Inscrie firma »
CIRCUITE INTERNE- MANASTIRILE DIN NORDUL MOLDOVEI

CIRCUITE INTERNE- MANASTIRILE DIN NORDUL MOLDOVEI

 

Prezentare CIRCUITE INTERNE- MANASTIRILE DIN NORDUL MOLDOVEI

MANASTIRILE DIN NORDUL MOLDOVEI

Iasi - Piatra Neamt - Bicaz - Targu Neamt - Suceava - Dragomirna - Radauti - Putna - Cacica - Gura Humorului - Voronet - Moldovita - Sucevita


Ziua 1. Bucuresti - Focsani - Bacau - Tupilati (372 km).
Plecare dimineata cu autocarul pe traseul: Bucuresti - Urziceni - Focsani - Adjud - Bacau - Tupilati. Cazare si cina la Hanul Ancutei. Dupa unele documente pastrate, vechiul han ar data inca din secolul al XVIII-lea, cand se pare ca si-a deschis portile pentru negustorii aflati in trecere spre Roman, Suceava sau spre Iasi. Cladirea noua ofera relaxare intr-o atmosfera calda, coborata parca din povestirile lui Sadoveanu.

Ziua 2. Tupilati - Iasi - Tupilati (220 km).
Dupa micul dejun se pleaca spre Iasi, fosta capitala a Moldovei. Aici se face un tur panoramic pentru a admira principalele obiective turistice ale orasului: Piata Unirii, Primaria, Palatul Culturii (intrare la Muzeul de istorie), Parcul Copou, Gradina Botanica (intrare), bojdeuca lui Creanga (optional), biserica Sf. Trei Ierarhi ( intrare), Mitropolia Moldovei si Bucuvinei ce adaposteste moastele Sf. Parascheva, Teatrul National Vasile Alecsandri, biserica Sf Nicolae Domnesc (cea mai veche din Iasi), turnul si biserica Golia, Universitatea A.I.Cuza. Timp liber pentru servirea pranzului si vizite individuale. In cursul dupa-amiezii se revine la Hanul Ancutei pentru cazare si cina festiva cu lautari.

Ziua 3. Tupilati - Piatra Neamt - Bicaz - Sihastria - Targu Neamt - Humulesti - Agapia - Suceava (240 km).
Dupa micul dejun se pleaca spre zona de munte pe traseul: Piatra-Neamt, barajul Bicaz (scurta oprire), Cheile Bicazului unde se face o plimbare prin defileu. Traseul continua spre nord, pe malul lacului Bicaz si ocolind masivul Ceahlau spre Poiana Teiului si manastirile Secu si Sihastria. Ajunsi in Targu-Neamt se serveste pranzul apoi se viziteaza Casa memoriala Ion Creanga din Humulesti si Cetatea Neamtului, ale carei ziduri impresioneaza si astazi prin maretia lor si prin trecutul istoric, plin de glorie si de legende. Dupa doua scurte opriri la manastirile Agapia si Varatec se pleaca spre Suceava, prin Falticeni. Cazare hotel/pensiune 3*.

Ziua 4. Suceava - Dragomirna - Ciprian Porumbescu - Gura Humorului - Voronet (75 km).
Mic dejun, apoi se face un tur panoramic de oras cu opriri la Cetatea de Scaun a Sucevei, biserica Domneasca, Hanul Domnesc - Muzeul de Etnografie al Bucovinei apoi se pleaca spre Mitocul Dragomirnei unde se viziteaza celebra manastirea de aici (singura fara pictura exterioara). De aici se pleaca spre Ciprian Porumbescu unde se viziteaza Casa Memoriala a compozitorului bucovinean. Traseul continua spre Gura Humorului, unde se face cazarea. De aici se viziteaza manastirea Humor (prima manastire cu pictura exterioara) si apoi manastirea Voronet considereata una din cele mai valoroase manastiri ale Moldovei, cunoscuta mai ales datorita frescei "Judecata de apoi" si a celebrului "albastru de Voronet". In functie de timpul ramas la dispozitie se viziteaza Muzeul Obiceiurilor Populare din Bucovina. Cazare si cina in Gura Humorului - hotel 3*.

Ziua 5. Gura Humorului - Cacica - Solca - Arbore - Radauti - Putna - Marginea - Sucevita - Moldovita (200 km).
Mic dejun. Plecare cu autocarul spre Cacica unde se viziteaza salina si catedrala catolica, apoi se trece prin Solca si se viziteaza manastirea Arbore. In Radauti se serveste masa de pranz, dupa care se pleaca spre Putna. Aici se viziteaza manastirea ce adaposteste mormantul lui Stefan cel Mare si chilia lui Daniil Sihastru. La intoarcere se face o scurta oprire in comuna Marginea, singura localitate unde se realizeaza renumita ceramica neagra. La un atelier de aici se va putea urmari intregul procesul tehnologic: pregatirea lutului, modelarea, decorarea prin lustruire si procesul final de ardere. Drumul continua spre Sucevita si Moldovita, unde se viziteaza cele mai mari biserici pictate din Bucovina ambele intrate in patrimoniul mondial. Cazare hotel 3* in Gura Humorului.

Ziua 6. Gura Humorului - Falticeni - Bacau - Bucuresti (490 km).
Dupa micul dejun se pleaca spre Bucuresti pe traseul Gura Humorului - Falticeni - Roman - Buzau - Bucuresti. Sosire in Bucuresti in cursul serii.

Pret/pachet/persoana:
- loc in camera dubla 399 EUR / persoana (pentru grup de minim 35 persoane:),
- supliment camera single - 100 EUR / persoana
- diferenta grup 30-34 persoane: 25 EUR / persoana
- diferenta grup 25-29 persoane: 60 EUR / persoana


Servicii incluse:
- transport cu minibuz sau autocar modern minim 3*
- cazare cu mic dejun 5 nopti la hotel/pensiune 3* in Tupilati (Hanul Ancutei), Suceava, Gura Humorului.
- masa: 2 pranzuri, 2 cine si 1 cina festiva cu taraf.
- intrari la manastirile Moldovita, Sucevita, Putna, Arbore, Humor, Voronet, Dragomirna, Sihastria, Neamt, Agapia, Varatec, biserica Sfintii Trei Ierarhi .
- tururi panoramice de oras in Iasi, Suceava, Radauti, Piatra Neamt, Targu Neamt
- intrarea la unul din muzeul de etnografie din incinta Palatului Culturii din Iasi, salina de la Cacica, Gradina Botanica din Iasi
- insotitor de grup
- taxe locale

Servicii care nu sunt incluse:
- alte intrari decat cele mentionate
- bauturile la mese si bacsisurile, alte mese decat cele specificate, cheltuielile personale

Preturi informative intrari optionale:
- in atelierul de la Marginea nu costa intrarea si puteti urmari intreg procesul tehnologic de realizare a vaselor din lut, iar daca doriti puteti sa lucrati si dvs cu roata olarului sub indrumarea unui lucrator.
- expozitia cu vanzare a produselor de Marginea este deschisa permanent, fiind in aceeasi cladire cu atelierul.
- la Manastirea Golia si la Catedrala Mitropolitana nu se percepe nicio taxa pentru vizitare.
- pentru Palatul Culturii, pentru toate cele 4 muzee adapostite de acest palat. : 5 lei pentru vizitarea unui muzeu si 10 lei pentru vizitarea tuturor celor 4 muzee (Muzeul Stiintei si Tehnicii, Muzeul de Istorie a Moldovei, Muzeul Etnografic, Muzeul de Arta)
- bojdeuca lui Ion Creanga tariful este de 0,6 lei

Note:
Asezarea turistilor in autocar se face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor. In cazul in care turistul intarzie la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri. Firma isi rezerva dreptul de a modifica programul pe zile, fara a afecta structura generala a acestuia si serviciile mentionate. Firma nu-si asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta. Conditiile de participare si penalizare in caz de retragere sunt prevazute in Contractul de comercializare a pachetului de servicii. Termen de inscriere: de la publicarea programului pana in momentul epuizarii locurilor rezervate. Contravaloarea excursiei poate fi achitata si in lei la cursul BNR din ziua platii + 2%
PREZENTARE M*************
MEMBRU
GRATUIT
M*************
35 640 accesari
Pentru a vizualiza datele companiei
M*************
va rugam sa va autentificati accesand urmatorul buton:
Login
Categorie principala:
Turism/Sport/Divertisment » Agentii de turism
CIRCUITE INTERNE- MANASTIRILE DIN NORDUL MOLDOVEI - PRODUSE SIMILARE