sâmbătă, 30 octombrie 2010

igiena bucala

    Din sondajele efectuate de catre diverse institutii sau organizatii rezulta clar ca romanii au o situatie destul de proasta in ceea ce priveste sanatatea aparatului dentar.
    Nu sunt unul dintre cei care activeaza in domeniul medical insa imi dau seama ca o parte insemnata  a cetatenilor acestei tari nu stiu sau unii nu vor sa accepte ca majoritatea problemelor medicale incep de la nivelul cavitatii bucale.
    Daca observam in viata publica ,la nivelul cetateanului simplu, de rand, nu prea se tine cont de sfaturile care indeamna la aplicarea si mentinerea igienei bucale , a curateniei si intretinerii acestui element anatomofiziologic.
Vedem deseori , in diverse ipostaze, indivizi care au o dantura precara ,neingrijita ,deformata desi tehnica medicala si medicatia sunt foarte dezvoltate in acest domeniu  iar cercetarile care se fac si asupra acestor aspecte sunt relevante si in tara noastra, avand o seama  de specialisti si personal de calitate precum si aparatura moderna in acest scop.
    Ce metoda  credeti ca s-ar impune cetatenilor inconstienti (unii lipsiti de posibilitati ,altii de vointa sau altii de cunostinta )sa-i determini si sa-i constientizezi de importanta igienei dentare ?Credeti ca mentalitatea romaneasca mostenita din strabuni -merge si asa-  se aplica si in aceasta speta ca si in alte nenumarate domenii ? Ce parere aveti despre ideea Periuta de Unica Folosinta Indispensabila pentru tot romanul?