Inscrie firma »
Sitemul de instalatii Pipe in Pipe-ISRAEL

Sitemul de instalatii Pipe in Pipe-ISRAEL

Tip produs: tevi incalzire | instalatii termice | centrale termice
3% reducere pentru contactele prin clubafaceri.ro
 

Prezentare Sitemul de instalatii Pipe in Pipe-ISRAEL

CE ESTE TEAVA PEXGOL?
Ales pentru a defini o familie de tevi, PEXGOL reprezinta un brand international, rezultat din alaturarea denumirii produsului, tevi de tip PEX, si primele litere din numele producatorului GOLan Plastic Products.

Tevile din polietilena reticulata sunt realizate prin procedeul de extrudare si sunt utilizate pentru echiparea instalatiilor cu apa potabila, rece si calda, de incalzire, aer comprimat si aer conditionat. Datorita rezistentei deosebite la actiunea substantelor abrazive si corozive teava de tip Pe-x este ideala pentru utilizarea in industria chimica si petroliera.

Se produc tevi din polietilena reticulata de urmatoarele tipuri :

pentru Pn 10 bar, SDR 16,2 (S 7,6) cu Dn 63-500 mm
pentru Pn 12 bar, SDR 13,6 (S 6,5) cu Dn 63-450 mm
pentru Pn 15 bar, SDR 11 (S 5) cu Dn 25-355 mm
pentru Pn 24 bar, SDR 7,4 (S 3,2) cu Dn 12-225 mm


Tevile PEXGOL sunt fabricate dintr-un tip special de polietilena - HMW-HDPE, o polietilena cu densitate mare (HDPE) si cu o greutate moleculara foarte mare (HMW). In timpul procesului de productie, materialul brut este prelucrat la temperaturi si presiuni foarte mari, in prezenta unui catalizator special. Se realizeaza astfel o legatura / transpunere in cruce, incasabila, intre moleculele adiacente, lungi, ale polietilenei. Ca rezultat al reticularii, se formeaza o retea tridimensionala, formata dintr-o succesiune de legaturi ce contin un atom de carbon si doi atomi de hidrogen, iar teava poate fi considerata o singura molecula enorma.

Polietilena reticulata este un material termo-elastic cu o foarte buna stabilitate dimensionala la temperaturi mari.
Procesul de reticulare confera tevii proprietati imbunatatite, precum:

Rezistenta la coroziune si presiune la temperaturi ridicate
Rezistenta exceptional de mare la abraziune
Rezistenta chimica unica
Durabilitate excelenta la temperaturi ridicate
Rezistenta mecanica deosebita
Frecare interna extrem de redusa, coeficient C = 155 in formula Hazen-Williams
Longevitate foarte mare
Rezistenta aparte la tensionare; aparitia crapaturilor longitudinale sau a altor fisuri datorate tensionarii este, practic, exclusa
Deformare mica
Imposibilitatea aparitiei depunerilor din sedimente de piatra
Aceste proprietati ofera multe avantaje comparativ cu tevile normale (care nu sunt reticulate):

1. Presiune mare de lucru - pina la 24 bari
2. Temperatura de lucru mare - pana la 95°C si mai mare, pe perioade de pina la 72 ore
3. Durabilitate excelenta in medii corozive dure:
- industriale
- canalizare
- apa marina
- sol coroziv
4. Functionarea optima nu este influentata de modul de asezare a tevilor.
5. Pierderi mici tehnologice, la capete, ce permit economii considerabile.
6. Unicitate - pozarea tevilor PEXGOL in santuri fara nisip sau direct pe piatra.

Dezvoltarea Lenta a Fisurii

Tevile obisnuite din polietilena sunt limitate la o temperatura de lucru de pana la 40°C (conform standardului ISO 44270). Acestea sunt, de asemenea, foarte sensibile la zgarieturile datorate manevrarii neglijente in timpul transportului si asezarii necorespunzatoare. La tevile care nu sunt reticulate ( precum PE, PP sau PB), pot aparea crapaturi dupa cativa ani. Aceste fisurari datorate presiunii apar ca rezultat a tensiunii interne sau a presiunilor externe cum ar fi indoirea tevii sau impregnarea cu piatra (ca urmare a asezarii pe o suprafata de sprijin, saraca in nisip).

Acest fenomen este cunoscut si sub numele de D.L.F.: Dezvoltarea Lenta a Fisurii. Sensibilitatea la crapare prin presiune este o caracteristica proprie tevilor ce nu sunt reticulate.

D.L.F. nu apare la tevile PEXGOL datorita structurii tridimensionale a conductelor reticulate care impiedica complet dezvoltarea unor astfel de fisuri.

Excelenta rezistenta a tevilor PEXGOL la D.L.F. fac din acestea o alegere ideala pentru aplicatii industriale, transportul gazului, sisteme de canalizare, chimice sau obisnuite.
SISTEMUL DE INCALZIRE PRIN PARDOSEALA - PEXGOL
Ce este sistemul PEXGOL?
SISTEMUL PEXGOL are ca element principal teava produsa in Israel si face parte din categoria sistemelor de tipul teava-in-teava, pipe-in-pipe, ce elimina total montajul aparent al conductelor de incalzire, de la centrala termica pina la radiatoare si obiecte sanitare. Pentru imbinarea tevilor din polietilena reticulata se utilizeaza fitinguri metalice in urmatoarea gama : coturi, dopuri, mufe, nipluri, teuri, adaptoare de flansa, racord tip 'sa', distribuitoare. Calitatea deosebita a materialelor folosite, precum si modalitatea simpla de eliminare a defectelor, au facut ca PEXGOL sa fie unul dintre cele mai folosite sisteme de incalzire din lume.

Teava de protectie este din pex-b gofrat. Diametrul tevii de protectie este cu 2 diametre standard mai mare decit cel al tevii interioare ( ex: teava de 16 mm cu protectie de 25 mm, cea de 20 mm cu 32 mm, s.a.m.d). (foto tronson teava pip)
Teava de protectie poate avea diferite culori : rosu, albastru, gri, albastru deschis. Teava interioara poate fi alba, rosie, albastra, gri. Culoarea neagra, atit pentru teava interioara, cit si pentru cea exterioara, semnifica faptul ca sunt tratate impotriva razelor ultraviolete si pot fi folosite in spatii deschise. La cerere, teava interioara poate fi tratata cu bariera de oxigen.

Cum functioneaza?
Sistemele clasice de incalzire interioara sunt de tipul telescopic, cu o conducta de diametru mare care pleaca de la sursa de caldura, si, pe masura ce alimenteaza un anumit numar de radiatoare, isi reduce treptat, diametrul. In mod normal, acest tip de incalzire este montat aparent, pe perete, cu efecte negative, atit din punct de vedere estetic, cit si asupra spatiului incaperilor. In cazul in care apare o avarie pe traseul de incalzire tot sistemul este afectat, putind merge pina la oprirea totala.

Sistemul PEXGOL elimina aceste inconveniente. De la sursa de caldura se ajunge intr-un distribuitor general, de unde se alimenteaza individual fiecare radiator. Practic, fiecare radiator are o singura conducta de tur si una de retur, independent de celelalte radiatoare.In acest mod instalatia de incalzire se transforma intr-un sistem radial. Schematic, structura seamana cu un paianjen, in care capul este sursa de caldura, corpul, distribuitorul general, picioarele reprezinta traseele de incalzire, iar capetele picioarelor, radiatoarele din imobil.

Conductele de tur si de retur se pozeaza pe planseu sau se 'ingroapa' in perete, inainte de a turna sapa de nivelare sau de a efectua finisajele interioare.
Sistemul este indentic in cazul instalatiilor de apa calda si apa rece.

Cum sunt inlaturate avariile?
Noutatea absoluta a sistemului PEXGOL, promovat de noi, consta in timpul extrem de scurt de inlocuire a tevilor avariate - 10-15 minute - fara spargerea placilor de faianta sau gresie, a parchetului sau a oricarui alt tip de pardoseala. Aceasta usurinta in inlocuirea tevilor avariate este generata de faptul ca:

exista o libertate de miscare a tevii interioare, care este cu 2 diametre standard mai mica decit tubul de protectie.
datorita structurii tridimensionale, teava de PEXGOL imbina elasticitatea deosebita cu rezistenta mecanica la tractiune, astfel incit eventualele fisuri sunt izolate.
piesa de legatura, esentiala in astfel de operatiuni, are grad total de libertate, ce ii permite sa se miste in orice directie.
PREZENTARE S**************
MEMBRU
GRATUIT
S**************
53 977 accesari
Pentru a vizualiza datele companiei
S**************
va rugam sa va autentificati accesand urmatorul buton:
Login
Categorie principala:
Industrie Prelucrare/Echipamente » Echipamente Termice

PRODUSE ASEMANATOARE CU SITEMUL DE INSTALATII PIPE IN PIPE-ISRAEL

TEAVA DE TIP PEX C SI PEX ATEAVA DE TIP PEX C SI PEX A
TEAVA DE TIP PEX C SI PEX A
CE ESTE TEAVA PEXGOL? Ales pentru a defini o familie de tevi, PEXGOL reprezinta un brand international, rezultat din ...
Sistem incalzire in pardoseala DANGULV-DANEMARCASistem incalzire in pardoseala DANGULV-DANEMARCA
sistem incalzire in pardoseala DANGULV-D...
Incalzirea prin pardoseala - o solutie eleganta si eficienta pentru incalzirea oricarei locatii ...
Incalzire in pardoseala DANGULV-DANEMARCAIncalzire in pardoseala DANGULV-DANEMARCA
Incalzire in pardoseala DANGULV-DANEMARC...
Incalzirea prin pardoseala - o solutie eleganta si eficienta pentru incalzirea oricarei locatii ...
INCALZIRE IN PARDOSEALA -MONTAJINCALZIRE IN PARDOSEALA -MONTAJ
INCALZIRE IN PARDOSEALA -MONTAJ
Incalzirea in pardoseala DANGULV - o solutie eleganta si eficienta pentru incalzirea oricarei locatii De ce incalzire ...
Panouri solare SFINX-SUEDIAPanouri solare SFINX-SUEDIA
Panouri solare SFINX-SUEDIA
Sistemul suedez Sfinx pentru ACM/incalzire cu panouri solare, tehnologie vacuum-heatpipe, este unul dintre sistemele ...
DIZOLVATOARE DE CALCAR AQUADIZOLVATOARE DE CALCAR AQUA
DIZOLVATOARE DE CALCAR AQUA
"Dizolvatoare electronice de calcar aqua impiedica depunerea calcarului si dizloca depuneri existente fara a influenta ...
INSTALATII ELECTRICEINSTALATII ELECTRICE
INSTALATII ELECTRICE
Proiectare si executie lucrari de alimentare cu energie electrica: S.C. EL - MONT S.R.L. este atestata de catre ...
Pompa de caldura THERMIA -SUEDIAPompa de caldura THERMIA -SUEDIA
Pompa de caldura THERMIA -SUEDIA
Pompele de caldura Thermia folosesc cu eficienta maxima energia solara existenta, depozitata in pamant/apa/aer in ...
POSTURI DE TRANSFORMARE PREFABRICATEPOSTURI DE TRANSFORMARE PREFABRICATE
POSTURI DE TRANSFORMARE PREFABRICATE
Posturi de transformare Posturi de transformare prefabricate, in anvelopa de beton Societatea EL-MONT produce ...
SITEMUL DE INSTALATII PIPE IN PIPE-ISRAEL - PRODUSE SIMILARE