Inscrie firma »
Joseph Pischl - Cazanul de tuica. Tehnici de fermentatie, tehnici de distilare

Joseph Pischl - Cazanul de tuica. Tehnici de fermentatie, tehnici de distilare

Tip produs: cazanul de tuica | tehnici de fermentare | tehnici de distilare
3% reducere pentru contactele prin clubafaceri.ro
 

Prezentare Joseph Pischl - Cazanul de tuica. Tehnici de fermentatie, tehnici de distilare

Cazanul de tuica. \"Pischl\" este cea mai completa si mai de succes carte despre producearea rachiului din Austria. Contine, printre altele, o descriere exhaustiva a materiilor prime, a importantei si utilizarii drojdiei de cultura pura, decrierea metodelor de filtrare si a filtrelor si o prezentare exhaustiva a instalatilor de distilare simple si cu dipozitiv de rectificare, a pieselor coloanei si a distilarii cu si fara coloana. Anexa scrisa de Peter Jager prezinta decoctul, fermentatia si distilarea rachiului din cereale. Fragment din carte: Traditia rachiului Diversele bauturi alcoolice trebuie sa aiba temperatura ideala de consum pentru a isi pune perfect in valoare aroma, gustul si particularitatile. In ziua de astazi, aproape toate bauturile se beau reci. Sa ne revenim totusi si sa incepem din nou sa bem fiecare specialitate la temperatura potrivita. Rachiurile de cereale se beau reci, dar particularitatile fiecarui rachiu de fructe se savureaza cel mai bine la temperaturi mai ridicate (15-18° C). Asadar, acestea nu se baga la frigider - doar cele de calitate foarte proasta. in trecut, rachiul avea de multe ori de la 50%vol. alcool in sus. Se dadea pe gat, cu cinzeaca. Important era sa te arda pana in stomac. In plus, nici nu se degusta, nici nu se mirosea. In prezent, lucrurile stau altfel. Vrem sa ne bucuram de rachiul de calitate atat cu nasul cat si cu papilele gustative. Aceasta inseamna ca avem nevoie de un pahar corespunzator. Aromele sunt eliberate in partea bombata si ies prin deschiderea ingusta, ca un cos, a gurii. Se umple o treime. Toate simturile trebuie sa se bucure de un pahar nobil de rachiu. Ochi - limpezime, culoare Nas - aroma, soi, puritate, greseli Papile gustative - puritate, soi, gust, greseli. Rachiurile bune nu trebuie tinute in sticle prea mari. La cele deschise, aromele se vor raspandi in spatiul ramas liber. Asadar, inainte de a turna in pahar intoarceti sticla de mai multe ori, pentru ca aromele sa intre din nou in distilat. Specialitati in capitolele anterioare s-a descris metoda de prelucrare a diverselor materii prime. Aici se va indica metoda de preparare a unor specialitati foarte apreciate de consumatori in ziua de azi. Singurele instructuni date sunt cele care difera fata de reteta de baza. Pentru ienupere, ghintura si Imperatoria struthium, plante de interes local, nu exista precizari in Codul Alimentar. Deoarece constituie mai degraba un adaos la alte decocturi de fructe, specialitatile produse din ele se vor numi: Rachiu de ienupere in amestec de fructe Rachiu de Imperatoria struthium in amestec de fructe Rachiu de ghintura in amestec de fructe. Daca fermentatia se face in decoct de mere, se poate preciza acest lucru in nume (de exemplu, rachiu de ienupere cu mere etc). Se poate face si o distilare de curatare cu ele - se inmoaie cateva zile intr-o fractiune terminala sau mijlocie de la o distilare si se distileaza dupa cateva zile. Insa se va obtine un produs mult mai aromat daca se fermenteaza impreuna cu restul fructelor. Din cuprins: Materi prime Cuve de fermentatie si ingrijirea acestora Prepararea decoctului Fermenatia alcoolica Utilizarea drojdiei de cultura pura Distilarea Stabiliarea continutului de alcool Aducerea la taria de consum Filtrarea Specialitati Depozitarea Comercializarea Rachiurile Anul aparitiei: 2009 Autor: Josef Pischl Editura: M.A.S.T. Nr. pagini: 173
PREZENTARE S***************
MEMBRU
GRATUIT
S***************
27 758 accesari
Pentru a vizualiza datele companiei
S***************
va rugam sa va autentificati accesand urmatorul buton:
Login
Activitate firma: cazan de tuica - cazan de tuica pret - cazan tuica cupru

PRODUSE ASEMANATOARE CU JOSEPH PISCHL - CAZANUL DE TUICA. TEHNICI DE FERMENTATIE, TEHNICI DE DISTILARE

Cazan cu Coloana Uleiuri Esentiale, Bauturi Speciale, 5LCazan cu Coloana Uleiuri Esentiale, Bauturi Speciale, 5L
Cazan cu Coloana Uleiuri Esentiale, Baut...
Al-Ambiq din Cupru Pur - Capacitate 5 Litri cu Coloana si Sita + Racitor si Serpentina din Cupru > pentru Distilare ...
RON 1899.99
Cazan cu Coloana Distilare Uleiuri Esentiale, Bauturi Aromatice, 60 LitriCazan cu Coloana Distilare Uleiuri Esentiale, Bauturi Aromatice, 60 Litri
Cazan cu Coloana Distilare Uleiuri Esent...
Al-Ambiq din Cupru Pur - Capacitate 60 Litri cu Coloana si Sita + Racitor si Serpentina din Cupru > pentru Distilare ...
RON 5999.99
Cazan cu Coloana Uleiuri Esentiale, Bauturi Speciale, 35 LitriCazan cu Coloana Uleiuri Esentiale, Bauturi Speciale, 35 Litri
Cazan cu Coloana Uleiuri Esentiale, Baut...
Al-Ambiq din Cupru Pur - Capacitate 35 Litri cu Coloana si Sita + Racitor si Serpentina din Cupru > pentru Distilare ...
RON 4199.99
Cazan cu Coloana Uleiuri Esentiale, Bauturi Speciale, 20 LitriCazan cu Coloana Uleiuri Esentiale, Bauturi Speciale, 20 Litri
Cazan cu Coloana Uleiuri Esentiale, Baut...
Al-Ambiq din Cupru Pur - Capacitate 20 Litri cu Coloana si Sita + Racitor si Serpentina din Cupru > pentru Distilare ...
RON 3399.99
Cazan cu Coloana Uleiuri Esentiale, Bauturi Speciale, 10 LitriCazan cu Coloana Uleiuri Esentiale, Bauturi Speciale, 10 Litri
Cazan cu Coloana Uleiuri Esentiale, Baut...
Al-Ambiq din Cupru Pur - Capacitate 10 Litri cu Coloana si Sita + Racitor si Serpentina din Cupru > pentru Distilare ...
RON 2299.99
Cazan Tuica 200 Litri Exclusive 5mm + Amestecator ElectricCazan Tuica 200 Litri Exclusive 5mm + Amestecator Electric
Cazan Tuica 200 Litri Exclusive 5mm + Am...
Setul contine: Cazanul de tuica ( 200 litri ) cu Amestecator Electric si Termometru + Palnie Umplere si Racitor( 800 ...
RON 19535.99
Cazan Tuica 120 Litri Exclusive 5mm + Amestecator ElectricCazan Tuica 120 Litri Exclusive 5mm + Amestecator Electric
Cazan Tuica 120 Litri Exclusive 5mm + Am...
Setul contine: Cazanul de tuica ( 120 litri ) cu Amestecator Electric si Termometru + Palnie Umplere si Racitor( 800 ...
RON 17093.99
Cazan Tuica 250 Litri Exclusive 5mm + Amestecator ElectricCazan Tuica 250 Litri Exclusive 5mm + Amestecator Electric
Cazan Tuica 250 Litri Exclusive 5mm + Am...
Setul contine: Cazanul de tuica ( 250 litri ) cu Amestecator Electric si Termometru + Palnie Umplere si Racitor( 800 ...
RON 23809.99
Cazan Tuica 160 Litri Exclusive 5mm + Amestecator ElectricCazan Tuica 160 Litri Exclusive 5mm + Amestecator Electric
Cazan Tuica 160 Litri Exclusive 5mm + Am...
Setul contine: Cazanul de tuica ( 160 litri ) cu Amestecator Electric si Termometru + Palnie Umplere si Racitor( 800 ...
RON 18314.99

JOSEPH PISCHL - CAZANUL DE TUICA. TEHNICI DE FERMENTATIE, TEHNICI DE DISTILARE ESTE LISTAT IN: