Inscrie firma »
G********************************************* Prezentare firma Produsele firmei Contact
Taiere de intretinere si fructificare la pomi fructiferi medii (inaltime 2 - 3 metri)

Taiere de intretinere si fructificare la pomi fructiferi medii (inaltime 2 - 3 metri)

Tip produs: tuns livezi | taieri livezi | taiere vita
Producator: Garden Services SRL Bucuresti
3% reducere pentru contactele prin clubafaceri.ro
 
Produsul nu mai este de actualitate

Prezentare Taiere de intretinere si fructificare la pomi fructiferi medii (inaltime 2 - 3 metri)

Tariful pentru tunsul pomilor fructiferi include manopera si consumurile de combustibil pentru echipamente, fierastraie mecanice si dispozitive de taiere a crengilor fara gruparea si maruntirea crengilor resturilor vegetale si a lemnelor rezultate. Optional se poate comanda incarcarea si transportul resturilor.




Taierile de formare ale coroanei pomilor fructiferi:
Odata cu plantarea pomilor fructiferi tineri, in functie de forma pe care dorim sa o obtinem, facem taierile pentru formarea coroanei acestora. Coroana pomilor fructiferi se obtine in 3-4 ani de la plantare, prin taieri succesive, scurtari, suprimari, dar si prin distantarea, aplecarea sau indoirea ramurilor si lastarilor.
Taieri de intretinere si fructificare pentru pomii fructiferi:
Dupa formarea coroanei pomilor fructiferi, aceasta trebuie mentinuta prin taieri specifice de intretinere si fructificare care pot fi de doua tipuri: taieri de iarna (in uscat) si taieri de vara (in verde). Taierile de iarna, in uscat, se aplica pomilor fructiferi din momentul in care nu se mai asteapta geruri mari, la sfarsitul lunii Februarie.
Taierile de intretinere la pomii fructiferi se executa pentru reducerea incarcaturii excesive cu muguri a ramurilor pomilor fructiferi, pentru stabilirea lungimii ramurilor si a intrepatrunderii lor si pentru echilibrarea vegetatiei intre baza si varful ramurilor. Taierile de intretinere ale pomilor fructiferi sunt masuri de stimulare a cresterii si nu de limitare. La toaletarea anuala a pomilor fructiferi (tunderea anuala a pomilor fructiferi) se va urmari cu predilectie eliminarea ramurilor uscate, taierea crengilor afectate de boli, indepartarea ramurilor si a crengilor care se intercaleaza sau care se ating, dar si a celor care se indreapta spre interiorul coroanei si mentinerea pomilor fructiferi in echilibru fiziologic.

Taierile pentru pomii fructiferi medii cu inaltimea intre 2 si 3 metri sunt importante pentru mentinerea capacitatii de fructificare a acestora. Acestea sunt efectuate de gradinari calificati, care dispun de toate tipurile de echipamente necesare, cum ar fi foarfeci, fierastraie, etc. Ei lucreaza atat in livezile de pomi fructiferi cat si in podgoriile de vita de vie.

Taierile anuale si de fructificare sunt esentiale pentru a menține echilibrul fiziologic al pomilor pe o perioada lunga de timp. Acestea ajuta la normarea incarcaturii cu muguri floriferi si la echilibrarea vegetației intre baza si varf. Cu trecerea timpului, producția si cresterea pomilor fructiferi pot incepe sa scada, ceea ce poate fi soluționat prin taierea de intinerire.


Intreținerea adecvata a pomilor fructiferi este esentiala pentru a obține randamentul asteptat. Aceasta presupune reducerea coronamentului si intinerirea semischeletului. Taierile ar trebui efectuate in perioada de repaus sau in primavara tarziu daca pomii au fost afectați de ger. Este important sa se acorde atenție taierilor pentru a asigura performanța si sanatatea pomilor fructiferi pe termen lung.




PREZENTARE G*********************************************
MEMBRU
GRATUIT
G*********************************************
893 497 accesari
Pentru a vizualiza datele companiei
G*********************************************
va rugam sa va autentificati accesand urmatorul buton:
Login
Activitate firma: amenajari gradini - gazon rulou - rulouri de gazon

TAIERE DE INTRETINERE SI FRUCTIFICARE LA POMI FRUCTIFERI MEDII (INALTIME 2 - 3 METRI) ESTE LISTAT IN: