Turmeric macinat bio 30g
Prezentare Turmeric macinat bio 30g
Originar din sud-estul Asiei, este inrudit cu ghimbirul, insa are o aroma bine
definita. Turmericul contine cucurmina, substanta folosita frecvent pentru numeroasele sale proprietati terapeutice.
Mod de utilizare:
Se adauga in supe, tocanite,orez, la preparatele din legume, sosuri si salate.
Poate fi folosit ca inlocuitor mai ieftin al sofranului.
Produs intr-o unitate care ambaleaza si proceseaza faina din cereale, mustar,
soia, nuci, alune, seminte de susan.
100% NATURAL FARA ADITIVI SAU CONSERVANTI
Greutate neta: 30gr.
Tara de origine: India
Turmericul este supranumit si \"condimentul aliment\".
Are proprietati antioxidante, anti-inflamatorii, antivirale, antibacteriene, antifungice, anticancerigene si ajuta in lupta cu boli ca diabet, alergii, artrita, Alzheimer, boli de inima si multe alte boli cronice. Prin calitatile lui deosebite este cel mai indreptatit sa fie inclus in categoria “superalimentelor”, adica a alimentelor cu reale beneficii pentru sanatatea noastra.
Mai multe informatii despre efectele benefice asupra sanatatii gasiti Aici: http://lecturidemamica.wordpress.com/2012/06/27/turmericul-condimentul-medicament/
Mai multe informatii despre Turmeric: www.cevabun.ro
Planta cultivata de mai bine de 200 de ani, curcuma, cunoscuta si sub numele de turmeric, este originara din sud-estul Asiei.
In prezent, cel mai mare producator (80% din productia mondiala) este India. Curcuma se mai cultiva in Indonezia, America de Sud si sporadic in Africa.
Prezentare: Planta de curcuma creste pana la 2,4 metri inaltime, cu frunze lanceolate, foarte mari. Florile sunt galbene si seamana cu cele de liliac, iar rizomul, in forma de tubercul seamana cu ghimbirul (din familia caruia face parte). Culoarea specifica a acestui condiment " folosit si pe post de colorant al preparatelor alimentare " este portocaliu intens.
Aroma: Curcuma are un miros asemanator cu cel al ghimbirului, dar are aroma mai puternica si este mai picanta.
Utilizare: Curcuma este cel mai important ingredient din amestecul de curry. Curcuma se foloseste in general pentru mancaruri din orez, paste, supe si sosuri. In Asia este un excelent condiment utilizat pentru preparatele din carne slaba: pui, peste, fructe de mare (creveti).
In mod traditial, in India, curcuma se regaseste in sosurile dulci-picante de tip chutney.
Preparare: Se foloseste radacina (rizomul), proaspata sau uscata. Aceasta se comercializeaza la noi, aproape exclusiv, sub forma de pudra.
In preparatele orientale, praful de curcuma se adauga in timpul procesului de prajire sau la inceputul celui de fierbere.
Curcuma poate fi folosita ca inlocuitor mai ieftin al sofranului (cel mai scump condiment). Curcuma este un ingredient din unele varietati de mustar si e inclus in lista de condimente care dau gustul specific al sosului Worchestershire.
Avertisment: proprietatile, indicatiile si modul de utilizare al produselor prezentate pe site-ul Naturissimo sunt bazate pe literatura de specialitate disponibila in carti, publicatii stiintifice, site-uri web de referinta in fitoterapie, aromaterapie sau hidrolaterapie, jurnale de cosmetica si chimie cosmetica, si pe documentatia primita de la producator/furnizor. Cu toate acestea, aceste informatii sunt oferite cu scop informativ, ele nu constituie in niciun fel informatii medicale si nu angajeaza responsabilitatea noastra. Pentru orice utilizare de uleiuri, extracte si pulberi de plante in scopuri terapeutice, trebuie consultat un medic.
S****************
va rugam sa va autentificati accesand urmatorul buton: