Inscrie firma »
S***************************** Prezentare firma Produsele firmei Contact
CASA CAMELIA CU PASAPORT ENERGETIC

CASA CAMELIA CU PASAPORT ENERGETIC

Tip produs: constructii case ecologice | casa pasiva antiseismica | casa eco
Producator: Amvic
3% reducere pentru contactele prin clubafaceri.ro
 

Prezentare CASA CAMELIA CU PASAPORT ENERGETIC

CASA CAMELIA CU PASAPORT ENERGETIC
Suprafata construita desfasurata 260 mp
Invelitoare tabla Lindab
Ferestre PVC cu geam LowE AMVIC Ferestre
U pereti = 0,27W/mpK(ideal pentru incalzire in pardoseala)
Finisaje medii:
- fatade finisate cu termosistem si vopsea lavabila pentru exterior / tencuiala decorative
- pardoseli gresie antiderapanta
- pereti vopsea lavabila / faianta
- optional - subsol.

Sistemul de cofraje inglobate in polistiren ignifugat expandat tip AMVIC sunt produse care au la baza petrolul dar cantitatea de petrol folosita pentru obtinerea acestora este infima pe langa cantitatea de petrol echivalent economisita pentru incalzire si climatizare pe perioada de exploatare a constructiei



ECOLOGIE - De la definitia stiinta care se ocupa cu studiul interactiuni dintre organisme si mediul lor de viata - s-a ajuns la o extindere a termenului incat acum, prin ecologic intelegem in armonie cu mediul, cu natura, cu tot ceeace ne inconjoara. Omul il vedem in direct impact si chiar responsabil de integrarea si armonia sa intrun mediu natural sanatos. Miscarea ecologica doreste o planeta vie, sanatoasa in care toate vietatile incluzand omul traiesc in armonie si echilibru intre ele si fata de mediu

CASA ECOLOGICA
Notiunea de casa ecologica are in vedere doua aspecte:
- casa construita ecologic (materiale de constructie, finisaje si tehnologii ecologice,)
- casa ce functioneaza ecologic (sistem integrat ecologic in mediul inconjurator).

Constructie verde
cu sistemul de constructie cofraje imglobate din polistiren ignifugat expandat
AMVIC

Emanatii reduse. De-a lungul vietii unei structuri in sistem AMVIC, va emite mult mai putine tone de particule de carbon. Reducerea emisiei de carbon provine de la reducerea consumului de combustibili fosili pentru a genera caldura si curent electric.

Reduce de-a lungul vietii consumul combustibililor fosili - o casa construita folosind cofraje AMVIC pentru invelisul ei exterior va consuma cu 40-50% mai putina energie pentru incalzire si racire decat structurile conventionale din lemn sau din cadre de beton cu caramida sau BCA.

Structurile din beton sunt extrem de durabile, efectiv la o constructie de 200 de ani invelisul va ramane, din puct de vedere structural, sanatoasa si intacta. Cand este comnparata cu o structura cu cadre, aceasta reduce viitorul impact asupra mediului a inlocuirii sau a reabilitarii majore a structurii aceasta nu va mai fi necesara.

CFC, HCFC sau alte materiale daunatoare mediului nu sunt folosite in fabricarea cofrajelor Amvic.

Mai putina energie este folosita pe santier pentru a construi invelisul structurii comporativ cu realizarea unei constructii cu cadre din beton, din lemn sau metal.

Fiecare cofraj Amvic are 70% din greutate din materiale reciclabile.

Otelul recuperat si reciclat este folosit la fabricarea otelului de armare, sau a barelor de armare, care sunt folosite in interiorul peretilor. Majoritatea aceastuia provine de la automobile reciclate.

Elementele de stopare a focului din polistirenul expandat ignifugat si betonul reduc probabilitatea incendiului cu urmari daunatoare mediului.

Betonul foloseste in compozitia sa cea mai abundenta resursa de pe planeta: agregate de pietris si calcar (ciment Portland). Aceste produse nu sunt deficitare. Exploatarea miniera a acestor produse este o actiune cu impact scazut, fara impact negativ asupra emisiilor de gaze a casei verzi si potentiala incalzire globala care este produsa prin extinderea suprafetelor exploatarilor forestiere.

Componente reciclate sunt folosite in amestecul betonului. Amestecul de beton pe care l-am specifiat inlocuieste 20-30% din cimentul Portland cu cenusa de termocentrala. Cenusa de termocentrala este un produs secundar al arderii carbunelui pentru energie si caldura este extrasa din gazele de ardere. Este un excelent liant in ciment si este folosita pentru inlocuirea unei parti a cimentului Portland. Conform EPA, fiecare tona de cenusa de carbune folosita in beton pentru a inlocui cimentul Portland reduce 0,83 tone din emisiile de gaz de sera. In plus, nefolosita in beton, milioane de tone de cenusa de termocentrala ar ajunge in gropile de gunoi, inlaturarea lor fiind o povara costisitoare pentru mediul inconjurator.

Risipa de pe sntierul de constructie este redusa drastic. Betonul pentru pereti este livrat si folosit conform necesitatilor cu o foarte mica risipa. Cu un proiect eficient, insasi risipa de cofraje poate fi redusa la mai putin de 1-2%. Din cantitatea de materiale folosita pentru o constructie conventionalea invelisului unei case rezulta deseuri mai mult de 15%. Din deseurile care ajung la gropile de gunoi 65% provin din constructii conventionale din caramida BCA sau lemn.

Datorita constructiei extrem de etanse a unei structuri in sistem AMVIC, un mediu mai curat poate fi asigurat mai eficace si la un cost mai mic al energiei prin folosirea filtrelor eficiente corespunzatoare. Constructia in sistem AMVIC asigura invelisul inchis care este o componenta necesara a furnizarii unei calitati maxime a aerului in interiorul spatiului rezidential.


De retinut:
Performanta energiei optimizate a cofrajelor din polistiren expandat ignifugat
Betonul si cofrajele din polistiren expandat ignifugat contin materiale reciclate
Betonul creaza santiere autonome
Betonul este produs local
Betonul construieste structuri durabile


Cofrajele AMVIC sunt in esenta cofraje din polistiren expandat ignifugat stiropor sau neopor - sisteme de cofraj, panou, sau elemente profilate - in care se toarna beton. Cofrajele AMVIC sunt folosite in principal pentru construirea peretilor, dar in unele cazuri au fost folosite sa se construiasca podele. Sunt adesea comercializate ca fiind prietenoase cu mediul deoarece in construirea lor nu este folosit CFC, inlocuiesc lemnul, caramida, BCA-ul, si metalul si nu sunt toxice.

Aceste sisteme deja mulate constau in mod tipic din panouri din polistiren expandat ignifugat (EPS), fiecare cu o grosime de 6,35 cm, conectate prin distantieri din plastic (amestec de polietilena sau polimer). Acesti distantieri tin laolalta panourile din polistiren expandat ignifugat si genereaza spatiul in care va fi turnat betonul. Dupa ce betonul s-a intarit, cofrajele raman solidare cu peretele de beton, generand atat o izolatie a peretelui cat si suprafete pe care se pot aplica finisajele exteriore si interioare. In toate cazurile - inainte de turnarea betonului - atat armatura orizontala cat si cea verticala este plasata in cavitatea cofrajelor pentru a oferi rezistenta structurii. Ca rezultat, aceasta ofera un tip de constructe tip sandvis, cu o mare rezistenta in centru si o izolatiei termica si fonica pe exterior si interior. Datorita modului in care sunt formate, peretii realizati cu cofrajele AMVIC sunt mai rezistenti decat peretii clasici din beton.

Influenta asupra mediului

Folosirea materialelor. Principalele materiale folosite in sistemul AMVIC sunt betonul si cofrajele de polistiren ignifugat expandat care il incadreaza. Patru incrediente intra in fabricarea betonului: ciment (aproximativ 12% din amestecul betonului); agregate neprelucrate si fine - in general pietris si nisip (aporximativ 82%); aditivi pentru a produce proprietatile dorite ale betonului; si apa (aporximativ 6%). Cimentul este elementul crucial pentru a lega celelalte elemente laolalta. Toate aceste materiale sunt considerate usor disponibile si netoxice.

Cimentul este produs prin combinarea sursei de calciu, cum ar fi calcarul, cu o sursa de siliciu cum ar fi nisipul sau argila, la temperaturi mari. Reactia are loc in cuptoare pentru ardere rotative la pana la 1500 gC - astfel este necesara o mare cantitate de energie. Din ce in ce mai mult, cenusa de termocentrala - un produs deseu generat in timpul arderii carbunelui - pana la 15-30% din total este folosita in producerea cimentului. Cenusa de termocentrala reduce cantitatea de energie necesara producerii cimentului.

Agregatele sub forma de bolovani, roca si nisipul sunt exploatate si sunt abundente. Aditivii, numiti amestecuri, pot include substante chimice cum ar fi sarurile anorganice, compusi organici, fungicide, sau pesticide. Cantitatile acestora sunt deseori mai mici de 0,2% si sunt considerate neglijabile.

Polistirenul este un produs petrolier - o resursa neregenerabila. Totusi, studiile au aratat ca polistirenul folosit ca izolator, poate economisi cu mult mai multea enrgie decat energia folosita pentru fabricarea lui. In plus, polistirenul este unul din putinele materiale plastice pentru obtinerea carora nu se folosesc fluorocarburi clorurate (CFC). La fabricarea polistirenului risipa de lichide si gaze este foarte mica in volum si sunt tratate pe loc. Orice risipa produsa de polistiren la fabrica este reprocesata.

Folosirea energiei si resurselor. Cofrajele AMVIC au calculate valori ale rezistentei termice mai mari decat constructile din cadre de lemn sau caramida. Cat timp valorile rezistentei termice pot fi mai potrivite pentru comparare, sunt laborios de determinat sub raport cantitativ deaorece trei factori sunt implicati: rezistenta termica a materialelor din perete, rezistenta termica a betonului infiltratia de aer prin ansamblul peretelui.

Laboratoarele tehnologiei in constructie din Skokie, Illinois au facut un studiu inventar partial al ciclului vietii care a comparat energia folosita pe termen lung in constructiile cu cadru de lemn sau caramida comparativ cu constructiile ICF in cinci zone din Statele Unite. Au gasit ca folosirea energiei cumulative a fost mult mai mare in casele cu cadru de lemn si caramida studiate decat a fost in casele construite cu ICF. CTL au declarat ca un miez de beton ICF de 13 cm sa comportat in mod eficace ca un perete cu un transfer termic de 0,27 W/m2K cand au fost luate in considerare efectele inertiei termice ridicate si infiltratiile scazute de aer.

Per tona de material, betonul necesita cantitati extrem de mici de energie pentru a fi excavat, transportat, produs instalat - mult mai mica decat polistirenul. Totusi, deoarece mult mai multe tone de beton intra in constructia unei case decat o fac alte materiale, energia totala ce intra in alcatuirea betonului intro casa este mai multa decat de la oricare alte materiale. Totusi, energia ce intra in alcatuirea acestor materiale este o mica fractiune din totalul energie consumate de catre ocupanti in casele locuite.

Deseurile.
Deoarece peretii in sistem AMVIC pot fi construiti in maniera modulara, risipa taierii si materialele cumparate in exces sunt minimalizate. Polistirenul care este risipit in formarea cofrajelor, este reciclat.



Casa functional - ecologica
Casa la care ne referim este o casa locuita, nu una goala, pustie. Prin prezenta locatarilor, vom gandi o casa ca un organism, ca un sistem deschis fata de mediu. Cand spunem deschis ne referim la faptul ca ia din mediu materie si energie sub diverse forme, o arde, o consuma cumva si o elibereaza in mediu sub forma de resturi, deseuri de diverse tipuri. Mai exact, pe de o parte, primeste aer, apa, lemn, gaze, energie electrica, alte forme de combustibili, alte materii necesare vietii omului precum si intretinerii casei iar, pe de alta parte, elibereaza in mediu ape reziduale, dioxid de carbon si alte gaze, gunoaie de diverse continuturi, dar si zgomot, mirosuri, radiatii etc.


POLUANTI "casnici"
Gaze
- monoxid de carbon, dioxid de azot, dioxid de carbon, dioxid de sulf, fum etc - produse de sursele de incalzire cu flacara deschisa;
- ozon (toxic) - produs de diverse aparate electrice, televizoare, copiatoare, unelte de putere, mixere, uscatoare de par;
- freonul - folosit la unele sistemele de racire frigiderele, aparate de aer conditionat etc.;
- formaldehida - este emanata de materialele de finisaj ce folosesc fosfoghips, de anumite spume izolatoare, de produsele pentru finisaj si intretinere a lemnului (adezivi, cleiuri, sacazuri); este interzisa in SUA;
- pentaclorfenol, oxid tributil de cositor, alti vapori - folositi la tratarea, finisajul si intretinerea lemnului;
- radonul 222 gaz radioactiv, cancerigen, prezent in mediu si in materialele de constructie;
- tot felul de vapori toxici - emanati de mase plastice (poliuretan), detergenti, dezinfectanti, inalbitori, spray-uri, insecticide, fungicide, etc.

Metale
- plumb, cadmiu, mercur, aluminiu, fier, magneziu, cupru - utilizati inca la tevi (plumb), vopsele (plumb, cadmiu), vase (aluminiu,cupru) etc.

Microorganisme
- ciuperci, bacterii, mucegaiuri - se dezvolta in mochete, instalatii de ventilatie etc, in anumite conditii de umiditate si temperatura.

Radiatii
- de la aparatele electrice, cuptoare cu microunde (cu usi neinchise ermetic), telefoane, emitatoare de tot felul.

Altele
- puf, praf, par;
- fibre minerale, azbest - de la materialele de constructie
PREZENTARE S*****************************
MEMBRU
GRATUIT
S*****************************
275 184 accesari
Pentru a vizualiza datele companiei
S*****************************
va rugam sa va autentificati accesand urmatorul buton:
Login
Activitate firma: CONSTRUCTII CASE PASIVE - TEREN - DISTRIBUTIE MATERIALE DE CONSTRUCTII

PRODUSE ASEMANATOARE CU CASA CAMELIA CU PASAPORT ENERGETIC

CASA FLORIANACASA FLORIANA
CASA FLORIANA
CASA FLORIANA CU PASAPORT ENERGETIC Suprafata construita desfasurata 215 mp Invelitoare tabla Lindab Ferestre PVC ...
CASA ANDREEACASA ANDREEA
CASA ANDREEA
CASA ANDREEA CU PASAPORT ENERGETIC Suprafata construita desfasurata 257 mp Invelitoare tabla Lindab Ferestre PVC cu ...
CASA CRISTINACASA CRISTINA
CASA CRISTINA
CASA CRISTINA CU PASAPORT ENERGETIC Suprafata construita desfasurata 239 mp Invelitoare tabla Lindab Ferestre PVC cu ...
CASA DOINA (DUPLEX) CU PASAPORT ENERGETICCASA DOINA (DUPLEX) CU PASAPORT ENERGETIC
CASA DOINA (DUPLEX) CU PASAPORT ENERGETI...
Suprafata construita desfasurata 355 mp Invelitoare tabla Lindab Ferestre PVC cu geam LowE AMVIC Ferestre U pereti = ...
CASA MARCELACASA MARCELA
CASA MARCELA
CASA MARCELA CASA CU PASAPORT ENERGETIC Suprafata construita desfasurata 334 mp Invelitoare tabla Lindab Ferestre ...
CASA MIHALA CASA CU PASAPORT ENERGETICCASA MIHALA CASA CU PASAPORT ENERGETIC
CASA MIHALA CASA CU PASAPORT ENERGETIC
CASA MIHALA; CASA CU PASAPORT ENERGETIC Invelitoare tabla Lindab Ferestre PVC cu geam LowE AMVIC Ferestre U pereti = ...
CASA PASIVA AMVICCASA PASIVA AMVIC
CASA PASIVA AMVIC
Informare! Am placerea sa comunic ca in data de 12 Mai 2008, la fabrica Amvic Bragadiru-Ilfov, s-a produs in premiera ...
CASA ELENACASA ELENA
CASA ELENA
CASA ELENA CU PASAPORT ENERGETIC Suprafata construita desfasurata 215mp Invelitoare tabla Lindab Ferestre PVC cu ...
CASA ANA, CASA CU PASAPORT ENERGETICCASA ANA, CASA CU PASAPORT ENERGETIC
CASA ANA, CASA CU PASAPORT ENERGETIC
CASA ANA; CASA CU PASAPORT ENERGETIC; OBLIGATORIU DIN ANUL 2009 Suprafata construita desfasurata 181 mp Invelitoare ...