Ulei de cocos - ulei rafinat fizic, nehidrogenat. Fara miros si gust de cocos. Beneficiile uleiului de nuca de cocos includ ingrijirea parului, pielii, inlaturarea stresului, mentinerea nivelului de colesterol, pierderea in greutate, cresterea imunitatii, digestie si metabolism adecvat, inlaturarea problemelor la rinichi, boli cardiace, hipertensiune arteriala, diabet zaharat, HIV si cancer, ingrijire dentara si rezistenta oaselor. Aceste beneficii pot fi atribuite prezentei acidului lauric, capric, caprilic, dar si proprietatilor sale antimicrobiene, antioxidante, antifungice, antibacteriene. Uleiul de cocos este unicul dintre uleiurile vegetale care are o concentratie ridicata de acizi grasi saturati care pot provoca o multime de reactii pozitive, benefice pentru sanatate. Proprietatile sale se datoreaza in special acestor acizi grasi: acizilor lauric, capric si caprilic. Contine cu 10% mai putine calorii fata de alte grasimi vegetale si mai mult, acest ulei este unul dintre cele mai bogate surse de grasimi saturate, aproape 90% din acizii grasi din uleiul de cocos fiind saturati. Acizii grasi pot avea efecte terapeutice asupra tulburarilor cerebrale, precum epilepsie si Alzheimer.