Inscrie firma »
C************************************ Prezentare firma Produsele firmei Contact
MODEL DE MOTIVE DE APEL

MODEL DE MOTIVE DE APEL

Producator: Cabinet de avocatura Coltuc
 

Prezentare MODEL DE MOTIVE DE APEL

MOTIVE DE APEL

Domnule Presedinte,

Subsemnatul_, în calitate de_(apelant-reclamant sau, dupa caz, apelant-pârât, apelant-intervenient) în dosarul nr._/ _al acestei instante, cu termen de judecata la data de_ [1]. conform art. 287 alin. (2) C. proc. civ. depun în dublu exemplar [2]

Motivele apelului

declarat la data de_împotriva sentintei civile nr. / pronuntata de Judecatoria/Tribunalul _

Motivele de fapt [3]:_

Temeiul de drept [4]: îmi întemeiez cererea pe dispozitiile art. 282-298 C. proc. civ. coroborat cu art._

În dovedirea apelului, solicit [5]_(refacerea probelor administrate la fond sau, dupa caz, completarea acestor probe ori administrarea de probe noi).

În concluzie, solicit_[6]

Anexez alaturat înscrisuri probatorii noi [7], certificate pentru conformitate cu originalul, respectiv_, în_exemplare si completarea la taxa judiciara de timbru, calculata la valoarea contestata prin motivele de apel, în valoare de _lei [8]

Semnatura,

Domnului Presedinte al Tribunalului/Curtii de Apel [9]

Explicatii

[ 1 ] Termenul limita de depunere a motivelor de apel este prima zi de înfatisare, conform art. 287 alin. (2) C. proc. civ.

[2] Motivele de apel se depun într-un numar de exemplare corespunzator numarului intimatilor din proces, carora trebuie sa le fie comunicate, conform art. 288 alin. (1) si art. 289 alin. (2) C. proc. civ., plus unul pentru instanta.

[3] Motivele de fapt. Se vor indica pretinsele greseli savârsite de instanta de fond, de exemplu aprecierea eronata a probelor, aratându-se care sunt probele interpretate gresit si care ar fi interpretarea corecta a acestora, aplicarea gresita a legii consecutiva stabilirii gresite a situatiei de fapt, aratându-se care sunt dispozitiile legale incidente situatiei corecte de fapt etc.

Expunerea fiecarui motiv de nemultumire de catre apelant în aceasta maniera este necesara întrucât, desi apelul este devolutiv, adica presupune o rejudecare în fond, devolutiunea opereaza „în limitele cererii de apel” - art. 295 alin. (1) C. proc. civ.

[4] Temeiul de drept include, pe lânga dispozitiile Codului de procedura civila care reglementeaza procedura apelului, si dispozitiile de drept substantial care sustin motivele de apel.

[5] Probe. în apel este posibila refacerea sau completarea probelor administrate la prima instanta si administrarea de probe noi - art. 295 alin. (2) C. proc. civ. De aceea, în functie de împrejurarile concrete ale spetei, apelantul poate cere prin motivele de apel:

a) fie refacerea ori completarea probelor de la fond, caz în care va justifica de ce este necesara refacerea probelor (de exemplu, se va cere reaudierea martorilor, atunci când acestia nu au fost audiati sub toate aspectele în dovedirea carora au fost încuviintati) ori completarea lor (de exemplu, se va cere completarea probei cu înscrisuri atunci când actele depuse la fond au lasat nedovedite o serie de aspecte ale cauzei, fiind necesara indicarea concreta a acestora);

b) fie administrarea de probe noi, atunci când, din nestiinta sau din orice alt motiv (de exemplu, când se pretinde ca în mod gresit instanta de fond a dispus decaderea din probele încuviintate), partea nu a administrat în prima instanta aceste probe. în toate aceste cazuri este obligatorie aratarea faptelor ce se tind a fi dovedite cu probele solicitate.

[6] Se va arata în ce mod se urmareste reformarea hotarârii primei instante,

sub forma uneia din solutiile posibile în apel, consacrate de art. 296 si art. 297 C. proc. civ., respectiv schimbarea, în tot sau în parte, a hotarâri atacate sau anularea acestei hotarâri, cu consecinta evocarii fondului.

[7] înscrisuri probatorii noi. Se vor indica înscrisurile depuse, precum si numarul de exemplare al acestora, care trebuie sa fie corespunzator numarului intimatilor din proces, carora le vor fi comunicate, conform art. 289 alin. (2) C. proc. civ., plus un exemplar pentru instanta.

[8] Timbrajul. în functie de motivele de apel, care pot releva contestari ale valorii obligatiei stabilite în sarcina apelantului prin hotarârea de fond, poate aparea necesitatea completarii timbrajului, conform art. 11 alin. (1) teza a Il-a din Legea nr. 146/1997, cu modificarile si completarile ulterioare, obligatie ce trebuie îndeplinita o data cu depunerea cererii de motivare a apelului, întrucât taxele judiciare de timbru se platesc anticipat, conform art. 20 alin. (1) din Legea nr. 146/1997.

[9] Cererea separata cu motivele de apel se poate depune direct în instanta de apel si se adreseaza presedintelui acestei instante, respectiv tribunalului sau, dupa caz, curtii de apel (art. 2 pct. 2 C. proc. civ./art. 3 pct. 2 C. proc. civ.).
PREZENTARE C************************************
MEMBRU
GRATUIT
C************************************
177 312 accesari
Pentru a vizualiza datele companiei
C************************************
va rugam sa va autentificati accesand urmatorul buton:
Login
Activitate firma: avocat bucuresti - avocat online - avocat drept penal

PRODUSE ASEMANATOARE CU MODEL DE MOTIVE DE APEL

MODEL DE CERERE DE ADERARE LA APEL SUB FORMA APELULUI INCIDENTMODEL DE CERERE DE ADERARE LA APEL SUB FORMA APELULUI INCIDENT
MODEL DE CERERE DE ADERARE LA APEL SUB F...
CERERE DE ADERARE LA APEL SUB FORMA APELULUI INCIDENT Domnule Presedinte, Subsemnatul [1]_, domiciliat în _, ...
MODEL DE ÎNTÂMPINARE LA APELMODEL DE ÎNTÂMPINARE LA APEL
MODEL DE ÎNTÂMPINARE LA APEL
ÎNTÂMPINARE LA APEL Domnule Presedinte, Subsemnatul_, domiciliat în___, în calitate de ...
MODEL DE CERERE DE ADERARE LA APEL SUB FORMA APELULUI PROVOCATMODEL DE CERERE DE ADERARE LA APEL SUB FORMA APELULUI PROVOCAT
MODEL DE CERERE DE ADERARE LA APEL SUB F...
CERERE DE ADERARE LA APEL SUB FORMA APELULUI PROVOCAT Domnule Presedinte, Subsemnatul [1 ]_, domiciliat ...
MODEL DE CONTESTATIE ÎN ANULAREMODEL DE CONTESTATIE ÎN ANULARE
MODEL DE CONTESTATIE ÎN ANULARE
CONTESTATIA ÎN ANULARE OBISNUITA Domnule Presedinte, [1] Subsemnatul [2]_ _, domiciliat în_, formulez ...
MODEL DE CONTESTATIE ÎN ANULAREMODEL DE CONTESTATIE ÎN ANULARE
MODEL DE CONTESTATIE ÎN ANULARE
CONTESTATIA ÎN ANULARE OBISNUITA Domnule Presedinte, [1] Subsemnatul [2]_ _, domiciliat în_, formulez ...
Model de cerere de revizuire - CAZUL DE REVIZUIRE PREVAZUT DE ART. 322 PCT. 1 C. PROC. CIV.Model de cerere de revizuire - CAZUL DE REVIZUIRE PREVAZUT DE ART. 322 PCT. 1 C. PROC. CIV.
Model de cerere de revizuire - CAZUL DE ...
Domnule Presedinte, [1] Subsemnatul [2]_ _, domiciliat în_, formulez în contradictoriu cu intimatul [3]_ ...
MODEL DE CERERE PRIVIND SUSPENDAREA EXECUTARII VREMELNICEMODEL DE CERERE PRIVIND SUSPENDAREA EXECUTARII VREMELNICE
MODEL DE CERERE PRIVIND SUSPENDAREA EXEC...
CERERE PRIVIND SUSPENDAREA EXECUTARII VREMELNICE Domnule Presedinte, [1] Subsemnatul [2]_, domiciliat în_ ...
Model de cerere de revizuire - CAZUL DE REVIZUIRE PREVAZUT DE ART. 322 PCT. 5 C. PROC. CIV.Model de cerere de revizuire - CAZUL DE REVIZUIRE PREVAZUT DE ART. 322 PCT. 5 C. PROC. CIV.
Model de cerere de revizuire - CAZUL DE ...
Domnule Presedinte, [1] Subsemnatul [2]_, domiciliat în_, formulez în contradictoriu cu intimatul [3]_, ...
MODEL DE MOTIVE DE RECURS DEPUSE PRIN CERERE SEPARATAMODEL DE MOTIVE DE RECURS DEPUSE PRIN CERERE SEPARATA
MODEL DE MOTIVE DE RECURS DEPUSE PRIN CE...
MOTIVE DE RECURS DEPUSE PRIN CERERE SEPARATA Domnule Presedinte, Subsemnatul [1]_ _, domiciliat_, în ...

MODEL DE MOTIVE DE APEL ESTE LISTAT IN:

MODEL DE MOTIVE DE APEL - PRODUSE SIMILARE