Goji - fructe uscate - \"catina tibetana \" Sunt bogate in proteine, amino acizi, vitaminele B1, B2, B6, C si E. Au un continut ridicat de antioxidanti ca si beta carotenul, zeaxantin. Fructele de goji mai contin 21 de oligoelemente printre care zinc, fier, calciu, seleniu, fosfor si germaniu. Beneficiile fructelor goji pentru organism: - reduce unele tumori (in special pentru cancerul testicular) - reduce efectele neplacute ale chimioterapiei - ajuta in lupta cu bolile autoimune - ajuta in caz de boli inflamatorii, reumatism, artrita, etc - detoxifica organismul (ficatul rinichii, indeparteaza metalele grele din corp) - ajuta in caz de boli respiratorii, astm bronsic, tuse convulsiva - reduce oboseala, actioneaza ca un energizant natural - creste libidoul - creste concentrarea - protejeaza de boli cardiovasculare - regleaza glicemia - regleaza nivelul de colesterol din sange - ajuta in caz de insomnie, relaxeaza muschii si calmeaza sistemul nervos - reduce stresul si anxietarea - previne aparitia bolilor de ochi, protejeaza retina - sustine curele de slabire, - accelereaza metabolismul. Cantitatea crescuta de antioxidanti din fructele de goji ajuta la impiedicarea imbatranirii premature a pielii. Goji hraneste in profunzime tenul, fortifica procesele de aparare a pielii impotriva radicalilor liberi si curata in profunzime porii. Fructele goji nu sunt recomandate femeilor gravide si care alapteaza, dar nici persoanelor care iau medicamente pentru diabet, boli de inima sau antidepresive. Se pot consuma ca atare sau preparat sub forma de suc, ceai, supe. Consumul zilnic recomandat este de cca.10-30 g.