Inscrie firma »
Wireless Sensor System

Wireless Sensor System

Tip produs: automatizari industriale | zigbee | scada
Producator: INNODEV SRL
3% reducere pentru contactele prin clubafaceri.ro
 

Prezentare Wireless Sensor System

WSS este un sistem modular de achizitie de semnale digitale sau analogice, prelucrarea "on site", transmiterea wireless la distanta a datelor si integrarea si prezentarea acestora intr-un sistem de monitorizare cetralizat, sistem de tip SCADA.

InnoDev WSS ofera un serviciu sigur in orice locatie de interior sau de exterior, folosind o retea tip wireless 'mesh'.

Avantajele InnoDev WSS sunt multiple:

- Integreaza cu usurinta senzorii si aparatura de masura si control deja existenta in locatii aflate la distanta sau in zone cu industriale periculoase.
- Adaugarea de noi echipamente fara a fi necesara operatiunea costisitoare si de durata a cablarii acestora.
- Retelele wireless pentru senzori industriali de masura si control pot acoperi o arie aproape nelimitata de masuratori: temperatura, presiune, vapori si clasa acestora, miscarea, umiditatea, lumina, acceleratia, vibratii, vascozitatea, debitul, consumul electric etc.

WSS ofera:
- Eficienta sporita - achizitia automata a datelor - utilizarea redusa si mai eficienta a fortei de munca, scaderea erorilor cauzate de factorul uman in colectarea datelor
- Reechipare industriala rapida si practic fara intreruperea activitatii
- Versatilitate in instalare - echipamentele pot fi instalate aproape oriunde
- Cresterea posibilitatii controlului proceselor industriale
- Scaderea costurilor - cablarea facilitatilor industriale, atunci cand este posibila, se poate ridica pana la 80% din costul total al proiectelor. Tot la capitolul de scadere a costurilor trebuie punctat si faptul ca aceste echipamente folosesc benzi de frecventa nelicentiata si acest fapt duce si el la o scadere accentuata a costurilor de operare. Beneficiile retelelor de senzori fara fir includ: scaderea costurilor aferente cablarilor, scaderea timpului de instalare, flexibilitatea in instalare si cresterea robustetii retelei.
- Perioada de viata - proiectate pentru consum extrem de redus, avand posibilitatea de a functiona 2 ani pe baterie

Solutia InnoDev WSS:
- Raza de actiune intre 100m si 4.000m
- Durata de lucru pe baterie de aproximativ 2 ani, cu posibilitatea prelungirii prin adaugarea de celule fotovoltaice
- Proiectate pentru conditii dure de mediu (exterior, umed, salinitate marita)

Aria de aplicabilitate si potentiali clienti:
Una dintre principalele plaje de aplicabilitate a solutiei WSS este in implementarea infrastructurilor avansate de contorizare avand ca si clienti potentiali marile companii de utilitati (apa, canal, incalzire centralizata, energie electrica, distributia de gaze naturale), municipalitati, mari complexe industriale.

Infrastructura avansata de contorizare extinde contorizarea actuala prin implementarea de tehnologii de comunicatii care permit comunicarea bidirectionala intre dispecerat si echipamentele de contorizare, facilitand astfel trimiterea de comenzi catre aceste echipamente (interogarea timpului utilizare, diverse actiuni de configurare, diagnostic la distanta). Retelele wireless si echipamentele de tip WSS devin astfel suportul critic, integrand intr-o retea tip 'mesh' sute sau chiar mii de echipamente de contorizare si transportand informatia acestora catre un dispecerat central al companiilor de utilitati.

O alta zona de aplicabilitate a solutiei WSS este reprezentata de agricultura moderna si irigatiile controlate. WSS, intr-o configuratie cu alimentare pe acumulatori si incarcare din celule fotovoltaice, permite instalarea pe arii largi, fara a necesita alimentare, iar prin aceasta asiguram monitorizarea calitatii solului si pornirea controlata a instaltiilor de irigare. Se eficientizeaza astfel consumul de apa necesara irigarii si se scade in acelasi timp consumul de energie electrica necesar pomparilor continue. Derivata din aceasta solutie o alta aplicatie posibila este monitorizarea calitatii mediului.

Infrastructura si transporturi
O solutie WSS se poate implementa cu succes pentru monitorizarea traficului pe autostrazi, conditii meteo pe autostrazi (ministatii meteo - colectarea automata a datelor si transmiterea catre dispecerat), controlul afisajelor de avertizare a soferilor. O alta aplicatie in domeniul transporturilor este un sistem de semaforizare inteligent. Avand instalate in semafoare echipamente terminale WSS, se pot integra toate semafoarele intr-o singura retea de tip "mesh" care poate fi controlata unitar.

Solutia de semaforizare poate fi ulterior extinsa adaugand sisteme automate de monitorizare a traficului sau sisteme de monitorizare a poluarii, putand astfel avea un sistem de trafic integrat care sa redirectioneze automat traficul in functie de necesitati.

Mari complexuri industriale
WSS poate fi ultilizat cu succes in automatizarea marilor complexe industriale. Deoarece nu necesita cablare, avantajul major consta in faptul ca pentru achizitia de la distanta a datelor sau pentru controlul echipamentelor este necesara doar instalarea unui echipament terminal WSS.

In interiorul complexelor industriale intinse pe suprafete mari si cu flux de activitate 24/24, lipsa cablarii este un avantaj major scazand costurile de implementare si neexistand riscul intreruperii activitatii pentru instalarea echipamentelor.

O ultima arie de aplicabilitate pe care o prezentam este aceea a controlului echipamentelor din cladirile comerciale sau rezidentiale. WSS poate fi foarte usor integrat pentru controlul contorizarii, controlul echipamentelor de climatizare, controlul iluminatului in cladirile comerciale etc.

Dupa cum am mentionat si la inceputul expunerii noastre, aceste echipamente exista, testele pilot au fost finalizate cu succes. Testele pilot nu au fost efectuate in mediu controlat, de laborator ci intr-un mediu industrial, cu instalare in exterior pe o raza de aprox. 2km.

PREZENTARE S*************
MEMBRU
GRATUIT
S*************
4 269 accesari
Pentru a vizualiza datele companiei
S*************
va rugam sa va autentificati accesand urmatorul buton:
Login
Activitate firma: Retele telecomunicatii - Dezvoltare aplicatii SCADA - Wireless remote control - zigbee

PRODUSE ASEMANATOARE CU WIRELESS SENSOR SYSTEM

WSS 1001WSS 1001
WSS 1001
WSS1001 este echipamentul terminal al sistemului WSS. El se conecteaza la echipamentele sau senzorii ce trebuiesc ...
WSS 1000WSS 1000
WSS 1000
WSS1000 are un dublu rol in solutia WSS. Rolul sau principal este Coordinator al retelei Zigbee. El contine toate ...
WSS 1010WSS 1010
WSS 1010
WSS1010 este un gateway intre reteaua ZigBee si reteaua IP. Catre ZigBee se conecteaza folosind WSS1000 pe USB. Pentru ...
Aplicatie SCADA - WSS GUIAplicatie SCADA - WSS GUI
Aplicatie SCADA - WSS GUI
Aceasta aplicatie se bazeaza pe sistemul de baze de date MySQL si pe suita de programe Labview avand urmatoarele ...