Inscrie firma »
C*********************** Prezentare firma Produsele firmei Contact
Statii tratare containerizate

Statii tratare containerizate

Tip produs: Statii tratare containerizate | Statii tratare | Captare de suprafata
 

Prezentare Statii tratare containerizate

Procesul tehnologic de tratare al acestor tip de statii este alcatuit din:

1. Coagulare / Floculare / Oxidare / Control PH
Apele de suprafata contin o mare cantitate de substante coloidale. Aceste substante au greutatea specifica foarte apropiata de cea a apei si in mod practic ele raman in suspensie timp indelungat. Aceasta stabilitate a particulelor coloidale este data de faptul ca intr-o solutie apoasa in jurul acestor particule se formeaza pelicule cu sarcini electrice de acelasi semn, care fac particulele sa se respinga reciproc. In vederea accelerarii procesului de decantare se folosesc anumiti reactivi care prin dizolvarea lor in apa produc ioni de semn contrar particulelor coloidale. Neutralizarea partiala a acestor sarcini conduce la aglomerarea coloizilor in flocoane mai mari si mai grele reducand astfel timpul de depunere.
Prin acest proces de coagulare - floculare are loc o reducere considerabila a turbiditatii precum si a culorii apei. De asemenea in fazele de aglomerare si depunere a flocoanelor are loc si o antrenare partiala a substantelor organice si a bacteriilor continute de apa bruta.
. Oxidarea are loc prin intermediul unei pompe dozatoare care dozeaza hipoclorit de sodiu in conducta principala in scopul cresterii vitezei de oxidare a fierului si a substantelor organice oxidabile. Prin aceasta procedura se elimina si diversele gaze aflate in apa (hidrogen sulfurat, amoniac, etc.) si se asigura o protectie antibacteriana permanenta.

Datorita posibilelor variatii de pH se impune corectarea acestuia in asa fel incat apele sa aiba un pH cuprins intre 6,5 - 8,5.
Cantitatea de substanta chimica dozata este in functie de caracteristicile chimice si impuritatile apei.
Sistemul este compus din:

* pompa dozatoare de agent floculant (sulfat de aluminiu Al2(SO4)3)
* pompa dozatoare pentru oxidare (dozare de hipoclorit de sodiu)
* corectia pH-ului se face cu ajutorul H2SO4 98% sau al NaOH 40%.
* tablou automat de control al dozajului
* dispozitivul de injectie al agentilor chimici in conducta



2. Amestecare rapida
Amestecul are loc in tubulatura de reactie instalata in aval de sistemul de injectare a substantelor chimice pentru a asigura amestecarea energica a acestora cu apa, realizand astfel omogenizarea acestor substante chimice cu apa de tratat. Acest lucru asigura o performanta crescuta a utilizarii substantelor dozate.

3. Decantor lamelar
Decantarea apei este un proces de separare a particulelor solide din suspensie, prin actiunea fortelor gravitationale, astfel incat amestecul lichid-solid este separat in lichidul limpezit, pe de o parte, si suspensiile concentrate, pe de alta parte. Aceste procese se realizeaza in instalatii speciale, numite decantoare. Decantorul lamelar este o camera de decantare echipata cu module, avand orificii hexagonale, care asigura decantarea flocoanelor reziduale. Apa decantata esta captata printr-o retea de orificii. In functie de dimensiunea decantorului, evacuarea namolui se face folosind o pompa de epuisment sau gravitational.
Domeniile de utilizare ale decantoarelor lamelare sunt variate: productia apei potabile, tratarea apelor provenite din spalarea filtrelor.

4. Sistem Multimedia de filtrare
Acest sistem elimina impuritatile mecanice si in suspensie cu finete de pana la 10 microni, obtinandu-se totodata si o reducere a turbiditatii. Filtrul multimedia nu trebuie schimbat, statia se regenereaza automat la un interval de timp prestabilit. In acest fel se asigura o exploatare indelungata a filtrului cu un cost de intretinere foarte scazut.

5. Dezinfectarea
Se realizeaza prin injectia de hipoclorit de sodiu care are in principal rolul de a asigura protectia antibacteriana de-a lungul retelei de conducte pana la punctul final de utilizare. Dozarea solutiei se realizeaza computerizat cu ajutorul unei pompe dozatoare si a doi senzori (pentru masurarea on-line a clorului rezidual) montati in aval si in amonte de dispozitivoul de injectie de hipoclorit de sodiu.
PREZENTARE C***********************
MEMBRU
GRATUIT
C***********************
76 897 accesari
Pentru a vizualiza datele companiei
C***********************
va rugam sa va autentificati accesand urmatorul buton:
Login
Activitate firma: epurare apa - tratare apa - filtre

PRODUSE ASEMANATOARE CU STATII TRATARE CONTAINERIZATE

Statii Epurare IndustrialeStatii Epurare Industriale
Statii Epurare Industriale
In contextul actual al dezvoltarii industriei si al cerintelor impunse de Uniunea Europeana au fost constatate o serie ...
Pompe dozatoare rezidentialePompe dozatoare rezidentiale
Pompe dozatoare rezidentiale
Pompe Dozatoare Rezidentiale Model Dositec : sunt pompe cu diafragma, electromagnetice, de inalta precizie in dozarea ...
Medii filtranteMedii filtrante
Medii filtrante
Gama Produse: PUROLITE - AC 20/AC20G ( Carbune activ granulat ) Descrierea produsului : PUROLITE AC 20 sau AC 20G ...
Pompe dozatoare comercialePompe dozatoare comerciale
Pompe dozatoare comerciale
Cel mai cunoscut tip de pompe dozatoare, pompele Dositec,sunt pompe cu diafragma, electromagnetice, de inalta precizie ...
Statii epurare rezidentialeStatii epurare rezidentiale
Statii epurare rezidentiale
Statiile de epurare pentru ape uzate menajere sunt dimensionate in functie de parametrii de calitate ai influentului si ...
Filtre DoultonFiltre Doulton
Filtre Doulton
Filtrele de apa Doulton sunt cunoscute in intreaga lume pentru calitatea si necesitatea folosirii lor in tratarea apei. ...
Filtre automate comercialeFiltre automate comerciale
Filtre automate comerciale
C&V Water va ofera filtre automate special concepute pentru aplicatiile dvs. cum ar fi : : laboratoare, complexuri ...
Sterilizatoare UVSterilizatoare UV
Sterilizatoare UV
Sterilizatoarele cu lampi UV sunt special construite pentru a elimina/reduce contaminarile microbiologice din apa prin ...
Statii de filtrareStatii de filtrare
Statii de filtrare
Aceste tipuri de sisteme de filtrare sunt automate, comandate electronic de valve FLECK, programabile dupa ...