Inscrie firma »
C************************************ Prezentare firma Produsele firmei Contact
MODEL DE CERERE DE ADERARE LA APEL SUB FORMA APELULUI PROVOCAT

MODEL DE CERERE DE ADERARE LA APEL SUB FORMA APELULUI PROVOCAT

Producator: Cabinet de avocatura Coltuc
 

Prezentare MODEL DE CERERE DE ADERARE LA APEL SUB FORMA APELULUI PROVOCAT

CERERE DE ADERARE LA APEL SUB FORMA APELULUI PROVOCAT

Domnule Presedinte,

Subsemnatul [1 ]_, domiciliat în_intimat în dosarul nr. / al acestei instante, cu termen de judecata la data de _, în care s-a atacat sentinta civila nr._, formulez

Apel în contra intimatului

_[2], domiciliat în_ solicitându-va ca, în cazul admiterii apelului principal, sa schimbati hotarârea atacata fata de acest intimat, în sensul _[3]

Motivele apelului sunt urmatoarele:

Motivele de fapt [4]:_

Temeiul de drept: îmi întemeiez cererea pe dispozitiile art. 2931 C. proc. civ.

În dovedirea apelului, solicit [5]_(refacerea probelor administrate la fond sau, dupa caz, completarea acestora ori administrarea de probe noi).

Anexez alaturat copii certificate de pe înscrisurile probatorii noi, respectiv [6]_, precum si chitanta de plata a taxei judiciare de timbru de_lei si timbrul judiciar de _lei. [7]

Semnatura,

Domnului Presedinte al Tribunalului/Curtii de Apel [8]
Explicatii

[1] Titularul cererii. Apelul provocat poate fi formulat de intimatul din apelul principal, cu urmatoarele circumstantieri: este una din partile procesului, atunci când la judecata în prima instanta au participat mai mult de doua persoane, fiind un caz de coparticipare procesuala, de exemplu intimatul-reclamant care a obtinut la fond condamnarea numai unuia dintre pârâtii chemati în judecata, în cazul în care acesta a declarat apel principal invocând vinovatia si a celorlalti pârâti chemati în judecata; este partea care are interes sa declare apel împotriva unei persoane care a figurat în prima instanta, în temeiul unei cereri de interventie, dar care nu este parte în apelul principal, de exemplu intimatul-reclamant poate cere sa se reanalizeze cererea de chemare în garantie daca se va admite apelul principal al pârâtului, prin care acesta a atacat si solutia de respingere a cererii sale de chemare în garantie.

[2J Persoana împotriva careia se îndreapta cererea. Apelul provocat este îndreptat nu în contra apelantului principal, ci a altui intimat sau a altei parti care a figurat în prima instanta, dar care nu este parte în apelul principal.

[3] Obiectul cererii. Apelul provocat este folosit de intimat în cazul în care admiterea apelului principal ar fi de natura sa produca consecinte asupra situatiei sale juridice în proces; de aceea, pe calea acestui apel, intimatul cere schimbarea solutiei fondului numai daca s-a admis apelul principal si numai fata de intimatul sau partea împotriva carora si-a îndreptat cererea de apel.

[4] Motivele de fapt. Se va arata în ce mod ar fi influentata situatia sa juridica în proces prin admiterea apelului principal si de ce în aceasta situatie se impune schimbarea solutiei primei instante fata de intimatul/partea care a participat la judecata în fond în contra carora s-a îndreptat apelul provocat. De exemplu, daca apelul principal este formulat de reclamantul dintr-o actiune în revendicare ce a fost respinsa, intimatul-pârât din apelul principal poate solicita pe calea apelului provocat ca, în cazul admiterii apelului principal - cu consecinta schimbarii hotarârii de fond în sensul admiterii actiunii în revendicare -, hotarârea de fond sa fie schimbata si fata de chematul în garantie, prin admiterea cererii formulate de el împotriva acestuia în fata primei instante si care i-a fost respinsa ca o consecinta a respingerii cererii principale.

[5] Probe. în apel este posibila refacerea sau completarea probelor administrate la prima instanta si administrarea de probe noi - art. 295 alin. (2) C. proc. civ. De aceea, în functie de împrejurarile concrete ale spetei, apelantul poate cere prin motivele de apel:
a) fie refacerea ori completarea probelor de la fond, caz în care va justifica de ce este necesara refacerea probelor (de exemplu, se va cere reaudierea martorilor, atunci când acestia nu au fost audiati sub toate aspectele în dovedirea carora au fost încuviintati) ori completarea lor (de exemplu, se va cere completarea probei cu înscrisuri atunci când actele depuse la fond au lasat nedovedite o serie de aspecte ale cauzei, fiind necesara indicarea concreta a acestora);
b) fie administrarea de probe noi, atunci când, din nestiinta sau din orice alt motiv (de exemplu, când se pretinde ca în mod gresit instanta de fond a dispus decaderea din probele încuviintate), partea nu a administrat în prima instanta aceste probe. în toate aceste cazuri este obligatorie aratarea faptelor ce se tind a fi dovedite cu probele solicitate.

[6] înscrisurile probatorii noi. Se vor indica înscrisurile depuse, precum si numarul de exemplare al acestora, care trebuie sa fie corespunzator numarului intimatilor din proces, carora le vor fi comunicate, conform art. 289 alin. (2) C. proc. civ., plus un exemplar pentru instanta.

[7] Timbraj. în functie de motivele de apel, care pot releva contestari ale valorii obligatiei stabilite în sarcina apelantului prin hotarârea de fond, poate aparea necesitatea completarii timbrajului, conform art. 11 alin. (1) teza a Il-a din Legea nr. 146/1997, cu modificarile si completarile ulterioare, obligatie ce trebuie îndeplinita o data cu depunerea cererii de motivare a apelului, întrucât taxele judiciare de timbru se platesc anticipat, conform art. 20 alin. (1) din Legea nr. 146/1997.

[8] Cererea de aderare la apel se depune fie la instanta care a dat hotarârea apelata, daca aderarea are loc în cadrul termenului de apel, fie direct la instanta de apel, daca aderarea are loc dupa expirarea termenului de apel, însa se adreseaza întotdeauna presedintelui instantei de apel.
PREZENTARE C************************************
MEMBRU
GRATUIT
C************************************
177 312 accesari
Pentru a vizualiza datele companiei
C************************************
va rugam sa va autentificati accesand urmatorul buton:
Login
Activitate firma: avocat bucuresti - avocat online - avocat drept penal

PRODUSE ASEMANATOARE CU MODEL DE CERERE DE ADERARE LA APEL SUB FORMA APELULUI PROVOCAT

MODEL DE CERERE DE ADERARE LA APEL SUB FORMA APELULUI INCIDENTMODEL DE CERERE DE ADERARE LA APEL SUB FORMA APELULUI INCIDENT
MODEL DE CERERE DE ADERARE LA APEL SUB F...
CERERE DE ADERARE LA APEL SUB FORMA APELULUI INCIDENT Domnule Presedinte, Subsemnatul [1]_, domiciliat în _, ...
MODEL DE CONTESTATIE ÎN ANULAREMODEL DE CONTESTATIE ÎN ANULARE
MODEL DE CONTESTATIE ÎN ANULARE
CONTESTATIA ÎN ANULARE OBISNUITA Domnule Presedinte, [1] Subsemnatul [2]_ _, domiciliat în_, formulez ...
MODEL DE CONTESTATIE ÎN ANULAREMODEL DE CONTESTATIE ÎN ANULARE
MODEL DE CONTESTATIE ÎN ANULARE
CONTESTATIA ÎN ANULARE OBISNUITA Domnule Presedinte, [1] Subsemnatul [2]_ _, domiciliat în_, formulez ...
Model de cerere de revizuire - CAZUL DE REVIZUIRE PREVAZUT DE ART. 322 PCT. 1 C. PROC. CIV.Model de cerere de revizuire - CAZUL DE REVIZUIRE PREVAZUT DE ART. 322 PCT. 1 C. PROC. CIV.
Model de cerere de revizuire - CAZUL DE ...
Domnule Presedinte, [1] Subsemnatul [2]_ _, domiciliat în_, formulez în contradictoriu cu intimatul [3]_ ...
Model de cerere de revizuire - CAZUL DE REVIZUIRE PREVAZUT DE ART. 322 PCT. 5 C. PROC. CIV.Model de cerere de revizuire - CAZUL DE REVIZUIRE PREVAZUT DE ART. 322 PCT. 5 C. PROC. CIV.
Model de cerere de revizuire - CAZUL DE ...
Domnule Presedinte, [1] Subsemnatul [2]_, domiciliat în_, formulez în contradictoriu cu intimatul [3]_, ...
MODEL DE ÎNTÂMPINARE LA APELMODEL DE ÎNTÂMPINARE LA APEL
MODEL DE ÎNTÂMPINARE LA APEL
ÎNTÂMPINARE LA APEL Domnule Presedinte, Subsemnatul_, domiciliat în___, în calitate de ...
Model de cerere de revizuire - CAZUL DE REVIZUIRE PREVAZUT DE ART. 322 PCT. 9 C. PROC. CIV.Model de cerere de revizuire - CAZUL DE REVIZUIRE PREVAZUT DE ART. 322 PCT. 9 C. PROC. CIV.
Model de cerere de revizuire - CAZUL DE ...
Domnule Presedinte, [1] Subsemnatul [2]_ _, domiciliat în_ contradictoriu cu intimatul [3]_, domiciliat ...
Model de cerere de revizuire - CAZUL DE REVIZUIRE PREVAZUT DE ART. 322 PCT. 9 C. PROC. CIV.Model de cerere de revizuire - CAZUL DE REVIZUIRE PREVAZUT DE ART. 322 PCT. 9 C. PROC. CIV.
Model de cerere de revizuire - CAZUL DE ...
Domnule Presedinte, [1] Subsemnatul [2]_ _, domiciliat în_ contradictoriu cu intimatul [3]_, domiciliat ...
Model de cerere de revizuire - CAZUL DE REVIZUIRE PREVAZUT DE ART. 322 PCT. 4 C. PROC. CIV.Model de cerere de revizuire - CAZUL DE REVIZUIRE PREVAZUT DE ART. 322 PCT. 4 C. PROC. CIV.
Model de cerere de revizuire - CAZUL DE ...
Domnule Presedinte, [1] Subsemnatul [2]_, domiciliat în_ contradictoriu cu intimatul [3]_, domiciliat în ...

MODEL DE CERERE DE ADERARE LA APEL SUB FORMA APELULUI PROVOCAT ESTE LISTAT IN:

MODEL DE CERERE DE ADERARE LA APEL SUB FORMA APELULUI PROVOCAT - PRODUSE SIMILARE