Inscrie firma »
S************************** Prezentare firma Produsele firmei Contact
Mic Tratat de Cardiologie

Mic Tratat de Cardiologie

Producator: Academia Romana
 

Prezentare Mic Tratat de Cardiologie

Cartea “Mic tratat de CARDIOLOGIE” aparuta sub redactia Prof. Dr. Carmen Ginghina in Editura Academiei Romane (2010) uneste elemente de structura clasica cu abordari modernei.
Astfel clasica, chiar ultra-conservatoare este includerea anatomiei si a fiziologiei aparatului cardio-vascular, prezentarea amanuntita a evaluarii clinice a pacientului cardiac, trecerea in revista a locului explorarilor paraclinice, prezentarea bolilor cardiovasculare, descrierea caracteristicilor afectarii cardiace in alte conditii patologice. Clasica este si prezenta constanta a definitiilor (detaliate) si existenta la inceputul capitolelor cu teme mai indepartate cardiologului practician a scurtelor « dictionare de termeni ».
Ramane modern modul de abordare (de pilda datele si imaginile de anatomie sunt prezentate in paralel cu imaginile de explorare de tip ecocardiografie, tomografie computerizata, rezonanta magnetica, coronarografie), existenta capitolelor de genetica (pentru cardiologi !) si epidemiologie a maladiilor cardiovasculare (cu focalizare pe datele din Romania), atentia acordata biomarkerilor cardiaci, existenta unui subcapitl dedicat alegerii metodei de evaluare. Moderna este si trimiterea contanta la Ghiduri – fiind citate predominant ghidurile europene si frecvent cele americane (ca unice ghiduri recente pentru unele teme sau in discutie pentru opiniile diferite fata de cele ale experientelor de pe vechiul continent) sau chiar ele sunt in mod particular informative.
Partea cea mai consistenta a cartii este cea care include descrierea principalelor afectiuni cardiovasculare; ea cuprinde date la zi conform literaturii actuale (monografii consacrate, articole) filtrate prin experienta autorilor. Aceasta sectiune cuprinde 51 de prezentari de cazuri (succinte: o pagina) cu comentarii care completeaza si nuanteaza intr-o maniera atractiva informatiile generale pe tema; toate cazurile sunt « traite » de autorii cartii si atmosfera de «viata reala» este un castig pentru publicatie.
Este o carte « vie » care include dileme si certitudini. Dilemele sunt inerente gandirii medicale dinamice in general si in special incercarilor cardiologiei moderne de a promova decizii medicale performante, de ghid. Certitudinile deriva din adevarurile imuabile ale cardiologiei clinice, din datele certe ale explorarilor paraclinice moderne si increderea in bunul simt medical.
Monografia este scrisa clar, voit ordonat, explicatiile sunt adesea dublate de schite, scheme care faciliteaza urmarirea lor.
Forta cartii sta in puterea ei de comunicare: autorii se adreseaza direct colegilor lor cititorii – ca de la practician la practician.
De altfel in Prefata cartii, Profesoara Carmen Ginghina afirma: “se stie – cartile au viata lor. Si speram ca aceasta carte va trai gratiie experientei noastre de cardiologi instruiti la patul bolnavului…”
Prof. Dr. Minerva Muraru

Editura Editura Academiei Romane Autor Prof.dr. Carmen Ginghina ISBN 9789732719312 Numar pagini 894 Anul aparitiei 2010 Cover Hardcover
PREZENTARE S**************************
MEMBRU
GRATUIT
S**************************
1 066 699 accesari
Pentru a vizualiza datele companiei
S**************************
va rugam sa va autentificati accesand urmatorul buton:
Login
Activitate firma: Librarie - Carti - carte

PRODUSE ASEMANATOARE CU MIC TRATAT DE CARDIOLOGIE

Despre bolile filosofilor. Cioran Editia a II-aDespre bolile filosofilor. Cioran Editia a II-a
Despre bolile filosofilor. Cioran Editia...
Volum aparut in coeditare cu Biblioteca Apostrof„Boala, spune Cioran, este un rapt care-l «transporta» ...
RON 19.95
DevorariDevorari
Devorari
Estelle este o fata trecuta de 30 de ani, ospatarita intr-un restaurant de provincie. Orfana la 10 ani, a crescut ...
RON 10
Prima ziPrima zi
Prima zi
«De-a lungul anilor, Marc Levy a sedus milioane de cititori. Care este secretul lui? Scrie intr-un mod accesibil ...
RON 39
Despre bolile filosofilor. CioranDespre bolile filosofilor. Cioran
Despre bolile filosofilor. Cioran
Volum aparut in coeditare cu Biblioteca Apostrof.„Boala, spune Cioran, este un rapt care-l ...
RON 19.9
Despre bolile inimiiDespre bolile inimii
Despre bolile inimii
Obiectivul oricarei educatii despre sanatate este de a schimba conduita barbatilor, a femeilor si a copiilor prin a-i ...
RON 29.9
DescartesDescartes
Descartes
Viata filosofica activa a lui Rene Descartes a fost foarte scurta, iar operele filosofice ale ganditorului francez pot ...
RON 14.9
De ce mint copiii? Cum pot incuraja parintii sinceritateaDe ce mint copiii? Cum pot incuraja parintii sinceritatea
De ce mint copiii? Cum pot incuraja pari...
«Fiul meu Billy m-a mintit si nu are decat cinci ani. Este normal?» «Michael minte tot timpul. Va ...
RON 29
DE CE MINT COPIII GSPDE CE MINT COPIII GSP
DE CE MINT COPIII GSP
«Fiul meu Billy m-a mintit si nu are decat cinci ani. Este normal?» «Michael minte tot timpul. Va ...
RON 13.99
Dieta South BeachDieta South Beach
Dieta South Beach
Regimul despre care vorbeste toata lumea! „Vreau sa slabesc“, iata o dorinta pe care majoritatea oamenilor o ...
RON 29

MIC TRATAT DE CARDIOLOGIE ESTE LISTAT IN: