Inscrie firma »
C************************************ Prezentare firma Produsele firmei Contact
Modele de convenþii matrimoniale privind alegerea de cãtre viitori soþi a regimului separaþiei de bunuri

Modele de convenþii matrimoniale privind alegerea de cãtre viitori soþi a regimului separaþiei de bunuri

Producator: Cabinet de avocatura Coltuc
 

Prezentare Modele de convenþii matrimoniale privind alegerea de cãtre viitori soþi a regimului separaþiei de bunuri

Modele de convenþii matrimoniale privind alegerea de cãtre viitori soþi a regimului separaþiei de bunuri

A. ASPECTE TEORETICE

CONVENÞIE MATRIMONIALÃ ÎNTRE VIITORII SOÞI

- regimul separaþiei de bunuri –





I. PÃRÞILE



1. Subsemnatul .............., cetãþean .........., domiciliat în ..................., cnp, ....



2. Subsemnata ............, cetãþean ............, domiciliatã în .................., cnp ........



în calitate de viitori soþi, având în vedere intenþia de a ne cãsãtori la data de ...........



II. OBIECTUL CONVENÞIEI



2.1. Noi, pãrþile[1] am hotãrât sã adoptãm regimul matrimonial al separaþiei de bunuri, reglementat de art.360-365 Cod Civil.

2.2. Noi, pãrþile confirmãm inventarul bunurilor mobile autentificat sub nr.........de notarul public.........., care face parte integrantã din prezenta convenþie matrimonialãsau

Noi, pãrþile declarãm cã notarul public ne-a adus la cunoºtinþã posibilitatea întocmirii unui inventar al bunurilor mobile proprii, precum ºi faptul cã în lipsa unui astfel de inventar, se prezumã, pânã la proba contrarã, cã bunul aparþine soþului posesor ºi declarãm cã nu solicitãm întocmirea unui astfel de inventar (nu existã bunuri mobile proprii).



III. DREPTURILE ªI OBLIGAÞIILE SOÞILOR



3.1. Noi, pãrþile declarãm cã notarul public ne-a adus la cunoºtinþã urmãtoarele efecte juridice ale regimului matrimonial al separaþiei de bunuri:



- fiecare dintre soþi este proprietar exclusiv al bunurilor dobândite înainte de încheierea cãsãtoriei, precum ºi a celor ce le dobândeºte în nume propriu în timpul cãsãtoriei, putând dispune de acestea în mod liber, fãrã a avea nevoie de consimþãmântul celuilalt soþ;

- soþii pot dobândi bunuri împreunã în timpul cãsãtoriei, acestea aparþinându-le în proprietate comunã pe cote pãrþi. Cotele-pãrþi se stabilesc de soþi la data dobândirii fiecãrui bun. Dacã soþii nu stabilesc o cotã-parte determinatã, se prezumã pânã la proba contrarã cã deþin cote pãrþi egale (art.634 alin.2 Cod Civil);

- nici unul dintre soþi nu este þinut de obligaþiile asumate de celãlalt soþ;

- soþii rãspund solidar pentru obligaþiile asumate de oricare dintre ei pentru acoperirea cheltuielilor obiºnuite ale cãsãtoriei ºi a celor legate de creºterea ºi educarea copiilor;

- soþul care se foloseºte de bunurile celuilalt soþ fãrã împotrivirea acestuia din urmã are obligaþiile unui uzufructuar;

- dacã unul dintre soþi încheie singur un act prin care dobândeºte un bun, folosindu-se în tot sau în parte, de bunuri aparþinând celuilalt soþ, acesta din urmã poate alege, în proporþia bunurilor proprii folosite fãrã acordul sãu, între a reclama pentru sine proprietatea bunului achiziþionat ºi a pretinde daune-interes de la soþul dobânditor.

- la încetarea regimului separaþiei de bunuri, fiecare dintre soþi are un drept de retenþie asupra bunurilor celuilalt soþ pânã la acoperirea datoriilor pe care le au unul faþã de celãlalt. Noi, pãrþile declarãm cã notarul public ne-a adus la cunoºtinþã dispoziþiile privind reglementarea dreptului de retenþie prevãzute de art.2495-2499 Cod Civil, precum ºi faptul cã cel care exercitã un drept de retenþie are drepturile ºi obligaþiile unui administrator al bunului altuia împuternicit cu administrarea simplã.

- dacã prin lege nu se prevede altfel, fiecare soþ poate sã încheie orice acte juridice cu celãlalt soþ sau cu terþe persoane.

3.2. Prezenta convenþie produce efecte de la data încheierii cãsãtoriei.

3.3. Noi, pãrþile declarãm cã notarul public ne-a adus la cunoºtinþã urmãtoarele dispoziþii cu caracter general care se aplicã ºi regimului separaþiei de bunuri (art.312 alin.2 Cod Civil):



- soþii sunt obligaþi sã contribuie, în raport cu mijloacele fiecãruia, la cheltuielile cãsãtoriei[2];

- oricare dintre soþi poate sã dea mandat celuilalt soþ sã-l reprezinte pentru exercitarea drepturilor ce le are potrivit regimului matrimonial;

- fiecare soþ poate face singur, fãrã consimþãmântul celuilalt soþ, depozite bancare, precum ºi orice alte operaþiuni în legãturã cu acestea;

- fiecare soþ poate sã îi cearã celuilalt sã îl informeze cu privire la bunurile, veniturile ºi datoriile sale, iar în caz de refuz nejustificat se poate adresa instanþei de tutelã.

- în mod excepþional, dacã unul dintre soþi încheie acte juridice prin care pune în pericol grav interesele familiei, celãlalt soþ poate cere instanþei de tutelã ca, pentru o duratã determinatã, dreptul de a dispune de anumite bunuri sã poatã fi exercitat numai cu consimþãmântul sãu expres.

- niciunul dintre soþi, chiar dacã este proprietar exclusiv, nu poate, fãrã consimþãmântul scris al celuilalt soþ, sã dispunã de drepturile asupra locuinþei familiei ºi nici nu poate încheia acte prin care este afectatã folosinþa acesteia. Locuinþa familiei este locuinþa comunã a soþilor sau, în lipsã, locuinþa soþului la care se aflã copiii. Oricare dintre soþi poate cere notarea în Cartea Funciarã a unui imobil a faptului cã reprezintã locuinþã a familiei, chiar dacã nu este proprietarul imobilului;

- în cazul în care locuinþa este deþinutã în temeiul unui contract de închiriere, fiecare soþ are un drept locativ propriu, chiar dacã numai unul dintre ei este titularul contractului ori contractul este încheiat înainte de cãsãtorie, dispoziþiile paragrafului anterior fiind aplicabile.



IV. MODIFICAREA REGIMULUI MATRIMONIAL



4.1. Regimul matrimonial ales se poate modifica sau înlocui oricând pânã la data încheierii cãsãtoriei (art.336 Cod Civil).

4.2. Dupã încheierea cãsãtoriei, regimul matrimonial ales se poate modifica sau înlocui, dupã cel puþin un an de la încheierea acesteia.

4.3. Orice modificare sau înlocuire a regimului matrimonial se va face cu respectarea condiþiilor prevãzute de Codul civil pentru încheierea convenþiei matrimoniale.



V. ÎNCETAREA REGIMULUI MATRIMONIAL. LICHIDAREA



5.1. Regimul matrimonial înceteazã prin desfacerea cãsãtoriei prin divorþ, prin încetarea cãsãtoriei ca urmare a decesului unuia/ambilor soþi sau prin nulitatea/anularea cãsãtoriei.

5.2. În caz de încetare sau schimbare a regimului matrimonial, acesta se lichideazã prin bunã învoialã prin act autentic notarial, sau, în caz de neînþelegere, pe cale judiciarã.

5.3. Noi, pãrþile am hotãrât ca în situaþia lichidãrii regimului separaþiei de bunuri sã nu se facã aplicarea art.360 alin.2 cod civil privind creanþa de participare[3] sau

Noi, pãrþile am hotãrât ca în situaþia lichidãrii regimului separaþiei de bunuri, creanþa de participare sã reprezinte jumãtate din diferenþa valoricã dintre cele douã mase de achiziþii nete, aceasta urmând a fi datoratã de cãtre soþul a cãrui masã de achiziþii nete este mai mare, putând fi plãtitã în bani sau în naturã, potrivit art.360 alin.2 Cod civil.



VI. publicitatea CONVENÞIEI MATRIMONIALE

6.1. Noi, pãrþile declarãm cã ni s-a adus la cunoºtinþã obligaþia de a prezenta convenþia matrimonialã, ofiþerului de stare civilã la data încheierii cãsãtoriei.

6.2. În vederea opozabilitãþii faþã de terþi, un exemplar al prezentei convenþii ºi al inventarului (dupã caz) se va transmite de notarul public a RNNRM.

6.3. În vederea opozabilitãþii faþã de terþi, oricare dintre soþi va putea îndeplini formalitãþile pentru efectuarea înscrierilor corespunzãtoare la Biroul de cadastru ºi Publicitate Imobiliarã competent pentru bunurile imobile ºi la Arhiva Electronicã de Garanþii Reale Mobiliare, pentru bunurile mobile (conform art.334 alin.3 ºi alin.4 Cod Civil)[4].



VII. LEGEA APLICABILÃ REGIMULUI MATRIMONIAL[5].



7.1. Noi, pãrþile am hotãrât ca legea aplicabilã regimului matrimonial sã fie legea .....[6]

7.2. Soþii pot alege oricând o altã lege aplicabilã regimului matrimonial dintre cele prevãzute de art.2590 alin.2 Cod Civil, cu respectarea condiþiilor de formã prevãzute de lege pentru încheierea convenþiei matrimoniale (art.2591 alin.2 Cod Civil).

7.3. Noi, pãrþile declarãm cã notarul public ne-a adus la cunoºtinþã domeniul de aplicare a legii aplicabile regimului matrimonial prevãzut de art.2593 Cod Civil[7].



VIII. LEGEA APLICABILÃ DIVORÞULUI[8]



8.1. Noi, pãrþile am hotãrât ca legea aplicabilã divorþului sã fie legea .....................[9]

8.2. Dacã legea strãinã aleasã nu permite divorþul ori îl admite în condiþii deosebit de restrictive, se aplicã legea românã, în cazul în care unul dintre soþi este, la data cererii de divorþ, cetãþean român sau are reºedinþa obiºnuitã în România (art.2600 alin.2 Cod Civil)[10].

Cheltuielile pentru întocmirea prezentei convenþiei au fost suportate de ambele pãrþi.

Tehnoredactat la .............., în ...... exemplare, din care un exemplar pentru arhiva biroului notarial, un exemplar pentru RNNRM ºi ...... exemplare s-au eliberat pãrþilor.

Semnãtura............... Semnãtura........







B. ASPECTE PRACTICE





CONVENÞIE MATRIMONIALÃ ÎNTRE VIITORII SOÞI

- regimul separaþiei de bunuri –





Între subsemnaþii:

A................, cetãþean................, domiciliat în ................, având Cod Numeric Personal................, pe de- o parte ºi



B................, cetãþean................, domiciliatã în ................, având Cod Numeric Personal................, pe de altã parte,



având în vedere intenþia noastrã de a ne cãsãtori la data de ................,în conformitate cu prevederile articolului 312 ºi urmãtoarele din Codul civil, a intervenit prezenta

CONVENÞIE PRIVIND ALEGEREA REGIMULUI MATRIMONIAL

ce ne va fi aplicabil în urmãtoarele condiþii:



Art. 1. Alegerea regimului matrimonial

Noi, A ºi B, viitori soþi, declarãm cã, în conformitate cu prevederile art. 329 Cod Civil, alegem ca regim matrimonial regimul separaþiei de bunuri, astfel cum acesta este reglementat de art. 360 – 365 Cod Civil.



Art.2 Inventarul bunurilor mobile

Noi, A ºi B, viitori soþi, declarãm cã, în conformitate cu prevederile art. 361 Cod Civil, la adoptarea regimului separaþiei de patrimonii, bunurile mobile proprii ale fiecãruia dintre noi, sunt cele incluse în inventarul anexã prezentei convenþii, care face parte integrantã din prezentul înscris.



Art.3 Alegerea locuinþei familiei

Noi, A ºi B, viitori soþi, declarãm cã, în conformitate cu prevederile art. 321 ºi urmãtoarele din Codul Civil,alegem ca locuinþã a familiei imobilul situat la adresa din ................, imobil identificat cu numãrul cadastral................ºi înscris în Cartea Funciarã nr................a localitãþii.........., imobil care este proprietatea exclusivã a viitorului soþ.........., dobândit de cãtre acesta în baza...........

Prin aceastã alegere a locuinþei comune, noi, A ºi B declarãm cã ne-au fost aduse la cunoºtinþã de cãtre notarul public prevederile art. 322 Cod Civil cu privire la regimul juridic al locuinþei familiei.

De asemenea, declarãm cã am luat cunoºtinþã despre faptul cã, ulterior încheierii cãsãtoriei noastre, în baza copiei actului de cãsãtorie precum ºi în baza prezentei convenþii matrimoniale, notarul public va proceda la notarea locuinþei familiei în Cartea Funciarã a imobilului.



Art.4 Clauza de preciput

Noi, A ºi B, viitori soþi, în conformitate cu prevederile art. 333 din Codul Civil, înþelegem sã convenim urmãtoarele:

Eu, A, înþeleg ca, în cazul decesului meu ºi dacã soþia mea, B îmi va supravieþui, aceasta sã preia fãrã platã, înainte de partajul moºtenirii, imobilul care, la data decesului meu va constitui locuinþa familiei ºi va fi fost dobândit de cãtre noi, A ºi B, soþi, în coproprietate.

De asemenea, în aceleaºi condiþii,

Eu, B, înþeleg ca, în cazul decesului meu ºi dacã soþul meu, A îmi va supravieþui, acesta sã preia fãrã platã, înainte de partajul moºtenirii, imobilul care, la data decesului meu va constitui locuinþa familiei ºi va fi fost dobândit de cãtre noi, A ºi B, soþi, în coproprietate.

Art.5. Clauze diverse

Noi, A ºi B, viitori soþi, declarãm cã ne-au fost aduse la cunoºtinþã prevederile art.307 – 311 Cod Civil privind drepturile ºi îndatoririle personale ale soþilor, precum ºi prevederile art. 312 – 338 Cod Civil cu privire la regulile generale aplicabile tuturor regimurilor matrimoniale, de la care nu putem deroga prin încheierea prezentei convenþii matrimoniale.

De asemenea, noi, A ºi B, viitori soþi, declarãm cã ne-au fost aduse la cunoºtinþã prevederile art. 330 alin 2 din Codul Civil, în sensul cã prezenta convenþie produce efecte numai dupã data încheierii cãsãtoriei, precum ºi prevederile art.369 Cod Civil, în sensul cã prezenta convenþie poate fi modificatã oricând pânã la data încheierii cãsãtoriei dintre subsemnaþii, iar ulterior, modificarea va putea fi fãcutã dupã cel puþin un an de la încheierea cãsãtoriei.



Art.6 Încetarea regimului matrimonial. Lichidarea

Noi, A ºi B, viitori soþi, declarãm cã notarul public ne-a adus la cunoºtinþã prevederile legale referitoare la încetarea regimului matrimonial ale prin prezenta convenþie, în sensul cã am luat cunoºtinþã despre faptul cã Regimul matrimonial înceteazã prin desfacerea cãsãtoriei prin divorþ, prin încetarea cãsãtoriei ca urmare a decesului unuia/ambilor soþi sau prin nulitatea/anularea cãsãtoriei.



În caz de încetare sau schimbare a regimului matrimonial, acesta se lichideazã prin bunã învoialã prin act autentic notarial, sau, în caz de neînþelegere, pe cale judiciarã.



Noi, viitorii soþi am hotãrât ca în situaþia lichidãrii regimului separaþiei de bunuri, creanþa de participare sã reprezinte jumãtate (sau o altã cotã determinatã de viitori soþi si consemnatã ca atare de cãtre notar în cuprinsul convenþiei) din diferenþa valoricã dintre cele douã mase de achiziþii nete, aceasta urmând a fi datoratã de cãtre soþul a cãrui masã de achiziþii nete este mai mare, putând fi plãtitã în bani sau în naturã, potrivit art.361 alin.1 Cod civil .

Cheltuielile pentru întocmirea prezentei convenþiei au fost suportate de ambii semnatari, în cote egale.

Noi, A ºi B declarãm cã am citit actul ºi suntem de acord cu conþinutul sãu ce reprezintã voinþa noastrã neviciatã ºi, de asemenea, declarãm pe rãspunderea noastrã cã afirmaþiile fãcute în prezentul act sunt conforme cu adevãrul (art. 215 alin. 3 ºi art. 292 c.pen).

Tehnoredactat la sediul B.N.P. .........., în 6 (ºase) exemplare, astãzi, data autentificãrii prezentului înscris, dintre care 3 (trei) exemplare au fost eliberate pãrþilor semnatare, câte un exemplar pentru fiecare dintre aceºtia, un exemplar pentru a fi prezentat la Oficiul de Stare civilã unde se va încheia cãsãtoria, iar 3 (patru) exemplare au fost pãstrate de cãtre notarul public instrumentator, 1 (un) exemplar pentru arhiva biroului notarial, 1 (un) exemplar va fi trimis la Registrul naþional notarial al regimurilor matrimoniale pentru îndeplinirea formalitãþilor de publicitate faþã de terþi, iar 1 (un) exemplar pentru a fi trimis, din oficiu, la Biroul de Cadastru ºi Publicitate Imobiliarã.



Semnãtura............... Semnãtura........

[1]Explicaþie: În cuprinsul convenþiei se va folosi sintagma “noi, pãrþile”ºi nu “noi, soþii”.

[2]Potrivit art.325 alin.2 Cod Civil, se poate stabili ºi un alt mod de contribuþie. Nu se poate prevedea ca suportarea cheltuielilor cãsãtoriei sã revinã în exclusivitate numai unuia dintre soþi (art.325 alin.3 Cod Civil).

[3]Regimul separaþiei de bunuri poate prezenta un inconvenient major atunci când numai unul dintre soþi dispune de venituri pentru a achiziþiona bunuri proprii, sau celãlalt soþ contribuie la dobândirea acestor bunuri, fãrã însã a deveni coproprietar, sau contribuie decisiv la sarcinile cãsãtoriei, dar nu are venituri pentru a dobândi bunuri proprii. În aceastã situaþie, la lichidarea regimului separaþiei de bunuri, soþul care, deºi a avut o contribuþie importantã la mãrirea patrimoniului celuilalt soþ, nu va avea nici un drept asupra masei bunurilor acestuia, cãci regimul separaþiei de bunuri dã naºtere la douã mase de bunuri proprii independente.

Sistemul creanþei de participare, dacã este adoptat de soþi, are rolul de a atenua inegalitãþile ce ar exista la data lichidãrii regimului.

Mecanismul constã în determinarea patrimoniului originar (constituit din bunurile avute la data încheierii cãsãtoriei, precum ºi cele dobândite prin succesiune sau donaþie în timpul cãsãtoriei, din care se scad datoriile ce grevau patrimoniul originar) ºi a patrimoniului final (constituit din bunurile existente la data încetãrii regimului, inclusiv valoarea amelioraþiunilor efectuate de unul dintre soþi la bunurile proprii ale celuilalt fãrã consimþãmântul acestuia) a fiecãrui soþ. Diferenþa dintre cele douã patrimonii (dacã este pozitivã) în cazul fiecãrui soþ va face obiectul mecanismul creanþei de participare. Astfel, cele douã diferenþe se vor compensa, ºi numai din excedent se va calcula o jumãtate, care reprezintã creanþa de participare a soþului care a dobândit o masã de bunuri mai valoroasã.

Ex:

SOÞ : Patrimoniu originar = 100.000 lei

Patrimoniu final = 180.000 lei

Diferenþã = 80.000 lei



SOÞIE: Patrimoniu originar = 40.000 lei

Patrimoniu final = 100.000 lei

Diferenþã = 60.000 lei

Soþul ºi-a mãrit patrimoniul iniþial cu 80.000 lei, iar soþia cu 60.000 lei. Soþul datoreazã soþiei o creanþã de participare de 1/2 din 20.000 lei, adicã 10.000 lei.

Dacã valoarea patrimoniului final a unuia dintre soþi este mai micã decât valoarea patrimoniului iniþial, atunci acesta are dreptul la jumãtate din diferenþa pozitivã dintre cele douã patrimonii ale celuilalt soþ.

[4]Potrivit art.334 alin.3 pãrþile pot solicita sã efectueze ele însele formalitãþile de publicitate ale convenþiei matrimoniale la BCPI ºi la AEGRM. Mai mult, este posibil ca la data încheierii convenþiei, nici sã nu existe bunuri proprii, pentru a se putea face înscrierile necesare sau bunurile imobile sã nu aibã deschisã carte funciarã. Notarul va face o astfel de înscriere la data când unul dintre soþi va dobândi un bun, când pe lângã întabularea dreptului de proprietate rezultat din actul încheiat, va solicita ºi notarea convenþiei matrimoniale.

[5]Se va completa atunci când unul dintre soþi este cetãþean strãin. Acest capitol nu este obligatoriu. Dacã soþii nu aleg legea aplicabilã regimului matrimonial, acesta este supus legii aplicabile efectelor generale ale cãsãtoriei (art.2593 Cod Civil).

[6]Se poate alege oricare dintre legile prevãzute de art.2590 alin.2, lit.a, b, c Cod Civil.

[7]Conþinutul întreg al art.2593 Cod Civil poate fi înscris într-o fiºã de informare, ce se va încheia numai în acest scop.

[8]Se va completa atunci când unul dintre soþi este cetãþean strãin. Nu este obligatorie alegerea legii aplicabile divorþului în cuprinsul convenþiei matrimoniale. Alegerea se poate face de soþi oricând pânã la data sesizãrii autoritãþii competente sã pronunþe divorþul (art.2598 Cod Civil). Dacã soþii nu aleg legea aplicabilã divorþului, aceasta va fi oricare din legile prevãzute de art.2600 Cod Civil.

[9]Soþii pot alege oricare dintre legile prevãzute de art.2597 lit.a,b,c,d,e Cod Civil.

[10]Se va elimina dacã pãrþile aleg în cuprinsul art.8.1. legea românã.

Sursa: Uniunea Naþionala a Notarilor Publici din România
PREZENTARE C************************************
MEMBRU
GRATUIT
C************************************
175 282 accesari
Pentru a vizualiza datele companiei
C************************************
va rugam sa va autentificati accesand urmatorul buton:
Login
Activitate firma: avocat bucuresti - avocat online - avocat drept penal

PRODUSE ASEMANATOARE CU MODELE DE CONVENÞII MATRIMONIALE PRIVIND ALEGEREA DE CÃTRE VIITORI SOÞI A REGIMULUI SEPARAÞIEI DE BUNURI

Modele de convenþii matrimoniale privind alegerea de cãtre viitori soþi a regimului comunitãþii convenþionaleModele de convenþii matrimoniale privind alegerea de cãtre viitori soþi a regimului comunitãþii convenþionale
Modele de convenþii matrimoniale p...
Modele de convenþii matrimoniale privind alegerea de cãtre viitori soþi a regimului ...
Modele de convenþii matrimoniale privind alegerea de cãtre viitori soþi a regimului comunitãþii convenþionaleModele de convenþii matrimoniale privind alegerea de cãtre viitori soþi a regimului comunitãþii convenþionale
Modele de convenþii matrimoniale p...
Modele de convenþii matrimoniale privind alegerea de cãtre viitori soþi a regimului ...
Model de act de lichidare între foºti soþi (dupã divorþ)Model de act de lichidare între foºti soþi (dupã divorþ)
Model de act de lichidare între fo...
Model de act de lichidare între foºti soþi (dupã divorþ) ACT DE LICHIDARE A REGIMULUI ...
Model de declaraþie-consimþãmânt pentru reproducere medicalã asistatã de un terþ donatorModel de declaraþie-consimþãmânt pentru reproducere medicalã asistatã de un terþ donator
Model de declaraþie-consimþ&...
Model de declaraþie-consimþãmânt pentru reproducere medicalã asistatã de un ...
Model de declaraþie-consimþãmânt pentru reproducere medicalã asistatã de un terþ donatorModel de declaraþie-consimþãmânt pentru reproducere medicalã asistatã de un terþ donator
Model de declaraþie-consimþ&...
Model de declaraþie-consimþãmânt pentru reproducere medicalã asistatã de un ...
Model de declaraþie-consimþãmânt pentru reproducere medicalã asistatã de un terþ donatorModel de declaraþie-consimþãmânt pentru reproducere medicalã asistatã de un terþ donator
Model de declaraþie-consimþ&...
Model de declaraþie-consimþãmânt pentru reproducere medicalã asistatã de un ...
Model de contract de cesiune a promisiunii bilaterale de vânzare- cumpãrareModel de contract de cesiune a promisiunii bilaterale de vânzare- cumpãrare
Model de contract de cesiune a promisiun...
Model de contract de cesiune a promisiunii bilaterale de vânzare- cumpãrare autentificatã sub ...
Model de testament care cuprinde o dispoziþie de desemnare a tutoreluiModel de testament care cuprinde o dispoziþie de desemnare a tutorelui
Model de testament care cuprinde o dispo...
Model de testament care cuprinde o dispoziþie de desemnare a tutorelui[1] Subsemnatul ...
Cereri ale asociatiilor de proprietariCereri ale asociatiilor de proprietari
Cereri ale asociatiilor de proprietari
Art. 1048 Noul Cod de Procedurã Civilã 2014 Cereri ale asociaþiilor de proprietari Dispoziþii ...

MODELE DE CONVENÞII MATRIMONIALE PRIVIND ALEGEREA DE CÃTRE VIITORI SOÞI A REGIMULUI SEPARAÞIEI DE BUNURI ESTE LISTAT IN: