - XIAN - SHANGHAI - HANGZOU - GUILIN - HONG KONG - MACAO "O tara doua sisteme !" ...
CIRCUIT IRANCIRCUIT IRAN
CIRCUIT IRAN
IRAN Ocazie unica de intoarcere in timp printr-un singur cuvant: PERSIA, cu istoria sa de peste 4000 de ani, una ...
IRAN  2009IRAN  2009
IRAN 2009
I R A N Ocazie unica de intoarcere in timp printr-un singur cuvant: PERSIA, cu istoria sa de peste 4000 de ani, ...
CIRCUIT CROATIA - MUNTENEGRU - SLOVENIACIRCUIT CROATIA - MUNTENEGRU - SLOVENIA
CIRCUIT CROATIA - MUNTENEGRU - SLOVENIA
CROATIA - MUNTENEGRU - SLOVENIA Va invitam sa descoperiti gloria Coastei Adriatice, cu metropolele specifice ...
Circuit CROATIA- MUNTENEGRU - SLOVENIA 2009Circuit CROATIA- MUNTENEGRU - SLOVENIA 2009
Circuit CROATIA- MUNTENEGRU - SLOVENIA 2...
CROATIA - MUNTENEGRU - SLOVENIA Va invitam sa descoperiti gloria Coastei Adriatice, cu metropolele specifice ...
CIRCUIT SINGAPORE - MALAEZIA - INDONEZIACIRCUIT SINGAPORE - MALAEZIA - INDONEZIA
CIRCUIT SINGAPORE - MALAEZIA - INDONEZIA
SINGAPORE - MALAEZIA - INDONEZIA O calatorie intr-o parte de lume care imbina misterul oriental cu tehnica vestica ...
SINGAPORE - MALAEZIA - INDONEZIA 2009SINGAPORE - MALAEZIA - INDONEZIA 2009
SINGAPORE - MALAEZIA - INDONEZIA 2009
SINGAPORE - MALAEZIA - INDONEZIA O calatorie intr-o parte de lume care imbina misterul oriental cu tehnica vestica ...

CIRCUIT IORDANIA - SIRIA - LIBAN ESTE LISTAT IN:

CIRCUIT IORDANIA - SIRIA - LIBAN - PRODUSE SIMILARE