Inscrie firma »
S*********************** Prezentare firma Produsele firmei Contact
Ie nationala maneca scurta

Ie nationala maneca scurta

Tip produs: ie nationala | bluza traditionala | arta populara
Producator: S.C. Paraschiv IUVITEX S.R.L.
 

Prezentare Ie nationala maneca scurta

Modele variaza in functie de motivul si culoarea broderiei cusute pe panza. Astfel, la ia din imagine motivul este cel al vitei de vie, motiv des intalnit in arta populara din zona Moldovei, iar culoarea este cea aramie, aceeasi culoare care o are via toamna, atunci cand se coc strugurii si se strang conform unui complex ritual traditional, pentru a face vinul.
Motivul vitei de vie este un motiv des intalnit in arta populara din zona Moldovei, prin prisma faptului ca aceasta zona este renumita pentru podgoriile sale stravechi. Alte motive des intalnite in broderia din aceasta zona sunt motivele geometrice, mostenite din vechea cultura Cucuteni (rombul, zig-zagul, triunghiul, patratul, spirala), dar si motivele vegetale cum ar fi frunza de brad (pomul vietii), vrejul de vita, frunza de trifoi, trandafirul sau diverse alte flori.
Cromatica camasilor femeiesti din aceasta zona este una mai simpla dar de efect. Astfel, ca si culoare de fundal se foloseste albul imaculat al panzei topite (la cerere poate fi vopsit cu alte culori naturale), iar pentru motive se foloseste albul (din fir de matase naturala), rosu aprins (culoarea vietii si a bucuriei), negru (culoarea mortii si a intunericului), albastru (culoarea cerului). Se folosesc si alte culori, dar predominante sunt cele patru expuse mai inainte.

Marime: 46-48
Compozitie: bumbac 100%
PREZENTARE S***********************
MEMBRU
GRATUIT
S***********************
2 052 accesari
Pentru a vizualiza datele companiei
S***********************
va rugam sa va autentificati accesand urmatorul buton:
Login
Activitate firma: artizanat romanesc - costum popular

IE NATIONALA MANECA SCURTA ESTE LISTAT IN: