Inscrie firma »
G********************************************* Prezentare firma Produsele firmei Contact
Hidrogel horticol sau agricol pulbere - absoarbe, retine si elibereaza apa

Hidrogel horticol sau agricol pulbere - absoarbe, retine si elibereaza apa

Producator: GARDENIS
3% reducere pentru contactele prin clubafaceri.ro
 
Produsul nu mai este de actualitate

Prezentare Hidrogel horticol sau agricol pulbere - absoarbe, retine si elibereaza apa

Avantajul principal oferit de hidrogelul praf sau ( hydrogel ) pulbere este acela ca acumuleaza, retine si elibereaza apa pluviala sau din irigatii, optimizeaza udarea plantelor si gazonului din zonele insorite, aride sau secetoase, economisind apa si eforturile de udare.


Hidrogelul mai ofera si alte avantaje:


- Hidrogelul mareste capacitatea solului de a se regenera prin absorbtia si retinerea apei si a substantelor nutritive;


- Reduce cu mult frecventa udarilor;


- Limiteaza pierderile de apa si nutrienti din sol, imbunatatind fertilitatea solurilor nisipoase;


- Hidrogelul reduce rata de evaporare a apei, prevenind pierderile de apa din sol;


- Utilizarea hidrogelului imbunatateste proprietatile fizice ale solului prin cresterea capacitatii de aerare, realizand astfel decompactarea solurilor dure;


- Hidrogelul favorizeaza cresterea plantelor prin furnizarea apei si a nutrientilor exact in zona radacinilor plantei, reducand pierderile de apa, de ingrasaminte si substante folositoare dezvoltarii;


- Reduce eroziunea solului, marind performantele plantelor si gazonului, in special in zonele aride;


- Actioneaza ca un material protector impotriva inghetului in conditii de iarna grea;


- Protejeaza mediul prin reducerea contaminarii apelor freatice cu pesticide si absoarbe ingrasamintele, eliberandu-le fix atunci cand plantele au nevoie.


- Reduce utilizarea de ingrasaminte cu 25-40%


- Asigura udarea uniforma a plantelor din ghivece si jardiniere sau din grupurile de plante, chiar daca plantele au dimensiuni diferite (sunt mai mari sau mai mici) si sunt plantate in acelasi loc, ele isi vor absorbi exact necesarul lor de apa si nutrienti.



Hidrogelul agricol / horticol sub forma de praf sau de pulbere este un polimer nontoxic, ecologic, cu o durata de viata de 3-5 ani, care se descompune treptat in potasiu, apa si dioxid de carbon. Multe dintre aplicatiile hidrogelului pulbere sunt legate de medicina: se foloseste la pansamente in cazul arsurilor, la fabricarea lentilelor de contact, la tratamentele de hidratare corporala, in cosmetica, etc.


Hidrogelul pulbere pentru uz agricol sau horticol este un praf care seamana ca aspect cu faina. Hidrogelul pentru agricultura este de fapt un praf, o pulbere care transforma apa intr-un gel aderent pe radacinile plantelor. Hidrogelul pulbere, praful de hidrogel pentru horticultura, se poate folosi la plantarea arborilor, arbustilor si florilor prin amestecarea sa in apa prin care se trec radacinile nude ale plantelor inainte de a fi plantate sau transplantate, sau se poate amesteca in solul sau in amestecul de soluri fertile pentru plantare, in proportie de 1-3 kg./mc de pamant (amestec de plantare).


La insamantarea gazonului hidrogelul pulbere poate fi turnat in sacul de seminte de gazon ce urmeaza sa fie insamantate si poate fi imprastiat odata cu semintele de gazon (in proportie de 1 - 2 kg la 100 mp, sau 1 kg la 5 kg de seminte de gazon). Hidrogelul astfel imprastiat, poate fi incorporat in sol odata cu semintele de gazon si cu ingrasamantul, facand priza exact pe suprafata semintei de iarba.


La suprainsamantarea suprafetelor gazonate sau in cazul in care este utilizat la plantarile de arbori si arbusti, hidrogelul poate fi incorporat in amestecul de pamant cu nisip sau in amestecul fertil de plantare, in proportie de 1-3 kg de hidrogel praf/mc de pamant sau amestec de plantare/gazonare .


In cazul montajului rulourilor de gazon, hidrogelul horticol pulbere poate fi aplicat in aceeasi proportie de 1-2 kg la 100 mp.


Hidrogelul agricol pulbere sau hidrogelul horticol granule sunt produse ecologice cu PH neutru, capabile sa absoarba ultra-rapid, in cateva minute, cantitati de apa cuprinse intre 300 si 500 de ori propria greutate sau de 40 - 60 de ori propriul volum.


In amestec cu solul sau atunci cand este presarat la radacina plantelor, dar si atunci cand este imprastiat pe suprafetele insamantare cu gazon, hidrogelul elibereaza 65-95 % din apa inmagazinata, asadar utilizarea hidrogelului e simpla dar foarte eficienta.


Deoarece poliacrylatul de potasiu ( hidrogelul agricol sau horticol, granulat sau sub forma de pulbere ) a fost creat pentru dezvoltarea agriculturii in zonele cu clima extrem de uscata, acest compus hidroabsorbant favorizeaza refacerea solurilor de slaba calitate, nefertile, afectate de desertificare, sau pe care au fost aplicate excesiv tot felul de substante (ajutand la detoxifierea solurilor).


Hidrogelul ( hydrogel ) are aspect de pudra (care seamana foarte bine cu faina) sau de cristale (care seamana foarte bine cu zaharul). In contact cu apa, granulele sau pudra absoarbe rapid intreaga cantitate de apa transformand-o intr-un gel care adera pe radacina plantelor sau pe suprafata semintelor de iarba. Un kilogram de hidrogel absoarbe pana la 300 de litri de apa, particulele putand fi considerate ca niste minirezervoare care actioneaza impreuna formand un mare rezervor, ingropat sub toata suprafata solului. Apa din timpul ploilor, al folosirii sistemelor de irigatii sau al udarilor manuale este absorbita si stocata de granulele de hidrogel ca in niste minirezervoare, iar apoi este eliberata in functie de necesitatile fiecarei plante in parte, prin diferenta de presiune osmotica, ceea ce duce la cresterea uniforma a plantelor, la obtinerea unor recolte mai bune (in cazul aplicatiilor in agricultura sau pomicultura).


Hidrogelul poate fi folosit in amenajarea spatiilor verzi, la semanarea gazonului, la plantarea rulourilor de gazon sau la plantarea de flori arbori si arbusti. De asemenea, hidrogelul poate fi folosit la realizarea substraturilor pentru gradinile verticale, pentru acoperisurile verzi sau pentru jardiniere si ghivece amplasate in plin soare.


De asemenea, hidrogel poate fi folosit de catre producatorii de flori sau de catre gradinarii producatori de rasaduri de legume, pentru cresterea capacitatii de germinare a semintelor, eliminarea riscurilor la insamantarea semintelor sau la transplantarea rasadurilor in ghivece sau direct in sol (elimina riscul de uscare a plantelor prin lipsa apei).


Producatorii de arbori si arbusti, silvicultorii pot folosi hidrogel la transplantarea puietilor in ghivece sau in sol, pentru cresterea productiei si eliminarea riscurilor de uscare a plantelor.



PREZENTARE G*********************************************
MEMBRU
GRATUIT
G*********************************************
887 332 accesari
Pentru a vizualiza datele companiei
G*********************************************
va rugam sa va autentificati accesand urmatorul buton:
Login
Activitate firma: amenajari gradini - gazon rulou - rulouri de gazon

HIDROGEL HORTICOL SAU AGRICOL PULBERE - ABSOARBE, RETINE SI ELIBEREAZA APA ESTE LISTAT IN: