Inscrie firma »
C************************************ Prezentare firma Produsele firmei Contact
Model de pact de optiune (de vânzare)

Model de pact de optiune (de vânzare)

Producator: Cabinet de avocatura Coltuc
 

Prezentare Model de pact de optiune (de vânzare)

Model de pact de optiune (de vânzare)[1]



Între:

[...] cu domiciliul în [...], CNP [...], în calitate de ofertant, si

[...] cu domiciliul în [...] , CNP [...], în calitate de beneficiar, s-a încheiat prezenta conventie în urmatoarele conditii[2]:



I. Subsemnatul(-a) [...], ofertant, ma oblig sa vând beneficiarului [...] dreptul meu de proprietate asupra terenului intravilan/extravilan, în suprafata de [...] mp, situat în [...], identificat cu numarul cadastral [...] înscris în Cartea Funciara nr. [...] a localitatii [...], prin încheierea nr. [...] a Biroului de cadastru si publicitate imobiliara [...].

Ma oblig sa mentin prezenta oferta de vânzare pâna la data de [...] , data pâna la care beneficiarul are obligatia sa-si exprime optiunea cu privire la acceptarea sau refuzul ei. Aceasta oferta este irevocabila în termenul mai sus mentionat.

Declar ca am luat cunostiinta de art.1668 cod civil potrivit caruia nu pot dispune de bunul care face obiectul prezentei conventii pâna la data la care beneficiarul îsi va exprima optiunea sau pâna la expirarea termenului pentru care am emis oferta de vânzare.

Beneficiarul îmi va comunica optiunea sa [...] (se indica modalitatea de comunicare a optiunii).

În cazul în care beneficiarul va accepta oferta, acceptarea va fi facuta prin înscris autentic. De asemenea, un exemplar original al înscrisului îmi va fi comunicat în conditiile mentionate mai sus.

Pretul la care se va face vânzarea va fi de [...] Lei

Beneficiarul îmi va plati pretul stabilit prin transfer bancar în contul cu numarul [...], deschis pe numele [...] la banca [...], în termen de [...] de la data la care va accepta oferta mea.

Modul de dobândire a dreptului de proprietate

Eu, oferantul, declar ca am dobândit proprietatea asupra terenului prin cumparare în baza Contractului de vânzare-cumparare autentificat sub nr. [...] de notarul public [...]

Dreptul meu de proprietate a fost înscris în Cartea Funciara cu încheierea nr [...]/[...] emisa de Biroul de cadastru si publicitate imobiliara [...]

Declaratiile si garantiile ofertantului

Eu, ofertantul declar pe propria raspundere, cunoscând dispozitiile Codului penal privind falsul în declaratii urmatoarele:

- nu sunt în niciuna dintre situatiile prevazute de lege care atrag incapacitatea de a vinde;

- bunul imobil care face obiectul acestei conventii este în proprietatea mea exclusiva, nu a fost înstrainat, nu este sechestrat , grevat de sarcini, servituti si urmariri de orice natura, conform extrasului de carte funciara pentru autentificare nr. …/… eliberat de Biroul de cadastru si publicitate imobiliara ..., nu este clasat ca monument istoric, ansamblu sau sit arheologic, nu face obiectul unor litigii sau unor proceduri administrative de retrocedare a proprietatii în baza legilor speciale, nu face obiectul unor contracte de închiriere/arendare si nu a fost scos din circuitul civil.

- impozitele si taxele datorate catre stat achitate conform certificatului de atestare fiscala nr. ... eliberat de .............

- nu am formulat vreo alta oferta de vânzare si nu am încheiat cu alta persoana fizica sau juridica vreun alt pact de optiune sau promisiune de vânzare - cumparare a bunului respectiv si ma oblig ca, pe toata durata acestei oferte, sa nu-l grevez de sarcini sau servituti, sa nu formulez alte oferte de vânzare si sa nu închei acte de înstrainare, pacte de optiune sau promisiuni de vânzare cu un tert.

Garantez pentru evictiune si vicii în conditiile prevazute de art 1695 si art.1707 Cod civil.

Impozitele si taxele datorate catre stat achitate conform Certificatului de atestare fiscala nr. ..., eliberat de ............. , acestea fiind în sarcina mea pâna la data la care se va realiza transferul dreptului de proprietate în patrimoniul beneficiarului.

Predarea bunului va avea loc în termen de ........ de la data la care acceptarea ofertei de catre beneficiar îmi va fi comunicata . Ma oblig sa-l înstiintez pe beneficiar cu privire la primirea comunicarii în vederea îndeplinirii obligatiei de predare a bunului .

Mi s-a adus la cunostinta de catre notarul public obligatia de a plati impozit pe venitul rezultat din transferul proprietatii imobiliare, conform Legii nr. 571/2003 privind Codul Fiscal cu modificarile si completarile ulterioare , în cazul în care beneficiarul va accepta oferta mea si se va realiza transferul proprietatii în patrimoniul sau.

Transferul dreptului de proprietate se va realiza daca beneficiarul va accepta oferta , la data autentificarii actului de acceptare.

Consimt ca în acest caz, dreptul de proprietate asupra bunului imobil sa fie înscris în Cartea Funciara având ca titular beneficiarul si ma oblig sa remit acestuia titlul de proprietate, documentatia cadastrala si orice alte înscrisuri aflate în posesia mea care vor fi necesare acestuia.

II. Subsemnatul.... beneficiar ma oblig sa-mi exprim optiunea cu privire la acceptarea sau refuzul ofertei, în termenul stipulat de ofertant si sa comunic acestuia optiunea mea în conditiile cerute de acesta.

În cazul în care voi accepta oferta, cumpararea bunului se va face cu pretul stabilit, în conditiile mentionate în cuprinsul acestui act.

Notarul public instrumentator al prezentului act va îndeplini formalitatile de notare în Cartea Funciara a dreptului de optiune al beneficiarului, conform art.902 alin.2 punctul 12 Cod civil.

Dreptul de optiune se va radia din oficiu din Cartea Funciara daca pâna la data expirarii termenului de optiune nu s-a înscris în Cartea Funciara o declaratie de acceptare a ofertei însotita de comunicarea acesteia, conform art.1668 alin.3 Cod civil.

Conform conventiei partilor, onorariul notarial pentru autentificarea acestui înscris este în sarcina....

Tehnoredactat la .............., în ...... exemplare, din care un exemplar pentru arhiva biroului notarial, ...... exemplare s-au eliberat partilor.



Ofertant, Beneficiar,

[1] Pact de optiune prin care proprietarul imobilului se obliga sa vânda.

[2] Pentru autentificarea declaratiei de acceptare a ofertei este necesara obtinerea unui extras de carte funciara pentru autentificare, a unui nou certificat de atestare fiscala si a tuturor înscrisurilor cerute de lege pentru transferul dreptului de proprietate asupra bunului imobil care face obiectul pactului.

În cuprinsul pactului de optiune poate fi inserat :

- fie mandatul ofertantului prin care acesta împuterniceste pe beneficiar sa solicite obtinerea extrasului de carte funciara pentru autentificare, a certificatului de atestare fiscala, a oricarui alt înscris cerut de lege pentru transferul dreptului de proprietate asupra unui bun imobil si, de asemenea, sa plateasca impozitul pe venitul rezultat din transferul proprietatii imobiliare, urmând ca obligatia beneficiarului de plata a pretului sa se compenseze partial cu obligatia ofertantului de a-i restitui acestuia suma platita cu titlu de impozit, precum si contravaloarea celorlalte cheltuieli efectuate în numele sau, pâna la concurenta valorii celei mai mici;

- fie declaratia ofertantului potrivit careia acesta se obliga sa se prezinte la biroul notarial la data la care va fi notificat de beneficiar, cu toate înscrisurile cerute de lege pentru realizarea transferului dreptului de proprietate, astfel încât autentificarea actului de acceptare si transferul dreptului de proprietate sa se poata realiza cu îndeplinirea tuturor conditiilor cerute de lege, inclusiv cu plata impozitului pe venitul din transferul dreptului de proprietate.
PREZENTARE C************************************
MEMBRU
GRATUIT
C************************************
176 969 accesari
Pentru a vizualiza datele companiei
C************************************
va rugam sa va autentificati accesand urmatorul buton:
Login
Activitate firma: avocat bucuresti - avocat online - avocat drept penal

PRODUSE ASEMANATOARE CU MODEL DE PACT DE OPTIUNE (DE VÂNZARE)

Model de pact de optiune (de cumparare)Model de pact de optiune (de cumparare)
Model de pact de optiune (de cumparare)
Model de pact de optiune (de cumparare)[1] Între subsemnatii: ...
Model de pact de optiune (de cumparare)Model de pact de optiune (de cumparare)
Model de pact de optiune (de cumparare)
Model de pact de optiune (de cumparare)[1] Între subsemnatii: ...
Model de contract de întretinereModel de contract de întretinere
Model de contract de întretinere
Model de contract de întretinere Între subsemnatii: 1................, ...
Model de contract de vânzare a unui imobil cu optiune de rascumparare (în conditiile art.1758 si urm. Cod civil)Model de contract de vânzare a unui imobil cu optiune de rascumparare (în conditiile art.1758 si urm. Cod civil)
Model de contract de vânzare a unu...
Model de contract de vânzare a unui imobil cu optiune de rascumparare (în conditiile art.1758 si urm. Cod ...
Model de contract de cesiune a promisiunii bilaterale de vânzare- cumpãrareModel de contract de cesiune a promisiunii bilaterale de vânzare- cumpãrare
Model de contract de cesiune a promisiun...
Model de contract de cesiune a promisiunii bilaterale de vânzare- cumparare autentificata sub nr.... de ...
Model de promisiune unilaterala de vânzareModel de promisiune unilaterala de vânzare
Model de promisiune unilaterala de v&aci...
Model de promisiune unilaterala de vânzare Între subsemnatii: 1. …….. (P) ...
Model de promisiune unilaterala de vânzareModel de promisiune unilaterala de vânzare
Model de promisiune unilaterala de v&aci...
Model de promisiune unilaterala de vânzare Între subsemnatii: 1. …….. (P) ...
Model de act de lichidare între fosti soti (dupa divort)Model de act de lichidare între fosti soti (dupa divort)
Model de act de lichidare între fo...
Model de act de lichidare între fosti soti (dupa divort) ACT DE LICHIDARE A REGIMULUI COMUNITATII LEGALE ...
Model de actiune în declararea sau constatarea simulatieiModel de actiune în declararea sau constatarea simulatiei
Model de actiune în declararea sau...
MODEL DE CERERE DE CHEMARE ÎN JUDECATA Prezentam un singur model de cerere de chemare în judecata care ...

MODEL DE PACT DE OPTIUNE (DE VÂNZARE) ESTE LISTAT IN: