Inscrie firma »
INCALZIRE IN PARDOSEALA -MONTAJ

INCALZIRE IN PARDOSEALA -MONTAJ

Tip produs: INCALZIRE IN PARDOSEALA | CENTRALE TERMICE | SERVICII INCALZIRE IN PARDOSEALA
Producator: EL-MONT GRUP
3% reducere pentru contactele prin clubafaceri.ro
 

Prezentare INCALZIRE IN PARDOSEALA -MONTAJ

Incalzirea in pardoseala DANGULV - o solutie eleganta si eficienta pentru incalzirea oricarei locatii

De ce incalzire in pardoseala DANGULV?


Sistemele de incalzire in pardoseala DANGULV pot fi instalate in orice tip de podea, oferind confort caselor dumneavoastra (bucatarie, baie, hol, camere de zi, dormitoare), cladirilor publice (scoli, gradinite, sali de sport, camine de batrini, banci, birouri, biserici, supermagazine, restaurante), cladirilor industriale (hale de depozitare, hale de productie), pana la constructii de drumuri si poduri la incalzirea pentru topirea zapezii si a ghetii de pe suprafete deschise cum ar fi: zone de acces la garaje, trepte exterioare, parcari, piste de rulaj pe aeroporturi, piste de decolare si aterizare, poduri, terenuri de sport, stadioane.

Sistemul de incalzire in pardoseala DANGULV se poate utiliza atat pentru cladiri si imobile noi cat si pentru cele in stadiu de renovare, in acest ultim caz sistemul de incalzire in pardoseala putandu-se monta chiar peste pardoseala veche.

Sistemele de incalzire in pardoseala DANGULV asigura confortul maxim printr-o distributie optima a temperaturii pe verticala, si posibilitatea de control si programare exacta a climatului interior chiar si ptr fiecare incapere separat.

Folosit ca sursa totala de incalzire, sistemul de incalzire in pardoseala Dangulv va poate asigura tot necesarul de caldura al spatiului de incalzit,.

La sistemele de incalzire in pardoseala DANGULV, prin asigurarea temperaturii uniforme pe toata suprafata pardoselii se obtine un grad de confort net superior fata de sistemul clasic de incalzire cu radiatoare si totodata o economie in functionare de minim 30% prin controlul temperaturii de la nivelul pardoselii si a celei de ambient cu ajutorul termostatelor inteligente. Prin sistemul de incalzire in pardoseala se obtin 24 grade la baza podelei, 22 grade la nivelul corpului si 20 grade la nivelul tavanului; rezulta de aici un consum de energie mai redus comparativ cu sistemele clasice de incalzire cu radiatoare . NU ANTRENEAZA PARTICOLE DE PRAF


Date tehnice:

Situatia ideala
In situatia ideala, temperatura la nivelul capului este de aprox. 18gradeC, iar la nivelul picioarelor de aprox. 22gradeC. In aceasta situatie, corpul uman se simte cel mai bine si datorita repartizarii uniforme a temperaturii, pe inaltime nu se produc curenti de aer, care sa antreneze praful din incapere.


Incalzirea-in-pardoseala.

Se apropie cel mai bine de situatia ideala, temperatura la care este capul este aproximativ egala cu temperatura la care sunt situate picioarele.
Nu se creeaza curenti de aer care sa anteneze praful in incapere. Caldura este uniform repartizata pe intreaga suprafata a camerei.
Incalzirea-in-calorifere.

Este o situatie nefavorabila, temperatura de la nivelul capului este mult mai mare decat temperatura la care sunt situate picioarele. Datorita faptului ca incalzirea se face punctual, se creeaza curenti de aer in incapere, care antreneza miscarea prafului, iar caldura nu este uniform repartizata niciodata pe intreaga suprafata a camerei.

Temperatura incaperii conf DIN 4701:
- camere de locuit si odihna 20gradeC
- camere de baie 24gradeC
Valori indicate in normativul ASR:
- activitate sezand 19gradeC
- activitate in picioare 17gradeC
- birou 20gradeC
- baie 24gradeC
Conform DIN 1946 temperatura max. a incaperii nu trebuie sa depaseasca 26gradeC.

Suprafata de incalzirea pardoselei reprezinta si suprafata de contact cu corpul uman. Din motive medicale si psihologice nu trebuie depasite unele limite maxime de temperatura:

- incaperi de lucru sau alte incaperi care se lucreaza cu precadere in picioare
- birouri si incaperi de locuit
- coridoare, spatii de trecere
- bai, saune si hale pentru bazine de inot

Avantajele utilizarii incalzirii in pardoseala:

Argumentele pro sunt toate la fel de importante pentru beneficiarul unui astfel de sistem:

- siguranta 100%;
- distributie f buna a temperaturii;
- podeaua se pastreaza mereu la o temperatura confortabila;
- aspect estetic dand posibilitatea unei amenajari flexibile a spatiului si siguranta in exploatare datorita faptului ca elementele incalzitoare se afla sub pardoseala, turnate in sapa sau imediat sub parchet
- temperatura nu creste excesiv la tavan, se reduce consumul inutil de energie;
- ecologice;
- nu creeaza probleme persoanelor alergice;
- nu necesita intretinere sau consumabile;
- silentiozitate in functionare;
- temperatura se poate regla in fiecare incapere prin intermediul termostatului aferent incaperii;
-orice termostat de ambient poate fi reglat intre 6 si 30 gradeC .
-termostatul de ambient raspunde la comenzi doar in cazul crearii unei coloane de aer cald sau rece si nu punctual;
-timpul de raspuns intre comanda inchis-deschis si executarea comenzii este de 3 minute de la ultima comanda data;
- fiabilitate ridicata datorata functionarii la temperaturi mici (agentul termic care circula prin conducte, armaturi si echipamente are o temperatura de pana la 35-40gradeC)
- disparitia condensului de pe pereti;
- rezistenta maxima la coroziune si abraziune;
- rugozitate foarte mica, nu apar depuneri si totodata pierderile de presiune sunt extrem de mici;
-nu permite infiltrarea oxigenului in instalatie prin stratul de protectie EVOH al tevii
-posibilitatea de comanda prin internet sau telefon.

- Se pot utiliza urmatorii furnizori de energie termica :

- centrale termice cu sau fara condensare
-centrale pe combustibil solid cu sau fara gazeificare
-centrale pe compustibil lichid
- pompe de caldura tip apa-apa ,sol-apa, aer-apa (nu necesita alimentare cu gaz metan, asigura economie in plus de 50-70%)
- panouri solare cu aport la incalzire
-centrale electrice

Incalzirea in pardoseala DANGULV; planificare si executie :

Sistemul de incalzire in pardoseala este unul inertial si de aceea necesita asocierea lui cu o automatizare potrivita.
Incalzirea in pardoseala, numita inca 'Pardosea radianta", realizeaza transferul termic preponderent prin radiatie termica. Radiatia termica este un fenomen de transfer al energiei termice prin unde electromagnetice, care transporta o anumita cantitate de energie termica, absorbita de corpurile intalnite in cale.
Caldura radianta este o undä electromagnetica, ceea ce inseamna ca este supusa legilor stiintei mecanicii cuantice (legea radiatiei lui Planck si legii Stefan & Boltzmann) si nu legilor termodinamicii ca in cazul transportului convectiv. Din aceasta cauza calcularea capacitatii de caldura a unui radiator cu formule termodinamicii nu este corecta.
Din aceastä cauza rezultä in general si o supradimensionare a instalatiilor de incalzire. O alta greseala in evaluarea caldurii radiante este presupunerea unei singure reflectii intre douä corpuri, ca de exemplu intre doi pereti. In realitate are loc o reflectie multiplä de raze pana cand temperaturile celor doi pereti s-au uniformizat.
Dupä Prof. Meier cea mai mare greseala care se face, este evaluarea capacitatii radiante cu ajutorul diferentei temperaturilor intre douä suprafete radiante ale unei incaperi (T1-T2). Prin aceasta diferenta se calculeazä bilantul radiatiei unei suprafete radiante, dar in nici un caz suma capacitatii (energiei) caldurii radiante.
Calcularea diferentei conduce la rezultate absurde. Ce se intimpla, daca punem doua placi radiante fata in fata si amandoua au o temperatura identica de 40°C? Dacä calculam in acest caz diferenta temperaturilor, energia, adica caldura emisa de aceste corpuri, este zero. Acest rezultat nu poate fi corect, pentru ca ambele placi emit o caldura in spatiu. Daca s-ar afla o persoana in aceasta incäpere, ea nu ar putea suporta caldura prea mult timp si la un moment dat va parasi incaperea din cauza disconfortului creat de temperatura prea ridicata.
La calculul capacitatii caldurii radiante cu ajutorul formulelor din termodinamica rezulta o capacitate intre 65 W/m² si 85 W/m² (W/m² reprezinta puterea emisa pe unitatea de suprafatä de catre radiator). Din legea Stefan & Boltzmann (E~T4) rezultä la o temperatura de cca. 20°C a suprafetei radiatorului o capacitate de energie de aproximativ 390 W/m².
Recomandari incalzire in pardoseala:

Incalzire in pardoseala cu sapa mochetata
Incalzire in pardoseala cu sapa ptr. gresie, marmura, granit sau orice material rece
Incalzire in pardoseala ptr parchet de orice tip cu grosimea maxima de 20 de mm.


Pentru realizarea incalzirii in pardoseala DANGULV este necesara o planificare si o executie riguroasa, chiar si conceptul cladirii in care va fi montat sistemul poate diferi de cel pentru cladirile unde se va realiza un sistem cu corpuri statice de incalzire.
Este recomandat a se apela la BIROUL NOSTRU DE PROIECTARE pentru realizarea unui proiect dupa care instalatorul sa execute pe santier usor, corect si cat mai ieftin un sistem cu o eficienta maxima.
In principal, in planificarea pardoselilor radiante un pas important este calculul cat mai exact al necesarului de caldura, pentru a nu se supradimensiona sistemul, ceea ce ar duce la costuri suplimentare inutile.
In continuare, printr-un calcul se determina in functie de finisajul
pardoselii , a necesarului de caldura al incaperii respective si a altor cereri din partea beneficiarului:
- pasul de amplasare al tevilor
- numarul circuitelor
- diametrul tevii din pex
- lungimea fiecarei bucle
- automatizarea incalzirii in pardoseala.
Cunoscand pasul si numarul de circuite se poate alege un distribuitor care se va amplasa pe cat posibil in centrul de greutate al zonelor de circuite. Sistemul este echilibrat din punct de vedere hidraulic, daca toate circuitele sunt pe cat posibil apropiate ca lungime.

Etapele care trebuie respectate in vederea realizarii practice a acestui sistem sunt urmatoarele:

Recomandare: se solicita ca planseul pe care se aseaza polistirenul sa fie cit mai drept sau se trage o sapa de egalizare!
Curatarea planseelor pe care se va monta incalzirea prin pardoseala, in scopul eliminarii tuturor asperitatilor;
Montarea in lungul tuturor peretilor a benzii de dilatatie perimetrala, care are rolul de a prelua dilatatiile inspre pereti ale sapei, care urmeaza a fi turnata;
Montarea izolatiei termice pe planseele unde va fi incalzire prin pardoseala;
Izolatia termica va fi din poilistiren extrudat de min 3 cm/minim 30kg/mc la parter,etaj;
Acoperirea termoizolatiei cu o folie de polietilena, care are rolul unei bariere de vapori si totodata protejeaza izolatia termica;
Montarea sinelor sau a unei plase de sirma pentru fixarea tevilor si armarea sapei!
Montarea circuitelor si legarea acestora la D-C;
Amestecarea sapei cu aditivul de elasticizare si turnarea acesteia.
Grosimea sapei va fi de min.3 cm.
Montarea pe sapa a finisajului dorit, gresie etc------
Recomandare: se exclude montajul parchetului de orice fel pe sapa!!

Parchetul se va monta in felul urmator:

Obligatie: ptr incalzire in pardoseala ptr parchet trebuie ca planseul pe care se monteaza polistirenul sa fie drept sau se trage o sapa de egalizare!!

Se monteaza izolatia din polistiren extrudat de minim 3 mm/min 30kg/mc
Se fac , canale ptr introducerea tabliilor din compozit de aluminiu ptr o difuzie pe intreaga suprafata a parchetului
Se monteaza o folie de protectie care are rol de antifonare-Recomandare:montaj folie care sa permita circulatia aerului
Se aseaza teava in canalul tabliilor si se cupleaza la d-c
Se monteaza parchetul


La alegerea materialelor care vor fi folosite la realizarea pardoselii radiante trebuie sa fim foarte exigenti, deoarece acestea, dupa ce sunt ingropate in sapa sau sub parchet, trebuie sa reziste o perioada cel putin egala cu cea a casei, solicitarilor la care sunt expuse.
PREZENTARE S**************
MEMBRU
GRATUIT
S**************
55 825 accesari
Pentru a vizualiza datele companiei
S**************
va rugam sa va autentificati accesand urmatorul buton:
Login
Categorie principala:
Industrie Prelucrare/Echipamente » Echipamente Termice

PRODUSE ASEMANATOARE CU INCALZIRE IN PARDOSEALA -MONTAJ

Incalzire in pardoseala DANGULV-DANEMARCAIncalzire in pardoseala DANGULV-DANEMARCA
Incalzire in pardoseala DANGULV-DANEMARC...
Incalzirea prin pardoseala - o solutie eleganta si eficienta pentru incalzirea oricarei locatii ...
Sistem incalzire in pardoseala DANGULV-DANEMARCASistem incalzire in pardoseala DANGULV-DANEMARCA
sistem incalzire in pardoseala DANGULV-D...
Incalzirea prin pardoseala - o solutie eleganta si eficienta pentru incalzirea oricarei locatii ...
Sitemul de instalatii Pipe in Pipe-ISRAELSitemul de instalatii Pipe in Pipe-ISRAEL
Sitemul de instalatii Pipe in Pipe-ISRAE...
CE ESTE TEAVA PEXGOL? Ales pentru a defini o familie de tevi, PEXGOL reprezinta un brand international, rezultat din ...
Panouri solare SFINX-SUEDIAPanouri solare SFINX-SUEDIA
Panouri solare SFINX-SUEDIA
Sistemul suedez Sfinx pentru ACM/incalzire cu panouri solare, tehnologie vacuum-heatpipe, este unul dintre sistemele ...
Pompa de caldura THERMIA -SUEDIAPompa de caldura THERMIA -SUEDIA
Pompa de caldura THERMIA -SUEDIA
Pompele de caldura Thermia folosesc cu eficienta maxima energia solara existenta, depozitata in pamant/apa/aer in ...
DIZOLVATOARE DE CALCAR AQUADIZOLVATOARE DE CALCAR AQUA
DIZOLVATOARE DE CALCAR AQUA
"Dizolvatoare electronice de calcar aqua impiedica depunerea calcarului si dizloca depuneri existente fara a influenta ...
TEAVA DE TIP PEX C SI PEX ATEAVA DE TIP PEX C SI PEX A
TEAVA DE TIP PEX C SI PEX A
CE ESTE TEAVA PEXGOL? Ales pentru a defini o familie de tevi, PEXGOL reprezinta un brand international, rezultat din ...
INSTALATII ELECTRICEINSTALATII ELECTRICE
INSTALATII ELECTRICE
Proiectare si executie lucrari de alimentare cu energie electrica: S.C. EL - MONT S.R.L. este atestata de catre ...
POSTURI DE TRANSFORMARE PREFABRICATEPOSTURI DE TRANSFORMARE PREFABRICATE
POSTURI DE TRANSFORMARE PREFABRICATE
Posturi de transformare Posturi de transformare prefabricate, in anvelopa de beton Societatea EL-MONT produce ...