Inscrie firma »
 

Prezentare D******************

Societatea comerciala DANTO CONSTRUCT S.R.L., infiintata in 1996, cu obiect de activitate exploatarea si prelucrarea lemnului, actionariat unic, cu sediul in localitatea Tazlau, Jud. Neamt, este compusa din:

A. FABRICA DE CHERESTEA SI PRODUSE DIN LEMN

Fabrica este amplasata pe o suprafata de 134.000 m2 si este compusa din urmatoarele sectii principale:

1. HALA GATERE, cu dimensiuni de 50 m x 80 m, este sectia unde se taie busteni si are urmatoarele masini de prelucrare a lemnului:
a) Masina de debitat busteni marca PRIMULTINI Italia, an de fabricatie 2007, cu diametrul volantei de 1600 mm, dotata cu panza panglica, avand o productivitate de 80 m3 intr-un schimb pentru lemn de esenta tare (fag, stejar, paltin) sau 100 m3 intr-un schimb pentru lemn de rasinoase (brad, molid);
b) Caruciorul hidraulic model CFI cu 4 morse fixe pentru centrarea busteanului, marca PRIMULTINI Italia, an de fabricatie 2007, permite prelucrarea bustenilor de pana la 8 m lungime;
c) Tablou de comanda PRIMULTINI, centralina cu servocomanda electrica, manipulatori multifunctionali;
d) Linie de automatizare si mecanizare cu masa motorizata de descarcare cu role elicoidale, masa motorizata cu role lise, sistem de colectare a scandurilor prin alunecare;
e) Circular de tivit marca PAUL, Germania, an de fabricatie 2007, cu o panza fixa si 2 panze mobile, cu 3 lasere pentru lemn de esenta tare.
f) Circular pendula pentru retezare cu actionare pneumatica inainte de tivire, model STROMAB, Italia, an de fabricatie 2007;
g) Circular pendula pentru retezare dupa tivire, model STROMAB, Italia, an de fabricatie 2007;
h) Circular de spintecat multiplu cu 1 arbore pentru lemn de esenta moale, model CML Italia, putere motoare 44 kw, greutate aproximativa 10.000 kg, an fabricatie 2007.
i) Masina electronica de ascutit panze stelitate, marca ISELI, Italia;
j) Gater vertical cu deschidere de 1000 mm, marca BRNO Cehoslovacia pentru taiat busteni in forma de prisma, capacitate de taiere 70 m3 intr-un schimb;
k) Gater vertical cu aceleasi caracteristici, care preia prisma taiata de primul gater. Aceste gatere lucreaza in tandem.

2. HALA DE PRODUCTIE PANOURI DIN LEMN MASIV
Dimensiuni: 200 metri liniari lungime, 30 metri liniari latime.
Aici se produc panouri din lemn masiv din esenta tare sau moale pentru mobila, parchet pentru dusumele, lambriu, semifabricate, cu urmatoarele masini:
a) Circular multiplu pentru spintecat cu 8 panze, an fabricatie 2002, Germania;
b) 4 circulare pentru retezat, marca Hollyteck, an fabricatie 2002;
c) Masa circulara pentru sortat frize;
d) Instalatie semiautomata de imbinat in dinti a frizelor, marca DIMTER, Germania, lungime 6 m, an fabricatie 2002;
e) Presa la rece 6000 mm x 1000 mm;
f) Presa la cald cu ulei diatermic 3000 mm x 1300 mm;
g) Masina de prelucrat pe 4 fete marca Weinig, Germania;
h) Circular de formatizat panouri, an fabricatie 2000;
i) Masina de rectificat suprafete lemn, an fabricatie 2000;
j) Masina de gaurit multiplu cu 27 capete, an fabricatie 2004;
k) Masina de ambalat in folie de polietilena.

3. HALA BANDZIG
Dimensiuni 45 m x 35 m, cu doua linii tehnologice pentru productia de cherestea subtire

4. HALA GRINZI PENTRU CASE
Dimensiuni 38 m x 25 m

5. HALA PRODUSE FINITE
Dimensiuni 30 m x 25 m

6. USCATOARE PENTRU LEMN TIP COPCAL
An de fabricatie 2000, Italia, capacitate de uscare 300 m3 pe sarja, asistate de calculator cu programe de uscare pentru rasinoase, fag, stejar, paltin, cires

7. CAMERA DE ABURIRE DE NARDI
An de fabricatie 2007, Italia, capacitate 32 m3 pe sarja, asistata de calculator, realizata din profile de aluminiu.

8. CENTRALA TERMICA
Formata din 3 cazane de cate 1.600.000 kcal fiecare, alimenteaza camera de aburire si sistemul de incalzire a sectiilor; combustibili utilizati: rumegus si deseuri de lemn.

9. ATELIER MECANIC
Cu masini de prelucrari metalice pentru orice tip de reparatie din fabrica.

10. STATIE TRANFORMATOARE ELECTRICE
2 transormatoare de cate 600 kWh fiecare.

11. SECTIE DE PAZA SI POMPIERI
Cuprinde echipa de pompieri autorizati, masina de incendiu, inel de incendiu din teava, care inconjoara fabrica, hidranti, 3 bazine cu apa de cate 500 m3.

12. BLOCURI DE LOCUINTE
Pentru personalul din fabrica exista 2 blocuri de locuinte cu o suprafata construita de 1000 m2.

13. PERSONAL CALIFICAT, AUTORIZATIE DE MEDIU, ATESTAT DE EXPLOATARE FORESTIERA
B. EXPLOATAREA FORESTIERA

Pentru aprovizionarea fabricii cu masa lemnoasa (busteni), societatea detine atestat de exploatare forestiera pentru 40.000 mc anual. Cu acest atestat firma partcicpa la licitatiile organizate de Directiile Silvice regionale de la care cumparam parcele de padure pe care le exploatam.In zona in care este amplasata fabrica, practic nu exista concurenta. Suprafata de padure de unde putem cumpara lemn este de aproximativ 26.000 ha. Speciile de lemn care se pot exporta sunt : brad, molid, fag, paltin, stejar, cires, etc.
Pentru a exploata aceste parcele de padure, firma este dotata cu urmatoarele :
- 8 (opt) tractoare forestiere cu care se pot scoate din padure pana la drumul auto cate 400-500 mc pentru fiecare tractor forestier pe luna. Toate tractoarele forestiere sunt produse in Romania, adaptate pentru conditii de lucru de aici, fabricate la Uzina de Tractoare Reghin, intre anii 1999-2004.
- 6 (sase) fierastraie mecanica marca STILL si HUSQVARNA, cu care se pot taia cca 3000-4000 mc de arbori intr-o luna, achizitionate in aceeasi perioada 1999-2004, toate in stare buna de funtionare. Cu aceste fierastraie lucreaza 6(sase) echipe de muncitori de cate 4-6 muncitori intr-o echipa. Aceste echipe doboara arborii in padure, taie crengile si astfel rezulta busteni pentru gater.
Toata aceasta activitate este coordonata de doi maistri cu vechime de 25-30 de ani in acest domeniu si cu pregatire de specialitate. Tot personalul este calificat si cu vechime in acest domeniu de multi ani de zile. Pentru amenajarea drumurilor, in parcela exista 2(doua) buldozere S650, de fabricatie romaneasca, in stare buna de functionare, fabricate in anul 1996 si 1994 care sapa drumuri pentru tractoarele forestiere.
Transportul bustenilor de la percela care se exploateaza pana la fabrica se face cu 4(patru) remorci auto pentru transport busteni autoincarcatoare. Fiecare remorca poate transporta 20 mc la fiecare cursa. Distanta de transport este de 7 km pana la 15 km, ceea ce reprezinta un foarte mare avantaj atat din punct de vedere al costului cat si pentru rapiditatea cu care se poate interveni in cazul unor defectiuni ale utilajelor care lucreaza in padure, cat si al transportului muncitorilor pana la locul de munca.
Alt avantaj este si faptul ca celelalte fabrici vecine cu noi sunt situate la o distanta de 50 km pana la 100 km de noi, ceea ce face ca transportul pentru ei sa fie scump. Aceasta este o cauza pentru care noi nu avem concurnta in aceasta zona.
Toate masinile sunt conduse de soferi profesionisti care stiu sa lucreze in conditii grele vara si iarna. Masinile sunt fabricate intre anii 1996-2000, in stare buna de functionare.
Lemnul transportat din padure ajunge intr-un depozit de busteni dotat cu o macara de 50 de tone care descarca remorcile. Bustenii descarcati sunt retezati la lungimea de 4m cu 2(doua) fierastraie mecanice apoi sunt sortati pe diametre si depozitati in depozitul de busteni. Manevrarea bustenilor in acest depozit de busteni se face cu 2(doua) incarcatoare frontale de fabricatie romaneasca cu capacitate de ridicare 5 tone, complet revizuite, an fabricatie 1994-1996.
In acest depozit se sorteaza bustenii pentru gater si bustenii pentru lemn foc sau alte intrebuintari. Un gater orizontal taie bustenii cu diametrul cuprins intre 1000-1500 mm. Tot aici mai exista un dispozitiv de despicare a lemnului de foc gros pentru a fi transportat in bucati mai mici pentru foc.
PREZENTARE D******************
MEMBRU
GRATUIT
D******************
7 492 accesari
Pentru a vizualiza datele companiei
D******************
va rugam sa va autentificati accesand urmatorul buton:
Login
Categorie principala:
Constructii/Amenajari/Mobilier » Cherestea

ULTIMELE PRODUSE ALE DANTO CONSTRUCT SRL

Oferta firmei DANTO CONSTRUCT SRL nu contine nici un produs sau serviciu
DANTO CONSTRUCT SRL ESTE INSCRISA IN