Inscrie firma »
Aburitoare cherestea

Aburitoare cherestea

Tip produs: aburitoare cherestea | aburitor cherestea | aburitoare de cherestea
Producator: ECO HIGH TECH
3% reducere pentru contactele prin clubafaceri.ro
 

Prezentare Aburitoare cherestea

Instalatiile de aburitoare cherestea sunt realizate in constructie de aluminiu si inox avand o incinta (camera) sau o baterie de mai multe incinte (camere) cu pereti termoizolanti ce asigura o climatizare optima pentru procesul de aburire. Structura este realizata cu profile din aliaj aluminiu 6060 T5 identice cu cele a instalatiilor de uscare , termoizolatia deasemenea este realizata in ideea unei termoizolatii de inalta eficienta. Agentul de lucru este abur saturat umed la temperatura de 95-120 C la o presiune atmosferica de pana la 0,1 bari sau apa supraincalzita la 110 grade in cazul aburirii indirecte.
Dintre tehnologiile de aburitoare cherestea va putem oferi:
- ABURIRE INDIRECTA este realizata de producerea aburului saturat umed in incinta aburitorului prin inmersia intr-un bazin construit in platforma betonata a incintei a unor baterii din otel inoxidabil prin care trece abur 120 C sau apa supraincalzita 110 C, care incalzeste apa din bazin pana la punctul de fierbere. Aburul degajat din bazin este aburul saturat umed necesar aburirii indirecte.
Circulatia aburului este realizata cu ajutorul electrovanei cu 2 cai pentru abur sau 3 cai pentru apa supraincalzita si servomotor (Bellimo - Elvetia), actionata de sistemul de comanda si control. Recuperarea aburului din registrul de incalzire se face, prin intermediul oalei de condens, intr-o cuva exterioara camerei de aburire pentru colectarea apei (abur condensat) de unde este preluata de o pompa si readusa la centrala termica.
Tot in exteriorul camerelor de aburire este preavazut un bazin pentru colectarea apelor uzate din cuvele de inox din interiorul aburitorului.
Cuva din inox pentru aburitoare cherestea este prevazuta cu sistem de control al umplerii acesteia cu apa rece avand in spatele aburitorului o incinta plina cu apa care comunica cu bazinul din interioriul aburitorului prin principiul vaselor comunicante. Alimentarea cu apa rece se realizeaza prin intermediul unui plutitor care este imersat in incinta din spatele aburitorului mentionata anterior, alimentand bazinul din interiorul aburitorului pastrand un nivel constant al apei.
AVANTAJE aburitoare cherestea:
- consum energetic redus fata de aburirea directa prin recircularea aburului
- la aburirea directa se intalneste frecvent fenomenul de uscare a cherestelei in loc de aburire, astfel cheresteaua nu mai ajunge la culoare dorita, fenomen care nu este intalnit la sistemul de aburire indirecta
- volumul de ape uzate in urma procesului de aburire este minim, normele de mediu in vigoare impunand acest lucru

- ABURIRE DIRECTA este realizata deproducerea aburuluisaturat umed in incinta aburitorului prin aducerea aburului direct dintr-un generator de abur printr-un traseu de conducte direct in incinta aburitorului, distributia aburului facindu-se dealungul peretilor laterali si in spate din incinta, prin practicarea in tevile din inox a unor orificii de distributie.
- ABURIRE AUTONOMA este realizata de producerea aburului cu ajutorul unui arzator, in principal alimentat cu rumegus dintr-un buncar care are o camera de ardere amplasata intr-o camera alaturata incintei aburitorului si care a carui flacara trece printr-un fascicol de tevi imersate intr-un bazin inox amplasat in incinta aburitorului. Aceeasta tehnologie se preteaza capacitatilor mici 15-25 mc si in cazul ampasarii acestuia in afara unei instalatii de producere a aburului sau apei supraincalzite.
Sistemul de masura si control pentru aburitoare cherestea:
Este compus din tabloul de automatizare si control, la care se conecteaza interfata pentru masura a temperaturii, controlata printr-un senzor PT100 al carei capat este introdus in aburitor si servomotorul electrovanei cu 2/3 cai.
Pentru comanda si control este folosit un Computer HIGH-END echipat cu interfata om-masina tip TOUCH SCREEN cu ajutorul careia se pot:
- instala orice program de aburire,
- apela programele instalate,
- modifica programele in timpul rularii
- vizualiza temperatura din interiorul aburitorului, precum si a celei programate
- vizualiza timpii ramasi din fiecare faza a procesului de aburire
- vizualiza starea electrovanei cu 2/3 cai (functie de tipul de aburire)
Interfata de masura a temperaturii montata pe peretele exterior al aburitorului comunica prin cablu de date ecranat prin interfata seriala RS485.
AUTOMATIZAREA UNEI CAMERE DE ABURITOARE CHERESTEA
Sistemul de control al aburirii este compus dintr-o vana cu servomotor cu diametrul de 2 toli care comanda admisia aburului acesta fiind asistat de un calculator de proces compus din unitate centrala si monitor.
Controlul temperaturii din aburitor se face cu ajutorul unui senzor de temperatura tip PT100 conectat la o interfata de masura care transmite serial datele la unitatea la PC de unde se pot introduce oricate programe de aburire se doreste sau se pot modifica programele care ruleaza. De la un PC se pot comanda 4 aburitoare cherestea. Softwareul este conceptie ECO HIGH TECH. Procesul de aburire decurge complet automatizat.
PREZENTARE S*******************
MEMBRU
GRATUIT
S*******************
27 304 accesari
Pentru a vizualiza datele companiei
S*******************
va rugam sa va autentificati accesand urmatorul buton:
Login
Activitate firma: uscatoare cherestea - hale industriale - panouri solare

PRODUSE ASEMANATOARE CU ABURITOARE CHERESTEA

Uscatoare de cheresteaUscatoare de cherestea
Uscatoare de cherestea
Instalaþiile de uscatoare de cherestea sunt realizate în construcþie de aluminiu ºi inox ...
RON 1
Centrale Termice pe biomasaCentrale Termice pe biomasa
Centrale Termice pe biomasa
Centrale termice pe biomasa recomandate pentru instalatiile de uscare si aburire dar si pentru incalzirea spatiilor ...
RON 1
Linii BricheteLinii Brichete
Linii Brichete
Sunt linii tehnologice de linii brichete utilizati in general la incalzirea centralizata a spatiilor locuintelor sau ...
RON 1
Linii PeletiLinii Peleti
Linii Peleti
Sunt linii tehnologice de fabricatie peleti utilizati in general la incalzirea centralizata a spatiilor locuintelor sau ...
RON 1
Hale Industriale la cheieHale Industriale la cheie
Hale Industriale la cheie
NOU!!! HALE INDUSTRIALE LA CHEIE INDEPENDENTE ENERGETIC!!! Cel mai bun raport calitate/pret Pentru reducerea ...
RON 1

ABURITOARE CHERESTEA ESTE LISTAT IN: