Prezentare Uriasa de Bistrita
Sinonime : BN VII / 3-2
Origine : Incrucisare intre soiurile Hedelfinger X Germersdorf, efectuata la Statiunea de Cercetare - Dezvoltare pentru Pomicultura Bistrita, omologata in anul 1967.
Fructul : - marime : mare (8,3grame)
- forma sferica pana la ovo-sferica, cu o depresiune larga pe partea ventrala
- epiderma colorata in rosu, lucioasa cu striatii sau pete mai deschise
- peduncul : lung sau foarte lung de culoare verde deschis
- pulpa crocanta, suculenta, rosu inchisa in jurul samburelui, dulce, usor amaruie, armonios acidulata; contine in medie 10.4-11.6 % zahar, 0.44-0,70%aciditate si 2.64mg/100g produs proaspat vitamina C
- sambure : mijlociu, neaderent la pulpa
- epoca de coacere : prima decada a lunii iulie, la 5-6 zile dupa cea a soiurilor Hedelfinger si Germersdorf
Pomul : este de vigoare mare, creste inalt, cu trunchi drept, cu coroana piramidala, neregulata; lastarul de 1 an este relativ gros, de culoare verde masliniu inchisa, glabru; florile sunt mari, cu petale mari albe, gofrate cu marginile rotunjite, grupate cate 2-3 in buchete.
- prezinta rezistenta buna la monilia laxa si la antracnoza ( Blumeriella Jaapii )
- inflorire tarzie, cel mai indicat polenizator este soiul Bigarreau, Donissen
Productie si utilizare :
Caractere agronomice : se comporta bine altoit pe cires franc si pe visin, are productivitate scazuta
Utilizare : fructe de calitate superioara , destinate consumului in stare proaspata si industrializarii sub forma de compot
Pret : 15 Lei
S************
va rugam sa va autentificati accesand urmatorul buton: