Inscrie firma »
Placi multicui

placi multicui

3% reducere pentru contactele prin clubafaceri.ro
 

Prezentare placi multicui

S.C. CAMIROM S.R.L.



MEMORIU DE PREZENTARE AL PRODUSULUI


1.PREZENTAREA PRODUSULUI


Placutele multicui fabricate de S.C. CAMIROM S.R.L., sunt conectori pentru imbinari din lemn si se utilizeaza atat la confectionarea sarpantelor, constructiilor locuintelor, cat si la asamblarea elementelor din lemn - cabane sau alte confectii din lemn.

Realizarea acestor placute multicui, se face din tabla de otel zincat cu grosime 0,7 -1,25 mm in functie de marimea solicitarilor la care sunt supuse. Placuta va avea mai multe randuri de fante dreptunghiulare orientate la 30 grade fata de axa longitudinala , fiecare gol fiind bordat de cate doua cuie. Orientarea randurilor de fante vecine difera: randurile fara sot sunt orientate la 30 grade fata de axa placii considerand sensul invers acelor de ceasornic iar randurile cu sot sunt orientate la 30 grade fata de axa placii considerand sensul acelor de ceasornic.

Dimensiunea fantelor este de 4x18 mm iar a cuielor este de 4x13-15 mm. Cuiele sunt usor curbate in sectiune transversala si rasucite in jurul axei lor longitudinale avand capetele foarte ascutite in forma de pana. In acest fel se faciliteaza penetrarea cuielor in elementele din lemn ce urmeaza a fi asamblate, in vederea asigurarii unei bune imbinari a acestora. Forma curbata si rasucita a cuielor confera acestora rigiditate impiedicand indoirea ( flambarea acestora).

Placutele multicui se utilizeaza la imbinarea elementelor de sarpanta adiacente in vederea formarii de noduri articulate de tipul grinzilor cu zabrele. Aceste placute pot fi utilizate si pentru imbinarea in camp a barelor din lemn solicitate preponderent la intindere sau compresiune. In vederea imbinarii elementelor din lemn se juxtapun si se solidarizeaza prin asezarea cate unei placute multicui de o parte si cealalta parte a acestora si presarea lor cu o presa speciala tip cleste cu o coada lunga sau prin batere cu ciocanul prin intermediul unei placi cu maner.

2. DOMENII DE UTILIZARE

Placutele multicui se utilizeaza la imbinarea elementelor de sarpanta din lemn sau a unor confectii din lemn cum ar fi cabanele, sau casele din lemn. Se pot folosi atat la imbinarea in noduri, cat si la imbinarea in camp a elementelor din lemn la care solicitarea preponderenta este intinderea, sau compresiunea.
Aceste placute se pot utiliza numai in cazul spatiilor acoperite. Se va evita utilizarea lor in mediu descoperit si expus la ploaie sau a unor spatii cu mediu coroziv.

Placutele multicui se pot utiliza si la reabilitarea unor confectii din lemn mai vechi, precum si in cazul inlocuirii unor elemente din lemn mai vechi sau degradate cum ar fi: biserici, cladiri administrative, locuinte, grajduri etc. Aceste placute prin utilizarea lor pot duce la confectionarea unor sarpante cu forme variate (moderne). Nu se recomanda utilizarea acestor placute in cazul constructiilor unde apar variatii mari de umiditate sau condens.


3.FABRICAREA SI CONTROLUL CALITATII



Placutele multicui se realizeaza din tabla zincata. Prin taierea unei fante dreptunghiulare in placa se decupeaza perechi de cuie care prin indoire primesc o orientare perpendiculara pe planul median al placii. Cuiele au in sectiune tansversala o forma curbata( semirotunda) fiind usor torsionate.

Randurile de cuie au o pozitie rotita cu 30 grade fata de axa longitudinala a placii, randurile vecine find orientate diferit ( in sensul, respectiv contrar sensului acelor de ceasornic.

Pentru a facilita penetrarea cuielor in elementele din lemn care urmeaza a fi imbinate cuiele au capete ascutite sub forma de pana avand un unghi de ascutire de 8- 10 grade. Prin acest procedeu de fabricatie cuiele rezulta cu partea ascutita mai subtire decat restul cuiului.

Calitatea acestor placute se asigura de-a lungul intregului proces tehnologic in primul rand prin controlul tablei ca material de baza precum si a stratului de acoperire cu zinc si terminand cu controlul produsului finit. Se verifica dimensiunile semifabricatului lungimea si aspectul cuielor, orientarea si marimea fantelor, distanta dintre fante pe directie longitudinala si transversala. Controlul acestor placute se poate face in final vizual de catre o persoana calificata si cu experienta.
PREZENTARE S******************
MEMBRU
GRATUIT
S******************
13 400 accesari
Pentru a vizualiza datele companiei
S******************
va rugam sa va autentificati accesand urmatorul buton:
Login
Categorie principala:
Constructii/Amenajari/Mobilier » Acoperis/Tigla

PLACI MULTICUI ESTE LISTAT IN: