Prezentare Aparat ambalare in vid Laica VT3111
Ambalarea in vid reprezinta o tehnologie moderna de impachetare si pastrare a produselor alimentare. Procedeul ambalarii in vid (sau vacuum) consta in introducerea alimentului intr-un ambalaj dintr-un material impermeabil la gaze si extragerea aerului din interior cu ajutorul unei pompe de vid. Astfel se evita contactul produselor cu oxigenul care poate declansa reactii ce duc la alterarea produsului. In lipsa oxigenului inmultirea microorganismelor (bacterii, mucegai) este stopata si procesul de alterare a alimentelor este intarziata. In acest fel, produsele alimentare se pastreaza in conditii de siguranta.
Avantajele ambalarii alimentelor in vid:
- vidarea mareste perioada in care alimentele pot fi stocate de aproximativ 3-4 ori
- economiseste spatiu in frigider
- ambalarea se poate face si pentru produsele fragile
Timpul de conservare al alimentelor ambalate in vid
Alimente conservate prin congelare (-16oC/ -20oC)- timp de conservare in conditii normale de depozitare / timp de conservare dupa ambalare in vid:
- carne - conditii normale: 4-5 luni; ambalate vid: 15-20 luni
- peste - conditii normale: 3-4 luni; ambalate vid: 12 luni
- legume - conditii normale: 10 luni; ambalate vid: 18-24 luni
Alimente pastrate in frigider (+3oC/ +6oC) - timp de conservare in conditii normale de depozitare / timp de conservare dupa ambalare in vid:
- carne cruda - conditii normale: 2-3 zile; ambalate vid: 6-9 zile
- peste proaspat - conditii normale: 1-3 zile; ambalate vid: 4-5 zile
- vanat - conditii normale: 2 zile; ambalate vid: 6 zile
- salam feliat - conditii normale: 4-6 zile; ambalate vid: 22 zile
- salam - conditii normale: 7-14 zile; ambalate vid: 25-40 zile
- cascaval - conditii normale: 6-20 zile; ambalate vid: 25-60 zile
- legume - conditii normale: 1-4 zile; ambalate vid: 8-10 zile
- fructe - conditii normale: 5-8 zile; ambalate vid: 10-14 zile
- paste/Orez/Lasagna - conditii normale: 2-3 zile; ambalate vid: 6-9 zile
- carne gatita 3-4 zile - conditii normale: 10-15 zile
- dulciuri, deserturi - conditii normale: 5 zile; ambalate vid: 18-20 zile
Alimente pastrate la temperatura camerei (+23oC/ +27oC) - timp de conservare in conditii normale de depozitare / timp de conservare dupa ambalare in vid:
- paine - conditii normale: 2 zile; ambalate vid: 6-8 zile
- biscuiti - conditii normale: 4-5 luni; ambalate vid: 12 luni
- paste/orez - conditii normale: 6 luni; ambalate vid: 12 luni
- faina - conditii normale: 4 luni; ambalate vid: 12 luni
- cafea - conditii normale: 3 luni; ambalate vid: 12 luni
- ceai - conditii normale: 5 luni; ambalate vid: 12 luni
- fructe uscate - conditii normale: 4 luni; ambalate vid: 12 luni
Caracteristici:
- capacitate max 9 l/min
- putere compresor: 110W
- alimentare la priza
- dimensiuni 9 x 15 x 36 cm
- greutatea: 1,3 (kg)
Pachetul contine:
- aparat de vidat Laica VT3111
- 10 pungi (22 x 30 cm)
- manual de utilizare in lb. romana
Acest produs nu este recomandat pentru a vida mancare umeda. Vidarea de alimente umede poate duce la deteriorarea aparatului.
Garantie: 24 luni
Aparatul de vidat Laica se poate folosi cu urmatoarele consumabile:
Pungi pt. vidare alimente - 20x28 cm (20 buc./pachet)
Pungi pt. vidare alimente - 28x36 cm (50 buc./pachet)
Role pt vidare alimente - 28x300 cm (2 buc/pachet)
A*************
va rugam sa va autentificati accesand urmatorul buton: