Inscrie firma »
Greseli de neiertat

Greseli de neiertat

Tip produs: carte beletristica | carti librarie | Philippe Djian
Producator: editura Trei
 

Prezentare Greseli de neiertat

Greseli de neiertat - Philippe Djian - Editura Trei
Vine o zi cand nu mai poti ierta.

Relatii tensionate intre copii si parinti, drame necrutatoare de familie, vinovatii vechi care duc la rupturi sentimentale ireparabile.

Romanul din 2009 al scriitorului francez Philippe Djian (nascut in 1949), Greseli de neiertat, porneste de la cateva intrebari importante: ce ramane in urma acestor contorsiuni? Cum poti supravietui provocarilor existentiale si cum poti sa traiesti cu sentimentul ca ai gresit?

Personajul principal al cartii este un scriitor care are sansa sa se salveze prin scris. Retraieste intamplarile, reordoneaza piesele unui puzzle existential dramatic. Intelegerea reactiilor celor apropiati lui este primul pas pe care-l face ca sa mearga mai departe. Iertarea ar trebui sa-i urmeze, dar la ea nu e deloc usor de ajuns...

Acest scriitor de succes este Francis, un lovit de viata in mod crunt. Sotia si una dintre cele doua fiice ale sale au murit intr-un accident tragic, chiar in fata lui. Acum are 60 de ani, locuieste in Belgia, nu a mai scris de mult si a incercat sa-si refaca viata, casatorindu-se a doua oara. Dar iata ca Alice, cealalta fiica a lui, la care tine mai mult decat la orice, dispare brusc, daramand acest echilibru fragil.

In universul spiritual pe care si-l construieste pentru a nu se prabusi, Francis va descoperi o lume in care iertarea nu-si afla locul.

Un thriller literar care prilejuieste, de fapt, o meditatie tulburatoare asupra relatiilor de familie, tradarilor si impacarilor.

«O culme a talentului lui Philippe Djian, care intra in pielea sexagenarului egocentric si infantil, irezistibil dar, in acelasi timp, de neinteles si care face din acest personaj centrul de greutate al unui roman meditativ cu ampla miza estetica si etica: aceea de a exprima greutatile meseriei de a trai si a iubi.»
- Telerama

Philippe Djian (nascut la Paris in 1949) este un autor francez extrem de popular, de origine armeana. A absolvit cursurile Scolii Superioare de Jurnalism din Paris.

Dupa o perioada de rataciri si joburi rebele, a publicat volumul de povestiri 50 contre 1 (1981), apoi romanele Bleu comme l'enfer (1982) si Zone erogene (1984, aparut in Romania la Editura Pandora M cu titlul Zona erogena). Si-a castigat faima cu romanul 37°2 le matin (1985), dupa care s-a facut celebrul film Betty Blue (1986).

A mai scris: Maudit Manege (1986), Echine (1988), Crocodiles (1989), Lent dehors (1991), Sotos (1993), Assassins (1994), Ça c'est un baiser (2002), Frictions (2003), Impuretes (2005), Incidences (2010) etc.
PREZENTARE S*****************
MEMBRU
GRATUIT
S*****************
925 accesari
Pentru a vizualiza datele companiei
S*****************
va rugam sa va autentificati accesand urmatorul buton:
Login
Activitate firma: carti - librarie - librarie online

PRODUSE ASEMANATOARE CU GRESELI DE NEIERTAT

Cartea Vei fi acolo?Cartea Vei fi acolo?
cartea Vei fi acolo?
Un singur gest, si totul ar fi putut arata altfel. Cine n-a visat sa poata reveni in acel moment hotarator din trecut ...
RON 22.5