Prezentare Amar Maxut
Sinonime : -
Origine : Este o selectie de cires amar depistata in zona Maxut, comuna Deleni din judetul Iasi. A fost omologata ca soi nou in anul 1994 la Statiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Pomicultura Iasi.
Fructul : marime mare pentru soiurile amare (4,5grame)
- forma cordiforma, tipica
- epiderma neagra cu puncte putin vizibile, lucioasa, rezistenta la crapare
- peduncul de lungime medie cu punct stilar adancit, subtire, mediu rezistent la detasarea de fruct, nu picura suc
- pulpa intens colorata, suculenta, sucul rosu inchis, cu fermitate medie, cu 21% substanta uscata, 14,2% zahar, 0.7% aciditate, 48,7mg la 100g vitamina C si un intens gust amar, fin aromat
- sambure marime mica, de forma larg-eliptica, semiaderent
- epoca de coacere in decada a 3-a a lunii iunie, la 7-10 zile dupa soiul Amara
Pomul : este de vigoare mijlocie, cu port etalat si o densitate mijlocie a ramurilor, cu frunzis bogat. Rezistent la ger, seceta, monilioza si tolerant la antracnoza. Epoca de inflorire timpurie, fiind un bun polenizator pentru soiurile cu inflorire timpurie.
Productie si utilizare :
Caractere agronomice : intra pe rod timpuriu, rodeste abundent si constant; se recolteaza usor in perioadele secetoase si la maturitatea deplina, fructul se desprinde usor de peduncul fara supurare.
Utilizare : Este un excelent soi pentru industrializare folosit pentru dulceturi, lichioruri si sucuri naturale etc.
Pret - 15 lei
S************
va rugam sa va autentificati accesand urmatorul buton: