Inscrie firma »
Nuci de Sapun, 0.5 kg

Nuci de Sapun, 0.5 kg

 

Prezentare Nuci de Sapun, 0.5 kg

Ingrediente: 100% fructul arborelui Sapindus Mukorossi

Nucile de sapun, cunoscute si sub denumirea de nuci de spalat, sunt folosite pentru spalarea rufelor, pentru obtinerea de solutii destinate curateniei casei, igienei personale si a animalelor de companie sau ca ingrasamant natural. Beneficiile folosirii nucilor de sapun in locul detergentilor clasici sunt multe, cum ar fi: sunt economice, usor de utilizat, hipoalergenice, nu polueaza, sunt biodegradabile, sunt potrivite pentru orice tip de tesaturi si elimina necesitatea folosirii unui balsam de rufe, au proprietati antibacteriene si prelungesc perioada de viata a masinilor de spalat.


Aceasta alternativa 100% naturala necontamitata chimic este recomandata oricui, mai ales persoanelor cu pielea sensibila, pentru hainele si asternuturile sugarilor si copiilor, mult mai sensibili si predispusi la iritatiile cauzate de produsele chimice!

Fructe ale unei specii unice de arbori, nucile de sapun sunt speciale datorita prezentei unei substante numita saponina.

Saponina este eliberata in contact cu apa calda si actioneaza ca un surfactant natural. Surfactantul este o substanta care reduce tensiunea existenta la suprafata lichidelor, permitandu-le sa se imprastie in loc sa sa se adune sub forma de picaturi, ceea ce duce la o mai usoara penetrare a tesaturilor si indepartarea sau eliberarea mizeriei. Desi efectul este asemanator cu cel al detergentilor conventionali, nucile de sapun realizeaza acest lucru fara efectele negative ale chimicalelor de sinteza.



Saculetul de 500 de grame este ideal daca doriti sa incercati nucile de sapun sau daca doriti sa va reinnoiti stocul.

Veti primi suficient de multe nuci de sapun pentru a putea spala in jur de 150-200 de incarcaturi de 5kg de rufe cu masina de spalat automata.

Nucile de sapun se livreaza impreuna cu un saculet in care puteti pune 4-5 nuci, atat cat sunt necesare pentru o singura spalare.

Simplu si gata de folosire!

Pentru a parfuma rufele sau solutiile de curatare puteti folosi uleiuri esentiale.

In cazul rufelor albe va recomandam sa adaugati in momentul spalarii un inalbitor ecologic sau bicarbonat de sodiu.


Alte Forme de Utilizare:
Pudra de nuci de sapun
Utilizarea nucilor de sapun este foarte simpla, fie ca le folositi in starea lor naturala, fie ca le transformati intr-un lichid concentrat sau in pudra. Lichidul si pudra din nuci de sapun va vor ajuta sa va spalati rufele in mod natural si economic si, deasemenea, cu ajutorul lor veti descoperi o lista lunga de alte produse de curatenie sintetice ce vor putea fi inlocuite.
PUDRA
Macinati nucile de sapun cu ajutorul unei masini de rasnit cafea, pana obtineti o pudra fina. Acelasi rezultat il puteti obtine si cu ajutorul unui blender foarte puternic. In cazul in care raman bucati mai mari indepartati-le sau pur si simplu cerneti pudra obtinuta. Pudra se va pastra intr-un recipient etans, intr-un loc rece si intunecat, ferit de razele soarelui.
LICHID CONCENTRAT
Exista mai multe retete prin care puteti obtine un lichid concentrat din nucile de sapun. Mai jos va vom prezenta reteta cea mai des intalnita, in timp vom adauga mai multe variante.
Intr-un vas puneti 1 l de apa in care adaugati aproximativ 12-15 jumatati de nuci de sapun (aproximativ 25 de grame). Puneti vasul sa fiarba pana ce 1/4 din lichid s-a evaporat si nucile devin cafenii deschis sau gri si sunt foarte moi. Dupa ce se raceste strecurati solutia obtinuta si depozitati-o intr-un recipient de sticla care se inchide ermetic. Ca si pudra, lichidul obtinut trebuie pastrat intr-un loc rece si intunecat, ferit de razele soarelui. Este recomandat sa nu faceti cantitati mari, ci doar atat cat credeti ca veti consuma in decurs de cateva zile. Datorita faptului ca este obtinut dintr-un produs vegetal, lichidul nu contine conservanti. Poate fi pastrat pentru cateva zile in frigider, dar este mai economic sa pregatiti solutia de cate ori aveti nevoie, decat sa riscati sa se strice. Nu uitati sa etichetati recipientul in care pastrati lichidul din nuci de sapun pentru a nu il confunda cu ceai sau o alta bautura.
SFAT PRACTIC
Lichidul concentrat poate fi pus in forme de gheata si congelat. La o spalare puteti utiliza 2-3 cuburi in functie de dimensiunea lor.
PASTA
Pastrati nucile folosite fie pentru spalat, fie pentru obtinerea lichidului concentrat, puneti-le intr-un vas si acoperiti-le cu apa. Fierbeti la foc mic pana cand devin foarte moi. Puneti-le impreuna cu lichidul rezultat intr-un blender si pasati-le, dupa care le puteti trece printr-o strecuratoare pentru a obtine o pasta foarte fina. Poate fi folosita in loc de crema de ras, exfoliant sau crema de curatat.

Solutii de curatare bazate pe nucile de spalat
Casa curata
Nucile de sapun sunt solutia perfecta daca doriti sa scapati de utilizarea produselor chimice in gospodarie. In timp, experimentand, veti descoperi ca cele mai multe dintre produsele de curatare pe care le folositi in prezent pot fi inlocuite cu succes de nucile de sapun.
Saponina prin puterea de curatare delicata, calitatile antimicrobiene si antifungice, mirosul neutru, reuseste sa fie o alternativa fiabila si sigura.
Pentru ca nucile nu produc multa spuma, asa cum fac detergentii si produsele de curatare sintetice, veti folosi mai putina apa. Puteti ajuta mediul si pe dvs. reducand consumul de apa, reutilizand resturile ca ingrasamant pentru flori, recicland.
Cei care sufera de alergii sau au copii mici vor descoperi ca isi pot curata toata casa folosind nucile de sapun, fara sa se teama de efectele negative pe care produsele chimice din produsele de curatat clasice le pot avea.
In cele ce urmeaza va vom prezenta o lista a diverselor solutii de curatare ce pot fi inlocuite de nucile de sapun. Lista ramane deschisa. Daca ati descoperit o noua modalitate de folosire va rugam sa ne scrieti.


SOLUTIE DE CURATARE PENTRU INTREAGA CASA
Puneti lichidul concentrat, obtinut prin fierberea nucilor, intr-un recipient cu pulverizator. Il puteti folosi in forma concentrata sau il puteti dilua pentru a curata dulapuri, podele, gresia sau faianta, chiuveta sau cada.


SOLUTIE DE CURATARE A GEAMURILOR
Amestecati 250 ml de apa, cu 15 ml de lichid din nuci de sapun si 15 ml de otet alb. Stropiti dupa care stergeti cu o carpa curata si uscata.
SOLUTIE DE SPALAT VASELE
Utilizati lichidul concentrat pentru a spala in mod normal vasele. Puteti adauga putin otet alb. Nu va lasati inselati de lipsa spumei, desi nu face multa spuma, lichidul curata in mod eficient.
SAPUN LICHID
Lichidul concentrat poate fi folosit ca sapun lichid. Daca doriti sa aiba un miros placut adaugati cateva picaturi din uleiul esential preferat.
SAMPON ANTIMATREATA
Puteti folosi nucile de sapun pentru a va prepara un sampon natural si eficient, cu efect antimatreata. Lichidul rezultat prin fierbere poate fi combinat cu ceaiuri benefice pentru par, ceai de urzica, de musetel sau din frunze de nuci.
SAMPON PENTRU ANIMALE
Animalul dvs. preferat poate fi curat cu lichidul obtinut din nucile de sapun, nu contine chimicale si curata in mod delicat.
SOLUTIE PENTRU CURATAREA BIJUTERIILOR
Intr-un vas in care aveti lichid concentrat din nuci de sapun puneti la inmuiat bijuteriile, le lasati pentru 20 de minute, dupa care le puteti freca cu ajutorul unei periute de dinti vechi pentru a indeparta orice urma de murdarie.
INSECTICID NATURAL
Nucile de sapun sunt o solutie naturala pe care o puteti utiliza ca insecticid atat in casa, cat si pentru plante.


Intrebari frecvente

Utilizarea nucilor de sapun nu este o stiinta exacta, se aseamana mai mult cu gatitul. Atunci cand gatesti, desi ai o reteta de baza, cu siguranta iti vei pune propria amprenta asupra rezultatului final. Experimenteaza, lasati imaginatia sa zboare si veti putea descoperi singur noi utilizari pentru nucile de sapun.

Mai jos vei gasi o lista de intrebari si raspunsuri care sper sa te ajute in decizia de a folosi de acum inainte nucile de sapun.

Nucile de sapun pot fi folosite pentru rufe delicate"
Da, poti utiliza nucile de sapun pentru a spala tesaturi din matase sau lana, curatarea desi este eficienta este delicata si in timp vei vedea ca hainele isi pastreaza culorile si tinuta.

Nucile de sapun reusesc sa curete rufele albe"
Da, nucile functioneaza si pentru rufele albe. Spala-le intotdeauna separat de cele colorate si adauga bicarbonat de sodiu, borax sau inalbitor pe baza de oxigen (o lingura plina pentru o incarcatura de 5 kg, pusa in compartimentul de detergent al masinii de spalat).

Nucile de sapun sunt bune pentru cei cu pielea sensibila"
Nucile de sapun sunt hipoalergenice si sunt recomandate celor care au pielea sensibila, sufera de alergii sau copiilor care au pielea atat de de delicata.

Pot folosi nucile de sapun daca am alergie la nuci si alune"
Desi in mod generic sunt numite nuci de sapun sau nuci de spalat, nu sunt in fapt nuci ci fructele unui arbore. Pot fi folosite fara probleme de cei care au alergie la nuci sau alune.

Nucile de sapun au un usor miros de otet. Dupa spalare nu vor mirosi asa si hainele"
Nu, dupa spalare vei observa ca hainele au un miros de proaspat, de curat, fara nici un alt miros neplacut. Daca doresti sa ai haine parfumate pune pe saculetul de bumbac in care sunt nucile cateva picaturi din uleiul esential preferat.

Nucile de sapun nu fac prea multa spuma. Este o problema"
Nucile de sapun nu fac foarte multa spuma, dar asta nu inseamna ca nu curata in mod eficient. Problema este ca ne-am obisnuit atat de mult cu produsele sintetice care fac spuma din abundenta, incat un produs cu spumare redusa nu ni se mai pare eficient. Faptul ca nu fac spuma este chiar un avantaj, vei utiliza mai putina apa pentru clatire, deci vei economisi bani. In plus sunt recomandate masinilor de spalat automate pentru care este necesar un detergent cu spumare redusa.

De cate nuci de sapun am nevoie la o spalare"
Cantitatea variaza in functie de duritatea apei, de cantitatea de rufe sau de cat de murdare sunt. In medie sunt necesare aproximativ 4-5 nuci, poti sa cresti cantitatea la 6-8 nuci in cazul in care apa este foarte dura. Vei experimenta cu diverse cantitati si vei observa ce varianta este cea mai potrivita pentru tine.

De cate ori pot folosi aceleasi nuci de sapun"
In functie de duritatea apei si temperatura la care speli rufele poti refolosi aceleasi nuci de aproximativ 3 ori. Saponina este eliberata daca temperatura apei este peste 30 de grade Celsius. Atunci cand nu mai contin saponina nucile devin foarte moi si au o culoare cafenie deschisa.

Ce fac cu nucile de sapun dupa folosire"
Unul din avantajele nucilor de sapun este faptul ca nu sunt poluante pentru mediu, sunt 100 % biodegradabile. Dupa utilizare le poti arunca direct la gunoi sau le poti pune in ghivecele de flori din casa. O alta varianta este transformarea lor intr-o pasta pe care o poti folosi la curatarea diverselor suprafete din casa.

Cum trebuie pastrate nucile de sapun"
Nucile ar trebui pastrate intr-un loc uscat, care sa nu fie la indemana copiilor, fie in saculetul din bumbac in care le cumperi, fie intr-un recipient care se inchide ermetic. In cazul in care nucile stau intr-un mediu umed devin moi, dar capacitatea lor de spalare ramane. Le poti folosi in mod obisnuit dar ai grija sa nu fie mucegaite. Saculetul de bumbac care ajunge in cuva masinii de spalat trebuie uscat dupa fiecare utilizare (nu este necesar sa scoateti nucile din el)

Lichidul concentrat obtinut din nucile de sapun trebuie folosit in maxim 4-5 zile. Daca doresti sa il folosesti o perioada mai indelungata cel mai bine este sa il pui in forme de cuburi de gheata si sa il congelezi.

Saculetul cu nuci ar trebui scos atunci cand rufele sunt clatite"
Nu, saculetul cu nuci poate ramane in masina de spalat inclusiv in timpul ciclului de clatire. Saponina ramasa va face rufele moi si nu are efecte nocive pentru piele. Vei putea elimina functia de clatire suplimentara a rufelor atat de necesara in cazul spalarii cu detergentii obisnuiti, economisind energie si apa.

Nucile de sapun sunt eficiente atunci cand rufele sunt foarte mudare"
Da, nucile curata inclusiv rufele foarte murdare.

Trebuie insa sa folosesti un numar mai mare de nuci, depinde de cat de murdare sunt rufele si de duritatea apei. Pentru a le mari puterea de spalare este recomandata adaugarea de inalbitor ecologic sau de bicarbonat de sodiu, ambele putand fi folosite si pentru rufele colorate.

Este recomandat sa nu ”indesi” cuva masini de spalat, lasa un pic de spatiu pentru ca rufele sa se poata misca si pentru ca nucile de spalat sa aiba loc sa se ”agite” si astfel sa elibereze mai usor saponina.

Conteaza foarte mult si temperatura apei, cu cat este mai fierbinte cu atat este mai bine, daca sunt rufe care nu pot fi spalate la temperaturi inalte este mai bine sa pregatiti lichidul concentrat din nuci.

Pot spala rufele cu apa rece daca folosesc nucile de sapun"
Da, tot ce ai de facut, in cazul in care folosesti nucile in forma lor naturala, este sa scufunzi saculetul intr-o cana cu apa fierbinte pentru a ajuta eliberarea saponinei, dupa care pui saculetul si “ceaiul” obtinut impreuna cu rufele. Daca folosesti lichidul concentrat temperatura apei nu conteaza.

Pot fi alergic la nucile de sapun"
Nucile de sapun sunt hipoalergenice, totusi oricine poate fi alergic la orice. Cazurile de alergie la nucile de sapun sunt foarte rare, daca sti ca in trecut ai avut alergii este bine sa verifici daca tolerezi nucile de sapun. Aplica pe o portiune de piele putin lichid si vezi daca in 24 de ore apare o reactie alergica

PREZENTARE S****************
MEMBRU
GRATUIT
S****************
119 182 accesari
Pentru a vizualiza datele companiei
S****************
va rugam sa va autentificati accesand urmatorul buton:
Login
Activitate firma: ulei de argan - cosmetice bio - anticelulitice

PRODUSE ASEMANATOARE CU NUCI DE SAPUN, 0.5 KG

Nuci de Sapun, 1 kgNuci de Sapun, 1 kg
Nuci de Sapun, 1 kg
Ingrediente: 100% fructul arborelui Sapindus Mukorossi Nucile de sapun, cunoscute si sub denumirea de nuci de ...
RON 50
Nuci de Sapun, 20 grameNuci de Sapun, 20 grame
Nuci de Sapun, 20 grame
Ingrediente: 100% fructul arborelui Sapindus Mukorossi Nucile de sapun, cunoscute si sub denumirea de nuci de ...
RON 3
Pudra de Reetha (Aritha) Le erbe di Janas 100grPudra de Reetha (Aritha) Le erbe di Janas 100gr
Pudra de Reetha (Aritha) Le erbe di Jana...
Nucile de sapun Indiene, cunoscute si sub numele de Reetha, au un continut ridicat de saponina si sunt folosite de ...
RON 33
Pulbere  Aritha (Nuci de Sapun) - 100gPulbere  Aritha (Nuci de Sapun) - 100g
Pulbere Aritha (Nuci de Sapun) - 100g
Pudra de Aritha - Nuci de Sapun, 100 gr Termen de valabilitate: martie 2014 Aritha  este cunoscuta si sub denumirea ...
RON 33.99
Detergent lichid pt. bebelusi - musetel si lavanda, 50 spalariDetergent lichid pt. bebelusi - musetel si lavanda, 50 spalari
Detergent lichid pt. bebelusi - musetel ...
1.5Litri / 50 SPALARI Certificat ECO Label Detergent lichid pentru hainutele bebelusului. Este hipoalergenic si ...
RON 47.5
Sampon pudra cu Amla, Shikakai si Reetha - Khadi, 150grSampon pudra cu Amla, Shikakai si Reetha - Khadi, 150gr
Sampon pudra cu Amla, Shikakai si Reetha...
Sampon pudra cu Amla, Shikakai si Reetha - Khadi, 150gr Sampon vegetal sub forma de pudra pe baza de plante folosite in ...
RON 45
Sapun negru african cu baobab, mango si ananas Sheabutter CottageSapun negru african cu baobab, mango si ananas Sheabutter Cottage
Sapun negru african cu baobab, mango si ...
Sapunul negru african cu ulei de baobab Sheabutter Cottage a fost produs in mod traditional de o cooperativa de femei ...
RON 29
Sapun bio lichid pentru spalari grele si indepartare peteSapun bio lichid pentru spalari grele si indepartare pete
Sapun bio lichid pentru spalari grele si...
Eficient impotriva petelor de fructe, cerneala, sange, pix, iarba, grasime sau pentru rufe cu zone murdare cum ar fi ...
RON 21
Detergent lichid pt.rufe - magnolie, 50 spalariDetergent lichid pt.rufe - magnolie, 50 spalari
Detergent lichid pt.rufe - magnolie, 50 ...
1,5L / 50 spalariCertificat ECO Label.Valoarea si performantele au fost intotdeauna calitati ale unui produs responsabil ...
RON 45

NUCI DE SAPUN, 0.5 KG ESTE LISTAT IN: