Inscrie firma »
 

Prezentare S******

Istoria prelucrarii argilei in zona unde este amplasata SICERAM are peste 2000 de ani. La doar un kilometru de sediul firmei s-a descoperit un cuptor artizanal de ars vase din pamant ce dateaza din anul 300, cuptor ce va fi expus in viitorul apropiat in incinta SICERAM.
Despre prelucrarea industriala a bogatelor zacaminte de argila din zona se poate vorbi numai de la inceputul secolului XX, cand pe actualul amplasament al SICERAM incep sa produca doua fabrici de caramizi si tigle, prima din 1907, iar cea de a doua din 1912.
Adevarata renastere a fabricii a avut loc dupa privatizare, incepand cu 1995, cand pe langa investitiile in modernizarea capacitatilor existente si extinderea gamei de produse, in anul 2005 s-a pus in functiune una din cele mai moderne fabrici de caramizi din aceasta parte a Europei, fabrica fiind realizata cu colaborarea unor firme renumite pe plan mondial. Aceasta tehnologie a permis lansarea pe piata cu un succes deosebit a unui nou sistem de zidarii, marca proprie a grupului SICERAM, respectiv sistemul TERMOBLOC

Incepand cu anul 2002 societatea a inceput un amplu program investitional. Acesta a vizat pe de o parte modernizarea activitatii, iar pe de alta parte cresterea capacitatii de productie ceea ce a determinat lansarea in fabricatie a unor noi produse , materialele pentru zidarii din gama TERMOBLOC, in anul 2003 demarandu-se reutilarea completa a sectiei de productie caramizi si blocuri ceramice. TERMOBLOC este o marca a Grupului Siceram care vine in intampinarea dorintei consumatorilor de a beneficia de produse pentru zidarii la standarde europene. Tehnologia de fabricatie complet automatizata, furnizata de firma italiana MARCHELUZZO SRL, permite obtinerea de produse deosebit de competitive la preturi foarte avantajoase. Pentru incheierea procesului de modernizare, in anul 2004, avand in vedere si volumul mare al cererii pentru produsele companiei, s-a luat hotararea de a include in programul de investitii achizitia si instalarea unei noi capacitati de ardere a produselor ceramice. Astfel, din anul 2005, in urma investitiei in valoare de 8 mil.Euro, SICERAM S.A are una din cele mai moderne fabrici de caramizi din aceasta parte a Europei.

SC. SICERAM SA. produce materiale de ceramica pentru zidarii (caramizi si blocuri ceramice), invelitori (tigle, coame si olane), in special pentru piata interna, si produse manuale (pardoseli si vase ceramice), din care cea mai mare parte se exporta, iar diferenta se livreaza la intern pentru restaurarea monumentelor istorice. Produsele de invelitori executate manual au o piata relativ restransa, remarcabile in acest sens fiind invelitorile de la Biserica din Deal-Sighisoara, Biserica Evanghelica-Bistrita.



PREZENTARE S******
MEMBRU
GRATUIT
S******
13 402 accesari
Pentru a vizualiza datele companiei
S******
va rugam sa va autentificati accesand urmatorul buton:
Login
Categorie principala:
Constructii/Amenajari/Mobilier » Acoperis/Tigla

ULTIMELE PRODUSE ALE SICERAM

Tigle din ceramica pentru invelitoriTigle din ceramica pentru invelitori
Tigle din ceramica pentru invelitori
Tigla Portugheza Da o nota de caldura si de voiciune acoperisului, fiind o tigla mult folosita in tarile mediteraneene. ...
Olane din ceramica pentru invelitoriOlane din ceramica pentru invelitori
Olane din ceramica pentru invelitori
Olane mici - lungime: 300 mm; - latime mare: 160 mm; - latime mica: 120 mm; - inaltime: 60 (40) mm; - grosime: 11 ...
Caramizi cu goluri si caramizi presate pline pentru zidariiCaramizi cu goluri si caramizi presate pline pentru zidarii
Caramizi cu goluri si caramizi presate pline pentr...
Se poate afirma, fara riscul de a fi contrazis, ca istoria constructiilor este legata indisolubil de tehnologia ...