Inscrie firma »
S******************** Prezentare firma Produsele firmei Contact
Scandinavia – Tarile Baltice – St. Petersburg Capul Nord, Laponia, Ins. Lofoten, Ruta de Aur, Drumul Atlanticului

Scandinavia – Tarile Baltice – St. Petersburg Capul Nord, Laponia, Ins. Lofoten, Ruta de Aur, Drumul Atlanticului

Tip produs: scandinavia | circuit 2012
Producator: Agentia Vacanta de Vis -CONSTANTA
 

Prezentare Scandinavia – Tarile Baltice – St. Petersburg Capul Nord, Laponia, Ins. Lofoten, Ruta de Aur, Drumul Atlanticului

Ziua 1. BUCURESTI – BUDAPESTA ( 790 km )
Ora 6:00 plecare din Bucuresti spre Budapesta ( vezi detalii despre graficul rutelor si orasele de imbarcare la sfarsitul programului ). Sosire seara si cazare la Budapesta.
Ziua 2. CRACOVIA & VARSOVIA ( 730 km )
Mic dejun. Plecare spre Polonia cu tranzitarea Slovaciei. Popas in Cracovia pentru un tur panoramic: Catedrala gotica, Palatul Regal ( Zamek Krolewski ), orasul vechi. Continuarea drumului spre capitala Poloniei, Varsovia. Cazare.
Ziua 3. VARSOVIA - VILNIUS ( 470 km )
Mic dejun. Tur de oras Varsovia. Se viziteaza: Piata Palatului, Palatul Regal (exterior), Catedrala Sf. Ioan, orasul nou. Continuam traseul spre Lituania. Sosire in cursul serii la Vilnius si cazare.
Ziua 4. VILNIUS - RIGA ( 310 km)
Mic dejun. Turul capitalei primei tari baltice, Lituania, situata la confluenta raurilor Neris si Vilnele. Vom descoperi frumusetea medievala din centrul istoric al orasului, intrat in patrimoniul UNESCO, unul din cele mai mari centre medievale din Europa. Vizitam Catedrala, Universitatea, Palatul Prezidential, Cartierul Evreiesc, Primaria, Biserica Sf. Petru si Pavel, Manastirea Ortodoxa. Continuam drumul spre Riga, capitala Letoniei, cea mai mare dintre capitalele baltice. Ne delectam cu splendoarea acestui vechi oras hanseatic, care cuprinde cea mai mare concentrare de cladiri si edificii in stil ‘art nouveau’ din Europa. Vom vizita centrul vechi, Catedrala, Biserica Sf. Petru, Castelul Riga ( exterior ), Opera Nationala, Parlamentul. Cazare Riga.
Ziua 5. RIGA - TALLINN ( 340 km)
Mic dejun. Plecare spre capitala Estoniei, Tallinn. Sosire si vizitarea orasului Tallinn, fermecator si modern, plimbandu-ne prin labirintul de stradute pietruite, cu cladiri vechi de sute de ani si biserici ascunse. O atractie deosebita o constituie Castelul ( construit in sec XIII ), Zidurile Orasului, foarte bine conservate, Biserica Dominicana. Cazare Tallinn.
Ziua 6. ST. PETERSBURG
Mic dejun. Plecam foarte devreme ( aprox. ora 06.00 ) si sosim in St. Petersburg dupa un traseu de cca. 4-5 ore. Orasul si-a pastrat grandoarea epocii tzariste, intruchipat in eleganta geometrica a peisajului urban. Prima oprire va fi la Peterhof (Petrodvoret), complex arhitectural de o rara frumusete, construit de Petru cel Mare, folosit in trecut ca resedinta de vara a tarilor Rusiei. Se pot admira Palaturile si Parcurile decorate cu fantani arteziene, canale si cascade, o veritabila simfonie a apelor, care amintesc de Versailles din Franta. In turul panoramic si pietonal al orasului vom descoperi Fortareata Petru si Paul ( cea mai veche constructie a orasului ), B-dul Nevski, Catedrala, unde se odihnesc toti tarii Rusiei, de la Petru I la Nicolae al II-lea. Timp liber dupa-amiaza. Seara, optional, plimbare cu vaporasul pe raul Neva. Cazare St. Petersburg.
Ziua 7. ST. PETERSBURG
Mic dejun. In prima parte a zilei vom vizita Muzeul Hermitage, adapostit in fostul Palat de Iarna, principala resedinta a familiei imperiale. Se pot admira operele inestimabile ale unora din marii artisti europeni, clasici si moderni ( Monet, Renoire, Picasso, da Vinci, Michelangelo, Rubens etc ). Dupa-amiaza, excursie optionala la Tsarskoye Selo, cunoscut si ca Paltul Ecaterinei, situat la 25 km in afara orasului. Ca una din numeroasele resedinte ale familiei imperiale, Tsarskoye Selo este o veritabila capodopera arhitecturala baroca. Inconjurat de 600 de hectare de gradini si parcuri, decorat in nuante de albastru, alb si auriu, Palatul a devenit un reper turistic inconfundabil. Cazare St. Petersburg.
Ziua 8. ST PETERSBURG - HELSINKI - JYVÄSKYLÄ ( 595 km )
Mic dejun. Dimineata plecare spre Finlanda, ‘Tara celor 10.000 de lacuri’, a lui Mos Craciun, a saunei, a eschimosilor. Tur de oras Helsinki: Piata Senatului, Monumentul Sibelius, Domul, Catedrala, Biserica Ortodoxa Uspenski, Parlamentul, Templul subteran. Continuam traseul via Lahti, capitala sporturilor Finlandei, pana la Jyväskylä, orasel situat pe tarmul nordic al lacului Päijänne. Cazare.
Ziua 9. LA CERCUL ARCTIC : ROVANIEMI ( 560 km )
Mic dejun. Vizitam Primaria si Biserica Ortodoxa. Itinerariul ne poarta spre Golful Botnic, prin oraselul Oulu, supranumit si ‘Orasul Alb’ si mai departe, de-a lungul golfului, prin Kemi, portul de plecare al faimosului spargator de gheata arctic, Sampo si totodata orasul unde s-a construit cel mai mare castel de gheata din lume. De aici, dupa un traseu de aprox. 2 ore, sosim in Rovaniemi, capitala Laponiei finlandeze. La 8 km spre nord, pe linia Cercului Arctic, vom intalni parcul si ‘atelierul’ lui Mos Craciun, posta unde primeste scrisorile si numeroase magazine. Cazare Rovaniemi.
Ziua 10. SPRE CAPUL NORD ( 560 km )
Mic dejun. Incepem ultima etapa pana la punctul culminant al acestui voiaj, Capul Nord. Dupa o scurta vizita in satul lui Mos Craciun, ne indreptam spre granita cu Norvegia, stabatand tinutul feeric al Laponiei, prin Sodankylä si Ivalo, situal pe malul sudic al lacului Inari cu cele 3000 de insulite ale sale. Trecand granita, ajungem la Karasjok, centrul cultural al laponilor norvegieni, unde vom avea ocazia sa vizitam o autentica locuinta lapona. Traseul continua pe ‘Drumul soarelui de la miezul noptii’, de-a lungul fiordului Porsangerfjord, pana la Honningsvåg. Scurt popas pentru explorarea oraselului mirific, cu numeroase magazine de suveniruri si muzee lapone. Ne mai despart 45 de minute de mers pana la cel mai nordic punct al Europei ! Ajungem plini de emotii la Capul Nord, locul magic, unde soarele nu apune niciodata vara, telul calatoriei noastre. Ne vom bucura admirand Oceanul Arctic, vizitand galeria si monumentul emblematic al Capului Nord iar victoria noastra va fi incununata de primirea a cate unui certificat frumos colorat, care atesta prezenta noastra aici si marchaza aceasta experienta unica. Cazare Honningsvåg – Capul Nord.
Ziua 11. ALTA – LYNGENFJORD - TROMSØ ( 520 km )
Mic dejun. Plecam spre Alta, prin peninsula Sennalandet. Vizitam Muzeul Alta, cu cele 2500 de picturi si sculpturi preistorice rupestre, inclus in patrimoniul mondial UNESCO. Continuam drumul pe coasta oceanului, de-a lungul spectaculosului fiord Lyngenfjord si sosim la Tromsø, cel mai mare oras norvegian din regiunea Cercului Arctic, asezat pe o insulita, supranumit si ‘Parisul Nordului’. Tur de oras, incluzand vizitarea Catedralei Oceanului Arctic, Muzeul Polar, Planetarium. Cazare.
Ziua 12. TROMSØ – INSULA SENJA - HARSTAD ( 375 km )
Mic dejun. De la Tromsø coboram de-a lungul fiordului Balsfjord pana la Nordkjosbotn, strabatem peisajele dramatice de-a lungul insulei Senja, a doua insula ca marime din Norvegia si ajungem la Harstad. Cazare.
Ziua 13. INSULELE LOFOTEN – BODØ ( 300 km )
Mic dejun. Continuam traseul pe E10 spre Insulele Lofoten, al doilea mare reper al acestei excursii. Arhipeleag format din sapte insule principale, presarate cu satulete pescaresti deosebit de pitoresti si impresionante formatiuni geologice, munti verticali si fiorduri inguste, Lofoten ofera peisaje magnifice. Vom vizita Henningsvær, sat traditional situat in sudul insulei, unde vom avea prilejul sa vedem cabanutele tipice ( rorbuer ) si vom admira ‘Zidul Lofot’, un zid urias de stanca iesind direct din mare, care se sparge in extremitatea sa sudica intr-o constelatie de insulite muntoase, oferind privelisti uimitoare. Traversam pe continent cu ferry-boat-ul de la Moskenes la Bodø. Cazare.
Ziua 14. BODØ – MO I RANA - TRONDHEIM ( 705 km )
Mic dejun. Deplasare la Salstraumen, locul unde au loc cele mai puternice vartejuri oceanice din lume cand fluxul oceanului umple fiordul Skjerstad. Continuam itinerariul de-a lungul Muntilor Saltfjellet, dincoace de Cercul Arctic, si strabatem regiunile muntoase trecand prin oraselele Mo i Rana si Mosjøen. Sosire la Trodheim, al treilea oras ca marime din Norvegia si unul din cele mai pitoresti. Cazare Trondheim.
Ziua 15. DRUMUL OCEANULUI ATLANTIC ( 360 km )
Mic dejun. Tur panoramic Trodheim, continuam apoi traseul spre Kristiansund, unde putem vizita parcul idilic Kringsja sau putem urca pe Turnul de observatie Verden pentru a admira o panorama deosebita, cu Insula Gripp la orizont. Traseul ne duce de-a lungul faimosului “Drum al Oceanului” ( 8274 m ), intr-o aventura spectaculoasa pe Coasta Atlanticului, strabatand cele opt poduri peste o multime de insule si insulite. Ajungem la Molde, supranumit si “orasul trandafirilor” -oras deosebit de pitoresc, cu o clima temperata, situat in depresiunea Alpilor Romsdals. Cazare Molde.
Ziua 16. RUTA DE AUR & GEIRANGER (355 km )
Mic dejun. De la Andalsnes se deschide peisajul dramatic al muntilor Romsdal, strabatuti de ‘Drumul Trolilor’, ruta spectaculoasa, care traverseaza versantii de la nord la sud, oferind privelisti magnifice. Odata ajunsi in varf ( daca exista conditii de parcare ), oprire la platforma de belvedere pentru o perspectiva de exceptie asupra drumului serpuitor si a cascadei. Dupa traversarea cu ferry-boat-ul la Eidsdal, spre Geiranger, pe ultimii 6 km, intram pe faimosul ‘Drum al Vulturilor’. Traseul, numit si ‘Ruta de Aur’, ofera panorame unice. De la Geiranger ne imbarcam intr-o minunata croaziera pe Geirangerfjord ( traseu de linie ), unul din cele mai spectaculoase fiorduri, cu versanti abrupti, impresionante caderi de apa, precum cascadele ‘Voalul Miresei’ si ‘Cele sapte Surori’. Debarcam la Hellesylt si continuam traseul pe marginea fiordurilor si a lacurilor glaciare. Posibilitatea vizitarii (pe jos) a ghetarului Briksdal, parte din cel mai mare ghetar din Europa. Seara cazare la Leikanger – Forde.
Ziua 17. SOGNEFJORD & BERGEN ( 270 km )
Mic dejun. Aproximativ ora 10.30 imbarcare pe vaporas de la Flam pentru cea de-a doua croaziera, de data aceasta pe Sognefjord, cel mai mare si mai adanc din lume. Debarcare si intalnire cu autocarul la Gudvangen si continuarea drumului spre Voss intr-o ascensiune captivanta de-a lungul canionului Stalheim. Oprire la Stalheim Hotel, cel mai bun punct de belvedere asupra canionului. Sosire la Bergen, “poarta catre fiorduri”. Urcare, optional, cu funicularul pe muntele Fløien pentru o minunata panorama asupra orasului si a fiordurilor. Cazare la Bergen.
Ziua 18. HARDANGERFJORD – GEIL – OSLO ( 495 km)
Mic dejun. Vizitarea orasului: Piata de flori si Peste, Biserica Sf. Maria, vechiul port. Continuam itinerariul spre Oslo, de-a lungul fiordului Hardanger, traversand cu ferry-boat-ul spre Brimmes. Drumul pana la Geil ofera un spectacol in sine: canionul Mabødal, cascada Vøringsfoss (cu o cadere verticala de 180 m). Popas la Geil (celebra statiune de iarna). Sosire in cursul dupa-amiezii la Oslo si timp liber. Cazare.
Ziua 19. OSLO – STOCKHOLM ( 530 km )
Dupa servirea micului dejun, tur de oras Oslo: Parcul Sculpturilor Vigeland, Palatul Regal, Catedrala, Parlamentul, Primaria, (aici are loc ceremonia decernarii Premiului Nobel pentru Pace). Plecare spre Stockholm. Sosire in cursul serii si transfer la hotel. Vom descoperi frumusetea acestui oras fermecator, situat pe cele paisprezece insulite care, impreuna cu alte cateva mii, formeaza Arhipeleagul Stockholm. Cazare.
Ziua 20. STOCKHOLM, CASTELUL DROTTNINGHOLM & UPPSALA
Mic dejun. Sosim dimineata la Stockholm, capitala Suediei, oras fermecator, situat pe cele paisprezece insulite care, impreuna cu alte cateva mii, formeaza Arhipeleagul Stockholm. Stockholm a fost numit si ‘Venetia Nordului’ datorita numeroaselor canale care brazdeaza orasul. Turul de oras include Muzeul Vasa, Catedrala, Palatul Regal, Parlamentul, Orasul vechi ( Gamla Stan ), Primaria cu faimosul Salon Auriu, unde anual se tine banchetul consacrat decernarii Premiului Nobel. Dupa-amiaza excursie optionala la Castelul Drottningholm ( resedinta familiei regale ), continuand apoi cu o vizita a orasului Uppsala, cel de-al patrulea oras ca marime al Suediei si cel mai vechi centru universitar. Vom vizita Catedrala ( cea mai mare din Scandinavia ), Universitatea, Castelul Uppsala, construit in sec al 15-lea, adapostind astazi cateva muzee interesante, fiind totodata si actuala resedinta a guvernatorului ( intrarea nu este inclusa ). Intoarcere in Stockholm si timp liber. Cazare.
Ziua 21. STOCKHOLM – MALMO – COPENHAGA ( 655 km )
Mic dejun. Plecare spre Copenhaga. En route scurt popas in Malmo, al treilea oras al Suediei, al carui centru inca mai pastreaza atmosfera secolului 16, intalnita in arhitectura numeroaselor cladiri vechi. Printre atractii se numara Biserica St. Petri, construita in stilul gotic baltic din sec 13, cunoscuta ca fiind una din cele mai mari din Europa. Cazare Copenhaga.
Ziua 22. COPENHAGA – BERLIN ( 430 km )
Mic dejun. Vizitarea capitalei daneze, cea mai europeana dintre capitalele scandinave: Palatul Regal Rosenborg, Palatul Christiansborg (resedinta oficiala a Reginei Margareta), Fantana Geflor, vechiul Port Nyhavn, enigmatica Mica Sirena (celebra sculptura din bronz asezata pe o stanca de granit la malul marii). Plecare spre Germania strabatand insula Falster pentru a ajunge la Rødby. Traversare cu ferry-boat-ul la Puttgarden, in Germania. Cazare Berlin.
Ziua 23. BERLIN – POTZDAM – DRESDA - PRAGA ( 415 km )
Mic dejun. Tur de oras Berlin, vizitand Poarta Brandenburg, Cartierul St. Nicolas, Gendarmen market, Reichstag – impresionant edificiu neo-renascentist, restaurat dupa incediul din 1933, adapostind astazi Parlamentul Germaniei reunite. Optional, excursie la Potsdam, oras fermecator, inconjurat de lacuri idilice si paduri, in care cele trei secole de regat prusac au creat un peisaj cultural unic, cu numeroase palate si parcuri. Vom putea admira renumitul Palat Sanssouci, fosta resedinta de vara a regelui Frederic cel Mare si parcul acestuia, cu splendidele sale gradini terasate, fantani arteziene si statui. Continuam traseul spre Cehia. Popas in Dresda, unde vom vizita Zwingler - magnific ansamblu architectural baroc (exterior), Opera, Catedrala catolica. Seara cazare in Praga.
Ziua 24. PRAGA – BUDAPESTA ( 530 km )
Dupa micul dejun, tur de oras Praga: Podul Carol, Catedrala Sf. Vit etc. Plecare spre Budapesta. Sosire seara in Budapesta. Cazare.
Ziua 25. BUDAPESTA – BUCURESTI ( 800 km )
Mic dejun. Plecare spre Bucuresti. Sosire seara, in jurul orei 24.00, in functie de trafic si de formalitatile vamale
SERVICII INCLUSE:

● transport cu autocar licentiat 3*;
● 24 nopti cazare in hoteluri de 3* si 4* ( vezi detalii despre hoteluri );
● 24 mic dejunuri bufet;
● toate traversarile cu ferry–boat-ul pe traseu ( 8 traversari pe timp de zi ) ;
● ghid din partea agentiei pe durata excursiei.


NU SUNT INCLUSE IN COSTUL PROGRAMULUI:

● asigurarea medicala;
● intrarile la obiectivele turistice;
● croazierele pe Geirangerfjord 33 € ( ziua a 9-a ) si pe Sognefjord 32 € ( ziua a 10-a ) ;
● intrarea pe platforma de belvedere de la Stalheim 6 € (include o cafea sau o prajitura ) ;
● intrarea in Primaria de la Stockholm cu ghid local 11 € (rezervarea prealabila este obligatorie );
● excursiile optionale ;
● taxa de viza si procesare Rusia 50 € ;
● certificat de la Capul Nord si taxa de intrare in galerie 35 €;
● alte servicii decat cele mentionate ;
PREZENTARE S********************
MEMBRU
GRATUIT
S********************
34 031 accesari
Pentru a vizualiza datele companiei
S********************
va rugam sa va autentificati accesand urmatorul buton:
Login
Activitate firma: VACANTE

PRODUSE ASEMANATOARE CU SCANDINAVIA – TARILE BALTICE – ST. PETERSBURG CAPUL NORD, LAPONIA, INS. LOFOTEN, RUTA DE AUR, DRUMUL ATLANTICULUI

Scandinavia – Tarile Baltice – St. Petersburg Ruta de Aur & Drumul AtlanticuluiScandinavia – Tarile Baltice – St. Petersburg Ruta de Aur & Drumul Atlanticului
Scandinavia – Tarile Baltice &...
Ziua 1. BUCURESTI – BUDAPESTA ( 790 km ) Ora 6:00 plecare din Bucuresti spre Budapesta ( vezi detalii despre ...
EUR 1285
Franta – Le Grand Voyage Paris, Normandie, Mont Blanc, Côte d’Azur, Italia de Nord, ElvetiaFranta – Le Grand Voyage Paris, Normandie, Mont Blanc, Côte d’Azur, Italia de Nord, Elvetia
Franta – Le Grand Voyage Paris...
Ziua 1. BUCURESTI – BUDAPESTA ( 790 km ) Ora 6:00 plecare din Bucuresti spre Budapesta ( vezi detalii despre ...
EUR 675
Turcia – Incursiune in Asia Mica & Insula RodosTurcia – Incursiune in Asia Mica & Insula Rodos
Turcia – Incursiune in Asia Mi...
Ziua 1. BUCURESTI – ISTANBUL Intalnire in aeroportul Otopeni si zbor spre Istanbul ora 17.30. Sosire in ...
EUR 495
Tarile Baltice – Polonia – Rusia - Ucraina & BasarabiaTarile Baltice – Polonia – Rusia - Ucraina & Basarabia
Tarile Baltice – Polonia &...
Ziua 1. BUCURESTI – BUDAPESTA ( 790 km ) Ora 6:00 plecare din Bucuresti spre Budapesta ( vezi detalii despre ...
EUR 985
Franta - Benelux & GermaniaFranta - Benelux & Germania
Franta - Benelux & Germania
Ziua 1. BUCURESTI – BUDAPESTA ( 790 km ) Ora 6:00 plecare din Bucuresti spre Budapesta ( vezi detalii despre ...
EUR 635
Austria & Castelele BavarieiAustria & Castelele Bavariei
Austria & Castelele Bavariei
Ziua 1. BUCURESTI – BUDAPESTA ( 790 km ) Ora 6:00 plecare din Bucuresti spre Budapesta ( vezi detalii despre ...
EUR 339
Turcia – Incursiune in Asia Mica & Insula RodosTurcia – Incursiune in Asia Mica & Insula Rodos
Turcia – Incursiune in Asia Mi...
Ziua 1. BUCURESTI – ISTANBUL ( 630 km ) Ora 6.00 plecarea din Bucuresti spre Istanbul, tranzitand Bulgaria. ...
EUR 398
Spania Clasica & Gibraltar El Grande ViajeSpania Clasica & Gibraltar El Grande Viaje
Spania Clasica & Gibraltar El Grande...
Ziua 1. BUCURESTI – BUDAPESTA ( 790 km ) Ora 6:00 plecare din Bucuresti spre Budapesta ( vezi detalii despre ...
EUR 749
Spania – Costa Brava Circuit & Sejur la Marea MediteranaSpania – Costa Brava Circuit & Sejur la Marea Mediterana
Spania – Costa Brava Circuit &...
Ziua 1. BUCURESTI – BUDAPESTA ( 790 km ) Ora 6:00 plecare din Bucuresti spre Budapesta ( vezi detalii despre ...
EUR 545

SCANDINAVIA – TARILE BALTICE – ST. PETERSBURG CAPUL NORD, LAPONIA, INS. LOFOTEN, RUTA DE AUR, DRUMUL ATLANTICULUI ESTE LISTAT IN: