Anason stelat - 50 g Fructele unui copac vesnic verde, care ajunge pana la 8 metri inaltime si traieste 100 de ani, acest anason are o forma stelara, cu raze asimetrice, din interiorul stelei sunt semintele. Desi nu seamana si nu este acelasi ca anasonul, anasonul stelat poarta acelasi nume, deoarece au mirosuri asemanatoare. Anasonul stelat are insa un gust mai puternic, ascutit si profund, este dulce la gust si placut, putin picant. Nu se foloseste in cantitati mari. Se simte bine in prezenta altor condimente puternice cum sunt ghimbirul, scortisoara sau cuisoarele. Adjuvant al digestiei, creste imunitatea, lupta imptriva gripelor. Anasonul stelat este folosit in occident in special la deserturi, condimentarea ceaiurilor sau a prajiturilor, sau ca substitut al anasonului in vinul viert. Pentru a-si pastra prospetimea si aroma se va pastra intr-un recipient bine inchis, intr-un loc uscat si racoros. A nu se consuma nefiert!