Inscrie firma »
Romania Libera - Companiile mici, cele mai dinamice in utilizarea Internetului
Romania Libera - Companiile mici, cele mai dinamice in utilizarea Internetului Companiile mici, cu pana la noua angajati, au cea mai buna dinamica in utilizarea Internetului, releva un studiu on-line efectuat de portalul www.clubafaceri.ro in cursul lunii martie a acestui an.

Autorii studiului considera ca acest lucru este determinat de faptul ca persoanele care conduc aceste companii sunt mai aproape de firma, iar lipsa banilor pentru alte mijloace mai performante de promovare ii impinge catre medii considerate mai ieftine. Pentru aceste activitati nu exista insa un angajat specializat, ele fiind atribuite unui persoane care mai are si alte sarcini. Mai toate firmele autohtone doresc sa fie promovate international, sa isi gaseasca cat mai multi parteneri straini si sa beneficieze de oportunitati de afaceri si fluxuri de informatie cat mai complete.

Totul este in regula, pana vine vorba de sumele care se doresc a fi cheltuite. Acestea graviteaza majoritatea... in jurul a 10 dolari. Adica mult mai putin decat si-ar inchipui orice studiu european oficial. Cam 30 centi pe zi. Este o suma demna de starea generala a economiei noastre", au mai aratat autorii studiului. Doua treimi din companiile care au raspuns la sondaj au website propriu si cauta informatii economice si financiare pe web.

Lipsa surselor de informare romanesti se simte prin folosirea cu preponderenta a motoarelor de cautare in detrimentul site-urilor specializate", au mai constatat autorii studiului. O treime din companiile respondente au apreciat ca folosesc des Internetul in scop comercial.

Data aparitiei: Vineri 02 Aprilie 2004