Prezentare Carmela
Sinonime : 77-4-73-BV
Origine : Soi obtinut din incrucisarea soiurilor Farmigdale x NJA20 la Statiunea de Cercetare Dezvoltare pentru Pomicultura Baneasa in anul 2002. Soi omologat.
Fructul : marime : mare (95-100grame)
- forma sferic-alungita; cavitatea pedunculara este mediu de adanca si de larga, brazda ventrala fiind mediu adanca; punctul stilar este mic, de culoare gri inchis
- epiderma lucioasa de culoare galben-portocaliu intens, culoarea acoperitoare este rosu-carmin pe circa 45% din suprafata fructului; grosimea pielitei este mijlocie, fiind catifelata
- peduncul scurt si subtire de culoare verde inchis, bine prins de ramura
- pulpa de culoare portocalie, consistenta este ferma, gust dulce usor acidulat, cu aroma placuta specifica caiselor
- sambure - este mijlociu ca marime (4.5%) neaderent la pulpa, forma ovoida cu varf ascutit, de culoare cafeniu deschis cu miezul dulce, cu aroma pronuntata de migdale.
- epoca de coacere - a doua decada a lunii iunie.
Pomul : este mediu viguros, cu fructificare pe buchete de mai, tipic de cais si cires, inserate pe ramuri de 2 ani. Soiul este rezistent la Monilia Laxxa, Cytospora Cinta si tolerant la Plum-Pox; este rezistent la ger si la iernare. Inflorirea este timpurie; florile sunt mari, cu petalle rotunde sau scurt ovate, de culoare alba cu tenta de roz; pistilul este egal cu staminele.
Productie si utilizare : Caractere agronomice : pomul intra pe rod in anul 3 de la plantare, avand o productie de 38-40 kg/pom la o densitate de 625 de pomi pe ha.
Utilizare : pentru consum in stare proaspata si pentru procesare sub forma de sucuri, nectaruri, piureuri.
Pret - 15 lei
S************
va rugam sa va autentificati accesand urmatorul buton: