Inscrie firma »
Mini-statii de epurare din polietilena

Mini-statii de epurare din polietilena

Tip produs: statii de epurare din polietilena | ministatii de epurare din polietilena | epurare apa menajera
Producator: JPR Aqua System - Polonia
3% reducere pentru contactele prin clubafaceri.ro
 

Prezentare Mini-statii de epurare din polietilena

Statiile de epurare Fil D\'Eau sunt formate din 2 pana la 4 rezervoare cilindrice din polietilena de inalta densitate, cu diferite functiuni in cadrul statiei. Numarul de rezervoare si dimensiunea acestora depinde direct de numarul de locuitori echivalenti deserviti, respectiv de debitul de ape menajere care trebuie epurat.
Pana la 12 locuitori echivalenti, respectiv un debit maxim de 1,8 mc/zi, statiile de epurare Fil D\'Eau sunt formate dintr-un rezervor de sedimentare si un rezervor biofiltru. Intre 13-25 l.e. respectiv un debit de 4 mc/zi, statia este formata dintr-un rezervor de sedimentare, un rezervor biofiltru si un rezervor de sedimentare secundar. Peste 26 LE, respectiv intre 7,5 si 65 mc/zi, statiile sunt formate din doua rezervoare de sedimentare un rezervor biofiltru si un rezervor de sedimentare secundar.

Principiul de functionare al statiei de epurare Fil D\'Eau este urmatorul:
- Apa menajera provenita din comunitati casnice, centre comerciale sau cladiri de birouri intra in primul rezervor al statiei care este REZERVOR DE SEDIMENTARE. Aici are loc procesul de sedimentare a particulelor grosiere in acelasi timp cu procesul de fermentare anaeroba si transformare a stratului de sedimente in namol activ. La iesirea din rezervorul de sedimentare, apa trece in REZERVORUL BIOFILTRU printr-un FILTRU cu roca vulcanica (pozzolana). Acest filtru are in principal rolul de filtrare dar si de indicator de colmatare deoarece este aflat in zona de iesire a apei din rezervor. Rolul sau secundar este de o importanta la fel de mare: pozzolana datorita masei sale, ingreuneaza curgerea lichidului si reduce riscul formarii unei blocari, protejand astfel iesirea calibrata. Ajustarea debitului prin iesirea calibrata, permite sa se elimine aproape in totalitate riscul unei blocari.
Aceasta tehnologie face posibila eliminarea unei cantitati considerabile de materii in suspensie - pana la 75% pentru o concentratie medie (120 mg/l la iesire).
- Din REZERVORUL DE SEDIMENTARE apa intra in REZERVORUL BIOFILTRU, care este bazat pe principiul reziduurilor lichide activate pe fibre plonjate (bacteriile prezente in apa menajera dintr-o camera de ventilare, in prezenta oxigenului si a unei turbulente puternice prezente, tind sa se adune in agregate care sunt lipite una de alta de catre mucusul pe care il secreta si formeaza ciorchine specifice, asa-numitele turme de reziduuri lichide activate. In afara de bacterii, in aceste reziduuri lichide se pot gasi si fungi si protozoare).
In rezervorul biofiltru sunt montate CADRE din otel inoxidabil, care se constituie suportul pentru FIBRELE POLITEX, care gazduiesc bacteriile. Fibrele POLITEX sunt facute din macromolecule de structura liniara ce contine in lant un minim de 85% din masa de ester glicol si acid tereftalat, saturat cu hidrocarbon alifatic. Fibra este rezistenta la uzura si impermeabila pentru bacterii. Diametrul fibrei este de 50 de microni. Pe baza fibrelor numarate pe o suprafata de 10 cm patrati, se poate presupune ca lungimea fibrei este de 600 km/m2.
Sub cadrele cu fibre politex se afla DIFUZORELE de oxigen. Difuzoarele au rolul de a asigura cantitatea necesara de oxigen si a unei turbulente puternice. Dintre numeroasele tehnici de oxigenare, tehnica oxigenarii cu bule mici este cea mai utilizata de producatorii seriosi de statii de epurare. Acest lucru se datoreaza excelentilor parametri operationali si posibilitatilor de adaptare a sistemului la forma rezervorului.
Oxigenul este asigurat prin intermediul unui compresor.
In acest rezervor, in prezenta bacteriilor si a oxigenului, are loc epurarea aeroba si denitrificarea apei menajere.
In cazul statiilor pentru debite mai mari de 7,5 mc/zi, dupa rezervorul biofiltru apa trece intr-un REZERVOR DE SEDIMENTARE SECUNDAR, echipat cu o POMPA DE RECIRCULARE - o parte din apa tratata, din acest rezervor este recirculata in primul rezervor de sedimentare. Cantitatea de apa tratata care este recirculata se regleaza cu ajutorul unui temporizator care comanda pompa de recirculare. Rezervorul de sedimentare secundar are rolul de a crea o zona de sedimentare suplimentara si de a aduce apa menajera procesata la parametrii din normele europene.
PREZENTARE S****************
MEMBRU
GRATUIT
S****************
7 177 accesari
Pentru a vizualiza datele companiei
S****************
va rugam sa va autentificati accesand urmatorul buton:
Login
Activitate firma: rigole si sifoane - separatoare de hidrocarburi si grasimi - statii de epurare si fose septice

PRODUSE ASEMANATOARE CU MINI-STATII DE EPURARE DIN POLIETILENA

Fose septice cu sistem de drenaj, fabricate din polietilenaFose septice cu sistem de drenaj, fabricate din polietilena
Fose septice cu sistem de drenaj, fabric...
Fosa septica cu sistem de drenaj, este un sistem ce permite tratarea apei menajere si sa fie drenata catre terenuri ca ...
Separatoare de hidrocarburi  fabricate din betonSeparatoare de hidrocarburi  fabricate din beton
Separatoare de hidrocarburi fabricate d...
Separatoarele de hidrocarburi, uleiuri minerale si produse petroliere sunt utilizate pentru filtrarea si epurarea ...
Sisteme de infiltrare - percolare GEOPLAST DRENINGSisteme de infiltrare - percolare GEOPLAST DRENING
Sisteme de infiltrare - percolare GEOPLA...
Sistemul de colectare si infiltrare a apelor pluviale/epurate DRENING - solutia optima pentru problemele de drenaj apa ...
Separatoare de grasimi din polietilenaSeparatoare de grasimi din polietilena
Separatoare de grasimi din polietilena
Separatoare de grasimi JPR Aqua System fabricate din PE Domenii de utilizare Sunt recomandate pentru epurarea apelor ...
Separatoare de hidrocarburi din polietilenaSeparatoare de hidrocarburi din polietilena
Separatoare de hidrocarburi din polietil...
Separatoare de hidrocarburi JPR Aqua System fabricate din PE Separatoarele de hidrocarburi din polietilena au fost ...
Sisteme de drenare a apelor pluvialeSisteme de drenare a apelor pluviale
Sisteme de drenare a apelor pluviale
Sisteme de drenare a apelor pluviale - Rigole din beton polimer, rigole din poliester armat cu fibra de sticla (GRP) cu ...
Sifoane pentru pardoseli FERROTECHSifoane pentru pardoseli FERROTECH
Sifoane pentru pardoseli FERROTECH
Sifoane din fonta pentru pardoseli FERROTECH. Caracteristicile materialului: Corpul sifonului: fonta cenusie, cu ...
Guri de scurgere pentru parcari supraterane si subteraneGuri de scurgere pentru parcari supraterane si subterane
Guri de scurgere pentru parcari suprater...
Guri de scurgere pentru parcari supraterane si subterane FERROTECH Domeniul de utilizare: Pentru utilizare în ...
Rigole fabricate din GRPRigole fabricate din GRP
Rigole fabricate din GRP
Rigolele MEARIN Plus/Expert sunt fabricate din materialul se numeste GRP (glass-fibre reinforced polyester) ...