Inscrie firma »
C************************************ Prezentare firma Produsele firmei Contact
Model de cerere de revizuire - CAZUL DE REVIZUIRE PREVAZUT DE ART. 322 PCT. 6 C. PROC. CIV.

Model de cerere de revizuire - CAZUL DE REVIZUIRE PREVAZUT DE ART. 322 PCT. 6 C. PROC. CIV.

Producator: Cabinet de avocatura Coltuc
 

Prezentare Model de cerere de revizuire - CAZUL DE REVIZUIRE PREVAZUT DE ART. 322 PCT. 6 C. PROC. CIV.

Domnule Presedinte, [1]

Subsemnatul [2]_, domiciliat în . formulez în contradictoriu cu intimatul [3]_, domiciliat în_, în termen legal [4], prezenta cerere de

Revizuire

împotriva sentintei/deciziei civile nr. / pronuntata de Judecatoria/Tribunalul/Curtea de Apel_/înalta Curte de Casatie si Justitie [5], solicitându-va sa dispuneti_[6]

Motivele cererii sunt urmatoarele:

Motivele de fapt [7]:_

Temeiul de drept [8]: îmi întemeiez cererea pe dispozitiile art. 322 pct. 6 C. proc. civ.

Pentru dovedirea depunerii în termen a cererii si a temeiniciei motivului de revizuire invocat solicit atasarea dosarului în care s-a pronuntat hotarârea atacata, precum si urmatoarele probe_[9]

Anexez copia hotarârii atacate, copii certificate de pe urmatoarele

înscrisuri_, precum si chitanta de plata a taxei judiciare de

timbru de 91.000 lei si timbrul judiciar de 1.500 lei. [10]

Semnatura,

Domnului Presedinte al Judecatoriei/Tribunalului/Curtii de Apel/Înaltei Curti de Casatie si Justitie [11]_

Comentariu

1] Natura juridica. Revizuirea este o cale extraordinara de atac, de retractare, comuna si nesuspensiva de executare, prin care se poate obtine, în cazurile expres si limitativ prevazute de art. 322 C. proc. civ., retractarea hotarârii definitive atacate.
[2] Calitate procesuala activa (revizuient) poate avea oricare dintre partile interesate care au figurat în procesul în care s-a pronuntat hotarârea supusa revizuirii sau, dupa caz, succesorii lor în drepturi, precum si procurorul, în temeiul art. 45 alin. (5) C. proc. civ., indiferent daca acesta a participat sau nu la judecata finalizata cu hotarârea pe care doreste sa o atace.
[3] Calitate procesuala pasiva (intimat) au celelalte parti din procesul finalizat cu hotarârea atacata, care nu au formulat cererea de revizuire sau, dupa caz, succesorii în drepturi ai acestora.

[4] Termenul de introducere. Pentru motivul prevazut de art. 322 pct. 6 C. proc. civ., termenul de revizuire este de o luna si curge de Ia comunicarea hotarârii definitive facuta statului ori celorlalte persoane de drept public sau de utilitate publica, sau de la întoarcerea disparutului ori de la dobândirea capacitatii, în aceste din urma doua cazuri termenul fiind de 6 luni [art. 324 alin. (1) pct. 5 C. proc. civ. ].

[5] Obiectul revizuirii. Idem, supra, nr. 31a - Cazul de revizuire prevazut de art. 322pct. 1 C. proc. civ., pct. 5.

[6] Se va indica expres solutia urmarita prin admiterea revizuirii întemeiata pe pct. 6 al art. 322, respectiv se va solicita desfiintarea hotarârii atacate si rejudecarea procesului.

[7] Motivele de fapt. Se va arata ca motivul reglementat de art. 322 pct. 6 C. proc. civ. este cel dedus judecatii si se va argumenta îndeplinirea conditiilor acestui motiv prin raportate la situatia concreta din hotarârea atacata.

