Inscrie firma »
 

Prezentare S***************

CIUPERCARIA GRIMA COM & VEGETALIS - RAMNICELU

INTRODUCERE

Ciuperca agaricus bisporus , cunoscuta la noi in tara si sub denumirea de ciuperca alba sau champignon si-a impus de-a lungul timpului si supranumele de \" carne vegetala \" datorita calitatilor ei nutritive si curative.
De aceea , avand in vedere si faptul ca pretul de cumparare este jumatate din pretul unui kilogram de carne, dezvoltarea culturilor de ciuperci in mediu controlat a devenit o cerinta atat din punctul de vedere al igienei si sigurantei alimentare cat si din punctul de vedere al satisfacerii cererii de piata .
Avand in vedere aceste aspecte am hotarat proiectarea si construirea unei ciupercarii moderne care sa faca fata atat cererii de piata cat criteriilor de calitate ,aliniate la cerintele UE in acest domeniu.

DESCRIERE

Aceasta \" fabrica de ciuperci \" construita pe o suprafata de teren de 1728 mp , insumeaza o suprafata totala de cultura de 1800 mp , capabila sa furnizeze in decursul unui an o productie medie de 288 tone de ciuperci.

Din punct de vedere al fluxului tehnologic de productie sunt respectate normele UE in domeniu astfel incat traseul podusului finit nu se intersecteaza niciodata cu traseul alimentarii cu materia prima , contribuind asfel la cresterea calitatii ciupercii.
Mijloacele moderne de aprovizionare si incarcare cu materie prima ( compost ) cat si tehnologia moderna de cultura implementata , unice in Romania , asigura acest lucru.
Eliminarea pesticidelor considerate nocive si utilizarea substantelor ecologice in combaterea daunatorilor duce la obtinerea unui produs cat mai natural.
De asemenea utilizarea aburului in procesul de sterilizare a camerelor de cultura asigura o curatenie sigura si ecologica .


Din punct de vedere al spatiului de productie , ciupercaria este constituita din opt camere de cultura cu control individual al climatului de crestere , care asigura parametrii optimi de dezvoltare a ciupercilor, urmarind cat mai fidel ciclul de crestere oferit de natura.
Fiecare camera de cultura este dotata cu computere de proces care controleaza in fiecare minut necesarul de ventilatie , umiditatea , temperatura aerului si concentratia de dioxid de carbon , astfel incat ciuperca cultivata sa fie alimentata dupa cerintele generate de ritmul ei biologic de dezvoltare.

Asigurarea igienei spatiului de cultura reprezinta o prioritate , de aceea accesul persoanelor in spatiul de cultura este restrictionat si permis numai dupa \" purificarea \" hainelor si a uneltelor de lucru intr-un spatiu special amenajat.
DE CE CHAMPIGNON ?

Pentru ca din 20000 de specii de ciuperci doar 300 sunt comestibile si dintre acestea doar patru sau cinci specii se pot reproduce in culturi protejate si controlate.

Ciuperca agaricus bisporus este un soi de ciuperca selectionat artificial de-a lungul timpului de cercetatorii francezi si olandezi , ea provine din soiul agaricus macrosporus denumita popular ciuperca alba de balegar , datorita faptului ca se dezvolta pe cimp in locurile pascute de hergheliile de cai.

Avand in vedere faptul ca ciuperca champignon se recolteaza de tanara ,deci cu velumul inchis , nu exista riscul de a-si elimina sporii in spatiul de cultura.
De asemenea prin cultura protejata se elimina riscul contaminarii cu spori proveniti de la ciuperci necomestibile.

DE RETINUT !

Ciuperca champignon are cel mai bun gust si cel mai bun aport nutritiv, atunci cind palaria are dimensiunea de 4-5 centimetri si grosimea palariei de 3-4 centimetri.
Aceasta dimensiune reprezinta categoria extra si o puteti gasi la orice ora in ciupercaria noastra.
PREZENTARE S***************
MEMBRU
GRATUIT
S***************
1 702 accesari
Pentru a vizualiza datele companiei
S***************
va rugam sa va autentificati accesand urmatorul buton:
Login
Activitate firma: ciuperci - amenajari interioare - produse alimentare

ULTIMELE PRODUSE ALE SC GRIMA COM SRL

Oferta firmei SC Grima Com SRL nu contine nici un produs sau serviciu
SC GRIMA COM SRL ESTE INSCRISA IN