Tip produs:
fructe 3% reducere pentru contactele prin clubafaceri.ro
Prezentare FRUCTE USCATE - GOJI 300g SOLARIS
Goji este poate cel mai puternic antioxidant dintre toate fructele existente in lume.
Fructele de Goji sunt o sursa puternica de vitamina C continand, per unitate, o cantitate de vitamina C de 500 de ori mai mare decat cea continuta de portocale.
Mai mult decat atat, este si o sursa excelenta de vitamina A, continand mai mult caroten decat orice alt produs alimentar cunoscut pana acum.
Goji contine 18 aminoacizi (mai mult decat in polenul recoltat de albine), 21 minerale si 29 de acizi grasi diferiti fiind si o sursa ideala de proteina.
Goji este un puternic antioxidant, recomandat in insomnii, in reglarea continutului de zahar din sange si in hipertensiune.
De asemnea, Goji intareste sistemul imunitar, este hepato-protector si are proprietati anti-imbatranire.
O ceasca de ceai care contine acest fruct va confera energie si vitalitate, stare de buna dispozitie, crestere libidoul si se imbunatateste functia sexuala si va ajuta la echilibrarea balantei hormonale.
Goji mai este recomandat in stari de anxietate si stres si pentru imbunatatirea memoriei.
Ce contine Goji? - 18 amino acizi care formeaza un bloc de proteine si contin 8 substante necesare vietii, precum izoleucina si tritofan. - 21 de minerale, zinc, cupru, fosfor, calciu, seleniu, inclusiv germaniul, un element chimic foarte rar gasit in mancare. - Zeaxantina si Betacaroten mai mult decat in morcovi, o excelenta sursa de medicament natural pentru vedere - De 400 de ori mai multa vitamina C decat in portocale! - Vitaminele B1, B2, B6, B12 si vitamina E - 8 polizaharide si 6 monozaharide - 5 acizi grasi nesaturati, include acid linoleic, acid alfa-linolenic, acid beta-sitosterol si alti fitosteroli. - 5 carotenoide, include beta-carotenul, luteina, numerosi pigmenti fenolici cu actiune antioxidanta. - calciu, contine cc 10% (la 100 g fructe) din doza zilnica recomandata - potasiu, fructele goji contin 1,132 mg/100 g = 24% DZR. - Iod, 9 mg/100g=100% DZR - Zinc, 2 mg /100g=18%DZR - Seleniu, 100 g de fructe contine 50 micrograme=91%DZR - Riboflavina. 100 g fructe contine 13 mg=100% DZR - vitamina C, de la un continut de 29 mg/100g=32% DZR la 148 mg/100g=163% DZR (in functie de specie). - beta-caroten: 7 mg/100g - zeaxantina, de la 25 mg/100g la 200mg/100g. Valoarea mare face din fructele goji, una dinte cele mai bogate plante in zeaxantina. Peste 77% din totalul de carotenoide prezente in fructele goji este zeaxantina. - polizaharide sunt constituentul major din aceste fructe, reprezentand peste 33% din fruct. O sinteza a efectelor demonstrate stiintific a fost publicata in anul 1992, in Jurnalul Universitatii de Medicina din Beijing; ea pune in evidenta multiplele roluri benefice ale fructelor Goji asupra organismului uman: - au un efect energizant, usor constatabil. - imbunatatesc acuitatea vizuala prin componentele beta-caroten si zeaxantina (Zeaxantina joaca un rol cheie in protejarea retinei. Aceasta reduce riscul pierderii vederii si degradarii tesutului, aparute persoanelor cu varsta peste 65 de ani) - au un puternic efect antiinflamator(recomandate in artrita, psoriazis). - au efect anticonstipant. - intaresc sistemul imunitar datorita polizaharidelor continute. Polizaharidele normalizeaza presiunea sangvina, reduc nivelul de colesterol, actionand ca si antiinflamator. Aceste zaharuri pot inhiba cresterea tumorilor. - imbunatatesc circulatia sangvina. - incetinesc procesul de imbatranire prin cantitatile mari de antioxidanti continute (Se spune ca fructele Goji ocupa primul loc in ierarhia alimentelor ca si concentratie de antioxidanti). - antocianozidele sunt antioxidanti puternici care contribuie la imbunatatirea circulatiei capilare, la imbunatatirea structurii colagenului, actioneaza impotriva inflamatiilor, confera imunitate bacteriana si virala si adaptarea sistemului imunitar si reglarea regimului cardiovascular. - contin fitonutrienti (numite polizaharide si gliconutrienti) care inhiba peroxidarea lipidelor. - cresc nivelul de SOD (superoxid dismutaza), care este un antioxidant care distruge radicalii liberi. - contin componente bogate in glutation, printre cei mai eficace antioxidanti, care ajuta celulele corpului uman sa functioneze optim. Glutationul este peptida care contine aminoacizii glicina, acid glutamic si cisteina. Glutationul previne imbatranirea precoce, prin efectul sau de atenuare a toxinelor care invadeaza corpul. Nivelul de glutation scade odata cu inaintarea in varsta, ducand la aparitia bolilor. Acesti nutrienti ajuta la formarea tesutului muscular, regenerarea ADN-ului si contribuie semnificativ la starea noastra generala de bine.