Inscrie firma »
Alternativa GPL - mai putina poluare si costuri mici

Alternativa GPL - mai putina poluare si costuri mici

2% reducere pentru contactele prin clubafaceri.ro
 

Prezentare Alternativa GPL - mai putina poluare si costuri mici

Alternativa GPL - mai putina poluare si costuri mici


De ceva vreme se pune din ce in ce mai serios problema reducerii emisiilor de CO2 la automobile si a costurilor exploatarii unei masini.
Combustibilul GPL (gaz petrolier lichefiat) reprezinta solutia verificata in statele din vestul Europei si care a castigat adepti in mod constant.
Pentru a ne lamuri, am luat legatura cu reprezentantii companiei ULTRA GAZ Srl, care aduce in Romania instalatii GPL din Italia, omologate conform normelor si reglementarilor tehnice in transport.
Am aflat astfel ca faza de pionierat este depasita in tara noastra, un autoturism dintr-o suta fiind alimentat cu GPL, fapt ce scade costul deplasarilor la jumatate.
Instalatia costa aproximativ 600 de euro, iar economia obtinuta din inlocuirea benzinei cu GPL este de aproximativ 300 de euro la 10.000 de kilometri. Astfel, investitia este complet amortizata dupa 20.000 de kilometri, devenind in mod clar o alternativa profitabila pentru cei care folosesc des masina.

ALTE AVANTAJE

GPL, reduce simtitor uzura motorului, este curat, nu contine apa sau alte impuritati, nu genereaza depuneri de reziduuri pe pistoane, bujii sau segmenti, nu se amesteca cu uleiul, prelungind perioada de folosire a acestuia, iar emisia de CO2 scade cu pana la 15 - 20 %.
Masina poate fi folosita si pe benzina si pe GPL, iar administrarea sistemelor de motorizari duale (gaz -benzina), se face astfel incat performantele sa fie la fel de bune indiferent de modul pe care functioneaza autovehiculul.
Deoarece temperatura de vaporizare a GPL este mult inferioara (-40 gradeC), se pot efectua porniri pe gaz chiar si la temperaturi foarte scazute, in conditii de siguranta.

PERFORMANTELE MASINII

Sunt foarte putine diferente intre performantele motorului pe GPL si ale celui pe benzina. Chiar daca in unele cazuri puterea poate sa scada cu pana la 10% in cazul unui sistem GPL, performantele pot sa creasca cu 5%. Unii soferi spun ca manevrabilitatea este mai buna.

DEZAVANTAJE

Cel mai important dezavantaj este reducerea spatiului din portbagaj, acolo unde se monteaza sistemul. Mai trebuie notata o pierdere a puterii de accelerare si o crestere in greutate a masinii cu aproximativ 50 de kg.

POSIBILITATI DE ALIMENTARE

Toate companiile de distributie au programe de implantare in teritoriu a acestui tip de combustibil. Apoi exista o serie de companii care comercializeaza exclusiv GPL, situatie in care, la fiecare 200 km efectuati in Romania in orice directie, poate fi intilnita cel putin o statie de alimentare.
Reteaua este in continua dezvoltare.

Tot de la SC ULTRA GAZ Srl am aflat ca majoritatea companiilor de taximetre se bazeaza pe combustibilul GPL, datorita investitiei care se amortizeaza rapid si reducerii la jumatate a costurilor de exploatare a parcului auto.
GPL reduce simtitor uzura motorului, nu genereaza depuneri de reziduuri pe pistoane, bujii sau segmenti, iar emisia de CO2 scade cu pana la 15 - 20 %.
PREZENTARE S*******************
MEMBRU
GRATUIT
S*******************
108 777 accesari
Pentru a vizualiza datele companiei
S*******************
va rugam sa va autentificati accesand urmatorul buton:
Login
Activitate firma: instalatii gpl - gpl auto - instalatii de gaz

PRODUSE ASEMANATOARE CU ALTERNATIVA GPL - MAI PUTINA POLUARE SI COSTURI MICI

Gpl autoGpl auto
gpl auto
- Ce este exact GPL ul si de unde provine el ? - GPLul este prescurtarea de la GAZ PETROLIER LCHEFIAT si este un ...
Ce este GPL?Ce este GPL?
ce este GPL?
- Gazul Petrolier Lichefiat este un amestec de hidrocarburi format predominant din butan si propan sau un amestec din ...
Alimentarea cu GPL, O solutie moderna!Alimentarea cu GPL, O solutie moderna!
Alimentarea cu GPL, O solutie moderna!
Incepind cu ultimele decenii ale secolului XX datorita crizei energetice mondiale si a preuocuparilor de gasire a unei ...
Instalatii de gaz - autoturismInstalatii de gaz - autoturism
instalatii de gaz - autoturism
Un autoturism dintr-o suta se alimenteaza azi in Romania cu gaz petrolier lichefiat (GPL), un inlocuitor al benzinei, ...
Gpl pe taximetreGpl pe taximetre
gpl pe taximetre
Companiile de taximetre au fost primele care au trecut la alimentarea cu GPL, constientizand avantajele oferite de ...
Gpl auto,combustibil ieftin,sigur,economic si ecologicGpl auto,combustibil ieftin,sigur,economic si ecologic
gpl auto,combustibil ieftin,sigur,econom...
Datorita dispozitivului special montat pe rezervorul GPL, acesta nu se va umple decat la 80%±3% din capacitate, ...
Instalatii de gaz GPL auto pe masini noiInstalatii de gaz GPL auto pe masini noi
Instalatii de gaz GPL auto pe masini noi
Instalatii de gaz GPL auto pe masini noi Datorita faptului ca,sistemele de noua generatie bazate pe gestionarea ...
Gpl in lumeGpl in lume
gpl in lume
In tarile OECD (cele mai dezvoltate 26 tari din lume) pretul gazului petrolier lichefiat (GPL) variaza intre 25 si 71 ...
Gpl pe masina sau diesel?Gpl pe masina sau diesel?
gpl pe masina sau diesel?
S-a demonstrat ca la achizitionarea unui autoturism nou pretul celor cu motoare diesel este net superior fata de cele ...