Punctul 6 al art. 322 deschide calea revizuirii în situatia în care statul ori alte peroane juridice de drept public sau de utilitate publica, disparutii, incapabilii (minorii lipsiti de capacitate de exercitiu sau cu capacitate de exercitiu restrânsa, interzisii judecatoresti) sau cei pusi sub curatela nu au fost aparati deloc sau au fost aparati cu viclenie de cei însarcinati sa-i apere. Motivul constituie o garantie speciala a dreptului la aparare pentru doua categorii de justitiabili - pe de o parte statul ori alte persoane juridice de drept public sau de utilitate publica, iar pe de alta parte incapabilii, disparutii sau cei pusi sub curatela -, fiind conditionat de lipsa totala de aparare (ceea ce nu este cazul atunci când s-au depus concluzii scrise în dosar), indiferent de cauza care a determinat-o, cu prilejul punerii concluziilor pe fond, sau de apararea cu viclenie de cei însarcinati sa o faca, daca prin aceasta procesul a fost pierdut, în tot sau în parte.

în consecinta, revizuientul trebuie sa arate în cererea sa acele împrejurari care contureaza conditiile sus-mentionate.

[8] Temeiul de drept îl constituie dispozitiile art. 322 pct. 6 C. proc. civ., revizuientul urmând a indica si teza din acest articol în care se încadreaza pretentiile sale - teza I daca s-a invocat lipsa de aparare sau apararea cu viclenie a statului ori a celorlalte persoane de drept public sau de utilitate publica si teza a Il-a daca s-a invocat lipsa de aparare sau apararea cu viclenie a disparutilor, incapabililor si celor pusi sub curatela -, iar daca s-a cerut si suspendarea executarii hotarârii atacate, acest temei de drept se întregeste cu dispozitiile art. 325 C. proc. civ.
[9] Probele. Probatiunea se structureaza pe doua aspecte: cel legat de formularea în termen a cererii de revizuire si cel legat de motivul propriu-zis de revizuire.

Referitor la primul aspect, daca s-a invocat teza I a motivului revazut de art. 322 pct. 6 C. proc. civ., prezinta relevanta dovezile de comunicare a hotarârii atacate, întrucât termenul de revizuire curge de la comunicarea acestei hotarâri, ceea ce impune solicitarea atasarii dosarului în care ea s-a pronuntat, iar daca s-a invocat teza a Il-a a aceluiasi motiv se poate solicita orice mijloc de proba, deoarece data întoarcerii disparutului ori a dobândirii capacitatii de exercitiu a partii care a promovat cererea de revizuire, ca moment al începerii curgerii termenului de revizuire, constituie un fapt juridic, pentru care legea nu instituie limitari în privinta mijloacelor de dovada.

In ceea ce priveste aspectul de fond, legat de verificarea motivului de revizuire invocat de parte, acesta impune, de asemenea, solicitarea atasarii dosarului în care s-a pronuntat hotarârea atacata, întrucât în raport de piesele acestuia se va aprecia asupra lipsei de aparare a partii sau a apararii sale cu viclenie la judecata de fond.

[10] Timbrajul. Taxa judiciara de timbru, în cuantum de 91.000 lei (la nivelul anului 2005), si timbrul judiciar, în valoare de 1.500 lei, sunt cele prevazute de art. 3 lit. h) din Legea nr. 146/1997, cu modificarile si completarile ulterioare, respectiv de art. 3 alin. (1) din O.G. nr. 32/1995, cu modificarile si completarile ulterioare.
Daca se solicita si suspendarea executarii hotarârii atacate, se datoreaza în plus o taxa judiciara de timbru de 91.000 lei si un timbru judiciar de 3.000 lei, conform art. 3 lit. e) din Legea nr. 146/1997, respectiv, art. 3 alin. (1) din O.G. nr. 32/1995.
[11] Instanta competenta este cea care a pronuntat hotarârea a carei revizuire se cere [art. 323 alin. (1) C. proc. civ.]
PREZENTARE C************************************
MEMBRU
GRATUIT
C************************************
175 333 accesari
Pentru a vizualiza datele companiei
C************************************
va rugam sa va autentificati accesand urmatorul buton:
Login
Activitate firma: avocat bucuresti - avocat online - avocat drept penal

PRODUSE ASEMANATOARE CU MODEL DE CERERE DE REVIZUIRE - CAZUL DE REVIZUIRE PREVAZUT DE ART. 322 PCT. 6 C. PROC. CIV.

Model de cerere de revizuire - CAZUL DE REVIZUIRE PREVAZUT DE ART. 322 PCT. 9 C. PROC. CIV.Model de cerere de revizuire - CAZUL DE REVIZUIRE PREVAZUT DE ART. 322 PCT. 9 C. PROC. CIV.
Model de cerere de revizuire - CAZUL DE ...
Domnule Presedinte, [1] Subsemnatul [2]_ _, domiciliat în_ contradictoriu cu intimatul [3]_, domiciliat ...
Model de cerere de revizuire - CAZUL DE REVIZUIRE PREVAZUT DE ART. 322 PCT. 9 C. PROC. CIV.Model de cerere de revizuire - CAZUL DE REVIZUIRE PREVAZUT DE ART. 322 PCT. 9 C. PROC. CIV.
Model de cerere de revizuire - CAZUL DE ...
Domnule Presedinte, [1] Subsemnatul [2]_ _, domiciliat în_ contradictoriu cu intimatul [3]_, domiciliat ...
Model de cerere de revizuire - CAZUL DE REVIZUIRE PREVAZUT DE ART. 322 PCT. 5 C. PROC. CIV.Model de cerere de revizuire - CAZUL DE REVIZUIRE PREVAZUT DE ART. 322 PCT. 5 C. PROC. CIV.
Model de cerere de revizuire - CAZUL DE ...
Domnule Presedinte, [1] Subsemnatul [2]_, domiciliat în_, formulez în contradictoriu cu intimatul [3]_, ...
Model de cerere de revizuire - CAZUL DE REVIZUIRE PREVAZUT DE ART. 322 PCT. 4 C. PROC. CIV.Model de cerere de revizuire - CAZUL DE REVIZUIRE PREVAZUT DE ART. 322 PCT. 4 C. PROC. CIV.
Model de cerere de revizuire - CAZUL DE ...
Domnule Presedinte, [1] Subsemnatul [2]_, domiciliat în_ contradictoriu cu intimatul [3]_, domiciliat în ...
Model de cerere de revizuire - CAZUL DE REVIZUIRE PREVAZUT DE ART. 322 PCT. 1 C. PROC. CIV.Model de cerere de revizuire - CAZUL DE REVIZUIRE PREVAZUT DE ART. 322 PCT. 1 C. PROC. CIV.
Model de cerere de revizuire - CAZUL DE ...
Domnule Presedinte, [1] Subsemnatul [2]_ _, domiciliat în_, formulez în contradictoriu cu intimatul [3]_ ...
MODEL DE CONTESTATIE ÎN ANULAREMODEL DE CONTESTATIE ÎN ANULARE
MODEL DE CONTESTATIE ÎN ANULARE
CONTESTATIA ÎN ANULARE OBISNUITA Domnule Presedinte, [1] Subsemnatul [2]_ _, domiciliat în_, formulez ...
MODEL DE CONTESTATIE ÎN ANULAREMODEL DE CONTESTATIE ÎN ANULARE
MODEL DE CONTESTATIE ÎN ANULARE
CONTESTATIA ÎN ANULARE OBISNUITA Domnule Presedinte, [1] Subsemnatul [2]_ _, domiciliat în_, formulez ...
Model de cerere de revizuire - CAZUL DE REVIZUIRE PREVAZUT DE ART. 322 PCT. 3 C. PROC. CIV.Model de cerere de revizuire - CAZUL DE REVIZUIRE PREVAZUT DE ART. 322 PCT. 3 C. PROC. CIV.
Model de cerere de revizuire - CAZUL DE ...
Domnule Presedinte, [1] Subsemnatul [2]_ _, domiciliat în_, formulez în contradictoriu cu intimatul [3]_, ...
Model de cerere de revizuire - CAZUL DE REVIZUIRE PREVAZUT DE ART. 322 PCT. 8 C. PROC. CIV.Model de cerere de revizuire - CAZUL DE REVIZUIRE PREVAZUT DE ART. 322 PCT. 8 C. PROC. CIV.
Model de cerere de revizuire - CAZUL DE ...
Domnule Presedinte, [1] Subsemnatul [2]_, domiciliat în_, formulez în contradictoriu cu intimatul [3]_, ...

MODEL DE CERERE DE REVIZUIRE - CAZUL DE REVIZUIRE PREVAZUT DE ART. 322 PCT. 6 C. PROC. CIV. ESTE LISTAT IN: