Inscrie firma »
MICROUNDE CONSULTING SRL Prezentare firma Produsele firmei Contact
Instalatie industriala destinata pasteurizarii si sterilizarii vinului si a altor lichide alimentare, in flux continuu, prin energie de microunde.

Instalatie industriala destinata pasteurizarii si sterilizarii vinului si a altor lichide alimentare, in flux continuu, prin energie de microunde.

Telefon: click aici0745035645
3% reducere pentru contactele prin clubafaceri.ro
Persona Contact:
Avram Gabriel
  Trimite un mesaj acestei firme

Prezentare Instalatie industriala destinata pasteurizarii si sterilizarii vinului si a altor lichide alimentare, in flux continuu, prin energie de microunde.

PASTEURIZAREA VINULUI IN FLUX CONTINUU.
Instalatiile industriale, aferente acestui obiectiv, sunt destinate a realiza termoliza vinului prin combinarea a doua sisteme energetice, microunde si infrarosii, prin mentinerea unui palier optim al temperaturilor de proces ( functie de sortul vinului si de caracteristicile sale ), la o valoare ce poate fi reglata la inceputul procesului, sau in timpul derularii acestuia.
Din punct de vedere tehnologic, instalatia va fi inseriata pe fluxul de productie, pasteurizarea ( termoliza ) efectuandu-se in flux continuu.
Instalatia are posibilitatea recircularii vinului, in faza de pornire, pana la atingerea temperaturii de proces.
Instalatia poate fi utilizata atat in cadrul unitatilor de industrializare a strugurilor, cat si in cadrul altor unitati ce prelucreaza lichide alimentare ( lapte, bere, sucuri, etc. ). Vinul tratat termic cu acest tip de instalatie poate fi imbuteliat imediat, sau poate reveni in spatiul de conditionare ( depozitare ), deoarece, populatia microbiana a acestuia este mult diminuata sau egala cu zero.
Studiile efectuate de catre oamenii de stiinta cu ani in urma, au demonstrat efectul temperaturii asupra diferitelor suspensii de bacterii in apa, sau solutii alcoolice, iar instalatia noastra confirma aceste studii prin saracirea vinului in astfel de agenti patogeni prin efectul direct al campului de microunde.
Prin trecerea vinului in campul de microunde, se produce sterilizarea acestuia, precum si o pasteurizare corecta, printr-o programare eficienta a timpului de tratament, si a nivelului de putere in microunde emis, in spatiul de tratament, prin reglarea simultana a puterii modulelor de microunde si a debitului de lichid, toate in sistem complet automatizat.
Acest efect de pasteurizare se obtine fara a se influenta ngativ caracteristicile organoleptice ale vinului, pastrandu-se aroma naturala a acestuia.
Durata de stabilitate a vinului termolizat prin aceasta instalatie se mareste, datorita faptului ca prin efectul campului electromagnetic de microunde, se produce inactivarea completa a bacteriilor, sunt distrusi sporii de mucegai, iar efectul produs asupra enzimelor ( oxidaze, pectinaze, proteaze, etc. ) face ca vinul pasteurizat prin microunde sa-si pastreze aroma naturala si principiile active nealterate, ceea ce nu se intampla prin pasteurizarea conventionala.
Principalul avantaj al sterilizarii prin microunde fata de procedeele conventionale, de exemplu tratamentul HTST ( temperatura inalta timp scurt , High Temperature Short Time ), este ca face posibila conservarea proprietatilor organoleptice ale vinului ( de altfel, acest lucru este valabil pentru intrega gama de lichide alimentare tratate prin intermediul acestei tehnologii ).
La un procedeu conventional de pasteurizare sunt necesare 30 la 40 minute, in comparatie cu pana la 5 secunde necesare sistemului cu microunde, iar prin acest timp scurt de tratament, culoarea si aroma vinului raman neschimbate.
Explicatia acestui fenomen, pe scurt, este ca proteinele absorb mai bine microundele decat apa, de aceea vinul se incalzeste mai rapid si selectiv.
Aceasta instalatie permite combinarea efectului temperaturii fluidelor si a letalitatii microorganismelor continute, pe baza proprietatilor dielectrice ale fluidelor si a rezistentei termice a microorganismelor patologice.



Rezultatele benefice ale tehnologiei microundelor in pasteurizare si sterilizare, includ :
1. Imbunatatirea calitatii produsului.
2. Marirea duratei de conservabilitate de peste 5 ori.
3. Mentinerea aromelor naturale.
4. Costuri tehnologice reduse.
5. Costuri reduse de distributie datorita duratei de conservare mari.
6. Costuri de mentenabilitate reduse.
7. Personal operator minim ( un operator ).
8. Tehnologie complet nepoluanta, perfect ecologica.
9. Puneri in functiune si opriri practic instantanee.
10. Controlul complet automatizat al procesului tehnologic.
11. Inserierea rapida si simpla pe orice flux tehnologic continuu sau discontinuu existent.
12. Configurarea capacitatii de tratament, ca unitati unicat, functie de cerintele tehnologice specifice ale fiecarui client, in module de 100 litri/ora.

Costul de proiectare, executie si punere in functiune a unei intalatii industriale destinate pasteurizarii sau sterilizarii diverselor lichide alimentare in flux continuu, prin energie de microunde, cu o capacitate de tratament de 1.000 litri/ora, este de 38.000 EURO, plus T.V.A.
PREZENTARE MICROUNDE CONSULTING SRL
LIGHT
MEMBER
MICROUNDE CONSULTING SRL
65 191 accesari
Persoana de contact: Avram Gabriel
Adresa postala: Piata Iuliu Maniu, nr.9
Localitate: Zalau, Salaj
Telefon: click aici 0745035645
Fax: 0338401138
Website:

Categorie principala:
Industrie Prelucrare/Echipamente » Prelucrare Lemn

PRODUSE ASEMANATOARE CU INSTALATIE INDUSTRIALA DESTINATA PASTEURIZARII SI STERILIZARII VINULUI SI A ALTOR LICHIDE ALIMENTARE, IN FLUX CONTINUU, PRIN ENERGIE DE MICROUNDE.

Instalatie industriala destinata reducerii complete a deseurilor menajere si medicale prin energie de microunde.Instalatie industriala destinata reducerii complete a deseurilor menajere si medicale prin energie de microunde.
Instalatie industriala destinata reducer...
TRATAREA DESEURILOR MENAJERE SI MEDICALEPRINENERGIE DE MICROUNDEA. PRINCIPIUL METODEIProcesul principal prin care se pot ...
Instalatie industriala destinata uscarii rumegusului in flux continuu prin energie de microunde.Instalatie industriala destinata uscarii rumegusului in flux continuu prin energie de microunde.
Instalatie industriala destinata uscarii...
INSTALATIE INDUSTRIALA DESTINATA USCARII RUMEGUSULUI IN FLUX CONTINUU PRIN ENERGIE DE MICROUNDE Capacitate de ...
Instalatie industriala destinata uscarii nisipului in flux continuu prin energie de microunde.Instalatie industriala destinata uscarii nisipului in flux continuu prin energie de microunde.
Instalatie industriala destinata uscarii...
INSTALATIE INDUSTRIALADESTINATAUSCARII NISIPULUIPRINENERGIE DE MICROUNDE CAPACITATE TRATAMENT : 1.500 ...
Instalatie industriala destinata uscarii si dezinsectiei lemnului prin energie de microunde.Instalatie industriala destinata uscarii si dezinsectiei lemnului prin energie de microunde.
Instalatie industriala destinata uscarii...
Compania noastra este axata pe cercetarea, proiectarea si executia de instalatii industriale destinate diverselor ...
Instalatie industriala destinata uscarii foliilor de furnir in flux continuu prin energie de microunde.Instalatie industriala destinata uscarii foliilor de furnir in flux continuu prin energie de microunde.
Instalatie industriala destinata uscarii...
INSTALATIE INDUSTRIALA DESTINATA USCARII FOLIILOR DE FURNIR IN FLUX CONTINUU PRIN ENERGIE DE ...
Instalatie industriala destinata deshidratarii fructelor si legumelor in flux continuu prin energie de microunde.Instalatie industriala destinata deshidratarii fructelor si legumelor in flux continuu prin energie de microunde.
Instalatie industriala destinata deshidr...
Instalatie industriala destinata deshidratarii fructelor si legumelor, in flux continuu, prin energie de ...
INSTALATIE USCARE LEMN PRIN MICROUNDEINSTALATIE USCARE LEMN PRIN MICROUNDE
INSTALATIE USCARE LEMN PRIN MICROUNDE
Instalatii industriale destinate uscarii lemnului in camp energetic de microunde, capacitati de uscare neta modulare ...

INSTALATIE INDUSTRIALA DESTINATA PASTEURIZARII SI STERILIZARII VINULUI SI A ALTOR LICHIDE ALIMENTARE, IN FLUX CONTINUU, PRIN ENERGIE DE MICROUNDE. ESTE LISTAT IN: