Inscrie firma »
Bec led iluminat interior 7W alb cald E27

Bec led iluminat interior 7W alb cald E27

Tip produs: bec | led | iluminat interior
Producator: China
2% reducere pentru contactele prin clubafaceri.ro
 

Prezentare Bec led iluminat interior 7W alb cald E27

LED Bulb - 7W B22 A60 Epistar Chip Warm White

Atacul LED-urilor

Survival of the fittest!
Acest concept este valabil nu numai in lumea animalelor ci si in domeniul dispozitivelor de iluminare. Traditionalul bec, care a ramas neschimbat de peste o suta de ani, a fost prima victima, fiind inlocuit destul de usor de neon. Insa, in ultimii ani, neonul este amenintat de aceeasi soarta datorita dezvoltarii tehnologice rapide a led -urilor, care pot inlocui cu succes neoanele in majoritatea aplicatiilor, aducand si imbunatatiri notabile.
LED-urile evolueaza continuu in doua directii : ca sursa inovatoare de lumina si ca mediu de dispunere electronica a mesajelor informative ori publicitare. Daca in afara LED-urile au devenit ceva comun in afisajul publicitar, la noi mesajele publicitare electronice sunt cu atat mai atractive pentru consumatori, cu cat afisajul electronic pe baza de LED-uri este inca la inceputurile sale.

O simpla comparatie intre LED si celelate dispozitive de iluminare arata motivul pentru care din ce in ce mai multi producatori de dispozitive luminoase aleg si promoveaza LED-urile.

LEDURILE NU ATRAG INSECTELE

      Insectele vad un spectru diferit de lumina si sunt atrase de lumina ultravioleta. Florile produc unde de nectar, invizibile pentru ochiul uman, insa aceasta lumina ultravioleta atrage insectele spre flori. Acest lucru nu inseamna ca nici o insecta nu este atrasa de lumina LED-urilor, dar majoritatea nu pot vedea lumina produsa de LED-uri.
     LED vs. bec
Principiul de functionare

Becul creeaza lumina prin intermediul unui filament. Atunci cand se aplica curent electric, filamentul devine incandescent, generand caldura si producand lumina. LED-ul creeaza lumina printr-un proces rece, cand se aplica curent electric semiconductorilor (de obicei galiu, arsen sau fosfor) acestia sunt stimulati de miscarea electronilor, generand astfel fotoni care sunt perceputi de ochiul uman sub forma de lumina.

In cazul becurilor cu filament, aproximativ 95% din curentul electric consumat se pierde sub forma de caldura. Spre depsebire de bec, LED-ul transforma aproape toata energia in lumina.

In plus, LED-urile, datorita modului de asamblare, concentreaza lumina intr-un spot fara ajutorul altor componente optice. In functie de domeniul de utilizare pot fi folosite LED-uri cu unghi de 20, 50, 120 sau 180 grade. Becurile cu filament proiecteaza lumina in toate directiile (omni directional) si necesita componente optice pentru a directiona lumina.
      LED-urile folosite ca inlocuitor al becurilor si neoanelor se cunosc sub denumirea de solid-state lighting (SSL) si sunt asamblate sub forma unui manunchi de led-uri albe, grupate astfel incat sa formeze o sursa unica de lumina.
      LED-urile sunt relativ eficiente : SSL disponibile pe piata au un randament de 32 lumeni pe watt, iar noile tehnologii ofera un randament de 80 lm/W. Randamentul impreuna cu timpul de viata mare al LED-urilor fac ca tehnologia SSL sa fie foarte atractiva. LED-urile sunt de asemenea mult mai rezistente in comparatie cu becurile si neoanele.
       Becurile au un pret mai mic, dar sunt si mai putin eficiente, generand 16 lm/W (becuri cu filament de wolfram) 22 lm/W (becuri cu halogen). Neoanele sunt mai eficiente, avand un randament de 50 - 100 lm/W (majoritatea au 60 lm/W), dar sunt voluminoase, fragile si necesita un transformator (de obicei zgomotoase). Consumul de curent electric

Prin folosirea LED-urilor se reduce pana la 80-90 % consumul de curent electric.
Datorita principiului de functionare diferit (care nu implica incalzirea unui filament fabricat dintr-un conductor electric), LED-urile consuma o cantitate mult mai mica de curent electric.
Atunci cand este aprins un bec cu filament, acesta necesita o cantitate de 10 ori mai mare de curent electric fata de cantitatea pe care o foloseste in mod normal in timpul functionarii. Din acest motiv aprinderea simultana a o suta de becuri cu filament produce variatii drastice ale tensiunii ce au ca efect distrugerea unui numar relativ mare de becuri.
BEC (W) LED (W)
Consum per ora 60 5
Nr. ore/ zi 5
Nr. zile/ an 365
Nr. ore/ an 1,825
Nr. W/ an 109,500 9,125
Nr. kW/ an 109.50 9.13
Pret RON/ kW 0.5
Cost consum / an 54.75 4.56 ron
Suma economisita/ an 50.19 ron
Se economisesc: 50,19 RON ( 11,6 Euro) folosind LED-uri !

     Timpul de viata

LED-urile au o durata de viata foarte mare : in general de 10 ani, de 2 ori mai mult decat cel mai bun tip de neon si de 20 de ori mai mult decat cel mai bun bec cu filament (becurile cu filament pot fi facute sa dureze mai mult timp prin aplicarea unui voltaj mai mic decat cel normal, dar acest lucru le scade foarte mult din eficienta; LED-urile au o durata de viata mare in conditi de operare normale).
LED BEC
Timp mediu de viata 50.000 ore 2.000 ore
Modul de defectare Previzibil Imprevizibil
Timpul de viata influentat de on/off Nu Da
Rezistenta la soc sau vibratii Da Nu
Temperatura de functionare Scazuta Ridicata
Tensiune de lucru Mica Mare
Consum Mic Mare

Un alt avantaj al LED-urilor este faptul ca se degradeaza treptat prin reducerea luminozitatii de-a lungul perioadei de functionare, spre deosebire de becul cu filament care se defecteaza instantaneu si iremediabil. LED-urile sunt foarte rezistente la vibratii sau socuri si functioneaza intr-un interval foarte mare de temperatura.
      Becurile se pot defecta dintr-un numar foarte mare de motive. Stratul de sticla din care sunt formate este foarte fragil si nu poate rezista la socuri mecanice sau vibratii. Majoritatea becurilor folosesc filamente de wolfram, metal care la temperaturi foarte ridicate, in prezenta unei cantitati infime de aer se dezintegreaza. Modul de asamblare a LED-urilor le confera rezistenta si are rolul de a concentra intr-un spot lumina emisa. LED-urile functioneaza intr-un interval de temperatura de -40 pana la 80°C. Desigur ca LED-urile nu sunt perfecte. Socurile mecanice, curenti mari si mediurile corozive pot duce la formarea unor mustati care produc scurt-circuit. In majoritatea cazurilor LED-urile se defecteaza prin diminuarea treptata a luminii emise, insa pot avea loc anumite fenomene in interiorul LED-ului care ii scurteaza drastic timpul de viata. LED-urile albe folosesc una sau mai multe substante fluorescente care se degradeaza datorita caldurii si varstei dispozitivului respectiv, producand schimbari in culoarea emisa de LED.
Led-urile se aprind foarte repede.
Un LED atinge luminozitatea maxima in aproximativ 0,01 secunde, de 10 ori mai repede decat un bec cu filament (0,1 secunde) si de multe ori mai repede decat un neon, care reactioneaza dupa 0,5 secunde sau 1 secunda si atinge luminozitatea maxima dupa 30 de secunde sau chiar mai mult.
Un LED indicator rosu atinge luminozitatea maxima in cateva microsecunde.
PREZENTARE S*******************
MEMBRU
GRATUIT
S*******************
37 143 accesari
Pentru a vizualiza datele companiei
S*******************
va rugam sa va autentificati accesand urmatorul buton:
Login
Activitate firma: bec led - sauna infrarosu - materiale constructii

PRODUSE ASEMANATOARE CU BEC LED ILUMINAT INTERIOR 7W ALB CALD E27

LAMPA ILUMINAT EXTERIOR CU LED 60 WLAMPA ILUMINAT EXTERIOR CU LED 60 W
LAMPA ILUMINAT EXTERIOR CU LED 60 W
Avantaje: -luminozitate mare, pana la 8 ori fata de o lampa cu incandescenta -nu atrag insectele -consum energie 60 ...
RON 1808
PANOU INCALZIRE CU INFRAROSU RUSIAPANOU INCALZIRE CU INFRAROSU RUSIA
PANOU INCALZIRE CU INFRAROSU RUSIA
Pretul este pentru un panou de 1 kw capabil sa incalzeasca o incapere de 10 m2. Se monteaza pe tavan la o inaltime de ...
EUR 198
Storcator profesional rodii si citriceStorcator profesional rodii si citrice
Storcator profesional rodii si citrice
Storcatoare de suc pentru uz profesional sunt simple si usor de utilizat. Aceste Storcatoare pot fi utilizate fara un ...
RON 1850
Sistem revolutionar cafea bar SCANOMATSistem revolutionar cafea bar SCANOMAT
Sistem revolutionar cafea bar SCANOMAT
Sistemul automat produce expresso, cafe latte, capuccinno, macchiato, ciocolata calda, apa calda, lapte suc, apa rece, ...
RON 55596
Sistem producere curent electric cu panouri fotovoltaiceSistem producere curent electric cu panouri fotovoltaice
Sistem producere curent electric cu pano...
Pretul este pentru un sistem complet (panouri, acumulatori, controler, inverter) pentru un consum de 4kw/24 ore. Nu ...
EUR 11582