Inscrie firma »
C*********************** Prezentare firma Produsele firmei Contact
Statii Epurare MBR
 

Prezentare Statii Epurare MBR

Descrierea procesului tehnologic:
Statiile de epurare tip MBR cuprind urmatoarele obiecte tehnologice:

* Statie de pompare
* Instalatie de sitare automata
* Deznisipator separator de grasimi (pentru capacitati 1000LE)
* Bazin de omogenizare/egalizare
* Modul biologic
- nitrificare
- denitrificare
- separare de faze prin filtrare pe membrane
* Instalatii pentru prelucrarea namolului (pentru capacitati 1000LE)

Apa uzata menajera bruta colectata prin reteaua de canalizare interna/locala este colectata in prima etapa intr-o statie de pompare care poate fi executata din tuburi prefabricate din beton si care va fi echipata cu pompe submersibile, senzori de nivel si gratar cos rar, realizat din inox, cu interspatiul dintre bare de 20 - 30 mm. Gratarul va asigura protectia pompelor si va fi prevazut cu dispozitiv cu scripete care sa faciliteze curatarea acestuia. Curatarea gratarului se va face manual. Electropompele prevazute in statia de pompare vor pompa apa catre instalatia automata de sitare de tip sita rotativa, amplasata suprateran pe cadru metalic de sustinere. Rolul acesteia este de a retine materialul grosier din apa uzata. Finetea de filtrare a sitei variaza de la 0,15 la 2 mm. Materialul grosier sitat va fi colectat in pubela amplasata la baza sitei.
Apa uzata fara materiale grosiere va ajunge intr-un deznisipator cu rol de retinere a materiilor solide (cu diametrul particulei mai mare de 0,2 mm) sedimentabile gravimetric. Nisipul va fi evacuat cu ajutorul unei electropompe de nisip, o data pe zi, intr-un bazin cu fund drenant, pentru colectarea nisipului. Apa separata de nisip se va intoarce in statia de pompare iar nisipul va fi colectat manual si evacuat periodic din statia de epurare.
Dupa retinerea nisipului urmeaza etapa de retinere a grasimilor in separatorul de grasimi. Grasimile flotate vor fi evacuate gravitational catre un bazin de stocare grasimi, de unde vor fi vidanjate periodic.
Apa uzata va trece gravitational in bazinul de omogenizare, executat din beton armat, ingropat. Durata medie de tranzitare a debitului de apa uzat maxim va fi de 6 ore. Bazinul de omogenizare/egalizare va fi prevazut cu un sistem de aerare compus din suflanta de aer, elemente de aerare cu bule fine si distribuitor de aer, pentru mixare si prevenirea fermentarii anerobe, unitati de pompare cu senzori de nivel care sa pompeze apa catre obiectele tehnologice din aval, debitmetru electromagnetic pentru controlul debitului. Obiectul tehnologic spre care este pompata apa din bazinul de omogenizare/egalizare este modulul biologic cu membrane ultrafiltrante.
Modulul de epurare biologica cu namol activat va fi realizat dintr-un rezervor cilindric, cu montaj suprateran. Modulul biologic va fi echipat cu suflanta de aer, elemente de aerare cu bule fine si sistem de distributie a aerului pentru procesele biologice ce au loc in acest compartiment. In urma proceselor metabolice, substantele biodegradabile din apa uzata ajung sub forma dizolvata in apa, respectiv se elimina sub forma de azot sau bioxid de carbon. Functionarea suflantei ce alimenteaza zona aeroba este in functie de concentratia oxigenului dizolvat in apa, asfel incat valoarea acestuia sa nu scada sub 2 mg/l. Concentratia de materii solide in suspensie si de oxigen dizolvat va fi monitorizata cu ajutorul unui unui sistem de masura si control.
Modulul biologic este prevazut cu unitati de membrane ultrafiltrante - casete - care separa namolul activat de apa epurata. Ultrafiltrarea se realizeaza sub presiunea coloanei de apa de deasupra modulului de membrane, dinspre exterior spre interior. Porii membranelor au dimensiunea de 0,04, realizand ultrafiltrarea efluentului. Efluentul epurat va fi lipsit de materii solide in suspensie. Membranele indeparteaza chiar si anumite tipuri de virusi, deci nu mai este necesara dezinfectia finala prin clorinare sau sterilizare cu UV. Apa epurata va curge gravitational catre bazinul de permeat si apoi mai departe pe prea-plinul acestuia catre caminul de evacuare/probe.
Sistemul de epurare cu membrane ultrafiltrante are ca avantaj faptul ca membranele sunt modulare si pot fi reutilizate si in alta locatie (daca este nevoie). De asemenea, membranele prezinta o durata de utilizare sporita, putand functiona cu succes si dupa 20 de ani, iar cantitatea de reactivi, respectiv NaOCl pentru curatarea acestora este redusa.
Calitatea efluentului la evacuare este ridicata, situandu-se sub limitele impuse de normativul NTPA 001/2005.
PREZENTARE C***********************
MEMBRU
GRATUIT
C***********************
76 804 accesari
Pentru a vizualiza datele companiei
C***********************
va rugam sa va autentificati accesand urmatorul buton:
Login
Activitate firma: epurare apa - tratare apa - filtre

PRODUSE ASEMANATOARE CU STATII EPURARE MBR

Statii Epurare IndustrialeStatii Epurare Industriale
Statii Epurare Industriale
In contextul actual al dezvoltarii industriei si al cerintelor impunse de Uniunea Europeana au fost constatate o serie ...
Statii epurare rezidentialeStatii epurare rezidentiale
Statii epurare rezidentiale
Statiile de epurare pentru ape uzate menajere sunt dimensionate in functie de parametrii de calitate ai influentului si ...
BiosepticBioseptic
Bioseptic
Caracteristici * microorganisme saprofite tip bacillus subtilis de origine naturala * alge marine si ...
Separatoare de grasimiSeparatoare de grasimi
Separatoare de grasimi
Unitati de flotatie fara reactivi chimici Separator de grasimi - FATFLOT Scopul flotarii este separarea din apele ...
Sita statica de filtrareSita statica de filtrare
Sita statica de filtrare
Sita statica: Sita statica este un filtru utilizat pentru separarea solidului de lichid in Statiile de Epurare a ...
Separatoare grasimiSeparatoare grasimi
Separatoare grasimi
Separatorele sunt echipamente care intra in componenta instalatiilor de epurare, destinate retinerii grasimilor animale ...
Sisteme aerareSisteme aerare
Sisteme aerare
Sisteme de aerare: Sistemele de aerare cu bule fine sunt proiectate in vederea utilizarii in sisteme de aerare ale ...
Osmoza inversaOsmoza inversa
Osmoza inversa
Osmoza inversa Este cea mai buna si mai eficienta solutie de purificare a apei. Elimina elementele toxice si ...
Separatoare hidrocarburiSeparatoare hidrocarburi
Separatoare hidrocarburi
Separatoarele de uleiuri minerale si hidrocarburi sunt utilizate pentru retinerea reziduurilor toxice din apele uzate ...