Prezentare Catherine sel.1
Sinonime: Catherine A. P. Sel. V. T.
Origine: obtinut la Statiunea de Cercetare-Dezvoltare Constanta, prin autopolenizarea soiului Catherine, omologat in anul 2001
Fructul: marime mijlocie (80-110g)
- forma sferica cu varful adancit
- epiderma de grosime mijlocie, cu pubescenta densa si fina; culoare de fond galben- verzuie, cea acoperitoare portocalie, cu nuante rosietice in zonele inflorite ale fructului, cu aspect atragator
- pulpa galbena-portocalie, ferma, cauciucata, fara fibre, fara infiltratii de rosu sub epiderma si in jurul samburelui, cu gust placut si cu aroma care se intensifica la procesare; nu se dezintegreaza la fierbere si are continut ridicat de zahar
- sambure mic, aderent la pupla
- epoca de coacere decada intai a lunii august
Pomul: pomul este de vigoare mare, cu port erect si fructificare pe ramuri mixte. Este tolernat la basicarea frunzelor si fainare. Soi autofertil, care nu necesita polenizatori, floarea fiind de tip rozacee, pe tipul 5, cu petale mari rotunjite la varf si de culoare roz intermediar.
Productie si utilizare: caractere agronomice: soi precoce, intra pe rod din anul 3 de la plantare, produce mult si constant, productia medie fiind de 30-33 t/ha, pentru 833 pomi/ha.
Utilizare: soi de pavie special pentru procesare sun forma de dulceata si compot, dar apreciat si ca soi de masa avand consistenta ferma si o aroma placuta; rezista la pastrare si trasport mai bine decat piersicile propriu-zise
S************
va rugam sa va autentificati accesand urmatorul buton: