Inscrie firma »
Vila  Brasov

Vila Brasov

Telefon: click aici0733092093
Persona Contact:
Popa Elena Aura
  Trimite un mesaj acestei firme
Produsul nu mai este de actualitate

Prezentare Vila Brasov

Va propunem spre achizitie o vila situata intr-o zona rezidentiala a Brasovului .
Proprietatea se dezvolta pe patru niveluri – demisol, parter, etaj si un etaj partial – loft cu terasa – fara a iesi din regimul de inaltime al vecinatatilor, definit de volume P+1.
Fatada catre strada anunta si sintetizeaza imaginea generala a locuintei, o combinatie neasteptata de texturi naturale si volume, reinterpretand materialele consacrate ale caselor traditionale – soclu de piatra, pereti exteriori placati cu lemn si volume finisate cu tabla, toate in culorile naturale ale fiecarui material.
Solutia arhitecturala a rezultat in primul rand de la amplasamentul acestei case: un teren de 1100 mp in panta orientat spre sud si o perspectiva senzationala asupra centrului vechi al Brasovului. Constructia se aseaza firesc pe terenul inclinat prin decalarea nivelelor etajelor, cu exceptia unui volum in consola (aprox. 3 metri) deasupra demisolului ce adaposteste principalul spatiu al casei – camera de zi. Din punct de vedere tehnic s-a optat pentru utilizarea unei structuri metalice (exceptand demisolul din beton), fapt ce a permis executia consolei si realizarea unor mari ferestre pe trei laturi ale acestui spatiu.
Functional, demisolul include zona de acces in locuinta, un birou-biblioteca, o pivnita de vinuri si spatii tehnice, parterul este dedicat zonei de zi: camera de zi, sufragerie si bucatarie, iar etajul cuprinde dormitoarele. Dormitorul matrimonial beneficiaza de o terasa deasupra livingului acoperita in mare masura cu gazon. Camerele destinate copiiilor, amplasate una deasupra celeilalte dispun la randul lor de aceeasi orientare spre panorama orasului vechi. Zona de zi de la nivelul parterului comunica puternic cu peisajul atat prin transparenta si dimensiunea suprafetelor vitrate ale livingului cat si prin intermediul celor doua terase (stanga, dreapta) realizate prin sistematizarea verticala a terenului.
Materialele folosite la finisajele interioare si exterioare se inscriu de asemenea in contextul zonei: piatra naturala gradinata, metal polisat si lacuit, tabla de cupru oxidata, lamele din lemn baituit, mozaic cu piatra de rau spalat, tencuieli decorative texturate.
Cocotata pe un versant destul de abrupt, cu o priveliste minunata asupra imprejurimilor Brasovului, casa vorbeste prin fiecare detaliu despre grija si rabdarea cu care a fost construita. Obiect arhitectural cu tinuta, simpla si in acelasi timp sofisticata, ea da seama pe de o parte de talentul arhitectului, iar pe de alta – de personalitatea proprietarilor.
Cu un puternic simt al naturii, arhitectul Horia Reit a gandit aceasta locuinta in armonie deplina cu peisajul. Materialele naturale, deschiderile mari, vitrate, spre exterior, sistemul de circulatie gandit in jurul casei, toate au impus un permanent dialog cu natura, cu muntii, cu orizonturile, perfect integrate in proiect. Casa cu silueta modernista se asaza firesc pe terenul in panta, inaltandu-se usor pe verticala. Solul stancos (valorificat cu inspiratie in camera de la parter, devenita crama) nu a permis prea multe interventii, de aceea spatiile urmeaza linia naturala. Singura abatere o reprezinta livingul: iesirea indrazneata in consola nu afecteaza insa silueta casei gratie structurii metalice pentru care s-a optat.
Locuinta propriu-zisa a fost in totalitate gandita impreuna cu spatiul ce o inconjoara, existand permanente intrepatrunderi exterior-interior si sugestive corespondente texturale. Lemnul si piatra sunt omniprezente: de la ingenioasa poarta de acces la fatadele cu lambriuri tratate special, ce imbraca o parte semnificativa a casei, de la treptele care ordoneaza spatiul gradinii la terasa acoperita, cu gratar incastrat in masa.
Sentimentul pe care ti-l da parcurgerea spatiilor este cel al unei curgeri firesti, calme: o serie de trepte compun traseul catre intrarea in casa si, prin linie, scot in evidenta cadrarea neobisnuita a usii de acces; din hol, scara te conduce direct in livingul luminos, legat intrinsec de dining si de bucatarie; de aici, ai acces direct la terasa din lemn masiv de unde poti ajunge usor la locul de joaca din spatele casei, ca apoi sa cobori incet spre terasa ce se deschide din living; iar cand ai obosit si vrei sa te retragi, o a doua scara, frumos compusa cu un cadru metalic, te conduce catre dormitoare.
La interior, casa traieste din, cu si pentru lumina. Deschis total catre exterior pe latura centrala, livingul este un spatiu proteic, schimbandu-si infatisarea in fiecare moment al zilei. Pentru un aer mai dramatic, mai teatral, poate recurge la draperiile vinetii ce filtreaza delicat lumina, potentand efectul peretelui cu stucco venezziano. Dupa disparitia luminii naturale, o suita intreaga de obiecte de iluminat (lampi pretioase, scafe, nise etc.) da nastere unei scenografii aparte, in care sunt integrate semineul, barul spectaculos din sticla si locul de luat masa.
Piesa de rezistenta a acestui sistem minutios gandit este „constelatia” incastrata in plafon, care in noptile instelate prelungeste si raspunde stralucirilor cerului. Mobilierul ales este unul aproape minimalist, peisajul fiind cel care acapareaza literalmente privirea. Chiar si in aceste conditii, arhitectul a ales sa sporeasca luminozitatea prin diverse trucuri: parchetul deschis la culoare ce delimiteaza spatiul livingului a fost baituit alb si apoi tratat cu rasina epoxidica, deasupra canapelelor si a masutei din living a fost amplasat un luminator, pentru platforma pe care se afla barul si locul de luat masa s-a folosit din plin sticla etc.
Dormitoarele beneficiaza de asemenea de largi deschideri spre imprejurimi, cel mai castigat fiind dormitorul matrimonial care, pe langa o cocheta terasa, are si vedere directa spre Tampa.
O parte semnificativa a mobilierului a fost desenata de arhitect si realizata sub atenta lui supraveghere, lucru ce se simte cu pregnanta in armonia spatiilor. Preocuparea estetica nu a afectat insa cerintele functionale, reusind sa ofere locuirii o noua dimensiune. Desi cu o infatisare naturala, casa beneficiaza de tehnologii foarte noi, de la sistemul de securitate ce include accesul in garaj si deschiderea portii la sistemul de incalzire in structura ce nu permite zapezii sa se aseze, fara a trece cu vederea interfonul si radio-ul incorporate in structura fiecarei incaperi.
Avem de-a face cu un spatiu care n-a crescut brusc, ci progresiv, in trei ani, verificat si imbunatatit permanent atat de arhitect (prezent aproape in fiecare zi pe santier), cat si de proprietar, ce a impartasit aceleasi principii de meticulozitate in lucru. Ca rezultate ale acestui proces gasim as
PREZENTARE STARTIMOB EXPERT SRL
LIGHT
MEMBER
STARTIMOB EXPERT SRL
36 944 accesari
Persoana de contact: Popa Elena Aura
Adresa postala: Brasov, str. Verii
Localitate: Brasov, Brasov
Telefon: click aici 0733092093
Contact Yahoo Messenger:
Website:

Activitate firma: startimob - agentie imobiliara brasov - inchirieri spatii industriale

VILA BRASOV ESTE LISTAT IN: