Inscrie firma »
C************************************ Prezentare firma Produsele firmei Contact
Model de act de lichidare între foºti soþi (dupã divorþ)

Model de act de lichidare între foºti soþi (dupã divorþ)

Producator: Cabinet de avocatura Coltuc
 

Prezentare Model de act de lichidare între foºti soþi (dupã divorþ)

Model de act de lichidare între foºti soþi (dupã divorþ)

ACT DE LICHIDARE A REGIMULUI COMUNITÃÞII LEGALE [1]



I. PÃRÞILE



1. Subsemnatul ............, cetãþean ........., domiciliat în .................., cnp, ........



2. Subsemnata ............, cetãþean ........., domiciliatã în ................., cnp ........



în calitate de foºti soþi[2], divorþaþi conform certificatului de divorþ nr........ eliberat de ......../hotãrârii judecãtoreºti definitive nr.....



II. OBIECTUL ACTULUI DE LICHIDARE[3]



2.1. Noi, pãrþile declarãm urmãtoarele bunuri ºi datorii proprii ale fiecãrui soþ[4]:







FOST SOÞ



bunuri mobile proprii ............... (descriere, mod dobândire)



bunuri imobile proprii ............... (descriere, mod dobândire)



datorii proprii ............... ..........(descriere, mod contractare)



FOSTÃ SOÞIE



bunuri mobile proprii ............... (descriere, mod dobândire)



bunuri imobile proprii ............... (descriere, mod dobândire)



datorii proprii ............................(descriere, mod contractare)



2.2. Noi, pãrþile declarãm urmãtoarele bunuri ºi datorii comune în devãlmãºie dobândite/contractate sub regimul comunitãþii legale[5]:



bunuri mobile comune ............... (descriere, mod dobândire)



bunuri imobile comune............... (descriere, mod dobândire)[6]



datorii comune .......................... (descriere, mod contractare)



2.3. Noi, foºtii soþi stabilim cota de contribuþie la dobândirea/contractarea bunurilor/datoriilor comune de .....pentru fiecare.



2.4. Bunurile ºi datoriile comune devin bunuri/datorii în coproprietate pe cote-pãrþi ale foºtilor soþi, în cotele stabilite la pct.2.3[7].



III. publicitatea ACTULUI DE LICHIDARE



3.1. În vederea opozabilitãþii faþã de terþi, un exemplar al prezentului act de lichidare se va transmite de notarul public la RNNRM.

3.2. În vederea opozabilitãþii faþã de terþi, oricare dintre pãrþi va putea îndeplini formalitãþile pentru efectuarea înscrierilor corespunzãtoare la Biroul de cadastru ºi Publicitate Imobiliarã competent pentru bunurile imobile ºi la Arhiva Electronicã de Garanþii Reale Mobiliare, pentru bunurile mobile.

Cheltuielile pentru întocmirea prezentului act de lichidare au fost suportate de ambele pãrþi.

Tehnoredactat la .............., în ...... exemplare, din care un exemplar pentru arhiva biroului notarial, un exemplar pentru RNNRM, ...... exemplare s-au eliberat pãrþilor.

FOST SOÞ FOSTÃ SOÞIE

.................. ...................





ACT DE LICHIDARE A REGIMULUI SEPARAÞIEI DE BUNURI





Între subsemnaþii:

A..............., cu domiciliul în ..............., CNP............... ºi

B ..............., cu domiciliul în ..............., CNP...............,

foºti soþi – conform certificatului de divorþ ..................,

A intervenit prezentul act de lichidare a regimului separaþiei de bunuri, regim pe care subsemnaþii l-am adoptat conform convenþiei matrimoniale autentificate sub numãrul ........... de notar public .......... ºi care a fost înregistrat în Registrul naþional notarial al regimurilor matrimoniale la poziþia ...............



Art. 1. Declararea maselor de bunuri .



La data încheierii cãsãtoriei, noi A ºi B ne-am declarat bunurile mobile care constituiau bunuri proprii ale fiecãruia dintre noi, aºa cum rezultã din inventarul anexã la convenþia matrimonialã autentificatã sub numãrul _____ de B.N.P. ................



De asemenea în timpul cãsãtoriei fiecare dintre noi, soþii, am dobândit bunuri proprii (astfel cum acestea sunt definite în art. 340 Cod Civil), dupã cum urmeazã :



Eu A, am dobândit :

a) Imobilul situat la adresa din..............., identificat cu numãrul cadastral..............., înscris în Cartea Funciarã nr..............., imobil dobândit prin moºtenire de pe urma defunctului meu tatã ..............., conform certificatului de moºtenitor ..............., emis în dosar succesoral nr............... de BNP...............

b) Suma de............... (...........)lei reprezentând drepturi de autor cuvenite ca urmare a publicãrii lucrãrii intitulate „...............”, apãrutã în anul...............la editura ...............



Eu B, am dobândit:

a) Suma de ............... lei (...............), pe care am încasat-o cu titlu de indemnizaþie de asigurare de sãnãtate pentru perioada ............... sumã ce mi-a fost plãtitã de Societatea de Asigurãri ............ în baza contractului de asigurare nr. .......... din data .................



În timpul cãsãtoriei, în conformitate cu prevederile convenþiei matrimoniale, fiecare dintre noi am dobândit în nume propriu, o serie de bunuri, dupã cum urmeazã :



a) Masa de bunuri achiziþionate în nume propriu de cãtre mine A, este urmãtoarea:

a.1. – imobilul situat în ..............., identificat cu numãrul cadastral ..............., înscris în Cartea Funciarã ..............., imobil dobândit prin cumpãrare, conform contractului vânzare-cumpãrare autentificat sub nr. ..............., de BNP ..............., evaluat la suma de 21.000.000 lei,



a.2. - autoturismul marca ..............., dobândit prin cumpãrare, conform contractului ..............., ºi deþinut conform Cãrþii de identitate nr/ ............, evaluat la suma de 20.000 lei;

valoarea totalã a masei de bunuri achiziþionate de mine, A, fiind de 21.020.000 lei .



b) Masa de bunuri achiziþionate în nume propriu de cãtre mine, B, este urmãtoarea:



b.1. – imobilul situat în ..............., identificat cu numãrul cadastral ............., înscris în Cartea Funciarã ..............., imobil dobândit prin cumpãrare, conform contractului vânzare-cumpãrare autentificat sub nr. ..............., de BNP ..............., evaluat la suma de 10.000.000 lei,



b.2. - autoturismul marca ..............., dobândit prin cumpãrare, conform contractului ....., ºi deþinut conform Cãrþii de identitate nr/..............., evaluat la suma de 30.000 lei;

valoarea totalã a masei de bunuri achiziþionatã de mine, B, fiind de 10.030.000 lei.



Noi,A ºi B, declarãm cã în timpul cãsãtoriei noastre nu am dobândit niciun bun împreunã, în coproprietate pe cote pãrþi.



Art.2. Declaraþia datoriilor

În timpul cãsãtoriei, noi, A ºi B am contractat urmãtoarele datorii:



Eu, A, am contractat un credit ipotecar în cuantum de 10.000.000 lei în vederea achiziþionãrii imobilului situat în __, identificat cu numãrul cadastral ............., înscris în Cartea Funciarã .........., imobil dobândit prin cumpãrare, conform contractului vânzare-cumpãrare autentificat sub nr. ..............., de BNP ...............,



Eu,B, am contractat douã credite, dupã cum urmeazã :

- Un credit în valoare de 20.000 lei în vederea achiziþionãrii autoturismului marca ..............., dobândit prin cumpãrare, conform contractului ................

- Un credit în valoare de 200.000 lei cu care au fost achitate cheltuielile de ºcolarizare pentru cei doi fiii ai noºtri X ºi Y.



Art. 3 Stabilirea creanþei de participare.

Valoarea masei de bunuri achiziþionate de soþul A în timpul cãsãtoriei este de 21.020.000 lei. Valoarea datoriilor acestuia este de 10.000.000 lei.

Valoarea masei de achiziþii nete a soþului A este de 11.020.000 lei.



Valoarea masei de bunuri achiziþionate de soþul B în timpul cãsãtoriei este de 10.030.000 lei.

Valoarea datoriilor acestuia pentru care se calculeazã masa de achiziþii nete este de 20.000 lei.

Valoarea masei de achiziþii nete este de 10.010.000 lei.



Diferenþa dintre cele douã mase de achiziþii nete este de (11.020.000 – 10.010.000)1.010.000 lei.



Astfel, creanþa de participare pe care eu A i-o datorez fostei mele soþii B este de 505.000 lei.



Eu, B mã declar de acord cu aceastã sumã pe care fostul meu soþ mi-o datoreazã cu titlu de creanþã de participare.



Art. 4. Regularizarea datoriilor.

Dintre datoriile pe care fiecare dintre noi, A ºi B, foºti soþi, le-am contractat în timpul cãsãtoriei, astfel cum acestea au fost declarate conform prevederilor art. 2 din prezentul act, suma de 200.000 lei pe care B a contractat-o în vederea achitãrii cheltuielilor de ºcolarizare pentru fiii noºtri X ºi Y este datorie faþã de care ambii suntem þinuþi a le acoperi în mod solidar în conformitate cu prevederile art. 364 alin. 2 din Codul Civil ºi nu a fost avutã în vedere la determinarea maselor de achiziþii nete.



Astfel, eu, A datorez fostei mele soþii B, suma de 100.000 lei, reprezentând jumãtate din creditul pe care aceasta l-a contractat.



Art. 5. Lichidarea regimului matrimonial.

Prin prezenta convenþie,noi A ºi B, foºti soþi, înþelegem sã lichidãm regimul matrimonial al separaþiei de bunuri pe care l-am adoptat la data de ..........., în baza convenþiei autentificate sub nr. ............., dupã cum urmeazã:



Eu,A preiau bunurile mele proprii, astfel cum acestea au fost declarate în inventarul anexã la convenþia matrimonialã autentificatã ..............., precum ºi bunurile proprii pe care le-am dobândit în timpul cãsãtoriei, astfel cum acestea au fost declarate la art. 1 al prezentului act.



Eu, B, preiau bunurile mele proprii, astfel cum acestea au fost declarate în inventarul anexã la convenþia matrimonialã autentificatã ............... precum ºi bunurile proprii pe care le-am dobândit în timpul cãsãtoriei, astfel cum acestea au fost declarate la art. 1 al prezentului act.



Având în vedere faptul cã noi, A ºi B nu am dobândit bunuri comune în timpul cãsãtoriei, prin prezenta convenþie înþelegem sã stabilim cuantumul creanþei de participare, cuantumul datoriei comune ºi modalitatea în care se vor stinge acestea.



Conform art. 3 al prezentului act, creanþa de participare pe care eu A, o datorez fostei mele soþii B, este de 505.000 lei.



Conform art. 4 al prezentului act, cota de datorie comunã pe care eu A o datorez fostei mele soþii B, este de 100.000 lei.



Noi, A ºi B, în conformitate cu prevederile art. 360 alin. 2 Cod civil, înþelegem:

Variante:

Varianta I (plata în naturã)



sã se plãteascã în naturã, atât creanþa de participare (în cuantum de 505.000 lei), cât ºi creanþa rezultatã din lichidarea datoriei comune (în cuantum de 100.000 lei).



Astfel, eu, A, în calitate de debitor al sumei de 505.000 lei (datoratã cu titlu de creanþã de participare) ºi al sumei de 100.00 lei (datoratã cu titlu de datorie comunã) oferã în platã fostei mele soþii B, în conformitate cu prevederile art. 1492 Cod civil, dreptul de proprietate asupra imobilului situat în ..............., identificat cu numãr cadastral ..............., înscris în Cartea Funciarã nr. ____ imobil pe care l-am dobândit cu titlu de bun propriu, prin moºtenire de pe urma defunctului meu tatã ............, conform Certificatului de moºtenitor nr. ........., dat în Dosar nr. .......



Dreptul meu de proprietate a fost intabulat în Cartea Funciarã nr. ............, a localitãþii ......, în baza Încheierii nr. ....../ ......, emisã de O.C.P.I. .......



Imobilul ce face obiectul prezentului act este în circuitul civil, nu a fost naþionalizat, nu este grevat de sarcini sau servituþi, aºa cum rezultã din Extrasul de carte funciarã pentru autentificare nr. ......eliberat de Biroul de Cadastru ºi Publicitate Imobiliarã ......, iar eu A o garantez pe fosta mea soþie, B contra evicþiunii în conformitate cu prevederile art. 1696 Cod civil.



De asemenea, eu,A declar cã imobilul ce face obiectul prezentului act nu este ipotecat în favoarea vreunei persoane, nu a fost înstrãinat sub nicio formã, nu constituie aport în naturã adus vreunei societãþi comerciale sau fundaþii, nu a fost promis spre vânzare sau ipotecare, ºi cã nu existã litigiu pe rolul instanþelor judecãtoreºti cu privire la acesta, nu este revendicat ºi nu existã cereri depuse în baza Legii nr. 10/2001, a Legii nr. 112/1995, a Legii nr. 247/2005 sau alte litigii de orice naturã în legãturã cu acesta.



Impozitele ºi taxele de orice naturã sunt achitate la zi, aºa cum rezultã din Certificatul de atestare fiscalã nr. ......eliberat de Consiliul Local al ......, Bucureºti – Direcþia Generalã de Impozite ºi Taxe Locale .......



Au fost îndeplinite prevederile art. 20 din Legea nr. 230/2007 privind înfiinþarea ºi funcþionarea asociaþiilor de proprietari, aºa cum rezultã din Adeverinþa nr. _____ din data de ......emisã de Asociaþia de proprietari .......



Costul energiei electrice furnizate pentru imobilul ce face obiectul prezentului act, a fost achitat integral de cãtre subsemnatul, conform chitanþei nr. ....../ ...... emisã de ENEL ENERGIE ......S.A.



În conformitate cu dispoziþiile Legii 372/2005 privind performanþa energeticã a clãdirilor, cu modificãrile ºi completãrile ulterioare a fost obþinut certificatul de performanþã energeticã al clãdirii nr. ......, conform cãruia imobilul este încadrat în clasa energeticã .......



Transmisiunea proprietãþii, a posesiei ºi a folosinþei are loc astãzi, data autentificãrii prezentului act, fãrã nicio altã formalitate.

Eu, B, accept în platã dreptul de proprietate asupra imobilului situat în ......, identificat cu numãrul cadastral ......, intabulat în Cartea Funciarã nr. ......a localitãþii .......



Prin aceastã dare în platã, eu, B, consider cã A, fostul meu soþ, este eliberat de orice datorie pe care acesta ar mai fi avut-o faþã de mine în legãturã cu lichidarea regimului matrimonial al separaþiei de bunuri.



Eu, B, mã oblig ca în termen de 30 de zile de la autentificarea prezentului contract sã mã prezint la Administraþia Financiarã competentã, în vederea preschimbãrii rolului fiscal pe numele meu respectând prevederile legale.



Noi, A ºi B, declarãm cã am luat cunoºtinþã despre prevederile Codului Fiscal



Lucrãrile de publicitate imobiliarã sunt în sarcina notarului public.



Noi, A ºi B, declarãm cã am luat cunoºtinþã de conþinutul prezentului act de lichidare a regimului separaþiei de bunuri pe care l-am înþeles în întregime ºi declarãm cã cele consemnate în cuprinsul acestuia sunt adevãrate, sub sancþiunile prevãzute de legea penalã pentru falsul în declaraþii. Constatând cã acest contract corespunde întocmai voinþei noastre, am semnat toate exemplarele acestuia.



Varianta II (plata în bani)



Noi, A ºi B, înþelegem ca atât creanþa de participare (în cuantum de 505.000 lei), cât ºi creanþa rezultatã din lichidarea datoriei comune (în cuantum de 100.000 lei) sã se achite în bani.



Eu, A, achit azi, data autentificãrii prezentului act, fostei mele soþii B, întreaga sumã de 605.000 lei (pe care i-o datorez acesteia conform celor expuse mai sus) prin transfer bancar din contul meu nr. _____, deschis la banca _____, în contul nr. ____, deschis la banca __ pe numele B.



În conformitate cu prevederile art. 1504 Cod civil, dovada plãþii o reprezintã Ordinul de Platã semnat de mine A ºi vizat de banca _____ (care avizeazã plata).



Eu, B, declar cã am primit, azi, data autentificãrii prezentului act, de la fostul meu soþ A, suma de 605.000 lei, reprezentând atât creanþa de participare cât ºi creanþa rezultatã din lichidarea datoriei comune ºi nu mai am nicio pretenþie, de nicio naturã, prezentã sau viitoare, faþã de fostul meu soþ, A în legãturã cu lichidarea regimului matrimonial al separaþiei de bunuri pe care l-am adaptat prin convenþia autentificatã sub nr. .............

Noi, A ºi B, declarãm cã am luat cunoºtinþã de conþinutul prezentului act de lichidare a regimului separaþiei de bunuri pe care l-am înþeles în întregime ºi declarãm cã cele consemnate în cuprinsul acestuia sunt adevãrate, sub sancþiunile prevãzute de legea penalã pentru falsul în declaraþii. Constatând cã acest contract corespunde întocmai voinþei noastre, am semnat toate exemplarele acestuia.



Tehnoredactat la .............., în ...... exemplare, din care un exemplar pentru arhiva biroului notarial, un exemplar pentru RNNRM, un exemplar pentru Biroul de Cadastru ºi Publicitate Imobiliarã ºi ...... exemplare s-au eliberat pãrþilor.



SEMNÃTURI:

.................. ......................

[1]Act de lichidare a regimului comunitãþii legale încheiat de foºtii soþi, ca urmare a încetãrii regimului matrimonial prin desfacerea cãsãtoriei prin divorþ (art.355-357 Cod Civil).

Explicaþie:Toate regimurile matrimoniale se lichideazã la încetarea acestora.

Explicaþie: Actul de lichidare se întocmeºte chiar dacã soþii nu au dobândit bunuri comune în timpul cãsãtoriei, ci au avut numai bunuri/datorii proprii (indiferent cã acestea au fost dobândite/contractate înainte sau în timpul cãsãtoriei).

Explicaþie:Dacã foºtii soþi încheie actul de lichidare concomitent cu eliberarea de cãtre notarul public a certificatului de divorþ, (deci înainte ca menþiunea desfacerii cãsãtoriei sã fie fãcutã în registrul de stare civilã), se va preciza în cuprinsul actului de lichidare faptul cã acesta produce efecte de la data efectuãrii menþiunii divorþului în registrul de stare civilã.

[2]Foºtii pot fi reprezentaþi la încheierea actului de lichidare printr-un mandatar cu procurã specialã autenticã. Se recomandã ca, în cuprinsul procurii, fostul soþ-mandant sã precizeze, alãturi de alte elemente, ºi cota de contribuþie la dobândirea bunurilor comune. Mandatarul va avea puteri depline pentru a stabili celelalte elemente ale actului de lichidare.

[3]Regimul matrimonial se poate lichida total sau parþial. Pânã la finalizarea lichidãrii, comunitatea subzistã atât în privinþa bunurilor, cât ºi a obligaþiilor ce nu au fost lichidate (art.355 alin.2). Dacã foºtii soþi omit a declara bunuri/datorii la încheierea actului de lichidare, aceºtia vor putea încheia ulterior un supliment al actului de lichidare, incluzând bunurile/datoriile omise. În acest caz, nu vor putea sã modifice cota de contribuþie stabilitã prin actul de lichidare iniþial.

[4]Dacã astfel de bunuri proprii existã.

[5]Explicaþie: Dacã foºtii soþi au dobândit în timpul cãsãtoriei, un bun în indiviziune cu un terþ, cota de contribuþie a acestora la dobândirea bunului comun se va raporta la cota indivizã pe care aceºtia au dobândit-o împreunã cu terþul, nefiind necesarã prezenþa terþului la întocmirea actului de lichidare. Terþul va trebui sã fie prezent în cazul unui eventual partaj al bunului deþinut în coproprietate.

Explicaþie:Se va preciza natura dreptul de proprietate care face obiectul actului de lichidare: drept de proprietate deplinã sau nudã proprietate. Se vor preciza eventualele dezmembrãminte ale dreptului de proprietate, precum ºi sarcinile reale care greveazã bunurile.

[6]Pentru încheierea actului de lichidare nu este nevoie ca bunurile imobile sã aibã deschisã carte funciarã.

[7]Actul de lichidare este o etapã obligatorie ce precede efectuarea partajului bunurilor comune. Nu este obligatoriu ca partajul bunurilor aflate în coproprietate sã se efectueze concomitent cu întocmirea actului de lichidare, putându-se realiza ºi ulterior.
PREZENTARE C************************************
MEMBRU
GRATUIT
C************************************
177 312 accesari
Pentru a vizualiza datele companiei
C************************************
va rugam sa va autentificati accesand urmatorul buton:
Login
Activitate firma: avocat bucuresti - avocat online - avocat drept penal

PRODUSE ASEMANATOARE CU MODEL DE ACT DE LICHIDARE ÎNTRE FOºTI SOÞI (DUPÃ DIVORÞ)

Modele de convenþii matrimoniale privind alegerea de cãtre viitori soþi a regimului separaþiei de bunuriModele de convenþii matrimoniale privind alegerea de cãtre viitori soþi a regimului separaþiei de bunuri
Modele de convenþii matrimoniale p...
Modele de convenþii matrimoniale privind alegerea de cãtre viitori soþi a regimului separaþiei ...
Modele de convenþii matrimoniale privind alegerea de cãtre viitori soþi a regimului comunitãþii convenþionaleModele de convenþii matrimoniale privind alegerea de cãtre viitori soþi a regimului comunitãþii convenþionale
Modele de convenþii matrimoniale p...
Modele de convenþii matrimoniale privind alegerea de cãtre viitori soþi a regimului ...
Modele de convenþii matrimoniale privind alegerea de cãtre viitori soþi a regimului comunitãþii convenþionaleModele de convenþii matrimoniale privind alegerea de cãtre viitori soþi a regimului comunitãþii convenþionale
Modele de convenþii matrimoniale p...
Modele de convenþii matrimoniale privind alegerea de cãtre viitori soþi a regimului ...
Model de contract de cesiune a promisiunii bilaterale de vânzare- cumpãrareModel de contract de cesiune a promisiunii bilaterale de vânzare- cumpãrare
Model de contract de cesiune a promisiun...
Model de contract de cesiune a promisiunii bilaterale de vânzare- cumpãrare autentificatã sub ...
Model de declaraþie-consimþãmânt pentru reproducere medicalã asistatã de un terþ donatorModel de declaraþie-consimþãmânt pentru reproducere medicalã asistatã de un terþ donator
Model de declaraþie-consimþ&...
Model de declaraþie-consimþãmânt pentru reproducere medicalã asistatã de un ...
Model de declaraþie-consimþãmânt pentru reproducere medicalã asistatã de un terþ donatorModel de declaraþie-consimþãmânt pentru reproducere medicalã asistatã de un terþ donator
Model de declaraþie-consimþ&...
Model de declaraþie-consimþãmânt pentru reproducere medicalã asistatã de un ...
Model de declaraþie-consimþãmânt pentru reproducere medicalã asistatã de un terþ donatorModel de declaraþie-consimþãmânt pentru reproducere medicalã asistatã de un terþ donator
Model de declaraþie-consimþ&...
Model de declaraþie-consimþãmânt pentru reproducere medicalã asistatã de un ...
Clauze abuzive banciClauze abuzive banci
Clauze abuzive banci
ProcesE castigate irevocabil la ICCJ cu bancile – pe clauze abuzive Ce am citit saptamana aceasta in ...
Procese colective clauze abuziveProcese colective clauze abuzive
Procese colective clauze abuzive
ProcesE castigate irevocabil la ICCJ cu bancile – pe clauze abuzive Ce am citit saptamana aceasta in ...

MODEL DE ACT DE LICHIDARE ÎNTRE FOºTI SOÞI (DUPÃ DIVORÞ) ESTE LISTAT IN:

MODEL DE ACT DE LICHIDARE ÎNTRE FOºTI SOÞI (DUPÃ DIVORÞ) - PRODUSE SIMILARE