Inscrie firma »
C************************************ Prezentare firma Produsele firmei Contact
MODEL DE CERERE DE ADERARE LA APEL SUB FORMA APELULUI INCIDENT

MODEL DE CERERE DE ADERARE LA APEL SUB FORMA APELULUI INCIDENT

Producator: Cabinet de avocatura Coltuc
 

Prezentare MODEL DE CERERE DE ADERARE LA APEL SUB FORMA APELULUI INCIDENT

CERERE DE ADERARE LA APEL SUB FORMA APELULUI INCIDENT

Domnule Presedinte,

Subsemnatul [1]_, domiciliat în _, intimat în dosarul nr. ___/_al acestei instante, cu termen de judecata la data de_, în termen legal [2], formulez prezenta

Cerere de aderare la apelul partii potrivnice

declarat împotriva sentintei civile nr._prin care va solicit sa schimbati aceasta hotarâre, în sensul _[3]

Motivele cererii sunt urmatoarele:

Motivele de fapt [4]:_

Temeiul de drept [5]: îmi întemeiez cererea pe dispozitiile art. 293 C. proc. civ.

în dovedirea apelului, solicit [6]_(refacerea probelor administrate la fond sau, dupa caz, completarea acestora ori administrarea de probe noi).

Anexez alaturat, în copii certificate, înscrisuri probatorii, respectiv:

[7]_, precum si chitanta de plata a taxei judiciare de timbru de_lei si timbrul judiciar de_lei. [8]

Semnatura,

Domnului Presedinte al Tribunalului/Curtii de Apel [9]
Explicatii

[1] Titularul cererii. Apelul incident poate fi formulat de partea care are pozitia procesuala de intimat în apelul principal, deci partea împotriva careia s-a exercitat apelul principal si care urmareste schimbarea hotarârii primei instante.

[2] Termen de introducere. Cererea de aderare la apel se poate face pâna la prima zi de înfatisare, iar judecarea ei depinde de pozitia procesuala a apelantului principal în contra caruia este îndreptata, în sensul ca daca acesta îsi retrage apelul sau apelul sau este respins ca tardiv, aderarea la apel ramâne fara efecte, afara de cazul în care ea s-a facut înauntrul termenului de apel, caz în care se considera apel principal.

[3] Obiectul cererii. Prin definitie, cererea intimatului de aderare la apelul partii potrivnice trebuie sa tinda la schimbarea hotarârii primei instante, conform art. 293 alin. (1) C. proc. civ.; de aceea, titularul unei asemenea cereri va indica în continutul ei pe ce aspecte urmareste schimbarea hotarârii atacate.

[4] Motivele de fapt. Se vor indica pretinsele greseli savârsite de instanta de fond, de exemplu aprecierea eronata a probelor, aratându-se care sunt probele interpretate gresit si care ar fi interpretarea corecta a acestora, aplicarea gresita a legii consecutiva stabilirii gresite a situatiei de fapt, aratându-se care sunt dispozitiile legale incidente situatiei corecte de fapt etc.
Expunerea fiecarui motiv de nemultumire de catre apelant în aceasta maniera este necesara întrucât, desi apelul este devolutiv, adica presupune o rejudecare în fond, devolutiunea opereaza „în limitele cererii de apel” - art. 295 alin. (1) C. proc. civ.

[5] Temeiul de drept. Aderarea la apel este reglementata de art. 293 C. proc. civ. ca o posibilitate pentru intimatul care nu a declarat apel în termenul legal de a obtine totusi schimbarea hotarârii primei instante.

[6] Probe. Probe. în apel este posibila refacerea sau completarea probelor administrate la prima instanta si administrarea de probe noi - art. 295 alin. (2) C. proc. civ. De aceea, în functie de împrejurarile concrete ale spetei, apelantul poate cere prin motivele de apel:
a) fie refacerea ori completarea probelor de la fond, caz în care va justifica de ce este necesara refacerea probelor (de exemplu, se va cere reaudierea martorilor, atunci când acestia nu au fost audiati sub toate aspectele în dovedirea carora au fost încuviintati) ori completarea lor (de exemplu, se va cere completarea probei cu înscrisuri atunci când actele depuse la fond au lasat nedovedite o serie de aspecte ale cauzei, fiind necesara indicarea concreta a acestora);
b) fie administrarea de probe noi, atunci când, din nestiinta sau din orice alt motiv (de exemplu, când se pretinde ca în mod gresit instanta de fond a dispus decaderea din probele încuviintate), partea nu a administrat în prima instanta aceste probe. în toate aceste cazuri este obligatorie aratarea faptelor ce se tind a fi dovedite cu probele solicitate.

[7] înscrisuri probatorii noi. Se vor indica înscrisurile depuse, precum si numarul de exemplare al acestora, care trebuie sa fie corespunzator numarului intimatilor din proces, carora le vor fi comunicate, conform art. 289 alin. (2) C. proc. civ., plus un exemplar pentru instanta.

[8] Timbrajul. 8.1. Taxa judiciara de timbru este de 50% din taxa datorata pentru cererea sau actiunea neevaluabila în bani, solutionata de prima instanta, iar în cazul cererilor si actiunilor evaluabile în bani, taxa este de 50% din cea datorata la suma contestata prin motivele de apel - art. 11 alin. (1) din Legea nr. 146/1997, cu modificarile si completarile ulterioare.
Prin exceptie, art. 11 alin. (2) din Legea nr. 146/1997 prevede ca se timbreaza cu o suma fixa - 37.000 lei (Ia nivelul anului 2005) - cererea de exercitare a apelului împotriva urmatoarelor hotarâri: încheierea de scoatere în vânzare a bunurilor în actiunea de partaj; încheierea de suspendare a judecarii cauzei; hotarârea de dezînvestire; hotarârea de anulare a cererii ca netimbrata sau nesemnata; hotarârea prin care s-a respins cererea ca prematura, inadmisibila, prescrisa sau pentru autoritate de lucru judecat.
8.2. Timbrul judiciar este de 1.500 lei în cazul cererilor neevaluabile în bani [art. 3 alin. (1) din O.G. nr.32/1995, cu modificarile si completarile ulterioare], iar în cazul celor evaluabile în bani timbrul judiciar difera în functie de valoarea acestora, dupa distinctiile facute de art. 3 alin. (2) din aceeasi ordonanta: 15.000 lei pentru o valoare cuprinsa între 1.000.000 si 10.000.000 lei, 30.000 lei pentru o valoare cuprinsa între 10.000.000 lei si 100.000.000 lei si 50.000 lei pentru o valoare de peste 100.000.000 lei.

[9] Cererea de aderare la apel se depune fie la instanta care a dat hotarârea apelata, daca aderarea are loc în cadrul termenului de apel, fie direct la instanta de apel, daca aderarea are loc dupa expirarea termenului de apel, însa se adreseaza întotdeauna presedintelui instantei de apel.
PREZENTARE C************************************
MEMBRU
GRATUIT
C************************************
176 969 accesari
Pentru a vizualiza datele companiei
C************************************
va rugam sa va autentificati accesand urmatorul buton:
Login
Activitate firma: avocat bucuresti - avocat online - avocat drept penal

PRODUSE ASEMANATOARE CU MODEL DE CERERE DE ADERARE LA APEL SUB FORMA APELULUI INCIDENT

MODEL DE CONTESTATIE ÎN ANULAREMODEL DE CONTESTATIE ÎN ANULARE
MODEL DE CONTESTATIE ÎN ANULARE
CONTESTATIA ÎN ANULARE OBISNUITA Domnule Presedinte, [1] Subsemnatul [2]_ _, domiciliat în_, formulez ...
MODEL DE CONTESTATIE ÎN ANULAREMODEL DE CONTESTATIE ÎN ANULARE
MODEL DE CONTESTATIE ÎN ANULARE
CONTESTATIA ÎN ANULARE OBISNUITA Domnule Presedinte, [1] Subsemnatul [2]_ _, domiciliat în_, formulez ...
Model de cerere de revizuire - CAZUL DE REVIZUIRE PREVAZUT DE ART. 322 PCT. 1 C. PROC. CIV.Model de cerere de revizuire - CAZUL DE REVIZUIRE PREVAZUT DE ART. 322 PCT. 1 C. PROC. CIV.
Model de cerere de revizuire - CAZUL DE ...
Domnule Presedinte, [1] Subsemnatul [2]_ _, domiciliat în_, formulez în contradictoriu cu intimatul [3]_ ...
MODEL DE CERERE DE ADERARE LA APEL SUB FORMA APELULUI PROVOCATMODEL DE CERERE DE ADERARE LA APEL SUB FORMA APELULUI PROVOCAT
MODEL DE CERERE DE ADERARE LA APEL SUB F...
CERERE DE ADERARE LA APEL SUB FORMA APELULUI PROVOCAT Domnule Presedinte, Subsemnatul [1 ]_, domiciliat ...
Model de cerere de revizuire - CAZUL DE REVIZUIRE PREVAZUT DE ART. 322 PCT. 5 C. PROC. CIV.Model de cerere de revizuire - CAZUL DE REVIZUIRE PREVAZUT DE ART. 322 PCT. 5 C. PROC. CIV.
Model de cerere de revizuire - CAZUL DE ...
Domnule Presedinte, [1] Subsemnatul [2]_, domiciliat în_, formulez în contradictoriu cu intimatul [3]_, ...
Model de cerere de revizuire - CAZUL DE REVIZUIRE PREVAZUT DE ART. 322 PCT. 4 C. PROC. CIV.Model de cerere de revizuire - CAZUL DE REVIZUIRE PREVAZUT DE ART. 322 PCT. 4 C. PROC. CIV.
Model de cerere de revizuire - CAZUL DE ...
Domnule Presedinte, [1] Subsemnatul [2]_, domiciliat în_ contradictoriu cu intimatul [3]_, domiciliat în ...
Model de cerere de revizuire - CAZUL DE REVIZUIRE PREVAZUT DE ART. 322 PCT. 9 C. PROC. CIV.Model de cerere de revizuire - CAZUL DE REVIZUIRE PREVAZUT DE ART. 322 PCT. 9 C. PROC. CIV.
Model de cerere de revizuire - CAZUL DE ...
Domnule Presedinte, [1] Subsemnatul [2]_ _, domiciliat în_ contradictoriu cu intimatul [3]_, domiciliat ...
Model de cerere de revizuire - CAZUL DE REVIZUIRE PREVAZUT DE ART. 322 PCT. 9 C. PROC. CIV.Model de cerere de revizuire - CAZUL DE REVIZUIRE PREVAZUT DE ART. 322 PCT. 9 C. PROC. CIV.
Model de cerere de revizuire - CAZUL DE ...
Domnule Presedinte, [1] Subsemnatul [2]_ _, domiciliat în_ contradictoriu cu intimatul [3]_, domiciliat ...
MODEL DE CERERE PRIVIND SUSPENDAREA EXECUTARII VREMELNICEMODEL DE CERERE PRIVIND SUSPENDAREA EXECUTARII VREMELNICE
MODEL DE CERERE PRIVIND SUSPENDAREA EXEC...
CERERE PRIVIND SUSPENDAREA EXECUTARII VREMELNICE Domnule Presedinte, [1] Subsemnatul [2]_, domiciliat în_ ...

MODEL DE CERERE DE ADERARE LA APEL SUB FORMA APELULUI INCIDENT ESTE LISTAT IN:

MODEL DE CERERE DE ADERARE LA APEL SUB FORMA APELULUI INCIDENT - PRODUSE SIMILARE